Nationale Mediasite
Home Blogs Contact

     Lokaal nieuws uit:      

Rubrieken

Rubrieken


Webdesign:

Algemeen - HTML - HTML editors - Kleurenkiezer - XML - CSS - Java(-script) - Dreamweaver - ASP - WordPress - PHP/MySQL - chmod calculator - webtools

Programmeren:

C/C++ - Delphi - Visual Basic en VBA - Perl

MS Office:

Access - Excel - Word - PowerPoint

Multimedia:

lllustrator - Photoshop - MS Paint - Paint Shop Pro - The Gimp - IrfanView - AutoCad - Adobe Premiere - Videobewerking

Hardware:

Hardware - netwerken

Internet:

Beveiliging

Divers:

Windows - Linux


XML lessen en tutorials

XML in 10 punten

Als je net XML leert kennen is het soms moeilijk te weten waar te moet beginnen. Deze samenvatting in 10 punten probeert genoeg basis-ideeen te bieden dat een beginner door de bomen het bos kan zien.
XML-sitemap: wat is het en waarom moet je website er een hebben

Hier wordt uitgelegd hoe je een XML-sitemap aanmaakt en welke pagina's je daarin wel en niet moet opnemen. Soms kun je bepaalde pagina's namelijk maar beter niet in je XML-sitemap zetten. Welke dat zijn en hoe je die pagina's moet uitsluiten, lees je verderop in dit artikel.

Cursus XML

XML is gemaakt om makkelijk data tussen computers en computerprogramma's of website's te kunnen uitwisselen. Een voorbeeld: je hebt heel veel muzieknummers op je computer. Nu wil je je muzieknummers overzetten naar een andere computer. Sommige muziekprogramma's, waaronder ITunes, bieden de mogelijkheid om je muziekbiliotheek om te zetten naar XML.

Waar is XML goed voor?

Hier vind je een Nederlandstalige uitleg, helder uitgewerkt, geïllustreerd met talrijke voorbeelden over XML.

XML voor beginners

Je hebt mogelijk gehoord van Extensible Markup Language (XML) en dat er vele redenen zijn waarom je organisatie dit zou moeten gebruiken. Maar wat is XML precies? In dit artikel worden de basisbeginselen van XML uitgelegd: wat het is en hoe het werkt.

Google.nl

XML lessen en tutorials

Extensible Markup Language (XML

Extensible Markup Language (XML) is een standaard van het World Wide Web Consortium voor de syntaxis van formele opmaaktalen waarmee men gestructureerde gegevens kan weergeven in de vorm van platte tekst. Deze presentatie is zowel machineleesbaar als leesbaar voor de mens.


Beginselen van XML

Extensible Markup Language (XML) is een taal om gegevens gestructureerd als tekst op te slaan. In dit eerste hoofdstuk worden hiervan de relevante beginselen uitgelegd, die later nodig zullen blijken voor het bouwen van webpagina's.

XML lessen en tutorials

Beginselen van XML (Open Universiteit)

Deze leereenheid geeft een introductie in XML en webservices en in de nieuwe mogelijkheden die deze technologieën hebben geschapen.

Melden gebroken link

Disclaimer

ContactColofon

© Nationale MediaSite 2006-2024