Sportnieuws
  Atletiek
  Autosport
  Basketbal
  Betaald voetbal
    Ajax
    FC Utrecht
    PSV
    Vitesse
  Voetbal divers
  Cricket
  Darten
  Duiken
  Golf
  Hardlopen
  Hockey
  Judo
  Motorsport
  Paardensport
  Schaatsen/ijshockey
  Schaken
  Squash
  Tafeltennis
  Tennis/badminton
  Vechtsport
  Volleybal
  Watersport
  Wielrennen
  Tour de France 
  Wintersport
  Zwemmen


  Contact


De SportPagina: judo
Judo Bond Nederland
Judo Bond Nederland (JBN) is de verbindende aanjager voor budo in Nederland. De sporter kan aikido, jiujitsu en judo op zijn/haar eigen niveau met plezier beleven, in wedstrijd- en sportvormen die passen bij de wensen en behoeften. Mensen van jong en oud helpen we om geestelijk en lichamelijk in balans te komen en te blijven.

Judo-info
Als je dus meer wilt weten over de sport judo, dan ben je hier aan het juiste adres! Wij vertellen je alles wat je moet weten, zoals bijvoorbeeld wat voor verschillende technieken er binnen de sport zijn en welke Japanse termen iedere Judoka zou moeten kennen.
Daarnaast vind je hier ook kort uitgelegd de geschiedenis van de sport. Wist je namelijk dat deze is ontstaan vanuit jiujitsu? Verder heeft judo nog een aantal andere voordelen, zowel fysiek als mentaal. Handig is natuurlijk als je al deze informatie in je achterhoofd kunt houden, voordat je aan de sport begint!Judoles
De interactieve site voor de lesgever.

Judosport Oost

Dennis van der Geest
Officiële website van Dennis van der Geest: DJ, spreker en Judoka.

De geschiedenis en filosofie van judo
Judo is van oorsprong een Japanse zelfverdediging kunst die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano (1860-1932). Judo betekend letterlijk 'de zachte weg'. Het woord bestaat uit 2 delen -ju- betekent wat zacht of meegevend en -do- staat voor weg of pad.

Judo Bond Nederland nieuws
Google

Vechtsportinfo.nl

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?