Overzicht & nieuws
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

 

Oogaandoeningen
Alles over oogziekten
Een oogaandoening of oogklacht kan iedereen treffen. Zo snel mogelijk behandelen is cruciaal om zoveel mogelijk zicht te behouden. Daarom geeft het Oogfonds u graag zoveel mogelijk informatie over de ogen:

Ooglaserklinieken en ervaringen ooglaseren
Op consumentenplatform ooglasertrefpunt vindt u duizenden berichten en ervaringen over ooglaseren, ervaringsdagboeken, 35 filmpjes, honderden kliniekenbeoordelingen en uptodate informatie over de laatste technieken.


Klinieken overzicht

Hier vindt u een lijst met privé-klinieken voor laserbehandelingen van oog, huid en haar.

Hoornvliestransplantaties
Het hoornvlies is als het ware het venster van het oog. Als dit venster troebel is, kan men er niet meer goed door naar buiten kijken. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk dit troebele hoornvlies te vervangen door een helder hoornvlies afkomstig van een donor. In zo'n geval spreekt men van hoornvliestransplantatie.
Op deze site van het Oogfonds leest u er alles over.

Netvliesloslating:
Een netvliesloslating komt voor bij ongeveer 1 op de 10.000 mensen. Het kan in principe op elke leeftijd optreden, maar ouderen worden er vaker door getroffen. Ook bijzienden en mensen met netvliesloslating in de familie lopen meer risico. Soms wordt een netvliesloslating veroorzaakt door een ongeval, bijvoorbeeld een klap of een bal op het oog. Als de netvliesloslating niet behandeld wordt, zal deze leiden tot slecht zien of blindheid.

Online glaucoomtest
Glaucoom is een oogziekte waarbij de vezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan, meestal door een verhoogde oogdruk. Deze oogzenuwvezels leiden het beeld dat door het oog gevormd wordt naar de hersenen. Door het verloren gaan van oogzenuwvezels ontstaan blinde vlekken in het beeld.
Op deze site kunt u een online glaucoomtest doen.

Patiëntengroep Glaucoombelangen
Onze site richt zich tot allen met de oogziekte glaucoom, maar ook tot allen die in het HOE en WAT van deze ziekte geïnteresseerd zijn of er beroepsmatig mee geconfronteerd worden.

Alles over glaucoom
Uitgebreide informatie voor glaucoompatiënten.

Wat is staar?
Staar is een veelvoorkomende oogziekte. Het kan aan één oog voorkomen maar ook aan beide. Voor in het oog, achter de pupil ligt de ooglens. Deze is helder en doorzichtig. Daardoor kan het licht er ongehinderd doorheen vallen op het netvlies en kunnen we beelden scherp zien. Bij staar (cataract) wordt de ooglens troebel.
Gesponsorde links

Oogvereniging nieuws

    Ooglidcorrectie    Ooglidcorrectie vergoeding

    Bij een ooglidcorrectie worden hangende oogleden of de huidplooien eromheen gecorrigeerd middels een kleine operatieve ingreep. Het kan hierbij gaan om een cosmetische ingreep of een medisch noodzakelijke ingreep. Bij medisch noodzakelijke ingrepen is er sprake van een gezichtsveldbeperking.
    De kosten van een ooglidcorrectie worden in bepaalde gevallen vergoed door de basisverzekering.


    Melden gebroken link      Disclaimer