Overzicht & nieuws
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

 

Opvoeding
Opvoeden, opgroeien en gezondheid
Op zoek naar opvoedadviezen waarop je kunt vertrouwen? Dan zit je hier goed! Opvoeden.nl biedt je informatie aan die gemaakt is door deskundigen. We zorgen dat alle teksten steeds door hen gecontroleerd worden. Ook vind je hier waar jij in jouw buurt terecht kan met opvoedvragen.


Ouderschap en opvoeden
Opvoeden houdt in dat ouders hun kind begeleiden bij zijn of haar ontwikkeling tot iemand die zelfstandig kan meedoen aan de samenleving.
Dit doen ouders door:
 • Het bieden van een verzorgende en beschermende omgeving. Bijvoorbeeld affectie tonen, sensitief en adequaat op behoeftes van het kind reageren
 • Het bieden van structuur. Bijvoorbeeld zorgen voor regelmaat en orde en consistent handelen
 • Het overdragen van kennis en het bijbrengen van waarden en normen. Bijvoorbeeld uitleg en informatie geven, eigen verantwoordelijkheid stimuleren, ongewenst gedrag ontmoedigen of negeren en goed gedrag belonen • Stichting Taalhulp
  Stichting Taalhulp is een landelijke stichting die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van lees- en spellingproblemen (dyslexie) bij kinderen en volwassenen.

  Seksuele voorlichting
  Deze website is ontwikkeld voor docenten en iedereen die beroepsmatig lessen voor jongeren gaat verzorgen over lichamelijke en emotionele seksuele ontwikkeling, voortplanting, weerbaarheid, relaties, seksualiteit, en veilige seks met aandacht voor sociale, maatschappelijke, culturele en religieuze aspecten.
  Natuurlijk kunnen ook ouders die voorlichtingsmateriaal zoeken voor hun kinderen terecht op deze website.

  mixdrank-vrij (60K) Alcoholvrije omgeving
  Deze website informeert en adviseert ouders met kinderen in de leeftijd van tien tot vijftien jaar over alcohol en opvoeding.

  Opvoedadvies.nl
  Opvoedadvies.nl is een steunpunt voor iedereen die vragen heeft over opvoeding en problemen met en bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Dit steunpunt is niet alleen bedoeld voor ouders, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook, professioneel of privé, te maken heeft met kinderen.

  Ouders Online
  Ouders Online
  Welkom bij de grootste ouders-community van Nederland. Voor ouders van kinderen van -1 tot 18. Maandelijks ontvangen we 400.000 bezoekers, die 8 miljoen pagina's opvragen en 20.000 berichten op het Forum plaatsen.

  Ik ben hoogbegaafd!
  Ik ben hoogbegaafd!
  Jij bent hoogbegaafd en wilt er meer over weten. Dan ben je hier op de goede weg. Op de website vind je alles over hoogbegaafdheid, door vele mensen belicht en besproken en ook jij kunt er op reageren. Vertel ook jouw mening! Maar alleen reageren hoeft niet. Je kunt zelf een column, een artikel, een verhaal schrijven, iets op het prikbord zetten etc.. Ik plaats alles zolang het binnen de wet is.
  Gesponsorde links

  Opvoeding
  Afscheid en verlies
  Afscheid nemen is moeilijk, afscheid nemen doet pijn. Maar dat mag geen reden zijn te zwijgen of ons verdriet diep weg te stoppen...


  Opvoedingsvragen
  Op deze site staan veel vragen van ouders én de antwoorden van een ervaren pedagoog! De vragen staan gerangschikt per leeftijd en thema. Vragen worden aan het begin van elke maand (gratis) beantwoord en je kunt de meest recente vragen herkennen aan het gele sterretje.

  Weblog Kids en zo
  Hier vindt u informatie over schoolkeuze, veilig internetten, het contact met de school van uw kind en nog veel meer. Heeft uw kind met sommige vakken een extra steuntje in de rug nodig, dan vindt u bij 'De vakken' leuke oefenstof. Mist u nog informatie, laat het ons dan gerust weten.

  JM Ouders

  Nederlands Jeugdinstituut
  Melden gebroken link      Disclaimer