Inhoud:
  HOME
  Valentijnsdag
  Halloween
  Sinterklaas
  Kerstmis
  Moederdag
  Vaderdag
  Love Calculator
  Vlaggen van de wereld
  (Voor-)lezen
  Kleurplaten
  Pokémon
  Nederlandquiz
  Landenquiz
  Pesten
  Verdriet
  Harry Potter
  Dieren
  Spelletjes
  Seksuele voorlichting
  Voor je ouders


is een initiatief van
w
Over pesten
Stop pesten!
Hier vind je tips van Patricia voor de kinderen die iemand willen helpen en voor de kinderen die gepest wordenWat kan ik doen als ik gepest word?
Als je gepest wordt, is het belangrijk om erover te praten, om hulp te vragen en duidelijk te zeggen of uit te leggen dat je iets niet fijn vindt. Gepest worden kan pijn doen. Misschien ben je verdrietig of heel boos. Het is in elk geval belangrijk om te weten dat het pesten niet jouw schuld is. Hieronder vind je verschillende tips die je mogelijk kunnen helpen.

Spreekbeurten over pesten
Moeilijke dingen: Pesten. Het is je misschien wel eens overkomen dat je niet mee mocht spelen met een groepje uit je klas. Of dat iemand je zomaar uitschold.


Pesten, wat kan ik doen?
Als je (online) wordt gepest, moet je één ding weten: je staat er niet alleen voor. Ook al voelt dat wel zo. Veel kinderen krijgen te maken met pesten: ze worden zelf gepest of ze zien het bij een ander.
De tips op Pestweb.nl helpen bij alle soorten pesten, dus ook bij online pesten.


Iets vervelends gebeurd op internet?
Online pesten kan heel vervelend zijn. Je kunt op allerlei manieren gepest worden, van vervelende berichtjes tot dreigtweets. Ook kan iemand een een naar filmpje van jou online hebben gezet.
Je vindt hier hulp en informatie om je probleem snel op te lossen.

Eerste hulp bij pesten
Pesten is gemeen en kinderen kunnen er erg verdrietig van zijn. Tijdens de Dag tegen Pesten is er daarom extra aandacht voor. Bij de Kindertelefoon krijgen ze vaak vragen van kinderen die niet goed weten wat ze tegen pesten moeten doen. Franny Pouderoyen van de Kindertelefoon geeft de vier beste tips.

w
Google.nl

Nog meer over pesten
Pestweb
Hier kun je een vragenformulier invullen waarna je hulp op maat krijgt. Verder vind je er een gratis telefoonnummer dat je kunt bellen om advies te krijgen.


De Kindertelefoon
Behalve een gratis telefoonnummer is er ook een mooie site van de Kindertelefoon. Kijken!
Maar je kunt natuurlijk ook bellen: 0800-0432.


Chris Praat met Chris
Je kunt met Chris chatten, mailen of bellen, wat er ook is.
Pesterijen komen overal voor; in alle landen, in alle culturen en in alle leeftijdsgroepen. Pesten gebeurt bewust om iemand te kwetsen, kleineren, buiten te sluiten of om iemand aan het huilen te krijgen. Pesterijen lijken onvermijdelijk. Toch?Melden gebroken link      Disclaimer