Inhoud:
  HOME
  Valentijnsdag
  Halloween
  Sinterklaas
  Kerstmis
  Moederdag
  Vaderdag
  Legpuzzels
  Love Calculator
  Vlaggen van de wereld
  (Voor-)lezen
  Televisie
  Kleurplaten
  Pokémon
  Topografie Europa
  Topografie Wereld
  Nederlandquiz
  Landenquiz
  Pesten
  Verdriet
  Harry Potter
  Dieren
  Spelletjes
  Sexuele voorlichting
  Leerzaam
  Kleuters/peuters
  Van alles wat 1
  Van alles wat 2
  Van alles wat 3
  Voor je ouders


is een initiatief van
w
Over pesten
Stop pesten!
Op deze site van Glenn Eilbracht kun je je mening geven over pesten en je verhaal kwijt als je zelf weleens gepest wordt. Ook kun je laten weten wat je er aan zou kunnen doen.

Moeilijke dingen: Pesten | Kennisnet Kids
Moeilijke dingen: Pesten. Het is je misschien wel eens overkomen dat je niet mee mocht spelen met een groepje uit je klas. Of dat iemand je zomaar uitschold.

Spreekbeurt over pesten

Alles over pesten
Pesten is een vorm van zinloos geweld. Plagen en pesten worden vaak door elkaar gehaald. Plagen gaat tussen twee mensen die elkaar aankunnen. De geplaagde kan zich verdedigen als dat nodig is. Het geplaag duurt meestal kort en is vriendelijk of zelfs grappig bedoeld. We spreken over pesten als één van de twee kinderen zich niet of moeilijk kan verdedigen. De pester heeft alle macht. Pesten komt steeds weer terug en is kwetsend bedoeld.

Samen Tegen Pesten
Of je nu ouder, leraar of leerling bent, er bestaat een methode die je kan helpen het pesten volledig te stoppen. Ook verbetert het sociale vaardigheden en geeft het je zelfvertrouwen een boost.


w
Gesponsorde links

Nog meer over pesten
Pestweb
Hier kun je een vragenformulier invullen waarna je hulp op maat krijgt. Verder vind je er een gratis telefoonnummer dat je kunt bellen om advies te krijgen.


De Kindertelefoon
Behalve een gratis telefoonnummer is er ook een mooie site van de Kindertelefoon. Kijken!
Maar je kunt natuurlijk ook bellen: 0800-0432.

Weet Wat Je Typt
Pesten via internet, hoezo laf!? Helaas is het een probleem waar jullie en wij steeds meer mee te maken krijgen. Het is belangrijk om digitaal pesten (cyberpesten) te voorkomen of te verhelpen. Op onze site vind je genoeg informatie, tips en hulp die jullie en u kunnen helpen. Wij hebben onze site in drie gedeeltes ingericht: kinderen, ouders en leerkrachten.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?