Inhoud:
  HOME
  Valentijnsdag
  Halloween
  Sinterklaas
  Kerstmis
  Moederdag
  Vaderdag
  Love Calculator
  Vlaggen van de wereld
  (Voor-)lezen
  Kleurplaten
  Pokémon
  Nederlandquiz
  Landenquiz
  Pesten
  Verdriet
  Harry Potter
  Dieren
  Spelletjes
  Seksuele voorlichting
  Voor je oudersis een initiatief van
w
Harry Potter
Alles over Harry Potter (wikikids.nl)
EHarry potter is een boekenserie van 7 boeken geschreven door J.K.Rowling nadat de 8 films uitkwamen.
Harry Potter is een tovenaarskind die dat niet weet zijn vader en moeder (Lily en James Potter) die allebei ook een tovenaar waren zijn overleden door de heer Voldemort. Hij is toen bij zijn oom en tante in huis geplaatst. Ondanks dat deze een hekel hebben aan heksen en tovenaars, komt Harry toch op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.
In de serie lees je hoe Harry het opneemt tegen de Heer van het Duister samen met zijn vrienden Ronald Wemel (iedereen noemt hem Ron) en Hermelien Griffel. Deze films zijn opgenomen op Zweinstein maar... dit kasteel is ook gebruikt voor de film Beauty and the Beast. (waar Emma Watson (Hermelien Griffel) de hoofdrol heeft).

100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter
We kennen ze allemaal, de Harry Potter films en boeken. Een magische wereld waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. We hebben dan ook het gevoel dat we er alles al over weten, maar is dat ook wel echt zo? Schrijfster J.K Rowling en de acteurs maakte een hoop bekent dat we nog niet wisten. En ook al weten we niet of alles waar is, het blijft leuk om te lezen.


Lijst van personages uit Harry Potter
Hier is een lijst van personages uit Harry Potter, de boekenreeks over tovenaarsleerling Harry Potter van J.K. Rowling.w
Google.nl

Nog meer Harry potter
De Uilenvleugel

De Uilenvleugel is een locatie op het terrein van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, de school waar Harry Potter les volgt in de door J.K. Rowling geschreven Harry Potter boeken.

Spreekbeurten over Harry Potter


Spreekbeurt over Harry Potter (2)


Harry Potter Boekenreeks
Wist je dat J.K. Rowling de eerste schijfster was die miljardair werd met haar boeken? En dat terwijl ze het Harry Potter verhaal bedacht tijdens een vier uur vertraagde treinreis van Manchester naar Londen.

In vijf jaar tijd werkte ze de verhaallijnen uit tot een zevendelige serie. Deze ongekend succesvolle reeks wordt niet alleen door kinderen gelezen, maar (stiekem) ook door hun ouders.


Melden gebroken link      Disclaimer