Nationale Mediasite
Home Blogs Contact

     Lokaal nieuws uit:      


Cricket nieuws

Direct naar:

  Sportnieuws
  Atletiek
  Autosport
  Basketbal
  Betaald voetbal
    - Ajax
    - AZ
    - Feyenoord
    - FC Utrecht
    - NEC
    - PEC-Zwolle
    - PSV
    - Vitesse
    - Willem II
  Voetbal divers
  Cricket
  Darten
  Duiken
  Golf
  Hardlopen
  Hockey
  Judo
  Motorsport
  Paardensport
  Schaatsen/ijshockey
  Schaken
  Squash
  Tafeltennis
  Tennis/badminton
  Vechtsport
  Volleybal
  Watersport
  Wielrennen
  Tour de France
  Wintersport
  Zwemmen


 

Cricket

Cricket spelregels
Cricket is een erg tactische sport en kan zomaar dagen duren. Bij deze balsport hebben de spelers de taak om zoveel als mogelijk punten te scoren, dat kan door heen en weer te lopen over de pitch. Dit noemen we ook wel een run. De teams mogen om beurten slaan of gooien. Vooraf zal worden afgesproken bij hoeveel overs of wickets de wedstrijd beslist zal worden. Het team dat de meeste runs scoort is de winnaar van het spel.
Bron: Koninklijke Nederlandse Cricket Bond

KNCB
Koninklijke Nederlandse Cricket Bond
De KNCB of de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond is de Nederlandse cricketbond. De bond is opgericht op 30 september 1883 op initiatief van de Haagsche...
Lees verderQuick
Excelsior '20
Excelsior '20 - Zami

Wat is cricket?
Cricket is een balsport waarbij punten worden gescoord door heen en weer te lopen over de cricket pitch (een run). Het is een teamsport waarin om beurt het ene team eerst gooit (bowling) en het andere team slaat (batting). Afhankelijk van...
Lees verder

KNCB

Gesponsord

Cricket

Voorburg Cricket Club
Graswicket, Open en gemengde cultuur, Prestatie & Recreatie, Mooiste cricketaccommodatie van Nederland, diverse (ook buitenlandse) trainers, waaronder Nederlands recordinternational Tim de Leede, vele (sociale) activiteiten.

Voorburg Cricket Club
VRA is de oudste cricket club van Amsterdam, gehuisvest in het Amsterdamse Bos op een van de fraaiste sportcomplexen van Nederland.

Kampong Cricket Club
Kampong Cricket is een levendige, 116 jaar oude, cricketvereniging met rond de 140 leden. We spelen met 1 vrouwenteam (i.c.m. Hilversum) en 6 mannenteams in de competitie. Het 1ste mannen elftal speelt in de Hoofdklasse. Het speelt ook, net als het vrouwenteam, in de Twenty20 (een korte cricketvorm) competitie.

Melden gebroken link

Disclaimer

ContactColofon

© Nationale MediaSite 2006-2024