Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van trouwen?

6 juni 2024
by
Joep
trouwtrends

Of je nu op het punt staat om in het huwelijksbootje te stappen of gewoonweg nieuwsgierig bent naar de laatste trends op huwelijksvlak, één ding is zeker: trouwtrends evolueren voortdurend. Van uitbundige feesten tot intieme ceremonies; er is voor elk paar iets te vinden. In deze blog gaan we dieper in op de nieuwste trouwtrends, zodat je geïnspireerd kunt raken en je eigen bruiloft kunt plannen volgens de laatste mode.

Milieubewust trouwen

Ook de trends op het gebied van bruiloften volgen de algemene trend van duurzaamheid. Bruidsparen houden zich bezig met ecologisch verantwoorde keuzes, waarbij de bruiloft zo min mogelijk impact moet hebben op het milieu. Ze gebruiken bijvoorbeeld recyclebare decoraties en lokale producten. Bruiden kiezen ook steeds vaker voor een eco-vriendelijke bruidsjurk van bijvoorbeeld katoen. De huwelijksuitnodigingen worden geprint op gerecycled papier. Men kiest voor milieuvriendelijke bloemen, die bijvoorbeeld lokaal geteeld zijn.

Out of the box denken bij trouwlocaties

Steeds meer mensen denken out of the box bij de keuze voor een geschikte trouwlocatie. Dat houdt in dat ze niet langer genoegen nemen met een standaard feestzaal, maar bijvoorbeeld hun bruiloft laten plaatsvinden in een kasteel, molen, loods of andere unieke locatie. Het is ook niet ongebruikelijk om te overnachten op de trouwlocatie. Sommige bruidsparen kiezen er zelfs voor om in het buitenland in het huwelijksbootje te treden.

Micro weddings is een fenomeen

Het is in 2024 de trend om je bruiloft klein en intiem te houden. Deze micro weddings zijn speciaal voor de bruidsparen die beseffen dat ze vrienden en familie belangrijker vinden dan een grootste bruiloft met vage bekenden.

Mini-jurken

nieuwste trends voor trouwen

Niet alleen de bruiloft zelf is intiem en klein, maar ook de bruidsjurken zijn korter dan men gewend is. De mini-jurken zijn vrij kort, waarmee je dus een speelse uitstraling bewerkstelligt. Voor de minder klassiek gerichte mensen is er ook de witte casual chic jumpsuit, waar kracht en elegantie mooi in samenvloeien. Deze kleding wordt vaak aangevuld met accessoires die een statement maken, zoals extravagante sluiers.

Bruiloft van meerdere dagen

Naast de kleine, intieme bruiloften kiezen mensen er ook voor om hun bruiloft te trekken over meerdere dagen. Juist met de intiemere bruiloften met minder mensen aanwezig, is er ruimte om de feestelijkheden meerdere dagen te laten duren. Bruidsparen blijven bijvoorbeeld slapen en vieren hun huwelijk de dag erna met een uitgebreid ontbijt en een leuke activiteit.

Bruiloftskleur is Marseille Bleu

De populairste kleur bij een bruiloftsfeest is tegenwoordig Marseille Blue. Deze blauwe tint staat voor zuiverheid en trouw: perfecte kernwaarden voor een huwelijk. Modebladen raden wel aan de kleur te pakken als accentkleur en niet als hoofdkleur, omdat deze best gedurfd is. Kies bijvoorbeeld voor blauwe bloemen, decoraties of sieraden.

Social media content creator erbij

Waarom bruidsfoto’s maken, als alles meteen op bijvoorbeeld TikTok of Instagram gedeeld kan worden? Het is daarom in 2024 de trend om een content creator op je bruiloft uit te nodigen. Social media content maken tijdens je huwelijk is helemaal in. De content creator zorgt ervoor dat je niet zelf de hele dag met een selfie stick hoeft rond te lopen. Hij of zij zorgt voor leuke foto’s en video’s voor op je social media.

Food sharing

Vroeger was het gebruikelijk om bij een bruiloft een driegangenmenu te serveren, maar steeds vaker kiezen bruidsparen voor walking dinners of shared food. De populaire catering sluit bij deze trend aan, zo wordt er bijvoorbeeld gekozen voor barbecues. Ook foodtrucks doen steeds meer hun intrede.

Vintage taart

Deze aparte food formules zie je ook terug in de keuze voor een vintage taart. Waar extravagante sluiers in de jurken naar voren komen, komt de vintage bruidstaart in het eten toe aan een comeback. Deze bruidstaarten hebben een luxueuze look en passen bijvoorbeeld prima bij een champagne toren.

Rense
Rense

Ik ben Rense, een journalist met een passie voor media en het laatste nieuws. Ik ben begonnen als een freelance journalist en heb sindsdien een aantal artikelen voor verschillende kranten geschreven, waaronder een paar voor de krant waar ik nu voor werk. Ik schrijf over een scala aan onderwerpen, zoals politiek, technologie, entertainment en cultuur. Ik schrijf ook regelmatig stukken over hoe de media onze samenleving beïnvloeden. Ik houd ervan om nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen en deze vervolgens te delen met mijn lezers. Ik ben dan ook erg trots op de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de mediawereld.