Trouwtrends in 2024

5 juni 2024
by
Rense

Alle bruiden en bruidegommen opgelet. Zoals elk jaar zijn er trouwtrends, van romantisch tot aan buitengewoon, die gebeurtenis nog unieker en onvergetelijker kunnen maken. Wil jij hier meer over lezen? Hieronder worden de trouwtrends voor 2024 op een rijtje gezet.

trouwceremonie in de natuur

Duurzaam trouwen

We leven in een milieubewuste tijd. Bruidsparen kijken er nu meer naar manieren om verantwoord te trouwen. Er wordt gekeken of er onnodig afval kan worden verminderd, zodat de bruiloft zo milieuvriendelijk mogelijk kan zijn. Ook worden trouwlocaties steeds groener en duurzamer. Steeds meer mensen trouwen in de natuur. Voor het kiezen van een catering wordt ook steeds vaker gelet op het eten, of het bijvoorbeeld diervriendelijk is bereid.

Videomapping

Videomapping is een moderne technologie die wordt gebruikt voor een bruiloft. Bruidsparen kunnen met videomapping alles projecteren op hun gekozen binnen locatie, waardoor hun locatie verandert in een exotisch paleis. Videomapping kan tapijten van bloemen op elk oppervlak projecteren of het plafond vullen met sterren die de nachtelijke hemel nabootsen

Unplugged trouwceremonie

Tegenwoordig zijn smartphones niet meer weg te denken uit ons leven, maar bij de trouwceremonie zien de meeste bruidsparen hun gasten liever niet met hun telefoon in de hand. Je wilt natuurlijk met alle dierbaren dit bijzonder moment beleven. Net als bij een kerkdienst is dit een moment om stil te staan bij de liefde van je leven en niet om beelden te plaatsen op social media. Tijdens de ceremonie is ook vaak een professionele fotograaf aanwezig. Na de ceremonie kunnen er natuurlijk wel zelf betoverende foto’s gemaakt worden van de onvergetelijke dag. Deze foto’s zou je vervolgens op onder andere Pinterest kunnen plaatsen. Hiermee kun je andere inspireren en Pinterest pin likes ontvangen.

Binnenkomst bruidspaar bij de ceremonie trend

Tegenwoordig kan de bruid zelf kiezen met wie ze naar het altaar loopt. Bijvoorbeeld met haar broer(s), zus(sen), beste vriend of vriendin. Of meer een traditioneel iemand aan haar arm, zoals van haar vader. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om alleen je entree te maken.

Lekker persoonlijk zitten tijdens een trouwceremonie

Tijdens een ceremonie is het belangrijk dat iedereen makkelijk en comfortabel zit. Zo kan iedereen optimaal van de ceremonie genieten. Naast comfort draagt het design van de stoelen voor een groot deel bij aan de sfeer en aankleding van het trouwdecor. Door het upgraden en mixen van stoelen kun je de ceremonie opstelling helemaal vormgeven naar jullie persoonlijke wensen.

gedekte tafel

Intieme bruiloft

Een van de grote trouwtrends van het seizoen is de meer intieme ceremonie. Deze gelegenheid wordt ook wel tiny-weddings genoemd. Ze hebben een kleinere gastenlijst van ongeveer 40 personen of minder. Bruidsparen leggen de nadruk op kwaliteit in plaats van kwantiteit als het gaat om hun bruiloftsgasten. Bij de gastenlijst wordt er meer gekeken bruidsparen die een actievere rol in het leven spelen. Een kleine bruiloft is ook voordeliger, omdat je minder geld kwijt bent. Met het budget dat ze dan hebben kunnen ze specialere dingen organiseren. Een ander voordeel is dat de bruid en de bruidegom gemakkelijker qualitytime kunnen doorbrengen met elke gast. Op zoek naar een intieme bruiloft? Kijk dan eens bij deze intieme trouwlocatie Limburg.

Meerdaagse bruiloft

Een andere trouwtrend in 2024 is een trouwweekend of en meerdaagse bruiloft. Bij zo’n bruiloften kan de liefde maximaal gevierd worden door een once-in-a-lifetime feest van te maken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dit op tijd regelt qua datum en locatie. Zo kunnen er zoveel mogelijk gasten bij zijn.

Rense
Rense

Ik ben Rense, een journalist met een passie voor media en het laatste nieuws. Ik ben begonnen als een freelance journalist en heb sindsdien een aantal artikelen voor verschillende kranten geschreven, waaronder een paar voor de krant waar ik nu voor werk. Ik schrijf over een scala aan onderwerpen, zoals politiek, technologie, entertainment en cultuur. Ik schrijf ook regelmatig stukken over hoe de media onze samenleving beïnvloeden. Ik houd ervan om nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen en deze vervolgens te delen met mijn lezers. Ik ben dan ook erg trots op de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de mediawereld.