Nationale Mediasite
Home Blogs Contact

     Lokaal nieuws uit:      


Gratis online cursussen

Direct naar:

 • Media algemeen
 • Landelijke kranten
 • Regionale kranten
 • Opiniebladen
 • Recepten
 • Autobladen
 • Mannenbladen
 • Gratis online cursussen
 • Vrouwenbladen
 • Kunst en cultuur
 • ICT-nieuws
 • LHBTI
 • Film
 • Humor
 • Roddel & achterklap
 • Sport
 • Zakelijk/financieel
 • Blogs
 • Gratis online cursussen

  Cursus time management
  Herken je de volgende situatie: Je hebt een cursus of training gevolgd - de lesstof was allemaal logisch en heel begrijpelijk - en na een maand ben je toch (heel) veel vergeten?
  Uit onderzoek blijkt dat 70% tot 90% van de aangeboden stof na een maand is vergeten als die niet is herhaald. Door deze cursus blijft theorie achter bepaalde principes en methodiek on top of mind!

  Gratis leren typen
  Typeles Online is een gratis typecursus voor jong en oud. Leer hier blind typen met 10 vingers, inschrijven is niet nodig.

  Administratievoeren.nl
  De site voor een gratis cursus boekhouden.

  Plazilla
  Een complete gratis online tarotcursus, waar iedere tarotkaart in wordt uitgelegd. Tarotleggingen kunnen ook geoefend worden.

  Online cursus Twitter  Online cursus Facebook  Cursus digitale fotografie
  Tips voor fotograferen met uw digitale fotocamera.
  Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken.

  Hoger onderwijs zonder drempels
  De Open Universiteit Nederland stelt op deze site gratis zelfstudiemateriaal ter beschikking. De compacte cursussen zijn compleet en kunnen zonder begeleiding gevolgd worden. De vakgebieden zijn informatica, rechten, psychologie, cultuurwetenschappen, managementwetenschappen, onderwijskunde en natuur-en milieuwetenschappen.

  E-mail Cursus Vrouwen Veroveren
  Helaas zijn mannen de kunst van het Veroveren verleerd. Vrouwen klagen: mannen van tegenwoordig nemen te weinig initiatief. Daarom is er een gratis 7-delige E-cursus ontwikkeld dat het enthousiasme voor Veroveren en romantiek bij mannen doet terugkeren. Hoe spreek je vrouwen aan? Hoe worden vrouwen verliefd? Hoe heb je leuke afspraakjes? Al deze en nog vele andere vragen worden op duidelijke wijze uitgelegd. Zo zal je met meer plezier en succes vrouwen Veroveren.

  Gesponsord

  Gratis cursussen

  Hoe vind je een baan?
  Je weet wat je wilt, je weet wat je kunt. Maar hoe vind je jouw droombaan? Waar? Deze cursus voor starters op de arbeidsmarkt geeft je een compleet overzicht van alle instanties en kanalen die je kunt gebruiken om jouw droombaan te vinden. Van open sollicitatie tot vacaturebank, van personeelsadvertentie tot... jezelf aanbieden als vrijwilliger! We laten je zien wat de meest effectieve manier is om te solliciteren, en wat je beter niet kunt doen.

  Gratis online typecursus
  Leer snel blind typen met 10 vingers!

  Gratis cursus Moderne Filosofie

  Beknopte cursus Snel Beter Schrijven
  Met dit boekje en wat mondelinge begeleiding kan iedereen dat. Geen ellenlange pagina's theorie. Wel uitdagende oefeningen en eigentijdse voorbeeldteksten.

  Gratis cursus Aromatherapie

  Gratis cursus Kleurenleer

  Gratis Bridgecursus

  Gratis cursus NLP
  Gratis basiscursus Neurolinguistisch Programmeren

  Cursus beleggen
  Cursus beleggen, leren beleggen voor iedereen.

  Stoppen met roken
  In drie stappen van het roken af...

  Geheugen Verbeterings Cursus
  Onderzoek in geheugenpsychologie toont aan dat het mogelijk is je geheugen op specifieke gebieden te verbeteren door gebruik te maken van geheugentechnieken.

  Presentatie geven(PDF)
  Je moet een product of plan presenteren, een toespraak houden voor een collega of een lezing verzorgen voor vakgenoten. Spannend, zeker als je weinig ervaring hebt. Hoe pak je zo'n presentatie aan? Waarmee boek je succes? Of een presentatie slaagt, hangt niet alleen af van de inhoud van je betoog maar ook van de manier waarop je de boodschap overbrengt. Deze online cursus gidst je door alle onderdelen van je presentatie. Je krijgt praktische tips waarmee je onmiddellijk zelf aan de slag kunt.

  Zelf leren tekenen
  Wil jij graag beter leren tekenen en schilderen? Hier vind je stapels tutorials, tips & tricks en inspiratie voor jou!

  Cursus over het symfonieorkest
  Theorie, afbeeldingen, geluidsfragmenten etc.

  Gratis online cursussen

  Interieurworkshop
  Tijdens het doorlopen van deze interieurworkshop maak je een compleet basisconcept voor je eigen interieur. Allereerst ga je op zoek naar de uitgangspunten voor je ontwerp. Je woonwensen en ideeën spelen hierbij een belangrijke rol. Vervolgens ga je een goede indeling maken en een kleurschema ontwikkelen. Je krijgt veel informatie over diverse materialen, kleurtoepassing, verlichting en interieurproducten.

  Hoe brouw je zelf bier
  Zelfbierbrouwen is een leuke en goedkope hobby. Op deze website kun je leren hoe je tot goede resultaten kunt komen.

  Wijn maken

  Bijbelcursussen voor iedereen
  Welkom bij de Emmaus Correspondentie School. Wij bieden jou een volwaardige serie Bijbelcursussen aan, die je opleidt om Gods Woord beter te leren kennen en begrijpen, maar ook om Christus beter te leren kennen en te groeien in het geloof. Op deze website vind je verschillende bijbelcursussen op verschillende niveaus, die gevolgd kunnen worden, zowel online als op papier.

  Waarom Jezus?
  Als er een persoon is die veel losmaakt, ondanks dat hij al lang niet meer op aarde rondloopt, dan is het Jezus wel. Hij leefde 20 eeuwen terug. Schreef nooit een boek. Heeft geen oorlog gevoerd, was geen beroemde ontdekkingsreiziger, stichtte zelfs geen godsdienst. En toch... kunnen we niet om hem heen.

  Bijbelcursus

  De Islam

  Cursus Vipassana Meditatie

  Cursus Vergaderen
  In deze online cursus krijg je inzicht in wat er allemaal bij een vergadering komt kijken. Een goede vergaderaar word je echter vooral in de praktijk. Evalueer steeds je vergadergedrag en vraag je af hoe je dat kunt verbeteren.

  Cursus Nee zeggen
  Nee zeggen is moeilijk. In deze korte cursus vind je meer over hoe dat komt en vooral wat je eraan kunt doen. Als je eenmaal goed 'nee' kunt zeggen is dat niet alleen voor jezelf heel prettig maar ook voor anderen.

  Beter omgaan met je baas
  Leidinggeven; daar zijn veel cursussen voor. Maar hoe zit het met leiding ontvangen?
  Deze cursus helpt je om je manager beter te begrijpen. Je krijgt tips voor de aanpak van veel voorkomende problemen. Zo kan jij voortaan beter omgaan met je baas.

  Talencursussen

  Gratis cursus Spaans

  Gratis cursus Italiaans

  Gratis cursus Duits (103 lessen!)

  Online Italiaans leren

  Oefeningen in de Duitse taal

  Franszelfsprekend.nl
  Deze site heeft als doel het belang van het Frans bij een breed publiek onder de aandacht te brengen en zo mensen ertoe te inspireren de Franse taal te leren. Franszelfsprekend.nl geeft informatie aan mensen die zakelijk, privé of door opleiding baat hebben bij een betere beheersing van het Frans.

  (Bijna) Alle talen
  Hier leert u online zowat alle talen, ook de uitspraak. Van Armeens to Zulu. Gratis.

  Leer Nederlands
  Een multimediaal stap voor stap programma voor Nederlands als tweede taal.

  Cursus Deens
  Dit is een gratis interactieve Deense cursus.

  Spaans leren
  Spaans Leren biedt je de mogelijkheid om iedere maand terug te keren en een nieuwe les te volgen van de gratis Cursillo, een on-line cursus Spaans.

  Cursus Modern Grieks

  Nederlandse taaltest

  Cursus Grieks

  Cursus Latijn
  Wil je Latijn leren? Dat kan! Met deze cursus bepaal je alles zelf: met welke les je aan de gang gaat, hoe veel tijd je aan het leren wil besteden, op welk moment van de dag je dat doet, het tempo, het niveau, ... alles. Dit is mogelijk, doordat de cursus in zijn geheel on line is te volgen.

  Cursus Chinees
  Het is handig om op reis door China of Taiwan iets meer dan de spreekwoordelijke twee woorden Chinees te kunnen spreken.

  Esperanto cursus
  Na deze basiscursus van eenentwintig lessen kan men eenvoudige Esperanto-teksten lezen en brieven in het Esperanto schrijven. Iedere les bevat een opgave die via email ingestuurd kan worden voor gratis correctie.

  Kurso de Esperanto (Esperanto cursus)
  Deze cursus kan gedownload worden.
  Beginnerscursus Chinees, deel 1

  Chinees voor Beginners

  Gratis online cursussen


  Cursus Mindfulness
  Deze online training Mindfulness bestaat uit een introductie en 8 onderdelen, elk bestaande uit een stukje theorie, de gedachtegang achter de oefeningen, gevolgd door de oefeningen. Alle meditatie-oefeningen zijn audiofragmenten, zodat je door de meditatie heen instructies krijgt.

  Cursus delegeren
  Ben je leidinggevende of wil je dat in de toekomst worden? Dan zul je moeten (leren) delegeren. Hoewel delegeren een van de belangrijkste managementvaardigheden is, is het ook een van de lastigste. Gelukkig kun je het wel bij jezelf ontwikkelen. Hoe? Door het gestructureerd aan te pakken en steeds op je eigen aanpak te reflecteren.

  Rationele Effectiviteitstraining (RET)
  De Rationele Effectiviteitstraining (RET) is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. De basis van de RET is het ABC-model.

  Solliciteren
  Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan. Je zit namelijk zonder werk, bent net klaar met je opleiding, of bent toe aan de volgende stap in je carrière. Carrièretijger helpt je.


  Projectmanagement
  We maken er een project van... het klinkt zo makkelijk. Alsof een projectaanpak een garantie is voor succes. Dat klopt natuurlijk niet. Maar als een bedrijf echt iets wil realiseren is de project- aanpak vaak wel de beste manier. Hoe zorg je ervoor dat zo'n project ook echt een succes wordt?
  Het is een uitgebreide cursus in drie delen:
  1. Inleiding projectmatig werken
  2. Leidinggeven aan projecten
  3. De samenwerking in projectteams verbeteren

  Ondernemingsplan maken
  Een camping in Zuid-Frankrijk, een softwarebedrijf voor het onderwijs, een bed & breakfast, een kookschool, een vrouwenfiet- senmakerij, een timmerbedrijf, een organisatieadviesbureau: in 2005 startten ongeveer 75000 Nederlanders een eigen bedrijf. Ongeveer de helft heeft succes, zo leren de cijfers. Het maken van een ondernemingsplan kan de doorslag geven. Een eigen bedrijf is vaak een bewuste keuze voor het realiseren van een droom. Hoe kan een ondernemingsplan je helpen om die droom waar te maken?

  Gesponsord  Gratis online cursussen


  Werken met een portfolio
  In deze cursus leer je wat een portfolio is en hoe je het in je werksituatie gebruikt. En omdat werken met een portfolio onlosmakelijk is verbonden met denken in competenties leer je ook wat over competenties en competentiemanagement.

  Omgaan met agressie
  We spreken van agressie wanneer iemand andermans grenzen overschrijdt, bewust schade berokkent of met woede probeert iets te bereiken. Er zijn grofweg vier soorten agressie. Je kunt agressief gedrag in veel gevallen opvangen met samen-boven-gedrag.
  Bij het omgaan met agressieve mensen is de manier van communiceren van belang, omdat jouw gedrag een reactie uitlokt bij de ander. Door je eigen manier van communiceren goed te kennen (en te kiezen) kun je beter omgaan met agressieve mensen.

  Gratis online cursus boekhouden
  Gratis boekhoudcursus die alle facetten van het boekhouden omvat. Een programma voor beginnende boekhouders.

  Prikkelende managementstijlen
  Hoe prikkel je je medewerkers? En wanneer is het nodig om medewerkers te prikkelen? De managementstijlen die je in deze cursus krijgt aangereikt zijn stuk voor stuk hulpmiddelen om in bepaalde situaties bij bepaalde medewerkers te gebruiken.

  Tekencursussen

  Online cursus Tuinieren

  Hoe maak ik zelf een siertuin?
  Hoe leg je een tuin aan?

  Online cursus bloemschikken

  Cursus Astrologie voor Iedereen
  Astrologie zoals astrologie bedoeld is te zijn: een cursus Astrologie helder en simpel geformuleerd, geen astrologen koeterwaals.

  Cursus Astrologie
  Astrologie is een taal. Zoals elke taal bestaat astrologie uit symbolen, "woorden". Met die woorden worden zinnen, ja hele romans gevormd. Op deze site leert u hoe dat gaat. U zult zien hoe spannend het is wanneer u zelf invulling gaat geven aan de woorden en zinnen.

  Cursus klaverjassen

  Video-les Yoga

  Gratis online cursussen

  Cursus zeilen
  Windoriëntatie en koersen, oploeven en afvallen, deinzen, overstag gaan: u leert het allemaal in deze online zeilcursus.

  Succesvol onderhandelen
  Onderhandelen doe je overal. Op het werk, thuis, in de winkel en in de kroeg. Met je baas, je partner, collega's en wildvreemden. Je kunt er niet omheen.

  Interactieve cursus Statistiek
  Cursus statistiek voor studenten in het hoger onderwijs. De cursus is gericht op eerstejaars studenten, maar is ook geschikt als aanvulling voor zij-instromers of als 'opfrisser' in de masterfase.

  Theorieles auto
  Theorieles en teheorie-examens oefenen.

  Gratis simpele beperkte online cursus voor de bromfiets theorie

  Bromfietsexamen oefenen
  50 examenvragen om te oefenen.

  Cursus Flirten & Versieren
  Het lijkt zo gemakkelijk, maar voor de meeste mensen is het toch minder vanzelfsprekend.

  Gratis online gitaarles voor beginners
  Uitleg en makkelijke liedjes om te leren spelen. Speel mee met de instructievideo's

  Online gitaarles
  Deze site is vooral bedoeld voor mensen die weinig tot niets van muziek weten, maar wel graag gitaar willen leren spelen.

  Cursus Fotografie

  Online cursus fotograferen
  Mooie gratis cursus fotografie

  Cursus solliciteren
  Solliciteren is een beetje eng. Je moet in een brief, cv en gesprek uitgebreid over jezelf praten, lastige vragen beantwoorden en ook nogeens jezelf 'verkopen', of in ieder geval: je onderscheiden van de andere kandidaten.

  Schaken voor beginners
  Men is nooit te oud of te jong om te leren schaken. Op deze site vind je diverse geanimeerde schaaklessen die je de beginselen van het schaken bijbrengen.

  Schaakacademie
  Ben jij een echte schaakfanaat? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op de website van Schaakacademie vind je alles wat maar met schaken te maken heeft. Voor zowel de beginnende schaker als de iets meer ervaren schaker hebben we ontzettend veel informatie staan en leuke weetjes die je vast en zeker zal interesseren.


  Melden gebroken link

  Disclaimer

  Contact  Colofon

  © Nationale MediaSite 2006-2024

  .

  .

  .

  .