Hoe creëer je de juiste werkplek?

25 juni 2024
by
Joep

Sinds de pandemie zijn er steeds meer banen overgegaan op thuiswerken. Het geeft de werknemers een kans om thuis te zitten, maar toch hun werkzaamheden te kunnen verrichten. Als je de kans krijgt om thuis te gaan werken moet je natuurlijk ook een plek kiezen om te gaan zitten. Ga je in de woonkamer? In de keuken? Op de slaapkamer? Of maak je een kantoor ruimte in het huis? Dit zijn vragen die je moet gaan beantwoorden als je van plan bent om thuis te gaan werken. Wij gaan je enkele tips geven die je kunnen helpen bij het maken van de juiste werkplek, maar ook waar je het beste kunt gaan zitten.

Kies de juiste locatie

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om hun werkzaamheden in de woonkamer uit te voeren, maar wij raden aan om dit op een aparte kamer te doen. Door middel van een aparte kamer kan je rustig te werk gaan zonder dat je last van andere mensen hebt. Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden wil je namelijk niet al te veel prikkels hebben, want dit gaat ten koste van je concentratie. Lukt het nu niet om een aparte ruimte om te bouwen tot een kantoor is het slim om een specifieke hoek of deel van de kamer te gebruiken, maar gebruik dit dan ook alleen voor werk.

Zorg voor voldoende licht

Natuurlijk licht is het beste voor je ogen en kan je helpen om je energieker te voelen. Zo wordt aangeraden om je bureau in de buurt van een raam te plaatsen. In het beste geval heb je genoeg natuurlijk licht, maar als dit niet lukt moet je ervoor zorgen dat je genoeg kunstmatig licht hebt zodat je niet moe wordt. Naast het licht kan een bureaulamp je helpen om meer concentratie te hebben met betrekking tot je werkzaamheden.

Investeer in een goed bureau en stoel

Als je in een werkplek wilt gaan werken heb je natuurlijk een bureau en een stoel nodig. Veel mensen krijgen klachten, want ze kiezen niet het juiste bureau of de juiste stoel. Bij het uitkiezen van een stoel wil je opletten dat je een ergonomisch geschikte stoel hebt. Zo hebben genoeg winkels zoals Conceptual Furniture genoeg stoelen om uit te kiezen, maar moet je een vinden waar jij je comfortabel in voelt en een die lekker zit. Bij het uitkiezen van een stoel wil je ervoor zorgen dat je voeten plat op de grond kunnen rusten en je armen op of net onder bureau hoogte komen zodat je armen kunnen rusten.

Kleed de kamer aan

Naast je bureau en stoel moet je de ruimte ook aankleden. Door middel van een rustgevende ruimte met high quality meubels om je heen kan je niet alleen de sfeer verhogen, maar ook je concentratie verbeteren. Dit leidt uiteindelijk tot een betere werkervaring. Daarnaast kan je er nog voor kiezen om persoonlijke accenten toe te voegen zoals foto’s van vrienden en familie of een hondenmand voor als je een compagnon erbij wilt hebben liggen.

Een werkplek moet niet alleen functioneel zijn, maar je moet je er ook thuis voelen. Onthoudt dat het aanpassen van je ruimte aan je persoonlijke werkwijze en behoeften belangrijk is als je goed je werk wilt doen.

Rense
Rense

Ik ben Rense, een journalist met een passie voor media en het laatste nieuws. Ik ben begonnen als een freelance journalist en heb sindsdien een aantal artikelen voor verschillende kranten geschreven, waaronder een paar voor de krant waar ik nu voor werk. Ik schrijf over een scala aan onderwerpen, zoals politiek, technologie, entertainment en cultuur. Ik schrijf ook regelmatig stukken over hoe de media onze samenleving beïnvloeden. Ik houd ervan om nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen en deze vervolgens te delen met mijn lezers. Ik ben dan ook erg trots op de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de mediawereld.