Deze entertainment zaken spelen nu in de media

16 februari 2024
by
admin

Er zijn verschillende zaken op het gebied van entertainment die nu in de media spelen. Zo lijkt de soap rondom presentator Matthijs van Nieuwkerk nog lang niet te eindigen, ondanks dat RTL een contract met hem sloot. Volgens de zendermanager was dat ‘een verkeerde timing’. Daarnaast moet vakantieparkeigenaar Peter Gillis in maart voor de rechter verschijnen vanwege vermeende belastingfraude, en Taylor Swift overweegt Jack Sweeney aan te klagen, omdat hij gegevens over haar privévluchten deelt. Niet voor het eerst, want eerder had Elon Musk al problemen met de nu 21-jarige student.

Matthijs van Nieuwkerk nog niet terug op TV

Matthijs van Nieuwkerk is al een paar jaar van de Nederlandse televisie verdwenen sinds de vernietigende geruchten dat het programma dat hij jarenlang presenteerde – De Wereld Draait Door – een burn-outfabriek zou zijn. De presentator erkende dat hij regelmatig streng was en een kort lontje had, maar verder stelde hij wel dat hij nooit iemand fysiek heeft aangeraakt. Toch blijkt uit onderzoek naar de misstanden binnen de hele NPO, dat er mensen zijn die beweren wel fysiek contact met Van Nieuwkerk te hebben gehad. Het rapport kon op geen slechter moment komen voor RTL, want de zender had net een contract met van Nieuwkerk getekend. De Directeur Content, Peter van der Vorst, zegt dat de zender erin geloofde dat Matthijs dit jaar een nieuwe start kon maken. Maar ‘die timing is verkeerd ingeschat’, weet de zender nu.

Rolmodellen in gokreclames lopen grote bedragen mis

Het is al een tijdje verboden voor online gokbedrijven om reclame te maken met rolmodellen, zoals Bekende Nederlanders. Volgens de minister van Rechtsbescherming zetten kwetsbare jongeren gemakkelijker de stap om te gokken als rolmodellen zoals Wesley Sneijder en Andy van der Meijde in dit soort reclames te zien zijn. Inmiddels is ook duidelijk hoeveel geld de bekende voetballers precies mis lopen. Een clip met Wesley Sneijder erin zou de ex-voetballer zo’n 50.000 tot 150.000 euro per clip hebben opgeleverd.

Volgens sommige bronnen kreeg een andere voetballer, Andy van der Meijde, gemiddeld zo’n 40.000 euro per maand voor de reclamespots. Overigens is het nog wel steeds mogelijk om te gokken in ons land. Je kunt via een bank transfer casino meteen beginnen met spelen, waaronder met poker, en met en andere (live) tafelspellen. Uiteraard kun je ook op de vele online gokkasten meespelen.

Pieter Omtzigt vindt eigen handelen ‘niet chic’

De formatie houdt heel Nederland in zijn greep, want vorige week bleek dat NSC-leider Pieter Omtzigt heeft besloten samen met zijn handelaars om niet meer aan tafel te gaan zitten met de grote winnaar van de verkiezingen, PVV. Ook VVD en BBB schoven bij de formatietafel aan. Maar NSC had grote twijfels over de rechtsstaat en documenten over een slechte schatkist maakten dat Omtzigt er de stekker uit trok. Dat deed hij aan de hand van een appje aan zijn gesprekspartners, terwijl hij eerder al bij Humberto Tan aan tafel aanschoof om uitleg te geven. Dat kwam Omtzigt op veel kritiek te staan. Hij noemt zijn eigen handelen nu ‘niet chic’ en stelt ook dat dit soort strubbelingen horen bij ‘een jonge partij.’

Peter Gillis in maart voor rechter voor belastingfraude

Opnieuw juridische tegenslagen voor Peter Gillis. De 61-jarige ondernemer, die bekend is van het programma ‘Massa is Kassa’, moet voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om Gillis te vervolgen voor belastingfraude. Eerder zaten meerdere gemeenten hem al dwars, waardoor hij in één van zijn parken de horeca moest sluiten. Na meer dan 37 jaar open te zijn geweest, moest ook park Prinsenmeer volledig sluiten. En op 19 maart moet de ondernemer zich bij de rechtbank in Den Bosch verdedigen. Het onderzoek ‘Rabarber’ loopt al meerdere jaren. Zo viel de FIOD 4,5 jaar geleden al verschillende vestigingen van de Ooststappen Groep binnen. Daarnaast loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar vermeende mishandelingen van zijn ex-partner Nicol Kremers.

Taylor Swift wil 21-jarige aanklagen die gegevens over haar privéjet deelt

Zangeres Taylor Swift is niet blij met de acties van de 21-jarige student Jack Sweeney. Sweeney deelt regelmatig gegevens over het privévliegtuig van Swift via social media. Daarom heeft de 34-jarige zangeres gedreigd hem aan te klagen, zo meldt The Washington Post. De advocaten van Swift hebben inmiddels al een brief aan de student gestuurd. Volgens de advocaten gaat het ‘om een kwestie van leven of dood voor onze cliënt’. De zangeres is immens populair en volgens de advocaten is het delen van de vliegtuiggegevens ‘schadelijk’.

Het is overigens niet voor het eerst dat Sweeney bekende mensen dwars zit met het delen van vluchtgegevens. Eerder lag ook X-baas en oprichter van Tesla Elon Musk al met de student in de clinch. Twitter besloot toen al dat het account van Sweeney uit de lucht werd gehaald. Nu is het dus Taylor Swift die met de student te maken heeft. Jack heeft besloten om de vluchten pas 24 uur na de landing van het vliegtuig te delen, maar het juridische team van de zangeres vindt dat niet genoeg. De advocaten wijzen erop dat Taylor Swift regelmatig te maken heeft met stalking en bedreigingen.

Rense
Rense

Ik ben Rense, een journalist met een passie voor media en het laatste nieuws. Ik ben begonnen als een freelance journalist en heb sindsdien een aantal artikelen voor verschillende kranten geschreven, waaronder een paar voor de krant waar ik nu voor werk. Ik schrijf over een scala aan onderwerpen, zoals politiek, technologie, entertainment en cultuur. Ik schrijf ook regelmatig stukken over hoe de media onze samenleving beïnvloeden. Ik houd ervan om nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen en deze vervolgens te delen met mijn lezers. Ik ben dan ook erg trots op de kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de mediawereld.