Contact
 Onderwijs
Scholen voor voortgezet onderwijs

Oefenen met rekenen 1
Optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en cijferreeksen.

Oefenen met rekenen 2
Optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen.
En allemaal spelenderwijs, in 4 niveaus.

Breuken oefenen
Rekenen met breuken kan best lastig zijn. Tellers, noemers, gelijknamig maken, als je niet oppast word je er duizelig van. Daarom hebben Ed en Eef van Escape besloten je een handje te helpen. Op deze website kan je het rekenen met breuken oefenen, zoveel je wilt.Intostudies
Reviews over het hoger onderwijs.

ROCnieuws.nl
Een compleet overzicht van al het nieuws in het Middelbaar BeroepsOnderwijs.

Het Rekenweb
Hier vind je een heleboel leuke rekenspelletjes voor kinderen uit alle groepen van de basisschool.

Kids voor Edukans
Maak kennis met kinderen in arme landen, ontdek alles over Operatie Schoenendoos en scoor wereldgoals in het Wereldsupportersspel.

Tafels oefenen
Klik eerst de tafels aan die je wil oefenen of laat de computer kiezen.

Leren klokkijken met een sprekende klok
Uitstekende ondersteuning voor kinderen die begonnen zijn met klokkijken leren.

Werkwoorden oefenen

Veilig Verkeer Nederland Kids
Wil je iets meer weten over een verkeersonderwerp? Zoek je informatie voor een werkstuk of spreekbeurt? Of wil je gewoon lekker snuffelen in alle leuke weetjes op het gebied van verkeer en vervoer? Zoek hier naar een onderwerp.

Topografie
Hier vind je oefeningen en toetsen over de topografie van Nederland en België.Het Kleischip
Het Kleischip is een schip met kinderliedjes en versjes voor kleine en grote kinderen. Op deze site zijn steeds tien liedjes te zien en te horen. Wanneer de zeemeeuw een nieuw liedje brengt gaat er één liedje vanaf.

Beesies
Hier vind je informatie over bekende en minder bekende dieren uit Europa.
De informatie is ook te gebruiken bij werkstukken en spreekbeurten.Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?
Gesponsorde links

Onderwijs en computer
Kinderslot - veilig online
Informatie over het beveiligen van uw pc zodat uw kinderen niet of minder geconfronteerd worden met gewelddadige of pornografische sites.

De Kunstmachine
Met de Kunstmachine kun je leren om creatief met de computer aan de slag te gaan. Denk maar aan tekeningen,muziek, tekenfilms en foto's. De programma's waarmee we werken zijn gratis of goedkoopterwijl de resultaten fantastisch zijn.

  Voortgezet onderwijs  
Zo doe je als school mee aan de maand van de privacy
Krijg je als school steeds vaker de vraag of de privacy van je leerlingen en je digitale beveiliging op orde is? Niet alleen van accountants, maar ook van bezorgde ouders? Dan ben je niet de enige. Om scholen hierin te ondersteunen, organiseert Kennisnet in oktober de maand van de informatiebeveiliging en privacy.

De NVA en Balans pleiten in de Tweede Kamer voor overeenstemmingsrecht
Op woensdag 14 september wordt in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over dit onderwerp gehouden. Oudervereniging Balans en de Nederlandse Vereniging voor Autisme zijn hierbij aanwezig en zullen ook inspreken. In de positionpaper staat te lezen wat de NVA en Balans hierover gaan vertellen tijdens het rondetafelgesprek.

'Seksuele voorlichting op school sluit niet goed aan bij jongeren'
De seksuele voorlichting die wordt gegeven op scholen sluit niet goed aan bij jongeren en is in veel gevallen ongemakkelijk. Dat blijkt uit een nieuwe studie waarin de seksuele voorlichting in tien verschillende landen werd onderzocht.Onderwijs
Seksuele vorming
Deze website is ontwikkeld voor docenten en iedereen die beroepsmatig lessen voor jongeren gaat verzorgen over lichamelijke en emotionele seksuele ontwikkeling, voortplanting, weerbaarheid, relaties, seksualiteit, en veilige seks met aandacht voor sociale, maatschappelijke, culturele en religieuze aspecten.
Natuurlijk kunnen ook ouders die voorlichtingsmateriaal zoeken voor hun kinderen terecht op deze website.

Marjon de Hond
Weervrouw marjon de Hond heeft een eigen website met interessant pagina's speciaal voor kinderen.

Proefjes.nl
Is scheikunde moeilijk? Zijn natuurkunde en biologie saai? Nee, kinderen vanaf 8 jaar kunnen eenvoudig zelf proefjes doen op proefjes.nl. Het doel hiervan is kinderen op een leuke manier kennis laten maken met natuurwetenschappen. Voor de proefjes zijn alleen huis-tuin-en-keuken spullen nodig.