Aanbiedingen!
 
Windows
 WindowsTechBlog ╗ Windows 8  
Remote Desktop ?scherm slim aanpassen? in Windows 8

Via deze weg wil ik jullie al het goede toewensen boor het jaar 2014! Wij zijn ook dit jaar weer van de partij en hopen weer veel nieuwe artikels te kunnen publiceren. Vanaf Windows NT 4 is het mogelijk om Remote Desktop te gebruiken voor het overnemen van een Microsoft gebaseerde systemen. Afgelopen week kwam ik achter een nieuwe coole feature die Microsoft in de Remote Desktop software van Windows 8 heeft ge´ntegreerd: Het externe bureaublad doet zichzelf automatisch aanpassen naar het formaat van de Remote Desktop venster, ongeacht de resolutie van de externe computer. Deze optie is eigenlijk al sinds Windows XP niet zichtbaar aanwezig. Je bent niet van deze optie op de hoogte totdat iemand dit aan je verteld. Dat heeft Microsoft nu in Windows 8 verandert. Om in Windows XP en Windows 7 gebruik te kunnen maken van de optie scherm slim aanpassen moet je de .rdp bestanden aanpassen in notepad en de volgende regel toevoegen: smart sizing:i:1 Het zal je vast wel zijn opgevallen dat er in Windows 8 dat er bijna geen wijzigingen zijn aangemaakt in de Remote Desktop. Binnen het tabblad Gebruikerservaring is de optie Automatisch de verbindingskwaliteit detecteren toegevoegd en als standaard instelling is ingesteld. Scherm slim aanpassen Wanneer je bent verbonden via Remote Desktop met een externe host klik met de linkermuisknop in de titelbalk links op het logo, en je ziet hier de nieuwe optie: Scherm slim aanpassen! Of als je een Engelstalige besturingssysteem gebruikt Smart sizing. Je kan het formaat van de Remote Desktop venster […]

The post Remote Desktop ‘scherm slim aanpassen’ in Windows 8 appeared first on WindowsTechBlog.


Windows 8 lid maken van het domein

Windows 8 Join Domain In het vorige artikel hebben we laten nzien hoe de DHCP-server geconfigureerd kan worden op de Server Core. De werkstations krijgen nu een IP-adres van deze DHCP-server en kunnen nu de server benaderen. Dit artikel is het gevolg van de artikel zoals net is aangegeven, maar je kan dit artikel ook los van het andere gebruiken. Klik met de rechtermuisknop op This PC en klik vervolgens op Properties. Klik in het volgende dialoogvenster op Change settings. Nu wordt er een nieuw dialoogvenster geopend. De computer kan op twee manieren lid worden gemaakt van het domein: To use a wizard to join a domain or workgroup, click network ID. To rename this computer or change its domain or workgroup, click Change. Met de bovenste optie wordt er gebruik gemaakt van een wizard om de computer lid te maken van het domein. Deze optie is speciaal bedoelt voor de beginnende gebruiker. De andere optie geeft de mogelijkheid om de gegevens direct in te voeren. Klik op Change. Geef de computer een gebruikersvriendelijke naam en voer de domeinnaam in, klik vervolgens op OK. Nu worden moeten de credentials van de domein administrator worden ingevuld. Let op dat je wel voor de gebruikersnaam de domeinnaam van het betreffende domein invult, klik vervolgens op OK. De Windows 8 computer is succesvol lid gemaakt van het domein. Nadat de computer opnieuw is opgestart kan er worden ingelogd met een domeingebruiker. Wanneer de gebruiker geen administrator is, zal je erachter komen dat je bij elke software installatie of […]

The post Windows 8 lid maken van het domein appeared first on WindowsTechBlog.Windows tutorials en cursussen
Windows: verken de functies

Windows 7 installeren

Virtualiseer Windows 7

Aan de slag met Windows 7Vista cursus
Gratis cursussen voor beginners over Windows Vista.

Vista Info
Heel veel informatie, tips & truc's over het besturingssysteem Windows Vista.

Cursus Windows 98
6 Lessen Windows
Windows XP Tips & Tricks (1)
Windows XP Tips & Tricks (2)
Windows XP Tips & Tricks (3)
Server
WinTips.nl
Windows bestandsbeheer
Windows NT
Windows 2000 versus Windows NT
Beknopte Windows-cursus


Windows
Hoe beveilig ik Windows op mijn computer?
Veiligheid op internet neemt snel toe in belang. In een serie artikelen zullen we duidelijk maken welke simpele stappen je kunt nemen om internetboeven dwars te zitten en virus- en inbraakrisico's danig te beperken.

Gesponsorde links

 Breekpunt.nl - Workshops - Microsoft Windows  
In Windows 8 automatisch naar het Bureaublad gaan
Een van de veranderingen in het nieuwe Windows 8 ten opzicht van voorgaande Windows-versies is het Startscherm met zijn kleurige tegels. Handig op een tablet, maar op een desktop pc willen veel gebruikers eigenlijk liever gelijk naar hun Bureaublad.

Windows 8: Help waar zijn mijn programma?s!
Windows 8 staat op het punt van verschijnen. Zoals we al in de consumer preview release hebben kunnen zien, bezit deze nieuwe Windows-versie geen Start-knop meer. De vraag rijst: Hoe start in een programma als mijn Bureaublad actief is?

Werken met het Windows 7 register
Alle instellingen van de Windows 7-omgeving liggen in het register opgeslagen. Als u overweg kunt met dit register, dan kunt u veel eigenschappen van het besturingssysteem naar uw hand zetten. In deze workshop aandacht voor werken met het register.

Back-ups in Windows Vista maken
Een virus op uw computer of per ongeluk de verkeerde bestanden weggegooid? Een back-up maken is de enige maatregel die u tegen dit soort rampscenario's kunt treffen.

Veelvoorkomende foutmeldingen van Windows Vista
De introductie van Windows Vista ging niet zonder slag of stoot. Veel gebruikers hadden problemen. Op de heldesk van Microsoft kwamen dan ook vele vragen binnen.


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden