Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Jeugdbladen
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Proefabonnementen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV  ContactHandboek nederlandsepers.nl
Hier kunt u uitgebreide, up-to-date en onafhankelijke informatie over bijna 8.000 in Nederland verspreide binnen- en buitenlandse titels ook op het internet raadplegen.

Journalistiek NL
Links voor journalisten. 


Your Out Online
Nieuws en actualiteiten. Because there is more to explore!Management forum De Scopist

De Scopist is het management forum van Management Scope, een weblog waarop topjournalisten en gastauteurs hun visie geven over politiek, bedrijfs-, financieel- en economisch nieuws.

Webregio
WebRegio Media is het grootste multimediabedrijf in Noord-Holland. Met zeven regionale internetportalen (www.WebRegio.nl) en twee huis-aan-huisbladen is WebRegio Media de belangrijkste speler op het gebied van nieuws en informatie met een regionale invalshoek.

Medianieuwtjes
Medianieuws uit binnen- en buitenland.

DeFotojournalist.nl
Online journalistieke beeldbank van Nederland. Hier vind je snel en gemakkelijk de foto of fotograaf die je zoekt.


 Mediajournaal.nl  
Mediajournaal.nl stopt
Mediajournaal.nl stopt. Na 13 jaar, inclusief de start als Medialog en enkele onderbrekingen, is het mooi geweest en komt er een eind aan dit weblog over mediazaken. Alle (trouwe) bezoekers bedankt voor het bezoek en de reacties.

Kijkcijfers zaterdag: SBS6 opnieuw gedegradeerd tot vierde zender
#AYNIL 1.9mln #WIDM 1.8 #WeetIkVeel 1.7 #Kassa 1.2 #Schaatsen 1.2 #Moltalk 1.0 #Cojones 761K #VerborgenVerleden 685 #Campinglife 723 #Buutvrij 566 #RTL4 23.1 #NPO1 19.2 #NPO2 10.6 #SBS6 6.8

BinnensteBuiten krijgt weekendeditie
Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten, dat in de plaats kwam van Man bijt Hond, krijgt nu ook een weekendeditie. Hierin worden een aantal ‘hoogtepunten’ uit de afgelopen week getoond. BinnensteBuiten is vanaf 5 oktober 2015 iedere werkdag om 18.50 op NPO 2 te zien en heeft inmiddels een grote groep vaste groep kijkers aan zich gebonden, […]

BNR maakt programma over Europese thema?s
Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk krijgen vanaf vandaag een eigen radioprogramma op BNR. Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU zijn ze elke zaterdagmorgen om 12 uur te horen in Boekestijn vs. De Wijk. In het programma debateren beide heren met elkaar en een speciale gast over Europese ontwikkelingen. Het programma wordt gepresenteerd […]

 Mediacourant.nl  
Marieke Elsinga wil integere kant laten zien bij BLVD
Marieke Elsinga hoopt dat ze deze week heel erg integer overkomt in haar goede-doelen-items in RTL Boulevard. Ze wil die kant van zichzelf graag laten zien. Dat laat ze vandaag blijken in De Telegraaf. RTL Boulevard heeft weer een goede-doelen-weekje: samen met Cordaid wordt er actie gevoerd voor schoon drinkwater. Daarvoor is Elsinga door de […]

SBS 6 verdubbelt uitzendduur Utopia tot uur per dag
De dagelijkse realityshow Utopia krijgt vanaf 1 januari 2018 twee keer zo veel ruimte in de vooravond van SBS 6. De afleveringen duren vanaf dan niet een half uur, maar een heel uur. Dat heeft de tv-zender vandaag bevestigd. Nu is Utopia elke avond van half acht tot acht uur te zien, maar straks is […]

 Mediaonderzoek.nl  
DMS komt met jaarlijkse update

Stichting DMS, het kenniscentrum van zakelijke beslissers in Nederland, kondigt aan met een jaarlijkse update te komen  over het mediagebruik van ‘beslissend Nederland’. Het centrum haalt de gegevens uit een crossmediaal onderzoek, waarin het lees-, luister-, internet- en kijkgedrag van de decision maker in kaart is gebracht. Decision Makers Survey 2017, de meest recente editie van het onderzoek, is uitgevoerd in twee meetgolven verdeeld over april/mei 2016 en april/mei 2017. In totaal zijn 2.805 beslissers ondervraagd in kleine, middelgrote en grote bedrijven en in de sectoren zorg en onderwijs (semi-overheid). Het onderzoek is representatief voor zakelijke beslissers in bedrijven/semi-overheid met 2 of meer medewerkers in Nederland. DMS heeft alvast een aantal op resultaten een rijtje gezet:

Opvallende resultaten:

  • Zakelijke mediamerken zeer populair onder grootzakelijke beslissers (60-70% meer bruto bereik dan in het MKB of de semi-overheid).
  • Print blijft in trek onder grootzakelijke beslissers, net als de digitale uitgiften van de printtitels.
  • Online wordt door zakelijk beslissend Nederland veel gebruik gemaakt van nieuwsmedia, aangevuld met verdiepende informatie via andere titels.
  • Radio 538 is radiozender met het grootste wekelijkse bereik onder zakelijke beslissers. Alleen in de branche dienstverlening heeft NPO Radio 1 nog een groter weekbereik.
  • Sky Radio is relatief populair in de branche Handel & Vervoer (Detailhandel, Horeca, Vervoer, telecommunicatie), maar stukken minder populair in de primaire en secundaire sector (Bouw, Landbouw, Industrie). In de primaire sector doen Veronica en E Power het juist weer goed.  Radio 2 te laten zien dat ze het overal goed doen, behalve in Handel en Vervoer en daar is 100% NL juist weer relatief sterk.
  • Alhoewel Facebook het grootste gemiddelde social bereik onder decision makers heeft, wordt het slechts marginaal voor zakelijke doeleinden gebruikt.
  • LinkedIn is verreweg het meest gebruikte zakelijke social medium.
  • YouTube is ook in deze doelgroep groter dan Twitter, Instagram en Google+, maar wordt eveneens amper zakelijk gebruikt.
  • De grootste social media platformen met zakelijke context zijn dan ook LinkedIn en Twitter.

Met betrekking tot de sociale media heeft DMS een onderscheid gemaakt naar privé en zakelijk gebruik. De indexen/indici spreken voor zich.

The post DMS komt met jaarlijkse update appeared first on Mediaonderzoek.nl.


 Zappen  
Leuke nieuwe films uit 2017
In plaats van televisie komen deze keer films uit 2017 aan bod. Hieronder een lijstje van een 5-tal films die ...... Lees verder: Leuke nieuwe films uit 2017

Bedankt en tot ziens!
Om maar met de deur in huis te vallen: dit is het laatste bericht dat ik op deze blog schrijf. ...... Lees verder: Bedankt en tot ziens!

Martijn Koning invaller Marieke Elsinga bij RTL Late Night
De zomer komt eraan en dat betekent dat vaste gezichten van dagelijkse programma's er even tussenuit gaan. Zo ook Marieke ...... Lees verder: Martijn Koning invaller Marieke Elsinga bij RTL Late Night

Kim-Lian olifant in de porseleinkast in Verzamelkoorts
Kim-Lian van der Meij begint vanavond aan haar human interest-programma Verzamelkoorts. Met 2 miljoen verzamelaars in Nederland moeten er veel ...... Lees verder: Kim-Lian olifant in de porseleinkast in Verzamelkoorts

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Vacatures
Media Vacatures
Experteer biedt u exclusieve vacatures vanaf € 60.000. Profiteer van het gevarieerde aanbod en krijg toegang tot vooraanstaande headhunters.


   
 Media.nl  
STER reclameomzet 214 miljoen euro in 2010

De Publieke Omroep was vorig jaar goed voor een reclame omzet van 214 miljoen euro. Dit bedrag is omgezet door de STER aan radio, tv en online reclame in 2010.

De omzet van de STER is hiermee 24 miljoen euro hoger dan in 2009. In 2008 bedroeg de omzet nog 226 miljoen euro.

Met de bundeling van TV, radio en internetsites is de STER de grootste aanbieder van reclamezendtijd in Nederland.

Bron: STER


 Villamedia  
NVJ tijdelijk offline na zwakheden
Weblog Geenstijl heeft de NVJ-site doorgelicht op technische problemen en komt tot de conclusie dat de website ?zo lek is als de beveiliging van de?

Peter Greste op Australische bodem
Peter Greste, de Australische journalist die ruim een jaar gevangen zat in Egypte, is weer in Australië. Hij landde eerder vandaag in Brisbane, waar hij wordt verenigt met zijn familie, meldt?

Senior Corporate Communicatieadviseur - TU Delft, Delft
Faculteit/afdeling Communication Niveau WO Functie omvang 32-38 uur (0,8-1,0 FTE) Contractduur 1 jaar met uitzicht op verlenging Salaris Min?

Ongeval A1: verslaggever aangehouden
Verslaggever Rob Vorkink van RTV Oost is aangehouden toen hij verslag wilde doen van een ernstig ongeval op de A1 bij Holten in Overijssel. Vorkink, die beschikt over een politieperskaart, zou een politiebevel om weg te gaan hebben genegeerd. Op