Contact
 
Informatie voor senioren
datingsenioren (7K) Dating voor senioren
Op SeniorenGeluk.nl kunt u in een vertrouwde omgeving op een eenvoudige en veilige manier op zoek naar nieuwe contacten. Na het inschrijven kunt u rustig op zoek naar een leuke en geschikte kandidaat die voldoet aan uw zoekprofiel.
Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie
Het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie stelt zich tot doel de kwaliteit van zorg aan ouderen met psychische en psychiatrische problemen te verbeteren. Het centrum richt zich op zowel de professional als het publiek.

TaskForce: Ouderen en Arbeid
Uitzendbureau 65plus heeft sinds 1975 ervaring in de seniorenarbeidsmarkt. Innovatieve gedachten en bijbehorende acties, dat is wat ons kenmerkt en waarmee wij al vele jaren marktleider zijn in de arbeidsbemiddeling van senioren. Wij bieden actieve en vitale senioren de mogelijkheid door te werken na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

SeniorWeb
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de mogelijkheden van de computer en internet zelf laten ervaren. Uitgangspunt is dat dit voor én door ouderen gebeurt.
Deze website is een ideaal vertrekpunt voor een ontdekkingsreis over het Wereld Wijde Web (www) en een veilige haven om weer terug te keren. Bezoekers kunnen er terecht voor nieuws, leerzame tips en doorverwijzingen over onderwerpen, zoals Computer & Internet, Vrije Tijd, Geld & Wonen en Gezond Leven.

Gratis online typecursus
Leer snel blind typen met 10 vingers!

Uitzendbureau 65+
Waarom zou u stoppen met werken als u daar nog geen zin in heeft? Daarom is het uitzendbureau 65+ in het leven geroepen.

ANBO. Dé belangenorganisatie voor senioren
ANBO is een onafhankelijke vereniging die bestaat bij de gratie van haar leden. Ons beleid wordt getoetst aan onze leden en dat maakt dat we namens onze leden standpunten kunnen innemen. De stem van alle leden, actief en niet-actief, wordt gehoord.

50plusplein
Site voor het uitwisselen van tips op diverse gebieden, reiservaringen, nieuws en nieuwtjes. Kortom, alles waar moderne 50-plussers zich mee bezig houden.


Informatie voor senioren


Ouderen en seksualiteit

Veel ouderen hebben een bevredigend seksueel leven. Ze vrijen wel minder vaak dan jongeren en kiezen voor andere seksuele activiteiten. Door veranderingen in het lichaam of ziektes verandert het seksleven wel. Het is dan zaak om te zoeken naar manieren, die nog wel kunnen en prettig zijn.


Zoek op deze website:

Gesponsorde links

 Senioren.nl  
Do?s en don?ts bij het organiseren van een familieuitje

Ben jij dit jaar de gelukkige die dit jaar het jaarlijkse familie uitje mag organiseren? Super leuk! Of denk jij daar anders over? Pff? rekening houden met de wensen van de hele familie, het moet leuk zijn voor jong en oud en dan moet het ook nog allemaal binnen het budget passen. Dat wordt een uitdaging? In deze blog beantwoord ik de meest voorkomende vragen die voorkomen bij het organiseren van een familie uitje. Wie, wat, waar, wanneer? Aan het einde van deze blog geef ik graag nog wat tips voor hét ideale familie uitje zodat jullie een super leuke dag uit kunnen beleven met de hele familie en waarbij iedereen tevreden is.

Inhoudsopgave:

 • Wie nodigen we uit?
 • Wanneer gaan we dit doen?
 • Wat is het budget?
 • Waar gaan we naartoe?
 • Wat gaan we doen?
 • TIPS voor een leuk familie uitje

Wie nodigen we uit?

Als er ieder jaar een familie uitje wordt georganiseerd dan staat de gastenlijst eigenlijk al wel vast. Wordt er nou voor de eerste keer een familie uitje georganiseerd of wil je het eens helemaal anders aanpakken? Stel de gastenlijst dan zorgvuldig samen. Je wilt natuurlijk geen scheve gezichten in de familie. Heb je nou net even geen zin in al die neefjes en nichtjes tussen de 4 ? 8 jaar of in de aanhang van je neven en nichten? Trek een rechte lijn in het uitnodigen van familie. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen een neven- en nichtendag te organiseren of alleen een dag voor broers en zussen. Ga je wel voor de hele familie? Nodig dan ook echt iedereen uit en laat dan ook je neefjes en nichtjes mee komen tussen de 4 ? 8 jaar. Ook voor de kleinste kinderen is er altijd wat leuks te doen en op deze manier houd je wel de familieband warm. Ook wel weer gezellig, toch?

via GIPHY

Wanneer gaan we dit doen?

Een datum prikken: dat is misschien nog wel het meest lastige onderdeel van het organiseren van een familie uitje. Vooral met een grote familie blijkt het vaak lastig om een datum te prikken waarop iedereen kan. Een geschikte dag voor een familie uitje is toch wel de zaterdag of de zondag, maar ook dit zijn dagen waarop men tegenwoordig verplichtingen heeft zoals werk en kinderen die aan verschillende sporten doen. De één zit op voetbal, weer de ander op turnen en oh ja, misschien moet er wel een kind afzwemmen! Dit zijn allemaal factoren waardoor het lastig kan zijn om tot een geschikte datum te komen. Het zal daarom ook voor kunnen komen dat niet iedereen op dezelfde datum kan en er dus mensen zijn die niet kunnen deelnemen aan het familie uitje. Wil je graag dat echt iedereen aanwezig is? Plan dan een datum ver in het voren en verzoek men om de datum vast te zetten in de agenda zodat je er zeker van bent dat ook echt iedereen aanwezig is.

De datum die je prikt is ook afhankelijk van het soort uitje wat je wilt doen. Wil je graag een activiteit doen die buiten plaatsvindt? Plan dan niet een datum in de winter, maar in het voorjaar of de zomer. De zomer is dan misschien weer wat lastiger in verband met de zomervakantie, waar de meesten natuurlijk op zomervakantie gaan. Plan dan een datum in het najaar, bijvoorbeeld september zodat je ook lekker bij kunt kletsen over de zomervakantie.

Wil je graag een dinnershow bezoeken of bijvoorbeeld lekker bowlen en eten? Dan maakt het jaargetijde niet uit en kun je ieder moment kiezen om het uitje te laten plaatsvinden, je bent dan immers niet afhankelijk van het weer.

Wat is het budget?

Een leuk uitje organiseren kost geld. Heb jij nou net de pech dat je een gierige oom in de familie hebt zitten die het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij zit? Spreek van tevoren met elkaar een budget af. Voor de één is ? 100 een heel normaal bedrag maar voor de ander is ? 50 al een hele rib uit het lijf. Spreek daarom concrete bedragen met elkaar af en houd het niet vaag ?als het maar niet te duur is?. Concrete bedragen zijn belangrijk zodat je gericht kunt gaan zoeken naar een geschikt familie uitje.

Naast het afspreken van het budget is het ook belangrijk om dan te overleggen wat er bij dit budget inbegrepen is. Spreek je bijvoorbeeld een max af van ? 60 per persoon? Overleg dan ook even of dit inclusief of exclusief de drankjes is, of dat dit voor ieders eigen rekening valt. Gaan er kinderen mee? Bij de meeste locaties geldt er voor de kinderen een gereduceerd tarief, waardoor zij nooit zoveel hoeven te betalen als de volwassenen. Het budget is natuurlijk ook afhankelijk van het programma, ga je voor een middagprogramma of voor een hele dag? Heb je ? 30 per persoon te besteden, dan is het logisch dat het niet mogelijk is hier een geheel dagprogramma voor te organiseren, maar zou je het bijvoorbeeld kunnen houden bij een middag waarbij men dan zelf de drankjes nog bekostigt.

via GIPHY

Waar gaan we naartoe?

Wanneer je aan de beurt bent om het jaarlijkse uitje te organiseren, wil je natuurlijk ook wel naar een plek wat je zelf super leuk vindt en waar jullie nog nooit zijn geweest. Toch moet je wel rekening houden met verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de afstand. Ook de plek is belangrijk af te stemmen met de groep waarmee je gaat. Wonen jullie in allemaal verschillende plaatsen in het land? De één in Utrecht, de ander in Zeeland en weer een ander in Limburg? Spreek dan met elkaar een centrale plek af, zodat het voor iedereen te berijden is. Je kunt je zelf ook wel voorstellen dat als je 2,5 uur moet rijden voor de familiedag je daar niet veel zin in hebt, dus zorg ervoor dat iedereen maximaal 1 ? 1,5 uur moet rijden.

Komen jullie allemaal uit dezelfde stad of hetzelfde dorp? Dan is het zaak om met elkaar te bespreken of je dichtbij huis wilt blijven of dat het ook iets verder weg mag zijn. Vaak heb je de meeste locaties in de buurt al wel eens gezien en misschien is het dan juist wel leuk om iets verder weg te gaan. In een half uur rijden kun je al een heel eind komen! Als je dan liever niet in één dag op en neer wilt rijden is het altijd nog een idee om er een nachtje aan vast te plakken, zodat iedereen een drankje kan drinken en zodat je dezelfde dag niet meer terug naar huist hoeft.

Wat gaan we doen?

Als eenmaal is bepaald wie er uitgenodigd worden, wanneer het uitje gepland staat, wat het budget is en naar welke streek jullie heen gaan, komt het allerleukste van het organiseren van het uitje: wat gaan we doen? Jij beslist, misschien samen met iemand anders, maar je kunt wel kiezen wat jíj leuk vindt en je weet zeker dat het dit jaar niet weer klootschieten wordt of een avondje karaoke zingen in de plaatselijke kroeg.

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer door het vele aanbod wat je op internet kunt vinden en heb je geen idee waar je moet beginnen om te kijken wat je wilt gaan doen. Je bent zo’n type die alles leuk vindt, van quad rijden tot Oud Hollandse spelletjes spelen, van strandzeilen op het strand tot een city game in de stad en van een rondvaart door Giethoorn tot gezellig e-scooteren door de omgeving. Des te lastiger om een keuze te maken uit de vele activiteiten die op het internet te vinden zijn. Kijk goed naar het gezelschap waarmee je te maken hebt. Gaat het om alleen volwassenen die allemaal nog aardig actief zijn? Dan kun je ook echt een actief uitje gaan doen. Is het gezelschap zeer gemêleerd en heb je te maken met kinderen, adolescenten, volwassenen, vijftigplussers en senioren? Ik hoor je al denken, ?het lukt me nooit om voor deze brede doelgroep iets te vinden wat voor iedereen geschikt is?. Ook voor zo’n gevarieerd gezelschap bestaan er tal van leuke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combi in een aantal activiteiten? Er zijn veel accommodaties waarbij er voor iedere doelgroep iets leuks te doen is. Vaak is het voor de opa’s en oma’s al super gezellig om bij elkaar te zijn met de familie en vinden zij het al leuk om te kijken naar de kinderen en de kleinkinderen hoe actief zij bezig zijn, maar er zijn ook zeer actieve opa’s en oma’s die mee doen met de activiteiten.

TIPS voor een leuk familie uitje

Veel informatie, en hopelijk heeft u al een beetje een idee wat u wilt gaan doen en welke activiteit het beste bij jullie past. Het is natuurlijk altijd leuk om een aantal tips te krijgen voor een afwisselend programma voor een gezellige familiedag. Ik heb voor u een aantal fantastische arrangementen uitgelicht die bij ons zeer populair zijn en die door onze boekers als zeer positief zijn ervaren. Voor de opa’s en oma’s die wat rustiger aan willen doen, voor ooms en tantes die gezellig willen bijpraten met elkaar en voor de kleinkinderen die lekker met elkaar kunnen spelen.

 1. Giethoorn ? Het Giethoorn High Tea arrangement
 2. Varen in Giethoorn ? Gieters Barbecue en Buffet
 3. Familiereunie op de Veluwe
 4. Oudhollandse spellen, Bowlen en saté eten Groepsuitje op de Veluwe
 5. Familiedag in de Weerribben
 6. All-In zeilmiddag voor een geweldige familieuitje op het water
 7. Groepsuitje wandelen en varen door de Biesbosch ? Ga op safari met een gids
 8. Sloep varen met familie of vrienden door de kanalen van Den Haag
 9. Buggyrijden bowlen en BBQen op de Veluwe ? Vriendenuitje in Gelderland
 10. Blokarten of Powerkiten ? Stranduitje op de grens van Zeeland en Zuid-Holland

Zo maar 10 leuke TIPS voor een geslaagde familiedag. Zo ziet u maar weer dat er ook vobiesor een familiedag veelzijdige uitjes te organiseren zijn. Van een uitje in de stad, tot een uitje aan het water en van een uitje in het bos tot een uitje óp het water. Lekker varen door Giethoorn of door de Biesbosch, of liever toch varen met een botter op het water vanuit Spakenburg? Gaat u liever lekker genieten in een groene omgeving? Van Overijssel tot aan de Veluwe zijn er vele activiteiten te boeken die geschikt zijn voor jong en oud!

Nog niet echt wat gevonden waarvan u denkt: já, dit wil ik nou echt doen. Kijk hier voor al onze uitjes door heel Nederland!

Laat je een reactie achter? Ik zou het leuk vinden je reactie hieronder te lezen of je iets aan deze blog hebt gehad!

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Redactie Recreatief.nl

Het bericht Do?s en don?ts bij het organiseren van een familieuitje verscheen eerst op Senioren.nl.


TIP van de Redactie: Golfen en nachtje Slapen op een Kasteel in Limburg

Met het 2-daagse Golf arrangement kunt u heerlijk genieten van een 4-gangen diner in dit prachtige Kasteel. U overnacht in een luxe split-level kamer met terras en kunt ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijt. Kom ook genieten in dit schitterende kasteel.

Wegdromen in een kasteel
Dit prachtige landgoed kasteel is gelegen in het cultuurvolle en groen landschap van de gemeente Roerdalen. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes.

Overnachten
Overnachten bij dit Landgoed Kasteel is wel heel bijzonder. In de kasteelhoeve, op zo’n 50 meter afstand van de Voorburcht verblijft u in unieke 2-persoons themasuites of luxe hotelkamers. Elke kamer heeft zijn eigen terras. Heel speciaal zijn de torenkamer en de ?Baron de Ravillesuite? in de voorburcht. Ook zijn er 3 fantastische sauna suites beschikbaar in de nieuwe toren. Een kort of een lang verblijf op dit Landgoed Kasteel is gegarandeerd geslaagd!

Golfen op Herkenbosch
De golfbaan ligt op een terrein van 60 hectare met een hoogteverschil van vele meters. Golf en natuur zijn op deze golfbaan goed in elkaar overgegaan, zoals golf in zijn oorspronkelijke vorm bedoeld moet zijn. Zo komt u vele fairways tegen, omringd door bomen, waarbij u niets anders ziet of hoort dan de natuur.

Review TIP: ?Ik doe nooit mee aan dit soort beoordelingen, nu wel, want het arrangement was fantastisch. De deelnemers aan het golftoernooi waren allen enthousiast, de prijskwaliteit verhouding is verbluffend. De souplesse van het personeel dat ons geholpen heeft was ook fantastisch, alles kon en werd geregeld naar onze wens. Dus ja, een 10. en de deelnemers gaan ook van uw aanbiedingen gebruik maken, hebben ze mij gezegd. Dus zo doorgaan.?

Klik hier en boek ook dit super leuke Nachtje weg en Golfen op een Kasteel in Limburg.

Toch liever golfen in een andere regio? Klik hier voor al onze golfarrangementen.

Het bericht TIP van de Redactie: Golfen en nachtje Slapen op een Kasteel in Limburg verscheen eerst op Senioren.nl.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden