Aanbiedingen!


  Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Voeding & gewicht
Buikwandcorrectie forum met ervaringen en foto's
Lees hier duizenden ervaringen met een buikwandcorrectie na groot gewichtsverlies.De Caloriemeter

Bereken het aantal calorieŽn per voedingsmiddel. U kunt ook een complete maaltijd samenstellen en laten uitrekenen hoeveel calorieŽn u daarmee gebruikt.

Caloriewijzer
Een complete caloriewijzer.


Voedingscentrum

Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en OliŽn.
Op deze site treft u informatie aan over de rol van margarine, vetten en oliŽn in een gezonde, eigentijdse en smakelijke voeding.

Voedselallergie

Hier vindt u allerlei informatie over voedselovergevoeligheden, activiteiten van de Stichting VoedselAllergie, oproepen van lotgenoten, een lijst van contactpersonen, een bestelformulier voor onder andere folders en informatiemappen, recepten en nog een heleboel andere interessante zaken.

Voedsel.net
Het doel van deze site is het geven van actuele informatie op het gebied van de productie, samenstelling en andere aspecten van levensmiddelen.

Alles Over Kruiden...
Alles over kruiden, voedingscomponenten en het metabolisme.

WLSinfo
Alles over WLS (Weight Loss Surgery).
Deze site is ontstaan nadat is gebleken dat er onvoldoende Nederlandstalige informatie over Weight Loss Surgery (WLS ofwel een operatie om gewicht te verliezen) beschikbaar is. Ook onder de Nederlandse artsen is veel onwetendheid over WLS. Daarom is Amerikaanse informatie vertaald en toegankelijk gemaakt voor het Nederlandstalige publiek.

AfslankdiŽten.nl
Afslanken, afvallen, lijnen, vermageren . Iedereen weet hoe het moet: minder eten en meer bewegen.
Hoe kan je gezond lijnen en afvallen zonder jezelf extreem te vermageren?
Het klinkt eenvoudig, maar het is alles behalve dat. Beginnen met afslanken lukt nog wel, maar volhouden...
Op Afslankdieten.nl vindt u handige hulpmiddelen.Gewicht en voeding
Wat Zit Er In?
Als je aan de lijn bent of een dieet volgt dan is het altijd makkelijk als je de voedingswaarden van voeding weet. Welk dieet je ook volgt, voedingswaarden spelen altijd een grote rol. Met deze zoekmachine kun je makkelijk voedingswaarden per 100 gram vinden of zelf toevoegen.

Eetstoornis.be
Website over eetstoornissen, zoals anorexia, boulimia, binge eating en orthorexia.

Dieetconsult
Op Dieetconsult vindt u de voedingswaarde en samenstelling van circa 4000 industrieel bereide voedingsmiddelen en dieetproducten. Ook treft u uitgebreide informatie aan over bijzondere eigenschappen, wijze van gebruik, houdbaarheid, verpakkingen en fabrikanten van de producten.


Voeding & gewicht
Caloriechecker
Met deze toepassing van het Voedingscentrum check je hoeveel calorieŽn er in een bepaald product zitten of hoeveel jij er in totaal binnenkrijgt op een dag.

Calorietabel
Bij Calorietabel.nl kun je snel en heel eenvoudig opzoeken hoeveel calorieŽn er in een product zitten.

CalorieŽn Tellen
Zoek snel en tel de gemiddelde calorieŽn van een product, of bekijk de calorieŽn van meerdere merkproducten in de calorielijst.
Gesponsorde links

Boeken over voeding en gewicht

 Dieet  
Wat wel en niet eten als je zwanger bent?
Als je zwanger bent: gefeliciteerd! Maar wat mag je nu wel en niet eten tijdens deze 9 maanden? En hoe ...... Lees verder: Wat wel en niet eten als je zwanger bent?

Coeliakie Dag 8 april 2017
Heb je last van gluten? Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van ...... Lees verder: Coeliakie Dag 8 april 2017

Hoe lang kun je melk bewaren?
Waar bewaar jij je melk in de koelkast? In de deur of ergens anders in de koelkast? In Engeland wordt ...... Lees verder: Hoe lang kun je melk bewaren?

Beter slapen goed voor de bloedsuiker!
Wist jij dat slapen invloed heeft op je bloedsuiker? Onlangs kwam ik een interessant artikel tegen in de digitale nieuwsbrief ...... Lees verder: Beter slapen goed voor de bloedsuiker!

Hoge bloeddruk en het belang van kalium
Weet jij waarom kalium belangrijk is? Bij een hoge bloeddruk wordt altijd als eerste aan zout (natrium) gedacht, maar, voldoende ...... Lees verder: Hoge bloeddruk en het belang van kalium


Gewicht en voeding
Voedingswaardetabel.nl
Uitgebreide voedingswaarde overzicht van voedingsmiddelen en achtergrond informatie over voedingswaarde.

Koolhydraten Tellen
Koolhydraten tellen doet u met de koolhydratentabel. Hier vind u duizende producten en veel informatie over koolhydraten in de koolhydratentabel.

Bent u te zwaar?
Via het berekenen van uw BMI (Body Mass Index) kunt u zelf onmiddellijk uitmaken of uw gewicht te hoog, te laag of normaal is, indien u ouder bent dan 18 jaar.
De meest gebruikte maat voor overgewicht is de BMI. Die wordt berekend door het gewicht te delen door het kwadraat van de lengte in meter (kg/m≤). Deze waarde is onafhankelijk van de leeftijd of het geslacht. U kunt hier voor uzelf bepalen of u al dan niet aan overgewicht lijdt.

Hulp bij het aanpassen van jouw eetpatroon
De site voor het beoordelen en samenstellen van uw voeding.
Dieetinzicht.nl is bedoeld voor zowel patiŽnten als gezonde mensen en voor professionele hulpverleners op het gebied van voeding.
Op de site wordt u in de gelegenheid gesteld de voedingsproducten in te vullen die u gegeten hebt. Vervolgens wordt er een overzicht gemaakt van de voedingscomponenten die van belang zijn voor het geselecteerde ziektebeeld.

Vegetarisch voor beginners en gevorderden
Is stoppen met vlees eten gezonder? Is een ei wel diervriendelijk? Veelgestelde vragen en antwoorden vind je in de Survival-gids voor vleesverlaters.
Verder staat op deze site nog veel meer goede informatie over vegetarisch eten.

Hartstichting
Waak over uw gezondheid via de site van de Nederlandse Hartstichting.

Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa

Weet, vereniging rond eetstoornissen is dť landelijke patiŽntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven. Samen kun jij door!

Opvoedadvies: Anorexia
Anorexia is een eetstoornis waarbij er sprake is van een vertekend lichaamsbeeld en zeer obsessief bezig zijn met (niet) eten. !

Alcoholvoorlichting


Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden