Algemeen
  Publieke omroep
  Commerciële omroep
  Regionale omroep
  Lokale omroep
  Online omroep

  Voice-overs  Landelijke kranten
  Regionale kranten
  Lokale kranten
  Weblogs
  Opiniebladen
  Autobladen
  Mannenbladen
  Vrouwenbladen
  Gay
  Opvoeding
  Computerbladen
  ICT-nieuws
  Filmmagazines
  Omroepbladen
  Muziekbladen
  Roddelbladen / show
  Sportbladen
  Reizen / vakantie
  Marketing / reclame
  Zakelijk / financieel
  Diverse bladen
  Humor
  Radio en TV
  Contact 

Kijk TV online
Op Kijk TV Online.nl kun je geheel gratis online tv kijken, voetbal wedstrijden volgen en van films genieten.


Uitzending bijwonen...
Wil je eens een televisie-uitzending bijwonen? Klik dan hier

... of zelf meedoen
Voor een heleboel programma's worden kandidaten en deelnemers gezocht. Interesse? Klik dan hier


 BM  
Inmiddels 5100 nominaties voor de Dutch Podcast Awards

Inmiddels zijn er al 5100 nominaties, zo meldt Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR. Dat is vijf keer zoveel als een jaar geleden. Met de Dutch Podcast Awards wil BNR Nieuwsradio het medium en vooral de vele makers een extra stimulans geven.

In de huidige longlist-fase worden alle podcast-liefhebbers opgeroepen hun favoriete podcasts te nomineren. Deze fase loopt van 28 maart tot 1 mei. Op 1 mei wordt de shortlist bekendgemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen per categorie.

De vakjury is samen met het publiek bepalend voor de uitslag. De juryvoorzitter van 2019 is Michiel Veenstra. De overige juryleden, allen vertegenwoordigers van media, omroepen en uitgeverijen, worden later bekendgemaakt.

Bron: BM

 


Film- en tv-regisseur Pieter Verhoeff overleden

Verhoeff is van Friese komaf en dat was terug te zien in zijn werk. Hij maakte onder meer de driedelige serie De Vuurtoren (1994) over het leven van een jongen in een Fries vissersdorp. Ook verfilmde hij met de film Nynke het leven van Sjoukje Bokma de Boer, die onder het pseudoniem Nynke van Hichtum kinderboeken schreef en getrouwd was met politicus en dichter Pieter Jelles Troelstra.

Het drama Het teken van het beest maakte hij in 1980. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de Fries IJje Wijkstra, die in de jaren 20 vier agenten doodschoot. De film won een jaar later een Gouden Kalf.

In 2008 waagde Verhoeff zich aan de verfilming van het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt uit 1962. Zijn serie Tokyo Trial, die hij maakte voor Netflix, kreeg in 2017 een Emmy-nominatie. De serie gaat over juristen die een oordeel moesten vellen over Japanse oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verhoeff was samen met Gerben Hellinga zijn tijd vooruit met de pseudo-documentaire Rudy Schokker huilt niet meer uit 1972. Die gaat over de baby Rudy, die niet gewoon huilt maar giert als een straaljager. De oorzaak ligt in zijn verwekking en uiteindelijk verhuist het gezin naar een woning langs de landingsbaan op Schiphol.

Veel mensen namen de nepdocumentaire serieus, tot verbazing van Verhoeff en Hellinga. Zo werd onder meer speelgoed naar Rudy gestuurd. In 2008 maakten ze een vervolg op de film: Rudy Schokker Revisited.

Bron: NOS/BM MediaMagazine  
Stingray Brava gaat alsnog verder als Stingray Classica

Sinds deze week is de televisiezender Stingray Brava verder gegaan als Stingray Classica. De eigenaar van de televisiezender, Stingray, heeft beide televisiezenders samengevoegd. Nieuwe naam De verandering was al voor februari aangekondigd maar door omstandigheden pas deze week doorgevoerd. Sinds dinsdag heeft Stingray Brava een nieuwe naam: Stingray Classica. Brava Brava werd in juli 2015…

Het bericht Stingray Brava gaat alsnog verder als Stingray Classica verscheen eerst op MediaMagazine.


Onderzoek: ?Online tv-kijken op vakantie problematisch?

Het via Internet bekijken van televisiekanalen tijdens de vakantieperiode verloopt niet altijd vlekkeloos. Dit heeft onderzoeksbureau Peil.nl onderzocht in opdracht van Canal Digitaal. Satelliet Canal Digitaal biedt satelliettelevisie in geheel Europa. Door aanpassing van de regels rond geo-blocking die vorig jaar zijn ingegaan heeft de aanbieder van satelliettelevisie er dus een concurrent bij. Uit het…

Het bericht Onderzoek: “Online tv-kijken op vakantie problematisch” verscheen eerst op MediaMagazine.


House Top 1000 editie 2019 van start op Wild FM Hitradio

Vandaag is de 10e editie van de House Top 1000 Allertijden van start gegaan op Wild FM Hitradio en 24/7 Ultra. De lijst is nog tot en met 2e Paasdag te horen. 10e editie Het is al weer de tiende editie van de lijst met de 1000 beste house platen allertijden.  De eerste acht edities…

Het bericht House Top 1000 editie 2019 van start op Wild FM Hitradio verscheen eerst op MediaMagazine.


Kort medianieuws: Kijkcijfers, The Passion, NLZiet, NPO Radio 4 en meer

Kort medianieuws met aandacht voor kijkcijfers, The Passion, NLZiet, NPO Radio 4 en meer kort medianieuws: De uitzending van The Passion 2019 is door flink minder mensen bekeken dan vorig jaar: naar de live-registratie in Dordrecht keken iets minder dan 2,4 miljoen mensen. Vorig jaar keken er nog 3,1 miljoen mensen. Lees verder De persvrijheid…

Het bericht Kort medianieuws: Kijkcijfers, The Passion, NLZiet, NPO Radio 4 en meer verscheen eerst op MediaMagazine.


Google


Tv-Facts
Nieuwtjes uit de wereld van de televisie.

TV College

Jij bent op zoek naar de manier om je professioneel met televisie bezig te gaan houden.
Het TVCollege geeft je die kans d.m.v. opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.


De Loden Leeuw
De Loden Leeuw
Met de publieksprijs 'Loden Leeuw' kunt u reclamemakers laten weten wat u vindt van de soms belerende, denigrerende of simpelweg smerige reclames die op televisie worden uitgezonden. Kortom: Welke reclame vindt u de meest irritante die in het afgelopen jaar is uitgezonden? (Loden Loekie)Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden