Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Onderzoek naar lichthinder stadsparken Arnhem
Milieudefensie Arnhem is een onderzoek gestart naar het effect van lichthinder op dieren, planten en mensen in de stadsparken van Arnhem. In het onderzoek wordt ook bekeken of en welke maatregelen er... Lees verder..

Profwielrenner Kenny van Hummel stopt
Kenny van Hummel stopt met wielrennen. Voor het nieuwe seizoen heeft hij geen ploeg kunnen vinden die hem onder contract wilde nemen. De geboren Arnhemmer (Elden) verwierf grote bekendheid door in... Lees verder..

Man red vrouw voor aanstromende trein
Een 23-jarige man uit Westervoort heeft donderdagavond een heldendaad verricht op een spoorwegovergang in Velp. Een bejaarde vrouw uit Arnhem kwam met haar auto tot stilstand op de overweg, de man... Lees verder..

Een vliegende start voor je groene buurtproject
Op dinsdag 25 november organiseren de Gelderse Natuur en Milieufederatie en IVN Gelderland, de bijeenkomst ?Een vliegende start voor je buurtproject?. Dit is de eerste in een reeks van vier... Lees verder..


 DG - Arnhem  
Burgertop Arnhem: teller staat op 143 deelnemers

ARNHEM - 143 Arnhemmers hebben inmiddels te kennen gegeven deel te willen nemen aan de burgertop over de toekomst van de stad, volgende week zaterdag in het Olympus College. Dat is net geen 15 procent van de 1000 willekeurige Arnhemse burgers die eind oktober een uitnodiging van burgemeester Kaiser hebben ontvangen. 


Dudok Studio's wil vestiging in Oosterbeek

ARNHEM/OOSTERBEEK - Dudok Studio's wil een 2e vestiging in Oosterbeek openen. Nu heeft het bedrijf aan de Koningstraat in hartje Arnhem al zogenoemde 'short stay appartements'.


Brainstormen over toekomst Park Open

ARNHEM - Stichting Park Open gaat brainstormen over de toekomst van het jaarlijkse zomerfestival in het Arnhemse Sonsbeekpark. De organisatie moet het de komende 2 jaar doen met aanzienlijk minder subsidie. 


Lampionnentocht met Sint-Nicolaas (video)

ARNHEM - Normaliter worden lampionnen op 11 november tevoorschijn getoverd voor Sint-Martinus, maar donderdagavond werden de lichtjes ook aangewakkerd voor Sint-Nicolaas.  Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
A Walk Among the Tombstones
New York is in de greep van een reeks brute moorden. Een van de slachtoffers is de vrouw van een grote drugsdealer. Hij kan onmogelijk naar de politie gaan dus hij schakelt de hulp in van privť-detective Matt Scudder. Actiefilm met Liam Neeson.

Aanmodderfakker
Thijs (32) is een eeuwige student en een lamzak. Hij kijkt overal passief tegen aan, werkt en drinkt af en toe een biertje. Totdat Thijs de 16-jarige Lisa per toeval ontmoet. Zij heeft torenhoge ambities en langzaam rakelt hij zijn weggestopte onvrede weer op. Van duo Michiel ten Horn en Anne Barnhoorn.

Born to Fly: Elizabeth Streb vs. Gravity

De Boxtrollen (NL)
De Boxtrollen zin kleine wezens die onder de grond leven en alles maken van gerecyclede materialen. Ze hebben een weesjongetje genaamd Eggs uit de stad geadopteerd. Als de Boxtrollen in hun bestaan worden bedreigd gaat Eggs naar de stad om hulp te vragen. Van de makers van Caroline.

De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard
Wie had dat gedacht, Amerigo kan praten! Maar dan steelt een slechterik hem, in de hoop een talentshow te winnen. Zal het de Pieten lukken, om hun vriend op tijd te vinden voor het Sinterklaasfeest? Met de stem van Carlo Boszhard als Amerigo.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
za 22 nov, 20.15 uur - Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) - Jubileumvoorstelling: Eugen Onegin

In 2014 bestaat het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) maar liefst zestig jaar. Deze feestelijke mijlpaal wordt gevierd met de uitvoering van de bijzondere opera ‘Eugen Onegin’ van Tsjaikovski. Met dit werk wil het semi-professioneel gezelschap GOOG een kroon zetten op het rijke en gevarieerde operarepertoire dat het gezelschap in die jaren opbouwde. ‘Eugen Onegin’ wordt integraal uitgevoerd, met professionele solisten, ruimte voor jong talent en begeleid door Symfonieorkest Nijmegen. Tsjaikovski baseerde zijn opera op de roman van de bekende Russische schrijver Alexander Poesjkin (1799-1837). Het boek bood hem als componist het ideale uitgangspunt om de menselijke psyche tot in de meest verborgen krochten te doorvorsen. Het verhaal van de jonge dandy Onegin en de dromerige Tatjana wordt verteld in een aantal losse scenes.

 


za 22 nov, 20.30 uur - WArd/waRD - Ann Van den Broek (BelgiŽ) - The Black Piece

In haar nieuwste voorstelling The Black Piece neemt choreografe Ann Van den Broek het publiek mee op een choreografische zoektocht naar het andere zwart. Naar het zwart dat onophoudelijk aantrekt, aandacht opeist, intrigeert en beklijft. Een groep dansers en een cameraman nemen de toeschouwer mee het donker in. De camera onthult en ontsluiert wat anders ongezien blijft en ongehoord. Maar tegelijk zet The Black Piece vraagtekens bij wat getoond wordt en vraag je je af of het wel de werkelijkheid is die je ziet.

Beelden, licht, beweging, geluiden, de cinematografie van Bernie van Velzen, de soundscape van Arne Van Dongen, de stem van zanger Gregory Frateur (Dez Mona), alles maakt dat The Black Piece de zintuigen op scherp zet en verwachtingen onderuit haalt.

Ann Van den Broek liet zich inspireren door het boek ‘Black, the history of a color’ van Michael Pastoureau. Door de tijd heen zijn er door de mens verschillende betekenissen gegeven aan de kleur zwart: het kan rouw betekenen, opstand, vruchtbaarheid of – in de mode – stijl. Zo wordt ‘zwart’ de rode lijn in een choreografie die soms beklemmend en bevreemdend werkt.

Ann Van den Broek stapelt succes op succes met gedurfde, vernieuwende en confronterende voorstellingen die louter juichende kritieken ontvangen. Ook de persreacties op The Black Piece waren overweldigend. Er verschenen maar liefst vijf recensies met 4****. Een must-see!
 

"(...) Met haar artistieke keuzes in deze voorstelling blijft Van den Broek niet hangen in een rigide concept, maar weet zij werelden op te roepen waarin je steeds verder wordt meegetrokken." (Theaterkrant,****)

De climax is slim en ontroerend. (...) Dan zie je hoe er een dialoog, een gedeeld universum, kan zijn tussen twee verschillende werelden (...) ronduit prachtig. (De Volkskrant****)
 


zo 23 nov, 13.30 uur - Het Laagland - Wim is weg (4+)

Wim krijgt voor zijn verjaardag een mooie rode driewieler en besluit om naar Spanje te rijden. Hij fietst en hij fietst, zonder zich bewust te zijn van de paniek bij de achterblijvers.
‘Wim is weg’ is een speciale kleuterversie van CSI, waarin inspecteur Wit en inspecteur De Bruin zich bezig houden met de zaak. Ze zijn niet altijd even slim en eensgezind, maar vastberaden om Wim weer veilig thuis te brengen.
Deze kleurrijke, muzikale en beeldende voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige Gouden Boekje van Rogier Boon.
“Als toeschouwer hoop je vooral dat Wim niet wordt gevonden, zo grappig acteert het goed ingespeelde duo. (...) Buurman & Buurman-
achtige slapstick.” (de Volkskrant,****)
 


zo 23 nov, 20.30 uur - - Ellen Foley & Band

Ellen Foley is in ieders geheugen gebrand dankzij het stuk zang dat begint met “Stop Right There! I Wanna Know Right Now …”, dat ze zong in duet met Meatloaf. Van het album Bat out of Hell waar dit nummer (Paradise by The Dashboard Light) op stond werden meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht, volgens sommige bronnen daarmee het best verkochte album ooit.
Ellen koos, ondanks dit succes, voor de moeilijke weg. Ze trad niet op in de videoclip van het nummer; zangeres Karla Devito verving haar en lip-syncte haar zang. Ellen scoorde als solo-artieste nummer één hits (ook in België en Nederland) met de nummers What’s a Matter Baby en We Belong to the Night, die nog wekelijks op radio te horen zijn.
Ellen is terug met een eigen band (The Worried Men). Ze nam een nieuw studioalbum op getiteld About Time.
Die titel zegt genoeg: het was de hoogste tijd voor Ellen om naar Luxor Live in Arnhem te komen.


Let op: Luxor Live heeft geen zitplaatsen. Daarnaast is de ticket incl. servicekosten.


ma 24 nov, 20.15 uur - David Fray - Bach en Beethoven

programma
J.S. Bach: Delen uit ‘Das Wohltemperierte Clavier’
Beethoven: Sonate nr. 5 in c, opus 10/1
Beethoven: Sonate nr. 23 in f, opus 57 ‘Appassionata’

De jonge Franse pianist David Fray komt op verzoek van velen weer terug naar Arnhem. Zijn introverte manier van spelen bekoorde veel pianoliefhebbers en Fray maakte veel indruk met zijn bijna Glenn Gould-achtige voordracht. Vooral zijn Bach-vertolkingen zijn inmiddels vermaard. In Musis Sacrum speelt hij voor de pauze dan ook uitsluitend Bach: preludes en fuga’s uit das ‘Wohltemperierte Clavier’, waarvoor de Bach-liefhebber wel uit zijn stoel wil komen. Na de pauze is Beethoven aan de beurt. Na diens frisse, jeugdige bijna overmoedige ‘Sonate opus 10 nr. 1’ speelt David Fray tot slot de ‘Appassionata Sonate’, een dramatische sonate waarin in het laatste deel als het ware ontploft. De ‘Appassionata’ is een grandioos stuk muziek en de beide thema’s van het eerste deel zijn aan elkaar verwant, net als in de ‘Vijfde Symfonie’. De uitgebreide coda loopt uit op een troosteloos pianissimo, waarna het tweede deel begint met zijn variaties. De finale heeft, volgens Beethovens eigen antwoord op een toenmalige vraag, een relatie met Shakespeares ‘Tempest’. Het laatste deel is dan ook een stormachtige orkaan, die abrupt tot rust komt.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Sinterklaas, intocht door Klarendal!

Aankomende zaterdag is het zover!! De Sint en zijn Pieten komen na een lange reis met de boot aan in Arnhem. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Provinciehuis, stappen de Sint en zijn Pieten om 13:00 uur aan vaste wal.

Om 13.30u volgt de intocht door de stad.. En Klarendal is onderdeel van de stad! De afgelopen jaren sloeg Sinterklaas niet af na de Steenstraat, maar door nauwe samenwerking tussen ondernemersvereniging DOCKS en de Binnenstad, rijdt hij dit jaar vanaf de Steenstraat naar Velperpoort, Arbeidstraat, Roosendaalsestraat, Catherijnenstraat tot†de Klarendalse molen. Daar zal hij hartelijk worden ontvangen door de vele vrijwilligers die Klarendal rijk is. Zij hebben de molen versierd en verwelkomen hem met prachtige spandoeken die door het kinderwerk zijn verzorgd. Bewoner Gerrit Dassen gaat namens de wijk met de Sint in gesprek, ondernemersvereniging DOCKS en CASPAR verzorgen geluid zodat iedereen mee kan luisteren.

Daarna zakt Sinterklaas via Klarendalseweg, Sonsbeeksingel, Hommelstraat en de van Muijlwijkstraat terug richting het centrum om af te dalen in de stadskelders. Daar zal hij om 15.15u klaar zijn, dus ergens rond 14.00u is Sinterklaas in het hart van de wijk! Wees er vroeg bij!

Bekijk de volledige route!Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.