Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Arnhem wil sportvelden energiezuinig maken
ARNHEM - Wethouder Sport Gerrie Elfrink (SP) gaat alle sportvereningen in Arnhem oproepen om zich in de starblokken te scharen voor een campagne om hun velden en accomodaties energiezuinig in te richten.

Salaris directeur Presikhaaf Bedrijven 1 euro en 32 cent onder de norm

ARNHEM - Het salaris van interim-directeur Guido van den Boorn van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem is 1 euro en 32 cent lager dan de norm voor 16 maanden, waarbij precies rekening is gehouden met de huidige en de toekomstige wet.


Oud-minister Willem Vermeend wordt lector aan HAN

ARNHEM - Oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend gaat twee dagen per week les geven aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij krijgt daar per 1 januari het nieuwe lectoraat 'Smart industries', een samenwerking van de faculteiten Economie & Management en Techniek. Vermeend gaat op de hogeschool ook onderzoek doen.


Stad staat bol van de bands tijdens Popronde Arnhem

ARNHEM - Het hart van Arnhem staat vrijdag bol van de bandjes tijdens Popronde Arnhem. Aanstormend talent presenteerde zich op 20 locaties aan popminnend Arnhem. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
45 Years
Vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate en Geoff te horen dat het lichaam van Geoff's eerste grote liefde is gevonden nadat zij was vermist in de Alpen in de jaren '60. Van de regisseur van Weekend.

Altman

Amy
Documentaire over het leven van de zangeres Amy Winehouse die met haar tweede album Back To Black wereldfaam verwierf. Ondanks haar muziek stond Winehouse ook bekend om haar problemen in haar privť-leven. Van de maker van Senna.

De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes
Sinterklaas en de pieten komen er tot hun grote schrik achter dat de schoenen van de kinderen zijn verdwenen. Waar moeten nu de cadeautjes in?

Everest 3D
Een groep bergbeklimmers onderneemt een poging de top van de Mount Everest te beklimmen. Tijdens hun tocht krijgen ze te maken met een hevige sneeuwstorm. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
za 10 okt, 19.30 uur - Introdans Ensemble voor de Jeugd - SAPPERDEFLAP (6+) (premiŤre)

‘SAPPERDEFLAP’ van Introdans is een feest vol clowneske humor en gekkigheid. ‘TooT’ van Dick Veldman is een speels circus vol acrobatische toeren. In David Middendorps ‘Three Rooms’ lijken lichaamsdelen te zweven en Mauro de Candia zet zijn ongebreidelde fantasie in voor een nieuwe creatie. ‘Zirkus Primitif’ van Staša Zurovac is een hilarische mix van primitieve bewegingen. Erwin Olaf zorgt met ‘Moving Targets’ voor een kleurrijke serie beelden.


za 10 okt, 20.15 uur - Artists in Residence Rudolf Koelman en pianist Frrťdťric Meinders - Vioolrecital

Schubert - Sonate in A, D. 574 Grand Duo
Prokofjev - Sonate nr. 2 in D, opus 94a
Poulenc - Sonate
Paganini/Meinders - Caprice nr. 24
Ravel - Tzigane

Onze Artist in residence, Rudolf Koelman, bijt samen met pianist Frédéric Meinders het spits af met een zinderend vioolrecital. Beiden zijn musici van het hoogste niveau en Nederlanders in hart en nieren. Voor topkwaliteit hoef je niet altijd naar het buitenland. Het programma ziet er voor iedereen aantrekkelijk uit. Het ‘Grand Duo’ van Franz Schubert is het beste werk dat Schubert schreef voor viool en piano. Het is pure romantiek zonder sentiment. De ‘tweede sonate’ van Prokofjev is eigenlijk geschreven voor fluit en piano, maar op verzoek van de grote Russische violist David Oistrach bewerkte Prokofjev deze sonate ook voor viool. Het is een intrigerend werk dat bijna salonmuziek zou kunnen zijn. De zelden te horen ‘Vioolsonate’ van Poulenc wordt gevolgd door het ‘capriccio nr. 24’ van Paganini in een bewerking van Frédéric Meinders. Tot slot een echte uitsmijter: de overbekende ‘Tzigane’ van Ravel, waarin beide musici u op het puntje van uw stoel zullen brengen.


zo 11 okt, 12.00 uur - i.s.m GOOG - Klassiek Open Podium

Het is natuurlijk prachtig dat Musis er elke keer weer in slaagt om de internationale top op het gebied van klassieke muziek naar Arnhem te halen. Maar het is vaak minstens net zo leuk om talentvolle amateurmusici aan het werk te zien, onbevangen, de blik op de toekomst en vaak spelend met het grootste plezier. Om deze muzikanten de ruimte te geven, organiseren de Stichting Vrienden Kamermuziek Arnhem (VKA) en het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) elk vier maal per jaar een Klassiek Open Podium. Tijdens de concerten met GOOG hoort u uiteraard heerlijke opera- en operettemelodieën. De vier VKA-zondagen bestaan uit zeer goede amateurs en aanstormend jong talent. Ook ziet u tenminste twee prijswinnaars van het Prinses Christina Concours regio Oost.
Het levert in de regel heerlijke zondagmiddagen op en het is ook nog eens gratis. We raden u wel aan om tijdig te reserveren, want het Klassiek Open Podium is al lang geen goed bewaard geheim meer.


zo 11 okt, 14.30 uur - Introdans Ensemble voor de Jeugd - SAPPERDEFLAP (6+)

‘SAPPERDEFLAP’ van Introdans is een feest vol clowneske humor en gekkigheid. ‘TooT’ van Dick Veldman is een speels circus vol acrobatische toeren. In David Middendorps ‘Three Rooms’ lijken lichaamsdelen te zweven en Mauro de Candia zet zijn ongebreidelde fantasie in voor een nieuwe creatie. ‘Zirkus Primitif’ van Staša Zurovac is een hilarische mix van primitieve bewegingen. Erwin Olaf zorgt met ‘Moving Targets’ voor een kleurrijke serie beelden.

 


zo 11 okt, 15.30 uur - Liesbeth List zingt Ramses Shaffy - Echo (try-out)

Naar aanleiding van haar nieuwe album geeft Liesbeth List 2 concerten. In Nederland op 18 oktober in Paradiso en in Antwerpen op 23 oktober.

In de aanloop naar deze concerten zal Liesbeth met haar band enkele try-outs doen. Eén van deze try-outs is op zondag 11 oktober in de Musis Concertzaal in Arnhem.

Over de band tussen Liesbeth List en Ramses Shaffy zijn vele hoofdstukken geschreven. Hun levens waren decennia lang met elkaar verbonden, totdat Ramses in 2009 overleed. Nadat Liesbeth in 2013 het Ramses Shaffy nummer ‘Ik Denk Over Je Na, Amsterdam’ opnam voor het tribute album ‘Leef!’, kwam de vraag van Shaffy’s oud-manager Menno Timmerman of ze ooit wel eens iets van zijn repertoire had vertolkt. “Ik heb daar gewoon nooit eerder aan gedacht. Het is moeilijk om de stem van Ramses los te horen van de door hem vertolkte songs”, aldus Liesbeth List.

Doordat zij een geheel eigen draai wist te geven aan haar bijdrage voor het aan Ramses opgedragen hommagealbum, opende dat haar eigen ogen en durfde ze het aan om een aantal nummers van Ramses Shaffy te selecteren en op te nemen. Deze zijn nu verzameld op het album ‘Echo’. Het repertoire is puur gekozen op tekst: “het moet ook over mij kunnen gaan.”

Op ‘Echo’ staan ook een paar bijzondere samenwerkingen en Ramses Shaffy zelf is ook te horen op het album. De duetten die ze vroeger met Shaffy zelf deed zijn nu gedaan met Frank Boeijen (‘Duet’ en ‘We Verschillen Niet’) en Peter van Benthem (‘Samen’). Een andere opvallende samenwerking is met rapper Typhoon op het nummer ‘Ik Betaal’.

Het is een album dat bol staat van de melancholie maar het is tevens een productie, in handen van Ton Snijders en Lené te Voortwis, zonder bombast. Persoonlijker kan het bijna niet worden. Een eerlijk en direct album.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Gezocht! Huiskamers en muzikanten.

Ontstaansgeschiedenis

Muziek bij de Buren is in 2013 in Arnhem gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk zonder financiŽle drempels ? met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn. De eerste Arnhemse editie met 169 optredens in 59 huiskamers was een groot succes. Dit jaar rekenen we op 100 huiskamers, natuurlijk ook in Klarendal! Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

Huiskamers en Muzikanten gezocht

Arnhemse inwoners van Rijkerswoerd tot Schaarsbergen en iedereen daar tussenin, kunnen zich vanaf nu opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Want alleen samen maken wij Arnhem op 13 december gezelliger en muzikaler. Tot 23 oktober kunnen huiskamers en artiesten zich inschrijven via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Praktische informatie

Locaties: diverse huiskamers in Arnhem.

Datum: zo 13 december 2015 12:00 18:00

Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nlDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.