Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Gedumpte huisraad in brand gestoken in Arnhem

ARNHEM - Onbekenden hebben zondagavond meerdere meubels gedumpt en in brand gestoken in het Arnhemse Park Immerloo. De brandweer heeft het vuur, dat bij het fietspad langs de N325 brandde, gedoofd. De gemeente zal de rommel zo snel mogelijk opruimen.


Dronken, snelle en oneerlijke taxichauffeurs betrapt in Arnhem

ARNHEM - De politie heeft gisteren meerdere taxichauffeurs op de bon geslingerd in het centrum van Arnhem. Over drie chauffeurs was de politie helemaal niet te spreken. Zo zat ťťn van de chauffeurs dronken achter het stuur. De man had bijna drie keer zoveel gedronken als is toegestaan. Toch reed hij klanten rond. Het rijbewijs en de chauffeurskaart van de taxichauffeur zijn direct ingevorderd.


Verlichting in brand, Karwei Arnhem ontruimd

ARNHEM - Bij doe-het-zelfwinkel Karwei aan de Delta in Arnhem is zondagmiddag brand ontstaan in een lichtarmatuur. Het personeel van de winkel wist het vuur met een brandblusser te doven. Ondertussen werd de winkel ontruimd.


Man rijdt in op agenten in Arnhem

ARNHEM - Een 34-jarige Arnhemmer is zondag aangehouden, nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats met zijn auto was ingereden op agenten. Een van de agenten raakte hierbij lichtgewond.  Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
A Hologram for the King
Een zakenman gespecialiseerd in hologrammen reist af naar Saudi-ArabiŽ. Daar wacht hij dagenlang op koning Abdullah om zo een lucratieve deal te bemachtigen. Naar het boek van Dave Eggers.

Alice: Through the Looking Glass 3D
Alice betreed weer een bijzondere wereld, dit keer door door een spiegel te klimmen. Ze komt terecht in Underland en maakt een reis terug in de tijd. Naar het tweede boek van Lewis Carroll.

Angry Birds: De film (NL)
Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Naar de bekende game.

Angry Birds: De film 3D (NL)
Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Naar de bekende game.

Bad Neighbours 2
Er komt weer studenten wonen naast het huis van Kelly en Mac. Ditmaal zijn het vrouwen die nog luidruchtiger zijn dan de vorige bewoners. Ze roepen de hulp in van hun voormalige vijand Teddy. Met Seth Rogen.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 01 jul, 00.00 uur - - VLAKKE VLOER PAS

Jonge makers, dans dicht op de huid, toneel vlak voor uw neus, het experiment, een try-out, het onbekende en grote namen die kiezen voor een extreem intieme setting. Dát is wat u kunt zien in de Kleine Zaal van het Stadstheater. De Kleine Zaal is een zogenaamd vlakke vloer zaal. Dus zonder podium. Met nog 200 andere bezoekers zit u met uw neus bovenop het intieme speelvlak en ziet u de acteurs of dansers. 114 voorstellingen maar liefst, die u dit jaar kunt bezoeken voor een heel fijne prijs. Voor € 175,- koopt u een passe-partout en bezoekt u onbeperkt deze prachtproducties.

HOE HET WERKT?
- Een VLAKKE VLOER PAS kost € 175,- per persoon.
- Vanaf een week voor aanvang van de voorstelling reserveert u – onder vermelding van VLAKKE VLOER PAS – uw toegangsbewijs (1 kaart per pas) bij het Bespreekbureau van het Stadstheater.
- U haalt uw kaart uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling af bij de avondkassa.

Algemene voorwaarden


zo 10 jul, 20.30 uur - @ Luxor Live - Hazmat Modine

Hazmat Modine komt uit Brooklyn, New York en werd in 2006 wereldberoemd met het debuutalbum Bahamut.

Door de unieke, grote bezetting (met onder andere twee mondharmonica’s, een sousafoon en andere blaasinstrumenten) en de nooit eerder vertoonde combinatie van Amerikaanse muziek met Oost-Europese invloeden en fanfare werd de achtmansband een fenomeen. Later volgden een album met de Afrikaanse Gangbé Brass Band, Natalie Merchant en het Kronos Quartet, een live-album en hun nieuwste album Extra-Deluxe-Supreme waarop weer nieuw materiaal te horen is. De band is nu tien jaar op tour en viert dat met een show in Luxor Live.

Het is de enige show die de band in Nederland doet.


vr 26 aug, 20.00 uur - @ Luxor Live - Otis Redding III & Band

Otis Redding III, een van de twee zonen van de legendarische Otis Redding II, komt opnieuw naar Luxor Live! In mei 2015 gaf hij een fantastisch concert in de grote zaal van Luxor Live. Dankzij zijn bijzondere band met Arnhem komt hij op vrijdag 26 augustus 2016 zeer graag terug!

Otis Redding II verongelukte op jonge leeftijd op 10 december 1967, maar hij liet een schat aan nu legendarische nummers na: Dreams To Remember, Dock Of The Bay, R.E.S.P.E.C.T., FaFaFaFaFa (Sad Song), Mr. Pitiful en nog vele anderen. Een erfenis die Otis Redding III uitdraagt. Begin jaren 80 liet Otis III al van zich horen in The Reddings, samen met broer Dexter en neef Mark. Een grote hit was Remote Control, zowel in Europa als in de USA.

Samen met The Grandmother B Legacy speelt Otis III in Luxor Live eigen werk, andere soul classics en een tribute aan zijn vader. The Grandmother B Legacy is een 9-man sterke begeleidingsband met een 3-koppige blazerssectie die bekend staat om hun swingende en spetterende shows.

Als extraatje verzorgt Stranger in Town het voorprogramma. Deze band speelt een swingende mix van moderne en traditionele blues waarbij invloeden uit zowel rock als soul te bespeuren zijn.

Door omstandigheden is deze show verplaatst naar 26 augustus 2016.

Reeds gekochte kaartjes blijven geldig op de nieuwe datum. Als u op deze datum onverhoopt verhinderd bent kunt u contact opnemen via info@luxorlive.nl


do 15 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Eric van der Donk, tekst Teun Smits, regie Willibrord Keesen.


 


vr 16 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Eric van der Donk, tekst Teun Smits, regie Willibrord Keesen.


 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Lokale creatievelingen gezocht

Gelukkig stemmen de gemeente en ProRail ermee in dat de bovenzijde, dus de horizontale draagbalk, middels een kunstzinnige beschildering verfraaid mag worden om zo nieuwe graffiti of leuzen daar te voorkomen. Gedacht wordt aan een soortgelijk zwart-wit blokmotief als de tegeltableaus daar uit 2011 van Hanneke van de Pol.

De Hommelstraat als toegangsweg fungeert als ?visitekaartje? naar Klarendal/Modekwartier en naar Sint Marten. Met een eenvoudige beschildering, passend bij de omgeving, oogt het viaduct weer een stukje minder grauw en dus aangenamer.

Vanuit Sint Marten willen we graag samen met Klarendal hieraan wat doen.

Zijn er lokale kunstenaars of andere creatieve bewoners die zich hiertoe geroepen voelen deze klus te klaren?

Reacties gaarne naar: graffitivrij.arnhem@mail.com

[dit bericht is geplaatst op verzoek van Adriaan Slooff uit de Nijhoffstraat, Sint Marten]Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.