Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Aankomst en intocht Sinterklaas in Arnhem
Op zaterdag 15 november 2014 komen Sint Nicolaas en zijn Pieten na een lange reis met de boot aan in Arnhem. Aan de Rijnkade, ter hoogte van het Provinciehuis stappen zij om 13.00 uur aan vaste wal,... Lees verder..

Medailleregen en records voor EZ&PC
In het weekend van 25 en 26 oktober jl. waren de zwemmers van EZ&PC uit Elst actief bij een Jeugdwedstrijd in Wageningen. Ook deel twee van de Gelderse B-Competitie stond op het programma. Een... Lees verder..

DIRECT Payrolling: één van de snelst groeiende bedrijven van Gelderland
Het in Arnhem gevestigde DIRECT Payrolling behoort tot de drie snelst groeiende bedrijven van de provincie Gelderland. Dat maakte de organisatie van de FD Gazellen Awards eergisteren bekend. Op 20... Lees verder..

Man uit Velp opgepakt in Arnhem
De politie in Arnhem heeft donderdagnacht een 33-jarige man uit Velp aangehouden op verdenking van heling. De man werd kort na een achtervolging aangetroffen in de buurt van een achtergelaten auto. De... Lees verder..


 DG - Arnhem  
'Directeuren Centurion betaalden gebit en boetes met geld beleggers?

ARNHEM ? Volgens de stichting Be­leggersbelangen Centurion heeft de directie van het Arnhemse vast­goedfonds Centurion zichzelf ver­rijkt met geld van beleggers dat was bedoeld voor het realiseren van luxe villa?s en appartementen op Costa Rica.
 


Burgerplatform Binnenstad Arnhem heft zich op

ARNHEM - Het Bewonersplatform Binnenstad Arnhem (BBA) heeft zich per direct opgeheven. Na 25 jaar was de puf uit de wijkvereniging. Van de 18 BBA-leden was geen enkel lid bereid om zitting te nemen in een nieuw te vormen bestuur.


D66 Arnhem: stappers tevreden over vrije sluitingstijden cafés

ARNHEM - De bezoekers van het uitgaansgebied in Arnhem omarmen de vrije sluitingstijden. Uit een onderzoek van de plaatselijke afdeling van D66 blijkt dat 85 procent van de 116 ondervraagden dik tevreden is.


'Conflictbomen' Spijkerkwartier snel in versnipperaar

ARNHEM - De bomen die moesten wijken voor nieuwbouw in het Spijkerkwartier in Arnhem zijn in ijltempo versnipperd. Op de voormalige volkstuin aan de C.A. van Thiemestraat rest een berg zaagsel als stille getuige. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
3 coeurs
Als Marc en Sylvie elkaar ontmoeten is het voor beiden liefde op het eerste gezicht, ondanks dat de één eigenlijk al gebonden is. Maar dan verliezen ze elkaar uit het oog. Dan leert Marc Sophie kennen. Hij weet echter niet, dat zij de zus van Sylvie is. Met Charlotte Gainsbourg.

A Walk Among the Tombstones
New York is in de greep van een reeks brute moorden. Een van de slachtoffers is de vrouw van een grote drugsdealer. Hij kan onmogelijk naar de politie gaan dus hij schakelt de hulp in van privé-detective Matt Scudder. Actiefilm met Liam Neeson.

Annabelle
Als John een mooie vintage pop koopt voor zijn zwangere vrouw, vind Mia het eerst maar niks. Op een nacht krijgen ze bezoek van een satanische sekte, die bijzondere plannen hebben met hun pop Annabelle. Vanaf dan, is alles anders. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Araf
Zehra en Olgun werken in een wegrestaurant in een stad langs de snelweg tussen Ankara en Istanbul. Ze werken lange diensten en verder is er niets te doen. Ze willen beide het liefst weg uit deze stad. Van de Turkse regisseur Yesim Ustaoglu.

Boyhood
We volgen de vijfjarige Texaanse jongen Mason, hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn. Gefilmd in twaalf jaar.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
za 01 nov, 20.15 uur - Olivier Dubois (Frankrijk) - Tragédie

De Fransman Olivier Dubois (1972) heeft een mooie naam opgebouwd in de danswereld. Na jaren te hebben gedanst bij de gerenommeerde gezelschappen van Jan Fabre en Sascha Waltz, creëerde hij in 1999 zijn eerste choreografie ‘Under cover’. In 2006 was hij met ‘Pour tout l’or du monde’ een van de klappers op het theaterfestival van Avignon. Hij begon werk te maken voor Cirque du Soleil en zijn prijzenkast raakte gevuld.
Zoals zijn leermeesters bij hem deden, onderwerpt Dubois op zijn beurt zijn dansers aan een kadaverdiscipline. Hij wil dat ze extremen opzoeken, hun pijngrens verleggen en zichzelf daarmee overtreffen. In het hypnotiserende ‘Tragédie’ vertolken de achttien naakte dansers de hele mensheid. Op de ononderbroken geluidenstroom van componist François Caffenne evolueert de choreografie tot een gecontroleerde technoparty. Dissidenten die van het pad afwijken, worden al gauw weer op het rechte pad gezet.
 


za 01 nov, 20.15 uur - Koninklijke Harmonie Oosterbeek & Ensemble Kreato - HRFSTWND 2014

Vanavond kunt u getuige zijn van de interland Nederland-België, maar dan met twee prachtige harmonieorkesten. Ensemble Kreato uit het Belgische Halle speelt onder meer het monumentale ‘Egmont’ van de Vlaamse componist Bert Appermont. Het symfonisch blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek brengt een programma met als centraal werk het ‘UFO concert’ van de Nederlandse componist Johan de Meij. De ‘UFO’ in de titel is een speelse verwijzing naar het solo-instrument in deze compositie: het euphonium, bespeeld door het jonge Spaanse toptalent Ivan Ortega Verdu. Hij volgde een deel van zijn opleiding als uitvoerend musicus in Arnhem. Dit concert maakt deel uit van de befaamde ‘HRFSTWND’-concertreeks, waarin vooraanstaande blaasorkesten op de betere podia van Gelderland laten horen hoe ver de mogelijkheden van symfonische blaasmuziek reiken.

NB: Bij dit concert is geen consumptie inbegrepen.
 

 


za 01 nov, 20.30 uur - mugmetdegoudentand - Fiftyfifty

mugmetdegoudentand maakt sinds 1985 de ene na de andere prachtige theatervoorstelling in de kenmerkende ‘Mugstijl’, waarin actualiteit, vitaliteit en humor vechten om voorrang.
In ‘FiftyFifty’ hebben Jens en Milou een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Ze delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty en gunnen elkaar alles. Maar wat als de één toch intieme vragen begint te stellen over de affaires van de ander?
De tekst is van Aaf Brandt Corstius, die in haar krantencolumns op humoristische wijze het alledaagse leven van de moderne mens schetst. Dat doet ze ook in het eerste toneelstuk van haar hand en NRC Handelsblad gaf vier sterren voor spel en tekst: “Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen het stel met een superieur naturel. (…) De schrijfster toont een groot talent voor het schrijven van dialogen in de tragikomische Peter van Straaten-traditie.”

 


zo 02 nov, 13.30 uur - NTjong - Leo & Lena (9+)

NTjong, de jeugdtheaterafdeling van het Nationale Toneel, brengt met ‘Leo & Lena’ een absurde komedie over de prinsjes en prinsesjes die wij in deze tijd van onze kinderen maken.
Twee verwende, luidruchtige pubers komen in opstand als ze voor het eerst in hun leven door hun ouders tot iets worden gedwongen. Los van elkaar vluchten ze de wijde wereld in op zoek naar extreme avonturen en echte liefde. Hun eerste ontmoeting zet alles op z’n kop…
Aanstormend toneelschrijver Jibbe Willems maakt deze eigentijdse bewerking van Georg Büchners beroemde toneelstuk over de koningskinderen ‘Leonce und Lena’, die tegen hun zin in met elkaar moeten trouwen.


'De voorstelling draait als een carrousel met jongensflauwekul, wijvengevecht, kledingveiling voor publiek, fietsjes en rolschaatsen, puberangsten en puberwijsheden in ’t rond.' (****NRC Handelsblad)

 


zo 02 nov, 14.15 uur - Het Gelders Orkest - Sax & Symfonie

Gershwin: An American in Paris
JacobTV: Concert voor saxofoonkwartet en orkest
Barber: Adagio for strings
Bernstein: West side story, Symphonic dances

De Belg Adolphe Sax wilde een instrument maken dat de eigenschappen van alle klassieke orkestinstrumenten in zich verenigde: de souplesse van de strijkers, de dynamiek van het koper en de klankkleuren van het hout. In 1846 patenteerde hij de saxofoon. Niet alleen de jazzwereld heeft veel te danken aan dit instrument, maar de saxofoon dook ook al snel op in de symfonie-orkesten. In samenwerking met Het Gelders Orkest, trekken Het ***** Symfonieorkest en het Aurelia Saxofoon Kwartet alle registers open om de verrassende veelzijdigheid van de sax te demonstreren.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Winter event Strikje op 13 december

Strikje, het nieuwe winter evenement van Arnhem, vindt op zaterdag 13 december voor de eerste keer plaats in het Arnhemse Modekwartier.

Kom je ook?

We toveren de straat om tot een waar winter wonderland en hebben veel bijzonders georganiseerd!

Met onder meer een sfeervolle braderie, late night shopping, muziek in elk hoekje van de straat en genoeg te doen en zien voor jong en oud.
Jij zal dan met de ondernemers en buurt de straat die warme sfeer geven die de wintermaanden dragelijk maken.

* aanmelden kan bij: Graphic Playground – Klarendalseweg 134. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal kramenDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode Biënnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.