Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl.
 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 28 apr, 12.30 uur - Loni Tunes - ArtEZ Lunchconcert

Loni Tunes is een concert van (moderne)jazz muziek. Muzikant Loni speelt viool maar niet op een klassieke manier. Ze heeft een brede interesse in muziek. Ze houdt van barok tot moderne klassieke muziek, van jazz tot experimenteel, filmmuziek en soundtracks. Door deze brede interesse creëert ze een eigen, unieke sound. Ze schrijft persoonlijke composities met grappige elementen.


vr 28 apr, 20.15 uur - o.a. Haydn - Chopin - Rachmaninov - Alexander Gavrylyuk

Tot in de essentie van de partituur. Alexander Gavrylyuk is een alleskunner. Hij is van mening dat geen andere kunst dan de muziek mensen zo kan ontroeren. In 2005 won hij de Gouden medaille op het Arthur Rubinstein Concours in Tel Aviv. Dat was zijn grote doorbraak en al snel werd het iedereen duidelijk dat deze pianist tot een grootheid zou uitgroeien. Zijn diepzinnigheid komt wellicht voort uit een nare ervaring die hij kreeg door een zwaar auto-ongeluk, waarna hij drie weken in coma lag. Wonder boven wonder herstelde hij volledig. Hij lijkt te beschikken over alle hoedanigheden die de beroemde violist Jasha Heifetz onontbeerlijk achtte voor een groot solist: de zenuwen van een stierenvechter, de spijsvertering van een boer, de vitaliteit van een bordeelhoudster, de tact van een diplomaat en de concentratie van een Tibetaanse monnik. Hij zegt daar zelf over: “De kunst van het pianospelen is zo intens dat je moet doordringen tot de essentie van de partituur om emotioneel volledig te kunnen samen gaan met de muziek”. Dit programma vraagt absoluut om al deze facetten van de kunst van het pianospelen.


vr 28 apr, 20.15 uur - Toneelgroep Oostpool - Brood en Spektakel (& premiŤre)

Honderd jongeren hebben zich ten doel gesteld het leven bloedserieus te nemen. Iemand moet het immers doen. Maar hoe begin je aan zoiets? Hoe moet de wereld verbeterd worden? Wat zijn de belangrijkste normen en waarden? Waarmee kun je een nieuwe toekomst opbouwen? Hoe moet die toekomst eruit zien? De jongeren dromen hardop van een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plek vol harmonie, empathie en grenzeloze fantasie. Waar je grootse romantische liefdes beleeft. Waar je schitterende gedichten schrijft en prachtige kunstwerken maakt. Weg met alle negativiteit, zurigheid en moeilijke gezichten! Leve de vrijheid!

In een real life game bevechten de jongeren hun grootste idealen. Wie niet genoeg medestanders overtuigt ligt eruit en gaat niet mee de nieuwe wereld in. Maar wie is eigenlijk de leider van deze troep vrijheidsstrijders? En wat doen we met de zwakkeren? Gaandeweg vallen steeds meer jongeren buiten de boot en botst het sprookje met de realiteit.

* Bij uw kaartje is geen drankje inbegrepen.


vr 28 apr, 20.15 uur - o.a. Haydn - Chopin - Rachmaninov - Alexander Gavrylyuk

Tot in de essentie van de partituur. Alexander Gavrylyuk is een alleskunner. Hij is van mening dat geen andere kunst dan de muziek mensen zo kan ontroeren. In 2005 won hij de Gouden medaille op het Arthur Rubinstein Concours in Tel Aviv. Dat was zijn grote doorbraak en al snel werd het iedereen duidelijk dat deze pianist tot een grootheid zou uitgroeien. Zijn diepzinnigheid komt wellicht voort uit een nare ervaring die hij kreeg door een zwaar auto-ongeluk, waarna hij drie weken in coma lag. Wonder boven wonder herstelde hij volledig. Hij lijkt te beschikken over alle hoedanigheden die de beroemde violist Jasha Heifetz onontbeerlijk achtte voor een groot solist: de zenuwen van een stierenvechter, de spijsvertering van een boer, de vitaliteit van een bordeelhoudster, de tact van een diplomaat en de concentratie van een Tibetaanse monnik. Hij zegt daar zelf over: “De kunst van het pianospelen is zo intens dat je moet doordringen tot de essentie van de partituur om emotioneel volledig te kunnen samen gaan met de muziek”. Dit programma vraagt absoluut om al deze facetten van de kunst van het pianospelen.


vr 28 apr, 20.30 uur - Gehring & Ketelaars ism Gian van Grunsven - SEXIETY

Seks: we doen het (bijna) allemaal. Maar we weten nauwelijks hoe we erover moeten communiceren. Theatergezelschap Gehring & Ketelaars duikt samen met programmamaker Gian van Grunsven (Voorlichting voor Gevorderden) vol overgave in bestaande theorieën.

In SEXIETY word je opgenomen in een mini-maatschappij waar onderzocht wordt wat seksualiteit is én kan zijn. Een kruisbestuiving tussen theater en journalistiek , fictie en non-fictie.

De twee theatermakers, de journalist en een trompettist delen nieuwe inzichten, vallen over oude patronen, boksen met de heersende normen en schamen zich rot. En bovenal: ze verlangen. Maar naar wat precies?Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Goede Vrijdag: Vastentijd bijna voorbij!

De Vastentasactie is in 2013 in het leven geroepen door voormalig buurtpastor Geert Rozema. Ondertussen zijn er een heleboel partijen en bewoners bij betrokken om deze actie groots en breed op te pakken. Vanuit het Inloophuis (Parochie) en Villa Klarendal is er binnen de netwerken gekeken naar wie nou werkelijk een fijne Paastas verdienen. Daar kwamen 120 mensen uit.

Maar: door giften waar boodschappen van gedaan zijn, door sponsoring van de Albert Heijn aan de Velperbuitensingel ťn de vele houdbare producten die er aan zijn geleverd door bewoners, kunnen dat er zo maar meer worden. “Ik heb nog wel een lijstje hoor!” aldus huidig buurtpastor Ellie Smeekens. Er zijn spullen te over…

Rick Jansen van Villa Klarendal vertelt hoe ze de boodschappen gedaan hebben, “Wel zo dat mensen er nŠ Pasen ook nog wat aan hebben.” Actieve bewoners zoals Gerrit Dassen en John Holtackers van Molen de Kroon droegen ook een steentje bij aan de actie.

Op Goede Vrijdag worden de tassen uitgedeeld aan wijkbewoners.

Namens het Inloophuis, Villa Klarendal, de Wasplaats, Molen de Kroon, Basisschool Kunstrijk, Albert Heijn Velperbinnensingel, Sociaal Wijkteam, Burgers’ Zoo, Dullertstichting, Arnhemse Stichting Bijzonder Noden, Koepelkerk, Bewonersoverleggen Klarendal/Sint Marten, Vincentius,†Sofra dairy products en vele anderen: iedereen veel dank!

Eet smakelijk en fijne Pasen!Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.