Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek


 DG - Arnhem  
Kamervragen over vertrouwelijk rapport asbestsanering

ARNHEM - Het vertrouwelijke provinciale rapport over asbestsanering in Gelderland en Overijssel heeft tot Tweede Kamer- en Statenvragen geleid. Kamerlid Yasemin Cegerek (PvdA) is verbaasd en het Gelderse Statenlid Wouter van Eck (GroenLinks) spreekt van een ?kwalijke zaak?.


'Nieuw afvalsysteem Arnhem ellendig voor ouderen'

ARNHEM - De Seniorenraad van Arnhem en de 3 ouderenbonden van de stad, ANBO, KBO en PCOB, zijn fel tegen het voornemen van de gemeente om het afvalsysteem 'omgekeerd inzamelen' in te voeren. Dat schrijven ze in een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad.


Arnhem verder met campagne 'Energie Made in Arnhem'

ARNHEM - De campagne Energie Made in Arnhem, ook wel Energy Made in Arnhem, krijgt een vervolg. De Gelderse hoofdstad wil er de komende 4 jaar mee door.


Nieuwe McDonald's vlak bij Burger King bij station Arnhem

ARNHEM - Hamburgerketen McDonald's opent nog dit najaar een nieuwe vestiging in Arnhem. Het hamburgerrestaurant komt in de nieuwe winkelstrip in de Oude Stationsstraat, tussen de nieuwe megabioscoop van Pathť en het station, die beide dit najaar worden geopend. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
A Most Violent Year
New York, 1981. De nette immigrant Abel Morales probeert zijn onderneming te behoeden voor de ondergang als hij last krijgt van de criminaliteit. Zijn morele correcte handelswijze wordt echter ook op de proef gesteld en hij komt voor ethische dilemma's te staan.

Big Hero 6 3D (NL)
Wonderkind Hiro Hamada (14) brengt zijn dagen door met robotgevechten op straat. Door zijn broer komt hij in aanraking met robottechnologie en de vriendelijke robot Baymax. Maar een schurk met snode plannen zet Hiro tot drastische maatregelen aan.

Birdman
Riggan Thomson beleefde in de jaren negentig veel succes als acteur in de Birdman-films. Nu probeert hij op Broadway zijn carriere nieuw leven in te blazen. Vileine komedie met hoofdrol van Michael Keaton.

Boy 7
Een jongen genaamd Sam wordt totaal gedesoriŽnteerd wakker in een drukke metro. Met hulp van voorbijganger Lara gaat hij op zoek naar de missende antwoorden, maar dit blijkt gevaarlijker dan hij dacht. Hoe ver zal hij gaan? Naar het boek van Mirjam Mous.

Fifty Shades of Grey
Studente Anastasia wordt de nieuwe minnares van miljardair Christian Grey en moet met zijn aparte voorkeuren omgaan. Gebaseerd op de wereldwijde bestseller van E.L. James.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
wo 04 mrt, 20.15 uur - Nederlands Kamerkoor - In Amerikaanse kringen

programma
Lucas Wiegerink - Eros 
Samuel Barber - Reincarnations
1. Mary Hynes
2. Anthony o'Daly
3. The Coolin'

Morten Lauridsen - O Magnum Mysterium
Edie Hill - Cancion de el Alma: en una noche escura
Samuel Barber - Agnus Dei
David Lang - The Little Match Girl Passion 

Het Nederlands Kamerkoor geeft met ‘In Amerikaanse kringen’ ruim baan aan de componisten Samuel Barber, Morton Lauridsen en David Lang, naast werk van de jonge Arnhemse componist Lucas Wiegerink, komend seizoen ‘Composer on Spotlight’ in Musis Sacrum. Hij schreef ‘Eros’ in 2013 voor gemengd koor en harmonium, op een oude tekst van Plato. Omdat Wiegerink wordt geïnspireerd door de Amerikaanse componisten en hij bovendien een periode in Amerika studeerde, past zijn muziek wonderwel in dit programma. Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor bewijzen al jaren dat ze tot de top van de Europese koorwereld behoren. Maar hoe verschillend klinken deze koren! De grote klankbeeldhouwer Daniel Reuss, al jaren de grote inspirator van Cappella Amsterdam, gaat aan de slag met de stemmen van het Nederlands Kamerkoor. Deze spetterende samenwerking is een spannende ontmoeting tussen twee tradities en leidt tot een programma waarin de magie en de speelse kracht van de Amerikaanse componisten volop worden belicht. Vooral het ‘Agnus Dei’ van Barber is een wonderschoon stuk muziek. Dat geldt ook voor het meer modernere ‘The little match girl passion’ van David Lang, een aangenaam in het gehoor liggend stuk. De Amerikaanse-Deense componist Morton Lauridsen (1943) ten slotte is minder bekend, maar zijn ‘O Magnum Mysterium’ is van een ongekend hoog niveau. Dit koorwerk wordt over de hele wereld veelvuldig uitgevoerd en vooral in katholieke kerken. Het introverte Cancion de el Alma: en una noche escura van Edie Hill, vertelt over een nachtelijke reis als metafoor voor een reis naar de verlichte ziel.


do 05 mrt, 20.30 uur - Jens van Daele's Burning Bridges - About Lucian (try-out)

Choreograaf Jens van Daele laat rauwe, nietsontziende eerlijkheid zien in zijn nieuwe energieke en wervelende dansconcert. Existentialisme in zijn puurste vorm. Het is wat het is en dat is het. Dansers en muzikanten staan op het podium als de échte mensen die ze zijn, zonder enige opsmuk. ‘About Lucian’ volgt de mens vanaf zijn geboorte tot aan zijn laatste adem, in alle naakt- en eerlijkheid, in beklijvende duetten en sterk groepswerk. De voorstelling vertelt over het geverfde gedachtegoed van de in 2011 overleden Britse schilder Lucian Freud en is tevens een ode aan deze meester van het existentialisme én aan het uithoudingsvermogen van zijn modellen.  


vr 06 mrt, 20.15 uur - Arcadi Volodos - Brahms en Schubert

Brahms: Thema en variaties in d klein, op. 18b
Brahms: 6 Klavierstücke, op. 118  
Schubert: Sonate in Bes groot, D.960

Arcadi Volodos wordt door zijn collega’s beschouwd als de beste pianist van dit moment. Dat is natuurlijk altijd discutabel maar het zegt toch iets over de pianistische kwaliteiten van deze grootmeester van het klavier. Naar aanleiding van zijn recital in 2012 in Amsterdam regende het vijfsterrenrecensies. De Volkskrant schreef: "Al bij de eerste noten nam hij zijn publiek mee naar een plek die ver weg ligt van de kredietcrisis." En Trouw vond: "Hij zette zijn perfecte beheersing van zijn toonvorming om in een fluweelzachte zangerigheid die de harten direct aansprak. (...) Zijn unieke techniek stelde hem in staat in de ingewikkeldste passages stemmen naar voren te halen die niemand anders zo kan realiseren.
In Arnhem komt hij graag vanwege het aandachtige publiek en de fraaie akoestiek van Musis Sacrum.

Hij speelt vanavond de werken van Brahms en Schubert. Deze componisten zijn voor hem een uitdaging, want ze hebben nog niet vaak op zijn lessenaar gestaan. Het wordt ongetwijfeld gedenkwaardig, want Volodos is een pianist die altijd boeit door zijn bijzondere muzikale persoonlijkheid. Zijn grote improvisatietalent krijgt u vast te horen in de toegiften, want hij betreurt het dat veel klassieke musici deze kunst kennelijk zijn verleerd.

 


vr 06 mrt, 20.30 uur - Jens van Daele's Burning Bridges - About Lucian (premiŤre)

Choreograaf Jens van Daele laat rauwe, nietsontziende eerlijkheid zien in zijn nieuwe energieke en wervelende dansconcert. Existentialisme in zijn puurste vorm. Het is wat het is en dat is het. Dansers en muzikanten staan op het podium als de échte mensen die ze zijn, zonder enige opsmuk. ‘About Lucian’ volgt de mens vanaf zijn geboorte tot aan zijn laatste adem, in alle naakt- en eerlijkheid, in beklijvende duetten en sterk groepswerk. De voorstelling vertelt over het geverfde gedachtegoed van de in 2011 overleden Britse schilder Lucian Freud en is tevens een ode aan deze meester van het existentialisme én aan het uithoudingsvermogen van zijn modellen.  


za 07 mrt, 19.30 uur - Introdans Ensemble voor de Jeugd - Feest (6+) (premiŤre)

Introdans Ensemble voor de Jeugd viert de lente met een swingend feest. Eerst zie je drie energieke toppers uit de Introdans-schatkist: ‘Bon appétit!’ van Robert Battle, ‘Psycho killer’ van Daniel Ezralow en ‘Susto’ van Sol León en Paul Lightfoot.
‘Rave’ van Karole Armitage was nog niet eerder te zien in Nederland. De Amerikaanse choreograaf en voormalig punkballerina combineert capoeira, Chinese krijgskunst, voguing en ballettechniek en werkte mee aan videoclips van Michael Jackson en Madonna.
In ‘Rave’ laat ze vierentwintig van top tot teen beschilderde en in eigentijdse urban outfits gestoken dansers in een spectaculair kleurenbombardement over
het toneel razen.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
IdeeŽn bewoners voor Kazerneplein

Inleiding:

Het Kazerneplein moet dienen als openbaar wijkplein, toegankelijk voor iedereen. Ik, Michelle,† als stagiair bij Kunstbedrijf Arnhem heb vernomen dat het Kazerneplein niet optimaal benut wordt en kreeg de indruk dat de bewoners niet wisten dat het een openbaar plein is. Daarnaast denk ik dat de bewoners zelf goed kunnen beslissen en organiseren wat zij graag zouden zien in Klarendal en op het plein.

Hierdoor ben ik een onderzoek onder de buurtbewoners gestart. Over het plein en de behoefte van de bewoners, vandaar de BurenNieuwjaarsBorrel waarbij ik op een creatieve wijze achter ideeŽn voor het plein wilde komen.

De netwerkborrel is georganiseerd om ideeŽn van buurtbewoners te verkrijgen en hiermee een mogelijk programma voor het plein te bedenken. Ook tezamen met de buurtbewoners zou ik graag een werkgroep willen opzetten die zich hiermee willen gaan bemoeien.

Ik wil jullie allen nogmaals enorm bedanken dat jullie tijd hebben genomen om langs te komen op de avond en voor de geweldige input die jullie gegeven hebben.

Op de avond zijn er ongeveer 60 post-it?s op het flap-over vel geplakt. Ik heb deze verdeeld over vijf categorieŽn: Activiteiten en evenementen, aankleding en sfeer, bekend(er) maken, binnen activiteiten, vooruitzicht op klachten. Dit zijn jullie ideeŽn:

Activiteiten en evenementen Aankleding en sfeer Bekend(er) maken Binnen activiteiten Vooruitzichten op klachten
- Markt [1]- Sport en spel [2]- Openlucht
theater [3]- Buurtborrel- (Klarendalse)
Talentenjacht- Rollator races- Tentenkamp

- Kermis

- Barbecue /
picknick (met
muziek)

- Kazerne historie
feest

- Buitenfilm [4]

- Proeverij van
zelfgemaakt eten

- Cultuursfeer
laten zien aan
bewoners

- Kunst expositie [5]

- Voor kinderen:
Waterballonen-
gevecht

- Sfeer als nieuwe
Hommel- Kunstwerk [6]- Groen [7]- Zit-/hangplek [8]- Speel / sport
mogelijkheden [9]- Oplaadpunten- Gratis Wi-Fi

- Kruidentuin

- Meer kleur d.m.v. schilder/mozaÔek/

lichtkunst

- Entree meer
benutten.- Lichtbord met
informatie bij het
MFC en de Albert
Heijn.- Nacht van de
mode (meer)
betrekken.- Programma aan
het hek- Flyers met
programma
uitdelen- Lobby voor
aandacht van de
openbare ruimte
- Cursus
- Lezing- Brei club- Creatieve avond
- Geluidsoverlast
tijdens grote
evenementen,
geluid laag naar
23:00 uur.- Maximaal 3 Š 4
grote evenementen
per jaar.

[1] Ruilmarkt, rommelmarkt, boekenmarkt, plantenmarkt, ondernemingsmarkt (ondernemers zonder winkelpand in de wijk), wekelijkse markt.

[2] Opendag en startpunt voor sportclubs, bootcamp, toernooi, ??straat?? competitie met sport.

[3] (Overdekt) podium t.b.v. muziek en theater studenten.

[4] Walk-in bioscoop, buitenfilm, openlucht film met zelf meegebrachte stoelen.

[5] ??Wat maakt iedereen?? of i.s.m. Oost-winkel

[6] Standbeeld Arnhemse meisjes, iets als het aardvarken bij Rozet.

[7] Groene kunst planten en meer begroeiing; i.v.m. geluidsoverlast en het plein komt zo kil over.

[8] Picknick tafels, boom bankjes, luie zonnestoelen, een ?chillplek??.

[9] Voor kinderplezier (basisschool): bijvoorbeeld klimrekken en schommels. En allen: kindvriendelijke
fitnesstoestellen.

Na het post-it?s gedeelte hebben jullie met z?n alle nagedacht hoe we van elk idee een succes zouden kunnen maken. We begonnen met het meest benoemde idee: Een markt.

- Op een vaste dag, misschien wekelijks of maandelijks georganiseerd.

- Goed kenbaar† maken aan de buurt dat er een markt aan zit te komen.

- Inschrijving voor bewoners, om hun spullen te kunnen verkopen

- Reclame maken bij de Albert Heijn, want daar komen de meeste bewoners van Klarendal langs.

- De markten per categorie organiseren. Bijvoorbeeld: een plantenmarkt ůf een kledingmarkt ůf een boekenmarkt. Niet allemaal gezamenlijk. Zo krijg je echt geÔnteresseerde bezoekers op de markt en loopt niet alles door elkaar heen.

ŗ Opmerking voor de bewoners die dit nog niet wisten: De zaterdag voor Moederdag is er altijd een planten- en bloemenmarkt op het plein.

Verder werd er gezegd dat de toekomstige activiteiten die op het plein kunnen worden georganiseerd klein en toegankelijk moeten beginnen. En zo eventueel uit te kunnen breiden naar iets groter als er genoeg animo voor is.

Huisregels van het plein zichtbaar maken voor iedereen, door bijvoorbeeld een groot bord te plaatsen.

En tot slot hebben we het gehad over het bekendmaken van het programma op het plein. Hierover jullie ideeŽn waren:

- Een programma aan het hek

- ?Agenda-flyer? per aantal maanden in de brievenbus

- Postvak met flyers bij Albert Heijn en† MFC

- Lichtbak/muurkrant

- Buiten bij de Albert Heijn reclame maken

- Een jaar kalender

- Spontane acties rondom het plein om reclame te maken

- Banieren / spandoeken

Vervolg:

Ik heb gezeten met de cultuurscout van Klarendal, Mieke Hendrikse, om samen tot een plan te kunnen komen om echt iets te kunnen doen met jullie ideeŽn. Echter willen wij wel binnen de kaders blijven waarin Kunstbedrijf Arnhem, Kunst in de Wijk, werkt en dat is vooral gericht op burgerinitiatieven en burgerparticipatie. Dit houd in dat Mieke jullie op weg wil helpen, basiskennis wil meegeven en verbinden met andere professionals zodat een (eventuele) werkgroep kan verzelfstandigen. Dus zelf organiseren zoals; subsidie en vergunningen aanvragen, vrijwilligers werven etc. Er moeten mensen zijn die hier tijd en energie willen insteken, er moet een drive zijn vanuit de bewoners, anders gaat het niet werken.

Mieke stelt voor om met deze groep een keer bijeen te komen op dinsdag 14 april 2015 om 19:00 uur inloop †en om 19:30 uur te beginnen. Bij voldoende animo zal er gekeken worden voor aansluiting bij de Nacht van de Mode, waarin het plein een rol moet gaan spelen. Een soort start-project.

Ik hoop zo jullie zo voldoende en goed op de hoogte gehouden te hebben en dat jullie er veel moois van kunnen maken.

MichelleDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.