Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŰ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŰle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek


 DG - Arnhem  
Studenten leggen Van Goghmoza´ek in Park Sonsbeek (video)

ARNHEM - Een twintigtal studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft zaterdag in Park Sonsbeek een plantenmoza´ek aangelegd van een werk van Vincent van Gogh. Arnhem haakt hiermee in op het Van Goghjaar.


Jongeren knappen hangplek op in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Op het terrein van basisschool De Marlijn knappen hangjongeren en kinderen van groep 8 zaterdagmiddag samen een Jongeren Ontmoetings Plek op (JOP). Met hulp van graffitikunstenaar Tim Bergboer versieren de jongeren de overkapping.


'Arnhem legt zelfbestuur op aan wijken'

ARNHEM - Wijkplatform Malburgen-Oost is verontwaardigd over de wijze waarop het gemeentebestuur van Arnhem de wijken wil aanzetten tot een vorm van zelfbestuur. Arnhem wil een fors deel van het stadsbestuur overhevelen naar de wijken.


Pakhuisjes in Arnhemse wijken om spullen te ruilen

ARNHEM - Het Pakhuis Arnhem streeft ernaar in elke Arnhemse wijk, buurt of straat een pakhuisje neer te zetten waar bewoners spullen kunnen uitwisselen. Het eerste pakhuisje is zaterdag onthuld in de Arnhemse Coehoornbuurt, tijdens de Coehoorn Recycle Dag. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
American Sniper
De Navy Seal Chris Kyle (Bradley Cooper) is de meest dodelijke sniper van het Amerikaanse leger. Hij heeft een record van meer dan 150 bevestigde kills onder zijn naam staan. Het leger roept zijn hulp in bij een gevaarlijke missie in Irak. Een autobiografische boekverfilming. Regie: Clint Eastwood. Autobiografische boekverfilming

Avengers: Age of Ultron 3D
Tony Stark wil zijn collega's ietwat ontzien en ontwikkelt een AI-programma om criminelen te bestrijden. Deze gaat echter iets te ver in zijn opruimwoede en ziet al snel de hele mensheid als grote bedreiging. Joss Whedon keert terug als regisseur.

Ballet: Ivan the Terrible

Bears (NL)
Natuurdocumentaire over een berenfamilie. In de film is te zien hoe de jonge welpen belangrijke levenslessen leren. Een heel jaar lang zien we hoe de beren overleven in hun habitat in Alaska.

Best Of Go Short on Tour 2015


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
zo 19 apr, 13.30 uur - De Toneelmakerij - Het begin van alles (5+)

Hoe moeilijk kan het zijn om de wereld te scheppen? Eerst alles wegdenken wat er nu is. Geen aarde, geen zee, geen papa’s, geen mama’s, geen ‘jij’ en geen ‘ik’. Alleen één grote Rommel.

Ron en Sjon zijn verhuizers. Ze sjouwen, kletsen, eten hun boterhammen en schelden op de baas. Als ze op een dag met hun kisten midden op een toneel staan voor een zaal vol kinderen, blijkt er nergens iemand die de pakbon kan tekenen. En dan duikt er ook nog eens een meisje zonder naam op, met wel honderd vragen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Met de troep uit de kisten bouwen Ron en Sjon de hemel en bedenken het licht van de zon en de maan. Ze fantaseren er planten en kokosnoten bij. Ze vechten tegen monsters en oude goden die de baas willen zijn. Hun vingers toveren dieren die ze namen geven: Giraf, Rups, Sjonita. Speciaal voor het meisje maken ze een klein mensje dat ze met alle macht leven in proberen te blazen. En als ze uitgespeeld zijn en alles af is, is het opnieuw een grote Rommel. Maar wel eentje die er wezen mag.

Liesbeth Coltof en Rieks Swarte maken samen de beeldende voorstelling HET BEGIN VAN ALLES (5+)
EEN BOUWPAKKET VOOR KLEINE FILOSOFEN. Het is een voorstelling voor beginners; voor nieuwsgierige kleine en grote mensen vanaf vijf jaar die niet bang zijn om vragen te stellen. Met maskers, poppen, maquettes en scheppingsverhalen uit alle windstreken scheppen drie acteurs met een zaal vol kinderen een nieuwe wereld op het toneel.

 


zo 19 apr, 14.15 uur - Bonusconcert: Ralph van Raat (piano) - Beethoven, Debussy e.a.

programma
Beethoven: Sonate nr. 31 in As, opus 110
Debussy: Images (boek I en II)
Janácek: Sonate 1905
Rzewski: Winnsboro Cotton Mill blues
Gershwin: Rhapsody in blue

Pianist Ralph van Raat (1978) studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ton Hartsuiker en Willem Brons en vervolgens muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde hij bij coryfeeën als Claude Helffer in Parijs en Pierre-Laurent Aimard in Köln. In 2005 kreeg hij de VSCD Klassieke Muziekprijs (2005) en in 2006 de Fortis MeesPierson Award van het Concertgebouw Amsterdam. Hij heeft sinds december 2006 een exclusief cd-contract bij het internationale platenlabel Naxos. Zijn eerste opname, met de complete pianowerken van John Adams, ontving topscores in diverse internationale muziektijdschriften. Momenteel werkt hij nauw samen met de Chinese componist Tan Dun, die het plan heeft opgevat om in de nabije toekomst speciaal voor hem een werk te schrijven. In de afgelopen tijd traden ze meermaals samen op tijdens concerten in Nederland en China. Verder werkte Ralph nauwgezet samen met onder anderen John Adams, Louis Andriessen, György Kurtág, Magnus Lindberg, Arvo Pärt, Frederic Rzewski en John Tavener. Als u denkt dat Ralph zich bij de klassieke composities minder thuis voelt, dan heeft u het goed mis. Voor hem vormen de grote componisten uit het verleden juist de basis van zijn repertoire en zijn ze een voorbeeld voor zijn interpretaties van de moderne muziek. Luistert u maar eens naar zijn ingeleefde Beethovenspel.

Bestelt u één van de reguliere series van Musis Sacrum 2014-2015 (met uitzondering van de series van HGO en AVVK), dan kunt u voor slecht € 3,- naar het recital van Ralph van Raat. Plaats dit concert in uw winkelmandje. Staat hier tevens een serie, dan wordt de prijs automatisch aangepast.


di 21 apr, 19.30 uur - ArtEZ Dansacademie - Eindvoorstelling Vooropleiding Dans

De eindvoorstelling van de Vooropleiding Dans van ArtEZ Dansacademie is dit jaar wederom in de Grote Zaal in Schouwburg Arnhem te zien.
Een vooropleiding waarbij jonge dansers hun middelbare schooltijd op het Beekdallyceum combineren met dansonderwijs op professioneel niveau. Optreden op diverse podia vormt voor de leerlingen een belangrijk onderdeel van het studieprogramma. De eindvoorstelling is daarom een belangrijk moment.

Dit jaar wordt in het gevarieerde programma met werk van (jonge, internationale) choreografen, uitgevoerd door leerlingen van de Vooropleiding Arnhem en HBO studenten van de ArtEZ opleiding Danser / Maker.

 


di 21 apr, 21.30 uur - Stichting Jazz in Arnhem: Pierre Courbois qwintett - Mahlerei

Pierre Courbois is sinds jaar en dag een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Inmiddels staat hij al meer dan 57 jaar op de planken. Op 23 april wordt hij 75 jaar. Dat persoonlijke jubileum past bij het 20-jarige bestaan van de Stichting Jazz in Arnhem, waarvan Courbois mede-oprichter is. Het optreden in Arnhem is onderdeel van een uitgebreide Europese tournee; de laatste grote tour van Courbois’ eigen ensemble.

Het Pierre Courbois qwintett is bekend van de unieke, eigenaardige composities in een afwijkende maatsoort. Dat betekent een combinatie van melodieuze ensemblejazz met experiment en improvisatie. Die vloeiende mix van melodie, harmonie en ritmiek maakt de drumstijl en het geluid van het kwintet van Courbois uniek. Geïmproviseerde muziek op wereldniveau van een Arnhemse drummer en componist: mis de kans niet om dit fenomeen nog eens te zien en te horen.

Bezetting
Pierre Courbois (drums en compositie), Niko Langenhuijssen (piano) Egon Kracht (contrabas), Toon de Gouw (trompet), Ilja Reijngoud (trombone) of Jan Menu (bariton – en sopraansaxofoon)

 

 


wo 22 apr, 20.15 uur - Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) & Szymanovsky Quartet - Beethoven, Hindemith, Brahms

programma
Beethoven: Kwartet in c, opus 18/4
Hindemith: Klarinetkwintet, opus 30
Brahms: Klarinetkwintet in b, opus 115

Lars Wouters van den Oudenweijer wijdt zijn vierde programma dit seizoen aan het klarinetkwintet, waarvan er enkele oorstrelende zijn geschreven. We noemen bijvoorbeeld die van Mozart en Weber. Maar Lars wilde u dit keer wat anders laten horen en koos voor het ‘Klarinetkwintet, opus 30’ van Paul Hindemith, een groots werk dat Wouters van den Oudenweijer al heel lang hoog op de wenslijst had staan. Musis Sacrum, dat altijd in is voor vernieuwing, kon zich dan ook onmiddellijk vinden in zijn voorstel. Hindemith wordt beschouwd als een der hoofdfiguren van de nieuwe toonkunst. Door zijn traditionele houding en zijn productiviteit doet hij denken aan Bach. De muziek van Hindemith wortelt in de laat-romantiek, in de lijn van Brahms en Max Reger. Hij schrijft vederlicht, vlot en met een verbluffend gemak, geleid door een onuitputtelijke verbeelding, Zijn geest dwingt alles echter in een solide vorm, met veel fuga’s, passacaglia’s en variaties volgens het klassieke bouwtype. Na de pauze kunt u heerlijk ontspannen bij het ‘Klarinetkwintet, opus 115’ van Brahms. De ene melodie valt over de andere heen en vooral harmonisch is het een meesterwerk, waarin de klarinet alles voor het zeggen heeft. Ter opening speelt het Szymanovski Quartet het luchtige en speelse ‘Strijkkwartet opus 18 nr. 4’ van Beethoven. Hij leerde het kwartetschrijven van Haydn en dat is nog goed te horen, ofschoon Beethovens nurkse karakter en sterke muzikale persoonlijkheid al in alle delen doorklinken.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
De jaarlijkse plantjesmarkt breidt uit

Zo vlak voor Moederdag (de markt valt op 2 mei, dus dit jaar niet na de IJsheiligen) is er vast behoefte om naast voorjaarsplanten ook aan andere snuisterijen te komen. Voor de kleintjes zullen we ook allerlei activiteiten zijn!

Wil jij een kraam huren op die markt om je spullen te verkopen? Er zijn er 18 marktkramen van 3 meter lang beschikbaar, dus wees er vˇˇr de sluitingsdatum 10 april bij,á op = op! Op 2 mei mag je vanaf 9.00u ?s ochtendsá komen inrichten, de dag is van 10.00u tot 16.00u. De kosten zijn ?20,00 inclusief koffie thee en lunch, vooraf te voldoen.

Ga voor het huren van een kraam snel op een doordeweekse dag tijdens kantooruren naar de balie van het MFC, Kazerneplein 2 (het nieuwe gebouw!).Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŰnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.