Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek


 DG - Arnhem  
Pleidooi 'krachtige presentatie' oorlogshistorie Arnhem

ARNHEM - De fracties van SP en D66 willen de binnenstad van Arnhem krachtiger presenteren als plek waar wereldhistorie is geschreven tijdens de Slag om Arnhem. Ze denken daarbij aan een 'Slag om Arnhem Corridor' met 'struikelstenen' met historische aanduidingen over de oorlogsgeschiedenis vanaf het Centraal Station tot aan de John Frostbrug.


Bewoners wijk Saksen Weimar protesteren tegen komst flat (video)

ARNHEM - Bewoners van de wijk Saksen Weimar in Arnhem protesteerden zaterdag tegen de voorgenomen bouw van een appartementencomplex. De 7 verdiepingen hoge torenflat zou niet in de wijk passen.


Gelderland legt beslag op bankrekeningen Willemsen de Koning
ARNHEM - De provincie Gelderland heeft conservatoir beslag laten leggen op de bankrekeningen van vervoersbedrijf Willemsen de Koning BV. Hiermee wil de provincie voorkomen dat het bedrijf geld wegsluist naar andere bv's en zijn miljoenenschuld aan de provincie niet meer kan betalen.

'Schuld chauffeurs zelf dat bellende collega nog thuis zit'
ARNHEM - Het is de schuld van de Connexxion-chauffeurs zelf dat de directie het ontslag van hun collega niet heeft teruggedraaid. Die collega zit thuis omdat hij tijdens een dienstrit zijn mobiel gebruikte.


 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
American Sniper
De Navy Seal Chris Kyle (Bradley Cooper) is de meest dodelijke sniper van het Amerikaanse leger. Hij heeft een record van meer dan 150 bevestigde kills onder zijn naam staan. Het leger roept zijn hulp in bij een gevaarlijke missie in Irak. Een autobiografische boekverfilming. Regie: Clint Eastwood. Autobiografische boekverfilming

Big Hero 6 3D (NL)
Wonderkind Hiro Hamada (14) brengt zijn dagen door met robotgevechten op straat. Door zijn broer komt hij in aanraking met robottechnologie en de vriendelijke robot Baymax. Maar een schurk met snode plannen zet Hiro tot drastische maatregelen aan.

Bloed, Zweet & Tranen
In deze biopic volgen we het leven van Andre Hazes: een van de grootste zangers die Nederland ooit heeft gekend. In drie fases van zijn leven zien we hoe Hazes uitgroeit van klein jongetje tot de zanger die hij was. Van de maker van De Marathon.

Boychoir
Nadat zijn moeder overlijdt, komt Stet terecht op een internaat. Daar wordt hij onder de hoede genomen van Carvelle, de dirigent van het koor. Met onder andere Dustin Hoffman en Kathy Bates.

Cinderella
Ella (Assepoester), wordt dagelijks gepest door haar kattige stiefzussen en wrede stiefmoeder. Desondanks blijft ze positief. Als er een groot bal wordt gehouden door de prins, ziet Ella een grote droom uitkomen. Met Lily James.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
za 28 mrt, 19.00 uur - Toonkunst Arnhem, Het Gelders Orkest & Sacramentskoor Breda - Matthšus Passion (BWV 244)

Let op: Gedeelde verkoop
De hier als bezet gemarkeerde plaatsen zijn mogelijk nog beschikbaar via Toonkunst Arnhem. Meer informatie via mevr. J.W. Roelofsen (J.W.Roelofsen@zonnet.nl / 026 - 333 82 62)

Geen Pasen zonder ‘Matthäus Passion’ in Musis Sacrum, en geen ‘Matthäus Passion’ zonder Toonkunst Arnhem, Het Gelders Orkest & Sacramentskoor Breda. We nodigen u weer uit om de ontroerende muzikale vertelling van het lijden, sterven en de graflegging van Jezus van Nazareth mee te beleven, op schrift gesteld door evangelist Matteüs, onovertroffen op muziek gezet door Johann Sebastian Bach. Friedrich Henrici schreef onder zijn gebruikelijke pseudoniem Picander het libretto. 

 


za 28 mrt, 23.00 uur - I Compani - De nacht heeft 1000 ogen

Dichters, schilders, fotografen, filmers en componisten hebben zich altijd laten inspireren door de donkere uren. Zo ook de musici van I Compani, die een muzikale ode brengen aan de nacht, met meeslepende muziek en geprojecteerde fragmenten uit nachtfilms van de afgelopen decennia. Laat in de avond en in intieme bezetting speelt de groep stukken uit bekende films als ‘La notte di San Lorenzo’, ‘Mal di luna’ (uit ‘Kaos’), ‘The nightporter’, ‘Midnight in Paris’ en vele andere cinematografische hoogstandjes die zich tussen avondschemer en ochtendstond afspelen. Acteur en verteller Jos Verest is nachtportier van dienst tijdens het intrigerende, verhalende en filmische ‘De nacht heeft 1000 ogen’. Hij draagt tevens de allermooiste nachtgedichten voor. 


zo 29 mrt, 13.30 uur - Kinderen voor kinderen - Doe-middag Feest (6+)

Als je lekker wilt meezingen en –swingen met de hits van Kinderen voor Kinderen is deze Doe-middag écht iets voor jou, je vrienden en je hele familie. Samen met een coach volg je een route vol zang en dans, decors schilderen en muziek maken. Je kunt workshops volgen om net zo te leren zingen en dansen als de kids van het bekendste kinderkoor van Nederland! Zij zijn ook aanwezig tijdens deze Doedag! En … we zijn op zoek naar nieuw talent!

Ook krijg je een spetterend optreden te zien van het Koor, geregisseerd door Lucia Marthas, Institute for Performing Arts. Misschien mag jij ook wel meedoen in deze show! Het thema van deze middag is ‘FEEST’, net als de titel van de 35e CD van Kinderen voor Kinderen met onder andere de titelsong van Manon Sikkel, geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis.

 


zo 29 mrt, 14.00 uur - Toonkunst Arnhem, Het Gelders Orkest & Sacramentskoor Breda - Matthšus Passion (BWV 244)

Let op: Gedeelde verkoop
De hier als bezet gemarkeerde plaatsen zijn mogelijk nog beschikbaar via Toonkunst Arnhem. Meer informatie via mevr. J.W. Roelofsen (J.W.Roelofsen@zonnet.nl / 026 - 333 82 62)

Geen Pasen zonder ‘Matthäus Passion’ in Musis Sacrum, en geen ‘Matthäus Passion’ zonder Toonkunst Arnhem, Het Gelders Orkest & Sacramentskoor Breda. We nodigen u weer uit om de ontroerende muzikale vertelling van het lijden, sterven en de graflegging van Jezus van Nazareth mee te beleven, op schrift gesteld door evangelist Matteüs, onovertroffen op muziek gezet door Johann Sebastian Bach. Friedrich Henrici schreef onder zijn gebruikelijke pseudoniem Picander het libretto. 

 


ma 30 mrt, 20.15 uur - Remy van Kesteren - Ritual

Ritual is het nieuwe en theatrale concert van harpist Remy van Kesteren, waarbij hij samen met slagwerker Ramon Lormans en regisseurs Dagmar Slagmolen en Katrien van Beurden de muziek tot leven wil wekken. We horen namelijk voor een groot gedeelte wat we zien en het visuele heeft daardoor een groot effect op de ervaring van de muziek. In dit muzikale ritueel spelen Ramon en Remy niet alleen betoverende muziek van Mompou en Satie, snerpende oernoten van Eötvos en Xenakis en nieuwe composities van o.a. Kliphuis en Fiumara, maar creëren de muzikanten ook letterlijk een beest op het podium. Het beest van de muziek, het beestachtige van de wereld en het monster dat in ons allemaal zit komt in dit theatrale concert over schoonheid, angst en de kracht van muziek tot leven.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Dreigt politiepost te verdwijnen?

Daags voor de Politieke Maandag liet de VVD het volgende weten:

Politiepost Klarendal.

Er gaan geruchten dat de politiepost in Klarendal dreigt te verdwijnen.

De wijkagenten en de gemeente (handhaving) maken samen gebruik van een pand in de wijk Klarendal voor de wijken Klarendal/St.Marten, het zogenaamde wijksteunpunt (Hommelseweg 56).

Dit pand is gevestigd in het hart van Klarendal. Rondom het wijksteunpunt zijn verschillende horecagelegenheden gevestigd en ook een aantal coffeeshops.

Door de zichtbare ligging van het wijksteunpunt en de inzet van politie en gemeente blijft de overlast voor de wijken beheersbaar. Ook de aanloop van geŁniformeerde medewerkers van zowel politie als gemeente draagt hier toe bij. Daarnaast zijn de wijkagenten een toegankelijk aanspreekpunt in de wijk.

Het wijksteunpunt is open op maandag t/m vrijdag van 9.30-16.30 uur. Op dinsdag hebben de wijkagenten spreekuur van 18.00-20.00 uur.

Naast de genoemde locatie is ook de samenwerking tussen de wijkagenten en gemeente succesvol. Dit komt mede doordat er vanaf de opening een medewerkster van de gemeente -samen met de wijkagenten- het vaste gezicht is. Zij is voor veel Klarendallers en Sint Martenaren het aanspreekpunt voor veel problemen en/of meldingen. Bij acute meldingen in de wijken Sint Marten en Klarendal kan er snel gereageerd worden; door de politie, gemeente of woningcorporaties. Gemiddeld komen er (naast telefonische contacten) dagelijks 10 ŗ 12 mensen op het wijksteunpunt met verschillende vragen.

Kortom: het wijksteunpunt draagt nadrukkelijk bij aan de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de wijken.

Wij hebben de volgende vragen aan het College:

1 Is het College het met de VVD-fractie eens dat de politiepost/wijksteunpunt een belangrijke functie vervult in Klarendal en St. Marten?

2 wat is de stand van zaken tav het al dan niet verdwijnen?

3 wat doet het college er aan om de politiepost/wijksteunpunt Klarendal/St. Marten te behouden ?

Direct na de raad volgende Tweets:

Nav vragen @VVDArnhem over politiepost Klarendal licht burgemeester @HermanKaiser toe dat de post gelukkig blijft.Goed nieuws @Klarendal2022

en de volgende dag op de mail: Goed nieuws. Nav mijn vragen (zie bijlage) over de politiepost/wijksteunpunt heeft de burgemeester aangegeven dat hij net als de VVD groot belang hecht aan het behouden van de post. Hij gaf klip en klaar aan dat de post blijft. Heel misschien op een iets andere plaats. Als de post al wordt verplaatst, nadrukkelijk niet ver van de huidige plek. Ook gezien de strategische ligging tov oa de 5 coffeeshops.

WORDT DUS VERVOLGD!Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.