Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Hank The Knife & The Jets willen terug in de Top 2000

ARNHEM - Hank The Knife & The Jets willen opnieuw de Top 2000 halen. De hit Guitar king van de Arnhemse band stond na een stemoproep van dagblad De Gelderlander in 2013 voor het laatst in 'de lijst aller lijsten', op plek 1771.


Bouwput Musis Arnhem weer leeggepompt

ARNHEM - Bij de verbouwing van Musis in Arnhem is woensdagochtend een transportleiding geraakt. Delen van Arnhem en omgeving hadden daardoor problemen met de aanvoer van drinkwater. Rond 10.30 was het lek gedicht, een uur later waren volgens de gemeente Arnhem de meeste problemen opgelost. Rond 17.00 uur was de bouwput weer leeggepompt

 


Flink meer kinderen 'in de bijstand' in regio Arnhem

ARNHEM - Het aantal kinderen dat in relatieve armoede opgroeit is in de regio Arnhem verder toegenomen. Procentueel gezien deed de spectaculairste stijging zich voor in Rheden.


'Burger buitenspel bij plannen voor Kerkplein Arnhem'

ARNHEM - Het is 'een fataal gemis' dat burgers en maatschappelijke organisaties niet zijn betrokken bij de plannen die Arnhem heeft om het Kerkplein te bebouwen. Dat stelt de Vereniging Stadsschoon Arnhem in een brief aan de gemeenteraad. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Le tout nouveau testament
Ea is de gemene streken van haar vader, God, tegen de mensheid zat en vertelt iedereen wanneer ze zullen sterven. Met BenoÓt Poelvoorde.

Paranormal Activity: The Ghost Dimension 3D
Een gezin van vier is net ingetrokken in hun nieuwe huis in Palo Alto, CaliforniŽ. De familie bestaat uit Ryan, zijn oudere vrouw, hun jongensachtige dochter en haar oom. Echter vinden er vreemde paranormale verschijnselen plaats in het huis. Vijfde film in de Paranormal Activity reeks.

Regression
Thriller waarin een detective een zedenzaak onderzoekt die na een hypnose-sessie compleet verandert. Met Ethan Hawke en Emma Watson.

Spectre
James Bond maakt kennis met Spectre, een duistere misdaadorganisatie met een vreselijk geheim. Om achter de geheimen van Spectre te komen moet hij de dochter van een van zijn vijanden beschermen. Met Daniel Craig als James Bond.

The Gift
Simon en Robyn lijken een gelukkig getrouwd stel samen. Als Simon zijn oude schoolgenoot Gordo tegenkomt krijgt Simon een reeks geschenken die een reeks gebeurtenissen in gang zetten. Geregisseerd door Joel Edgerton.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 27 nov, 20.30 uur - The Kik - Met de deur in huis

Nederlands bekendste nederbietband schijnt in dit muzikale ‘blijspel’ vanuit een tot nu toe onderbelichte hoek. Naast veel eigen werk komen de meest uiteenlopende inspiratiebronnen aan bod: van vaderlandse tekstdichters als Lennaert Nijgh, Joop Visser en Annie M.G. Schmidt tot componisten als Bach. En natuurlijk is er de onvermijdelijke invloed van dat bandje uit Liverpool.


vr 27 nov, 20.30 uur - Wunderbaum & MŁnchner Kammerspiele - Unser Dorf soll schŲner werden

In ‘Unser Dorf soll schöner werden’ buigt een groep Duitse en Nederlandse revolutionairen zich tijdens een intiem diner over de grote transitievraagstukken van deze tijd. Kunnen we onze vastgeroeste systemen hervormen? Hoe managen we ons leven, onze bedrijven, onze wereld? Of valt er niets meer te managen? Langs spraakverwarring en hoop schuift het gezelschap langzaam richting verlossend digestief. De voorstelling, in een regie van Johan Simons, ging onlangs in première in München en werd onthaald als “een even absurde als intelligente performance”. (Frankfurter Neue Presse)

“Johan Simons deed de eindregie en leverde strak werk af: de bij vlagen pittige materie blijft overeind en de dramatische lijnen worden kundig opgevoerd en doorgevoerd. Het is geëngageerd en satirisch tegelijk – en dat is een kwetsbaar gebied.” (Theaterkrant)


“Maar wat deze voorstelling zo geslaagd maakt, is dat de groep wel degelijk een alternatief wil voorschotelen. Vanuit hun kunstvisie willen ze hun publiek voorbereiden op de mogelijkheid van radicale veranderingen. Hoe realistisch die zijn, is niet de vraag. Het gaat erom radicaliteit bespreekbaar te maken.” (De Volkskrant)


za 28 nov, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Blik op...Vivaldi

Dirigent Jules van Hessen neemt je mee in de fascinerende wereld van de grote meesters. Verdiep, verwonder en verras uzelf aan de hand van live gespeelde muziekfragmenten, anekdotes en boeiende wetenswaardigheden van de bekende componisten. Spannend, grappig, informatief en als de kers op de taart het complete meesterwerk live uitgevoerd. Een luisterervaring die je niet snel vergeet! In seizoen 14/15 kwamen Mahler en Beethoven al aan bod, in het nieuwe seizoen nemen we nog veel meer meesters en meesterwerken onder de loep.

 


za 28 nov, 20.15 uur - - GOOG en Volendams operakoor

Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap heeft het Volendams Operakoor uitgenodigd om samen een concert te geven. Het Volendams Operakoor komt met 100 personen naar Arnhem, zij treden op in het gebruikelijke Volendams Kostuum. Samen met het GOOG zingen zij het ‘Slavenkoor’ uit Nabucco en de ‘Triomfmars’ uit ‘Aida’ van de componist G. Verdi. Verder zullen beide koren nummers zingen van de componisten: Donizetti, Bellini, Rossini en Mozart. Het wordt een avond genieten van veel koormuziek, ook zullen er enkele eigen solisten meewerken aan dit avondvul- lende programma. Beide koren hebben veel met elkaar gemeen, zoals: bekendheid in binnen- en buitenland, CD’s gemaakt en zo ook diverse televisieoptredens.


za 28 nov, 20.15 uur - Victor LŲw, Waldemar Torenstra, Bas Keijzer e.a. - Advocaat van de Duivel / Julian Woolford

Het team van het succesvolle ‘DE VERLEIDERS’ neemt u mee naar de wereld van de advocatuur, waarin de zucht naar geld en macht de moraal geheel verdrongen heeft. Victor Löw en Waldemar Torenstra nemen het tegen elkaar op in ‘Advocaat van de Duivel’, dat in 1997 als ‘The Devil’s Advocate’ werd verfilmd met Al Pacino en Keanu Reeves. De jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Waldemar Torenstra) wordt gevraagd als partner bij een groot en beroemd kantoor. De charismatische eigenaar John Milton – gespeeld door de voor de Louis d’Or 2015 genomineerde Victor Löw – sluit hem als een vader in de armen. Kevin krijgt een torenhoog salaris en een buitensporig luxe appartement, maar geniet het meest van de roem die hem ten deel valt. Mede door zijn vrouw begint hij zich echter te realiseren dat hij in een faustiaans verbond gevangen zit en het middelpunt is van een spel op leven en dood.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Stadsbus terug naar Klarendal

Vanaf 13 december rijdt lijn 13 door Klarendal. Vanaf centraal station rijdt lijn 13 in 24 minuten rond, via Willemsplein, Bothaplein, Jacob Cremerstraat, Graaf Ottoplein door Klarendal: Onder de Linden, Kazernesestraat, Klarendalseweg (hoek), Kazerneplein (nieuw), winkelcentrum Klarendal (nieuw), Oogststraat ( zij overwegen bushalte “De Molen” noemen, want het is een herkenbaar punt in Klarendal), Agnietenstraat (nieuw) en weer terug via Sonsbeekkwartier naar het station.

Het zal een 8 persoons bus zijn. Nieuw in het straatbeeld? Zeker nieuw in het straatbeeld van Klarendal in ieder geval.

Alex Mink: ‘Ja, het is echt waar: vanaf 13 december. Elk halfuur maandag t/m zaterdag, elk uur ‘s avonds na 19u en zondag de hele dag.’Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.