Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Nathan kapot na vliegramp Chapecoense: Het was een hel

ARNHEM - Vitessenaar Nathan Allan de Souza is kapot van de vliegramp van Chapecoense. De aanvaller van de Arnhemse eredivisionist verloor vorige week twee vrienden bij de crash van Vlucht CP-2933 in Colombia.


Arnhemse huurwoningen in 2020 een stuk duurzamer

ARNHEM - De sociale huurwoningen in Arnhem hebben in 2020 gemiddeld minimaal energielabel B, de op een na hoogste categorie. Doel is verduurzaming van de huizenvoorraad, maar daarnaast het verlagen van de maandelijkse lasten voor huurders.


Arnhemmer bouwt Jackson-songs om naar flamenco-stijl (video)

ARNHEM - De Arnhemse gitarist Peter Kalb heeft acht nummers van Michael Jackson bewerkt in de stijl van de flamenco. Flamenco, dat is die typisch Spaanse muziekstijl waarbij de castagnetten klepperen en danseressen in lange jurken op de grond stampen.


Onderzoek naar woonbehoefte woonwagenbewoners Arnhem

ARNHEM - De drie grote woningcorporaties in Arnhem gaan onderzoeken of er meer standplaatsen moeten komen voor woonwagenbewoners. Uit het onderzoek moet duidelijk worden wat momenteel de woonbehoefte is onder die groep. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
wo 07 dec, 19.15 uur - Nieuw Ensemble - Inleiding Nieuw Ensemble

Bij het concert Dubbelportret Carter en Donatoni van Nieuw Ensemble wordt een inleiding verzorgd door musicoloog Geert van Boxtel.

Bij dit concert vindt om 19.15 uur een inleiding plaats in de bovenzaal van Luxor Live. De buitendeur gaat voor bezoekers van de inleiding open om 18.45 uur. De inleiding is gratis toegankelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveert u dus tegelijk met het kopen van uw toegangskaarten.


wo 07 dec, 19.15 uur - Nederlands Dans Theater - Inleiding Symbolen

 

Biografie Saskia Bosman
Saskia is afgestudeerd als docent moderne dans en improvisatie/compositie aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Met zowel een Fullbright beurs als een VSB beurs is ze het jaar na haar afstuderen gaan studeren aan de Martha Graham School of Contemporary Dance in New York om zich te specialiseren in de Graham techniek. Na terugkomst in Nederland is ze op veel verschillende scholen en instituten les gaan geven. Ze was de afgelopen jaren als docent moderne dans verbonden aan de vooropleiding van de Artez dansacademie. De afgelopen 12 jaar is Saskia werkzaam bij de afdeling Talentontwikkeling & Educatie van het Nederlands Dans Theater.

 


wo 07 dec, 19.30 uur - Marcus Azzini - Inleiding Made in Here

Een voorstelling krijgt een nog diepere betekenis wanneer u de gedachtenwereld, beweegredenen of werkwijze van de makers kent. Of de visie en mening van een recensent. Zo zit u goed voorbereid in het pluche, u ziet meer en geniet meer! Deze inleiding is gratis en begint een uur voor aanvang van de voorstelling.

Deze voorstelling wordt ingeleid door Marcus Azzini. Na de voorstelling is er ook nog een nagesprek met Marcus Azzini. Beiden zijn gratis!
 


wo 07 dec, 20.15 uur - Nieuw Ensemble - Dubbelportret Carter & Donatoni

Let op!
Dit concert is verplaatst naar: Luxor Live in Arnhem
De zaal gaat om 19.45 uur open.

Let op! Bij dit concert vindt om 19.15 uur een inleiding plaats in de bovenzaal van Luxor Live. De buitendeur gaat voor bezoekers van de inleiding open om 18.45 uur. De inleiding is gratis toegankelijk.

Benno's Keuze € 18.50
Indien u dit concert koopt in combinatie met een serie, wordt de prijs NIET automatisch aangepast. Het beste kunt u online uw series bestellen en hierna de bestelling voor Bobby Mitchell of de Benno's Keuzeconcerten aanvraagt bij ons bespreekbureau via bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. Onze medewerkers reserveren deze tickets dan voor u.

‘Donatoni en Carter schreven de geschiedenis van de 20ste eeuwse muziek’. Elliott Carter en Franco Donatoni, twee van de grootste componisten uit de tweede helft van de twintigste eeuw, schreven – hoe verschillend ook – zeer vitale muziek. De
Amerikaanse aristocraat, schepper van ‘instrumentaal theater’ dat gekenmerkt wordt door meerstemmig krachtig lijnenspel en tempomodulaties tegenover de Italiaanse charmeur wiens muziek zich speels, sprankelend en inventief in aaneengesloten panelen voltrekt. Daar tussenin past naadloos de compositie van onze Composer in residence Andries van Rossem die een leerling was van Donatoni. Zijn ‘Walthamstow’ uit 2001 is een briljant en diep muzikaal werk. De prikkelende en briljante muziek van de Italiaan Franco Donatoni klinkt vandaag nog even fris als toen zij werd geschreven. Speelsheid en absurdisme, gepaard aan een heel eigen, superieure compositietechniek zijn karakteristiek voor zijn werk. Ed Spanjaard en het Nieuw Ensemble werkten jarenlang intensief samen met de componist Donatoni. De grote kracht van de muziek van Elliott Carter is de tijd- en leeftijdloosheid. Carters muziek is exact in de tijd te plaatsen.


wo 07 dec, 20.15 uur - Nederlands Dans Theater 2 - Symbolen

EXTRA: er is een inleiding aanwezig!

In het teken van de middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch en zijn 500-jarig jubileum, toont dit NDT 2 programma een triptiek van balletten geïnspireerd op de schilderkunst van Bosch en zijn uitvoerig gebruik van symboliek.

NDT biedt in dit programma opkomend choreograaf Ji?í Pokorný de kans nieuw werk te creëren voor het tweede gezelschap. Als jonge choreograaf staat Pokorný al bekend om het scheppen van omvangrijke droomwerelden. Dit programma toont tevens Some Other Time (2014) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot, een ballet waarin zwarte decorstukken de illusie wekken over het podium te zweven. De avond sluit af met Out of Breath (2002) van gastchoreograaf Johan Inger. Dit sterk symbolische stuk is gecentreerd rond een golvende witte muur, die als een fort uit de grond lijkt op te komen.

De pers schreef over de voorstelling: 
'Zoals altijd bij NDT verbluffen ze (de dansers) met hun uitvoering: terloops maar haarscherp.' - De Volkskrant ????

'NDT heeft er goed aan gedaan om Ji?í Pokorný opnieuw uit te nodigen, Humpback Runner is een krachtige aanwinst voor het NDT.' - Theaterkrant over Humpback Runner ????

'Het vocabulaire is virtuoos en uitgesproken, zoals wanneer een danser zich in een technisch veeleisende pose beweegt en er kort daarna trillingen door zijn lijf trekken alsof hij de controle volledig kwijt is. Maar de dans kan ook een aangename zachtheid hebben in de duetten van Madoka Kariya en Paxton Ricketts.' - Theaterkrant over Some Other Time ????

'Inger weet in zijn intelligente choreografieën vaak een lichtheid te verwerken, de sombere thematiek van Out of Breath dwingt hem in een andere richting die gaandeweg de voorstelling steeds helderder over het voetlicht komt en uiteindelijk onontkoombaar wordt.' - Theaterkrant over Out of Breath ????
 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Muziek bij de Buren ? verrassend gastvrij

In Klarendal klinkt er op maar liefst tien plekken Muziek bij de Buren. Een bijzondere locatie is de oude Sint Jansschool aan de Roosendaalsestraat 373; gelijk eens kijken hoe het schoolgebouw om is geturnd tot een appartementencomplex! Ook de oude school aan het Leeuwensteinplein heeft nu een functie als theater, in ťťn van de woningen in dat complex klinkt muziek. Molen de Kroon als pronkstukv van de wijk functioneert voor het eerst als huiskamer tijdens dit festival.

Op het online blokkenschema zijn Klarendal en Sint Marten/Sonsbeek aan te klikken, nu ook geschikt voor mobiel.

Kijk ook op onze Facebook pagina† voor nieuws en aankondigingen. Bezoek voor alle informatie van de dag www.arnhem.muziekbijdeburen.nl of haal de programmakrant in MFC Klarendal voor het volledige overzicht.

[hoofdfoto artikel: MbdB2015 © Rien Meijer]

MbdB16_ledscherm_600x232mm_v1.indd

Aftrap

De dag start om 11.00 zowel in Arnhem Zuid als Noord. Traditioneel is er om 12.00 een aftrap in Brasserie Dudok onder de Eusebiustoren. Na een kopje koffie kan iedereen daar genieten van componist en performer Lavalu, zij orkestreerde speciaal voor Muziek bij de Buren nieuwe songs voor Het Gelders Orkest. Ook in Arnhem Zuid is er een gezellig start van de dag georganiseerd. Daar kan men na aanmelding om 11.00 gratis ontbijten en verzorgt de band Wilson een aftrap in MFC de Omnibus in Schuytgraaf. Vervolgens kunnen bezoekers de hele dag gratis op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen.† Bovendien kun je in alle huiskamers na de optredens een gratis buspas mee nemen!

Het is onmogelijk te adviseren wat je nu echt niet zou mogen missen. Er heeft zich weer enorm veel nieuw talent uit de stad gemeld. Zorg dus voor een programmakrant, onder andere af te halen bij Brasserie Dudok aan de Koningstraat of het VVV kantoor! Deelnemende huiskamers zijn verder te herkennen aan de Muziek bij de Buren raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en een volle huiskamer betekent: wachten op de volgende ronde.

Luxor Live eindfeest

Na 17.30u zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf †18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen toegankelijk. In de benedenruimte †van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack, Sinner & the Songfighter en Jordi Repkes verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen Maame Joses en Bersama† het hoofdprogramma. Maame arrangeert† soulvolle liedjes recht uit het hart en Bersama garandeert een feestje met hun unieke Maluku Latin sound.

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in ťťn. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Arnhemmers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Programma

11.15 ? 12.00 ††† Inloop in cafť brasserie Dudok tegenover de Eusebiuskerk.

12.00 ? 12.30 ††† OfficiŽle aftrap in Dudok met componist en performer Lavalu; piano, zang, eerlijk en naakt. Het Gelders Orkest speelt samen met Lavalu een door haar gecomponeerd arrangement.

11.00 ? 12.00 ††† Wijkontbijt in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2.

12.00 ? 12.30 ††† OfficiŽle aftrap met muziek in MFC de Omnibus.

13.00 ? 17.30† †† Over de vloer bij Arnhemse buren om lokale muzikale talenten te ontdekken.

18.00 ?23.00 †††† Eindfeest in Luxor Live met o.a. Maame Joses en Bersama.

DE TOEGANG IS OVERAL GRATIS!

Geen huiskamer is te ver

Dankzij Breng is geen enkele huiskamer te ver. Je kan die dag op vertoon van een speciale buspas gratis met de stadsbus, deze brengt je van huiskamer tot huiskamer. Deze passen zijn in elke deelnemende huiskamer verkrijgbaar.

Hťt huiskamerfestival van Nederland,

Naast Arnhem zullen ook gastvrije huiskamers Deventer, Ede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle hun deuren openen voor lokale muzikanten en stadbewoners. Met ruim 1250 optredens in zo?n 429 Nederlandse huiskamers is Muziek bij de Buren hťt huiskamerfestival van Nederland.

Ga 11 december op pad en laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem.

Bewaren

Bewaren

BewarenDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.