Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Spetterende Ernst & Bobbie shows in Burgers? Zoo
De bekende kinderacteurs Ernst en Bobbie geven zondag 7 september 2014 enkele wervelende shows in het Auditorium van het Burgers? Zoo in Arnhem. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar, maar wees er... Lees verder..

Sla je slag! Kunstverkoop voor junior kunstliefhebbers
Vanaf 31 augustus 2014 presenteert Museum Arnhem de tentoonstelling Sla je slag! met werk in oplage van vijftien kunstenaars. Doel is om kinderen op een bijzondere manier kennis te laten maken met de... Lees verder..

Heel weekend vintage gezelligheid
In het weekend van 6 en 7 september wordt de 5e editie van de MEGA VINTAGE SALE in Arnhem gehouden. Het pand aan de Ir. Van Muijlwijkstraat wordt weer gevuld met vintage treasures. Lees verder..

Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street
?Zwarte operette?; Het Gelders Orkest in samenwerking met de Nederlandse Reisopera; Dirigent: Jeroen Sleyfer. Zaterdag 13 september in Schouwburg Arnhem en in de maanden september en oktober ook... Lees verder..


 DG - Arnhem  
Arnhem wil 'modebiŽnnale' eens in de 4 jaar
ARNHEM - De opvolger van de Arnhemse modebiŽnnale moet eens in de 4 jaar worden georganiseerd.

Vrouw pint maanden met gestolen pas bejaarde

LEEUWARDEN/ARNHEM - De politie heeft dinsdag camerabeelden verspreid van een onbekende vrouw die maandenlang geld heeft opgenomen met een pinpas die in 2013†is gestolen van een 81-jarige man uit Leeuwarden. De vrouw pinde tussen maart en mei 2013 geld uit automaten in Arnhem, Wezep, Enschede, Leeuwarden, Heerenveen en de Duitse plaats Gronau.


Ruimte voor de Rivier Arnhem bijna klaar

ARNHEM - Het grootste deel van de werkzaamheden voor het project Ruimte voor de Rivier Meinerswijk in Arnhem zit er op. Dinsdag werd aan de voet van de Johnm Frostbrug een begin gemaakt met het allerlaatste graafwerk. Daar werden de 2 delen van de nieuwe geul bij Malburgen nog van elkaar gescheiden door een dijkje.


Verrassende geboorte tijgertweeling in Burgers' Zoo

ARNHEM - De Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo is maandag verrast door de geboorte van een tijgertweeling. De Sumatraanse tijgerin beviel maandagochtend van een eerste jong, waarna nummer 2 in de avond volgde. 'Tot onze vreugde en lichte verbazing', meldt de dierentuin. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Boyhood
We volgen de vijfjarige Texaanse jongen Mason, hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn. Gefilmd in twaalf jaar.

Chef
Carl Casper neemt opeens ontslag als kok bij een toprestaurant. Hij koopt een oude food truck en begint zijn eigen restaurant op wielen samen met zijn ex-vrouw en zijn beste vriend. Van, door en met Jon Favreau.

Dawn of the Planet of the Apes 3D
De groep apen die in Rise of the Planet of the Apes door genetische experimenten snel evolueerde wordt steeds groter. De mensheid is bijna helemaal uitgestorven. De overlevenden komen echter in opstand tegen de apen. Een strijd over de dominantie van de aarde barst los.

Guardians of the Galaxy 3D
In dit ruimteavontuur heeft de avonturier Quill een geheimzinnige bol gestolen. De kwaadaardige Ronan wil de bol stelen en zo komt het hele universum in gevaar. Quill gaat een alliantie aan met vier vreemde figuren om de bol te beschermen. Met Chris Pratt en Bradley Cooper.

Heksen Bestaan Niet
De dertienjarige Katie heeft een geheim: ze beschikt al haar hele leven over bijzondere krachten. Wanneer Katie op haar verjaardag een amulet cadeau krijgt van beste vriend Roy lijken haar krachten toe te nemen. Met Aliyah Kolf en Senna Borsato.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
do 11 sep, 19.30 uur - - Cursusavond Kijken naar dans

De cursus ‘Kijken naar dans’ bestaat uit drie bijeenkomsten en is een introductie voor iedereen zich wil verdiepen in moderne dans. Cursusleidster Annelies Oosterloo is afgestudeerd aan de dansacademie ArtEZ en studeerde dramaturgie aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel is ze als dramaturg werkzaam bij het Kameroperahuis en werkt ze als programmeur bij het Café Theater Festival.

De cursus is tot donderdag 11 september te bestellen via de dagkassa (026- 44 3 73 43)

 


za 13 sep, 20.15 uur - Nederlandse Reisopera - Sweeney Todd

De werken van Stephen Sondheim (1930), een van de beste muziektheatermakers van de twintigste eeuw, worden vaak achteloos musicals genoemd. Zijn complexe, diepgaande liedteksten en dito muziek ontstijgen echter het niveau van de vaak op effect gerichte stukken in het musicalgenre. Sondheims oeuvre weet dan ook steeds vaker de weg naar de operahuizen te vinden. De Nederlandse Reisopera zet voor ‘Sweeney Todd’ klassieke zangers als Dale Duesing en Nina Lejderman naast artiesten uit andere genres: Sanne Wallis de Vries en Doris Baaten.
Het verhaal: na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert barbier Benjamin Barker, bijgenaamd Sweeney Todd, terug naar Londen. De aan lager wal geraakte pasteienbakster Mrs. Lovett vertelt hem dat zijn achtergebleven vrouw gif heeft ingenomen, nadat zij verkracht werd door rechter Turpin. Todd zint op wraak op de rechter en op heel Londen. Hij opent een kapperswinkel, waarin hij geregeld de hals van een van zijn klanten doorsnijdt.
Gezongen in het Engels, met Nederlandse boventitels.
 


za 20 sep, 15.00 uur - Voorstelling in het kader van 70 jaar Airborne - Rothko Chapel - Sjaron Minailo / Feikes Huis

De korte voorstelling ‘Rothko Chapel’ is gebaseerd op het gelijknamige muziekstuk van de Amerikaanse componist Morton Feldman (1927-1987) en de schilderijen van Mark Rothko (1903- 1970). Tijdens de voorstelling is het muziekstuk te horen en is een theatrale installatie te zien die de Joods-Russische regisseur en theatermaker Sjaron Minailo zelf bedient. Met projecties, animatiefilms en het spel met kleine objecten creëert Minailo samen met Maarten Warmerdam een associatieve reeks beelden die de bloedige geschiedenis van de laatste honderd jaar schetst. Sjaron Minailo geeft zo uitdrukking aan het idee van de mensheid “in haar voortdurende, zelfopgelegde nood”.
'Rothko Chapel' herevalueert de beroemde uitspraak van de Duitse filosoof Theodor Adorno uit 1949: “Poëzie schrijven na Auschwitz is barbaars“, een uitspraak die voor naoorlogse Joodse kunstenaars van grote betekenis was. Keer op keer voelden zij de noodzaak om de rol van kunst in een verscheurde cultuur te herdefiniëren. Rothko en Feldman, Amerikanen met een Joods-Russische achtergrond, kozen niet voor niets voor een abstracte vorm van artistieke expressie. Ze vermeden een letterlijke lezing van hun werk en bovenal is in hun oeuvre de spanning tussen 'poëzie' en 'Auschwitz' zeer voelbaar.

Sjaron Minailo met zijn Joods-Russische en bovendien Israëlische achtergrond, reflecteert in Rothko Chapel tevens op de rol van kunst, vooral de niet-narratieve kunst, in de verwerking van collectieve trauma’s. Hij bestudeerde de manier waarop Rothko en Feldman vorm trachtten te geven aan de geschiedenis en de verwerking van de Holocaust. Tevens onderzoekt hij wat deze vormen betekenen voor de verwerking van zijn eigen, persoonlijke geschiedenis als derde generatie na de Holocaust.


'Met de gedachten bij de Holocaust is de compositie van Feldman, met viool en de klanken van ritme-instrumentarium en menselijke stemmen vol echo ronduit huiveringwekkend...Rothko Chapel kruipt onder je huid.' (Theaterkrant) 


za 20 sep, 17.00 uur - Voorstelling in het kader van 70 jaar Airborne - Rothko Chapel - Sjaron Minailo / Feikes Huis

De korte voorstelling ‘Rothko Chapel’ is gebaseerd op het gelijknamige muziekstuk van de Amerikaanse componist Morton Feldman (1927-1987) en de schilderijen van Mark Rothko (1903- 1970). Tijdens de voorstelling is het muziekstuk te horen en is een theatrale installatie te zien die de Joods-Russische regisseur en theatermaker Sjaron Minailo zelf bedient. Met projecties, animatiefilms en het spel met kleine objecten creëert Minailo samen met Maarten Warmerdam een associatieve reeks beelden die de bloedige geschiedenis van de laatste honderd jaar schetst. Sjaron Minailo geeft zo uitdrukking aan het idee van de mensheid “in haar voortdurende, zelfopgelegde nood”.
'Rothko Chapel' herevalueert de beroemde uitspraak van de Duitse filosoof Theodor Adorno uit 1949: “Poëzie schrijven na Auschwitz is barbaars“, een uitspraak die voor naoorlogse Joodse kunstenaars van grote betekenis was. Keer op keer voelden zij de noodzaak om de rol van kunst in een verscheurde cultuur te herdefiniëren. Rothko en Feldman, Amerikanen met een Joods-Russische achtergrond, kozen niet voor niets voor een abstracte vorm van artistieke expressie. Ze vermeden een letterlijke lezing van hun werk en bovenal is in hun oeuvre de spanning tussen 'poëzie' en 'Auschwitz' zeer voelbaar.

Sjaron Minailo met zijn Joods-Russische en bovendien Israëlische achtergrond, reflecteert in Rothko Chapel tevens op de rol van kunst, vooral de niet-narratieve kunst, in de verwerking van collectieve trauma’s. Hij bestudeerde de manier waarop Rothko en Feldman vorm trachtten te geven aan de geschiedenis en de verwerking van de Holocaust. Tevens onderzoekt hij wat deze vormen betekenen voor de verwerking van zijn eigen, persoonlijke geschiedenis als derde generatie na de Holocaust.


'Met de gedachten bij de Holocaust is de compositie van Feldman, met viool en de klanken van ritme-instrumentarium en menselijke stemmen vol echo ronduit huiveringwekkend...Rothko Chapel kruipt onder je huid.' (Theaterkrant) 


za 20 sep, 20.15 uur - Introdans - Meesterschap (premiŤre)

Introdans brengt in ‘Meesterschap’ twee topstukken uit het oeuvre van Hans van Manen en nieuwe werken van Nils Christe en de Spaanse choreograaf Cayetano Soto.
‘Andante’ staat op muziek van Mozart en is een van Van Manens vele beroemde duetten. In het bruisende ‘Polish ieces’ laat hij op de pulserende muziek van de Poolse componist Górecki twaalf dansers in wisselende combinaties en prachtig lijnenspel het toneel opstormen. De opvallende, felgekleurde kostuums zijn van ontwerper Keso Dekker.
Ook bij ‘Kleines Requiem’ van Nils Christe horen we muziek van Górecki. Het is een prachtig, melancholiek werk vol gevoelens van verdriet en eenzaamheid. Cayetano Soto ten slotte laat zich voor zijn nieuwe creatie inspireren door de klassieke jazzmeesters. De Spanjaard belooft u een fris en levenslustig stuk met de nodige humor.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Nog drie weken: 10 jaar Wijken voor Kunst

Er was wel wat aan vooraf gegaan. Enkele creatieve Klarendallers organiseerden eerder al in het Klarendalse wijkcentrum een weekendexpositie van kunst uit de wijk. Maar er waren ook ateliers in de wijk. Van ?modekwartier? was toen nog geen sprake, veel van die winkeltjes werden ateliers. Ook de huidige kluswoningen waren atelierwoningen. Het idee van Wijken voor Kunst kwam voort uit de wens om ook deze ateliers open te gooien in een weekend.† Een moment was ook al bedacht: het derde weekend in september als ook de Autovrije Dag werd georganiseerd.

Met een aantal groepsexposities op grotere locaties, dansgroepen en wat zich verder aandiende, plus een kunstmarkt op een autovrije Hommelseweg, was de eerste manifestatie een feit. En een succes; vooral de mogelijkheid tot kennismaking van wijkbewoners met hun kunstmakende buren en vice versa werd als heel waardevol ervaren.

Van de groep vrijwilligers die in 2005 startte, is meer dan de helft in 2014 nog steeds elk jaar druk met de organisatie. Na de eerste editie werd een stichting opgericht, er zijn sindsdien verschillende projecten uitgewerkt: kunsteducatie op scholen in de wijk met een enorme presentatie in een lege kazerne (het Kindermuseum), een aantal bewonersparticipatieprojecten met een choreograaf (De Wijk Danst!) of een regisseur (De Wijk Speelt!), een project rondom de openstelling van de Bunker onder bouwspeelplaats de Leuke Linde?

Plus steeds de open inschrijving van deelnemers die via een huis-aan-huisflyer in het voorjaar worden geworven, en waarop elk jaar ook weer nieuwe namen intekenen. Ook bands uit de wijk (er moet minimaal een bandlid in de wijk wonen) kregen een podium bij cafe Atlanta.† En elk jaar is de line-up weer verrassend, anders dan vorig jaar, maar altijd sfeervol.

Dit jaar dus voor de tiende keer. Speciaal voor deze editie organiseert Wijken voor Kunst een route langs 10 locaties ?waar iets gaat gebeuren? in het kader van het project met de werktitel ?De Postbodemonologen?. Verschillende kunstenaars in de wijk zijn ook postbezorger, en †dienen tot inspiratiebron of werken zelfs mee aan dit jubileumproject. Het publiek zal met een variant op de postkoets worden vervoerd. Ook op het podium op zondag bij Atlanta spelen dit jaar 10 bands. Er zijn veel minder open ateliers dan 10 jaar geleden en ook veel minder ruimtes voor groepsexpo?s: op die locaties zijn nu woningen, modewinkels of andere zaken. Sommige dingen zijn veranderd. De opzet van Wijken voor Kunst niet: elkaar laten zien wat je maakt.

Tekst Saskya Kamps, foto Zefanja Hoogers

www.wijkenvoorkunst.nl / www.facebook.com/wijkenvoorkunstDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.