Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Opnieuw hennepkwekerij geruimd
De politie heeft dinsdagmiddag 30 september in een woning aan het Kleefseplein in Arnhem, een hennepkwekerij geruimd. Maandag werd er ook al een kwekerij ontmanteld. Lees verder..

Cultuurhistorische wandeling vanaf kasteel Doorwerth
De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 5 oktober een lange afstandswandeling vanaf kasteel Doorwerth. Het thema is  ?De kasteelheer en zijn grondgebied?. Lees verder..

Programma Focus Filmtheater Arnhem
Overzicht van de films in Focus Filmtheater Arnhem in de week van donderdag 2 tot en met woensdag 8 oktober 2014. Lees verder..

Brigant Arnhem ? Eetcafé, Rose Wood, Corduroy en Jackychecker
Singer Songwriter Rose Wood treedt 3 oktober voor het eerst op, en dat nog wel tijdens Eetcafé Brigant van 17.00 ? 21.00 uur in Arnhem. ?Eten en live muziek, een lekkere combinatie?. Later op... Lees verder..


 DG - Arnhem  
Protest bij provinciehuis tegen Gelderse windmolens

ARNHEM - De bouw van windmolens in Gelderland wekt veel weerstand. Op een speciaal belegde hoorzitting in het provinciehuis sprake woensdagavond achttien actiegroepen zich uit tegen de bouw van de molens.


Studenten collecteerden in Arnhem ongevraagd voor ALS

ARNHEM - De stichting ALS heeft een vijftal Arnhemse studenten tot de orde geroepen die op eigen houtje en zonder toestemming voor de stichting hebben gecollecteerd. De studenten gingen in Arnhem de deuren af en verkochten informatiepakketten en folders van de stichting.


Lintje voor pensionado Eiso Alberda van Ekenstein

ARNHEM - Eiso Alberda van Ekenstein, voormalig CEO van Teijin Aramid, is woensdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Alberda van Ekenstein ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlands- Japanse samenwerking en zijn sociaal-maatschappelijk werk in Arnhem en Rozendaal. 


Arnhemse Koerden demonstreren tegen IS

ARNHEM - Ongeveer 70 mensen hebben woensdagmiddag op het Willemsplein in Arnhem enkele uren gedemonstreerd tegen de aanvallen van IS op de Koerden in het noorden van Syrië. De demonstratie was georganiseerd door het Koerdisch centrum Arnhem. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Annabelle
Als John een mooie vintage pop koopt voor zijn zwangere vrouw, vind Mia het eerst maar niks. Op een nacht krijgen ze bezoek van een satanische sekte, die bijzondere plannen hebben met hun pop Annabelle. Vanaf dan, is alles anders. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bloedlink
Twee criminelen ontvoeren rijkeluisdochter Laura. Met het losgeld dat ze vragen willen ze een enorme slag te slaan. Hun plan lijkt waterdicht. Of is er meer aan de hand? Opener van Nederlands Film Festival 2014.

Boyhood
We volgen de vijfjarige Texaanse jongen Mason, hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn. Gefilmd in twaalf jaar.

Chef
Carl Casper neemt opeens ontslag als kok bij een toprestaurant. Hij koopt een oude food truck en begint zijn eigen restaurant op wielen samen met zijn ex-vrouw en zijn beste vriend. Van, door en met Jon Favreau.

Clouds of Sils Maria
Maria Enders is een internationaal gelauwerd actrice die wordt gevraagd om in een toneelstuk te spelen dat haar twintig jaar geleden beroemd maakte. Ze speelt dit keer echter niet de rol van Sigrid, maar van de oudere Helena. Met Julliete Binoche en Kristen Stewart.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
vr 03 okt, 20.15 uur - Nelson Goerner - Bach, Mendelssohn en Beethoven

programma
Bach: Partita nr. 6 in e, BWV 830
Mendelssohn: Fantasie in fis, opus 28 ‘Scottish Sonata’
Beethoven: Sonate nr. 29 in Bes, opus 106 ‘Hammerklavier’

De Argentijn Nelson Goerner is volgens Radu Lupu een fantastische pianist. Hij was het die zowel Musis Sacrum als impresario Marco Riaskoff overtuigde om deze eerlijke en briljante musicus uit te nodigen. Zijn succes in Amsterdam in april 2013 was overweldigend en dat schept grote verwachtingen voor zijn recital in Arnhem.
Hij speelt de ‘Zesde Partita’ van Johann Sebastian Bach, een krachtig werk dat met elan is geschreven. De ‘Fantasie, opus 28’ van Felix Mendelssohn, ook wel bekend als de ‘Scottish Sonata’, is een briljant werk met veel vingervlugheid en romantische lyriek. Na de pauze hoort u de indrukwekkende ‘Hammerklavier Sonate’ van Beethoven, een werk dat zo gecompliceerd is dat menig pianist zich er pas aan waagt als hij een gerijpt kunstenaar is en het notenbeeld kan bevatten. Op de partituur staat ‘Grosse Sonate für das Hammerklavier’. In dit werk worden de grenzen van de pianistieke mogelijkheden verlegd: het adagio bevat maar liefst 187 maten. Het is een zware gedachtelyriek die Beethoven koos boven een directe gevoelsuitdrukking. Deze sonate was voor zijn tijd uiterst modern en voor het toenmalige publiek eigenlijk niet te volgen. Anno 2014 is dat geen probleem meer, ofschoon het geen meezinger is.

 


vr 03 okt, 20.15 uur - Les Ballets - Trockadero de Monte Carlo (USA)

In het jaar van hun veertigjarig jubileum komt ’s werelds enige ‘all-male’ dansgezelschap naar de Nederlandse theaters. Met op het programma klassiekers als ‘Het zwanenmeer’, ‘Concerto barocco’ en ‘Paquita’ danst Les Ballets Trockadero de Monte Carlo lichtvoetig en met een stevige knipoog op de grens tussen kunst en kitsch en trekt daarmee al sinds de jaren zeventig wereldwijd volle zalen. De aanblik van mannen die op spitzen als zwanen, luchtgeesten en waterelfjes over het podium zweven, is grappig en vrolijkmakend. Maar vergis u niet, want het is veel meer dan slapstick en de draak steken met. De Trocks, zoals ze liefkozend worden genoemd, zijn technisch zeer bekwame dansers die alles kunnen, van moderne dans tot klassiek. De Trocks voeren een meeslepend spektakel op dat zowel de doorgewinterde dansliefhebber als de nieuwkomers zal aanspreken.

 


vr 03 okt, 20.30 uur - NTGent (België) - Cyrano / naar Edmond Rostand

Bernard Dewulf bewerkte de klassieker ‘Cyrano de Bergerac’ uit 1897. Edmond Rostands lichtvoetige drama vol amoureuze verwarring valt vooral op door de innerlijke strijd van het hoofdpersonage. Cyrano is een officier die aanzien geniet en geliefd is bij zijn troepen, maar die – ondanks al zijn verbale en fysieke bravoure – grote twijfels heeft over zijn slaagkansen als minnaar. De reden daarvoor is een flink uit de kluiten gewassen reukorgaan dat, zo denkt hij, de ware liefde in de weg zit. En dus helpt Cyrano soldaat Christian bij het schrijven van liefdesbrieven aan Roxane, op wie hij zelf ook verliefd is.

'Kan je in de Nederlanden iemand beter casten voor ‘Cyrano’ dan Bert Luppes? Hij is virtuoos in taal, heeft een boeiende uitstraling, is vanzelf psychologisch gepijnigd.' (Cobra.be)

'Deze Vlaamse Cyrano speelt een intrigerend spel met onvervuld verlangen.' (****De Volkskrant)


za 04 okt, 20.15 uur - Ro Theater - Vuurvrouwen / Rob de Graaf

In de jaren ‘70 van de 20e eeuw verzette de jonge vrouw Ulrike Meinhof zich tegen de zwijgcultuur van het naoorlogse Duitsland. Wat begint met geweldloos verzet, wordt beantwoord met geweld van de politie, en eindigt in gewapend verzet. Ulrike vocht met de Rote Armee Fraktion (RAF) voor haar idealen, maar werd gezien als een gevaarlijke terrorist en tot levenslang veroordeeld.

Waarom komen we niet meer in verzet? En als we in actie komen, hoever mag je dan gaan voor je idealen?

We volgen Ulrike (gespeeld door Fania Sorel) in de laatste uren van haar leven, alleen in haar cel. Ze denkt na, is vertwijfeld en dan weer strijdlustig. Ze heeft gehandeld, gekozen, gewaagd – maar hier zit ze, alleen. Ze heeft niemand en haar kinderen groeien op als vreemden. Eenzaam en alleen spiegelt ze zich in hallucinaties aan de strijdbare Jeanne D’Arc. Een vrouw die net als zij tot held werd gebombardeerd en daarna haar idealen met de dood moest bekopen. Speciaal voor het Ro Theater schreef Rob de Graaf de tekst voor deze intense voorstelling, in regie van Alize Zandwijk, over ultieme idealen en de vraag hoe ver je daarvoor wil en mag gaan.

Klik hier voor het programmaboekje van 'Vuurvrouwen'


zo 05 okt, 11.00 uur - Het Gelders Orkest - Kinderboekenweekconcert Feest! (6+)

Hoera, de Kinderboekenweek bestaat in 2014 zestig jaar! En dat wordt van 1 tot en met 12 oktober in het hele land groots gevierd. Het thema van het jubileum is ‘Feest!’ Want feesten, dat kunnen ze in kinderboeken maar al te goed: denk maar aan verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, schoolfeesten, enzovoort. Het Gelders Orkest bouwt met de bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens een eigen jubileumfeest, met een spetterend kinderconcert. Voor, tijdens en na het concert is er van alles te beleven. Je kunt andere kinderboekenschrijvers ontmoeten, handtekeningen verzamelen, boeken kopen, zingen en dansen en nog veel meer. Het wordt één groot feest!

Het Kinderboekenweekconcert is ontwikkeld in samenwerking met Het ***** Symfonie-orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Sonnevanck, De Nationale Kinderboekenweek, Codarts en Introdans.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Een dag werk, 1½ minuut film Ventoux

Ventoux is de bestseller uit 2013 van Bert Wagendorp die nú al verfilmd wordt. Ventoux is een roman over de vreugde, dramatiek en geheimen van vriendschap. Vier mannen die elkaar uit Zutphen kennen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. Opnames worden dus vooral rondom die berg Ventoux in Frankrijk gemaakt, maar de flashbacks uit 1982 ergens in Nederland.

We vroegen Maaike Boot van de productie hoe ze in Klarendal terecht waren gekomen.  “Het is een combinatie van factoren en zijn vooral logistieke redenen, we maken ook opnames in Steenderen en Giesbeek. Tussendoor moesten we een stedelijke scene draaien op een plek die lijkt op 1982; een plek waar niet veel is veranderd en zonder moderne huizen. Onze locatiescout rijdt rond, en op zoek naar een geschikte plek in Arnhem kwamen we hier uit!”

Dus geen illusies: als we op 26 maart 2015 naar de bioscoop gaan om Ventoux te bekijken, zijn de anderhalve minuut geschoten in Klarendal snél voorbij. Ze moeten dan trouwens ook nog Zutphen voorstellen…

[foto Gerard Mulder]

 Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode Biënnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.