Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl.
 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
wo 18 jan, 20.15 uur - Joseph Moog - o.a. Beethoven - Chopin - Debussy

Let op! Dit concert is verplaatst naar: De Eusebiuskerk in Arnhem

'Joseph Moog ist ein toller Pianist', aldus Severin von Eckardstein. De Duitse sensationele pianovirtuoos Joseph Moog opende in september 2015 de Meesterserie in Amsterdam met een indrukwekkend recital dat pers en publiek niet onberoerd liet. Deze jonge talentvolle pianist werd in 1987 in Ludwigshafen geboren. Op vierjarige leeftijd begon hij met pianospelen en al snel werd duidelijk dat hij over een bijzonder talent beschikt. In 2012 kreeg hij een International Classical Award ‘the Young Artist of the Year’ toegekend en in 2014 de Award voor ‘Solo instrumentalist of the Year’. Door critici wordt Joseph Moog beschouwd als een van de meest opvallende nieuwe pianofenomenen. Hij is een bescheiden en eerlijke muzikant met een volwassen en authentieke stijl. Een pianist met een ontzagwekkende virtuositeit in de positieve zin van het woord. Zijn repertoirekeuze is altijd origineel en behelst vaak minder bekende werken, zoals in dit programma het ‘Dromen bij de schouw’ van Max Reger.


do 19 jan, 20.30 uur - Hotel Modern - Slakkesporen

Slakkesporen is een surrealistische schets van een dag en een nacht uit het leven van een bejaarde, ietwat verwarde vrouw. Overdag knipt ze plaatjes uit tijdschriften en geeft de planten water. We zien de wereld door haar ogen: meubels, spullen en herinneringen leiden een eigen leven, verschijnen en verdwijnen wanneer het hen goeddunkt. Als de vrouw aan het eind van de middag besluit haar huis te verlaten worden tijd en ruimte elastisch. Ze maakt een wandeling door de stad, waarin de voorbijgangers verdacht veel op garnalen lijken, en komt aan bij een bijzondere bestemming.

Toneel en animatiefilm worden vervlochten in dit ontroerende stuk zonder tekst.

De pers schreef over de voorstelling:
'Slakkesporen biedt een adembenemend kijkspel, dat dat toeschouwer meevoert in het greensgebied tussen fantasie en werkelijkheid. En dat de geestelijk verdwaalde mens de troost biedt van een sprookjesachtige verbeelding.' - Uit het juryrapport van de VSCD Mimeprijs 2002 waarvoor Slakkesporen werd genomineerd.

'Hotel modern levert een oogstrelend stuk af dat wel een melancholieke zucht ontlokt maar net zo goed een opgeluchte glimlach.' - de Volkskrant

'Het is verbluffend met welke kleine middelen de technische maker van Hotel Modern al deze gedachten, ontroereingen en associaaties kunnen oproepen met de eenvoudigste middelen die denkbaar zijn....' - NRC Handelsblad


vr 20 jan, 20.15 uur - Freiburger Barockorchester - Concerti all'arrabbiata

Let op!
Dit concert is verplaatst naar: De Eusebiuskerk in Arnhem

 

Benno's Keuze € 18.50
Indien u dit concert koopt in combinatie met een serie dan wordt de prijs NIET automatisch aangepast. U kunt het beste uw series online bestellen en hierna de bestelling voor Bobby Mitchell of de 'Benno's Keuze' concerten aanvragen bij ons Bespreekbureau via bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. Onze medewerkers reserveren deze kaarten dan voor u.

Het Freiburger Barockorchester behoort tot de absolute top in de uitvoeringspraktijk van de oude muziek. Al 25 jaar staat het onder leiding van Gottfried von der Goltz. Hij en zijn medestudenten vormden toen al een hechte muzikale band die samen zorgden voor een perfecte samenklank. Deze ontwikkelde zich verder wordt nu beschouwd als de ideale klankkleur die nodig is voor de muziek uit het baroktijdperk. Het credo van dit ensemble is onveranderd: een creatieve nieuwsgierigheid bij alle musici vast te houden om zo tot een authentieke, levendige en zeer sprekende vertolking te komen die steeds overtuigt, maar vooral ook verrast. Met muziek van Corelli, Platti, Vivaldi, Geminiani, Telemann en Händel zit u op het puntje van uw stoel.


za 21 jan, 19.30 uur - Introdans - HOERA VOOR HANS (6+) (premiŤre)

Introdans onderhoudt al jaren een innige relatie met Nederlands grootste choreograaf, Hans van Manen. Sinds 1995 heeft het gezelschap meer dan twintig van zijn werken op het repertoire genomen. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze balletten oorspronkelijk voor een volwassen publiek gemaakt, maar jonge kijkers blijken er evenzeer gefascineerd door te worden. Introdans vindt dat ook zíj dans van topkwaliteit verdienen en, zoals de maestro zelf altijd zegt: je moet hun smaak en intelligentie beslist niet onderschatten.
Met de familievoorstelling HOERA VOOR HANS, bestaande uit drie toppers uit Van Manens oeuvre, brengt Introdans hulde aan de meesterchoreograaf die in juli 2017 85 jaar wordt.

Squares
Squares is een ‘vroege’ Van Manen. Het uit 1969 daterende ballet geldt inmiddels als een van de klassiekers van de Nederlandse dans, maar het is tegelijkertijd een toonbeeld van hedendaagse abstractie. Een ‘gedanste installatie’ als het ware, waarvoor Van Manen samenwerkte met beeldend kunstenaar Bob Bonies, die een verhoogd, vierkant dansoppervlak ontwierp en, daarboven, een vierkant neonraam. Binnen de beperkingen – én mogelijkheden – van dit decor speelt Van Manen een verbluffend spel van ruimte, licht, kleur en sobere bewegingen, dat bij elke uitvoering weer veel ‘ooohs’ en ‘aaahs’ ontlokt.

In and Out
Ook voor In and Out heeft Van Manen zich laten inspireren door de beperking. Het decor van deze – volgens de danspers – ‘regelrechte voltreffer’ bestaat uit drie kasten, waarin en waaruit twaalf dansers voortdurend verdwijnen en verschijnen. Het ene moment proppen ze zich met z’n allen in één kast, het volgende verdelen ze zich hangend, kruipend en klimmend over de drie kasten, dan weer bestormen ze het hele toneel. Aanvankelijk is de sfeer speels, licht en sexy, maar wanneer zangeres Nina Hagen het overneemt van Laurie Anderson komen, heel geraffineerd, ook venijn en agressie om de hoek kijken.

Black Cake
Black Cake, de feestelijke uitsmijter van HOERA VOOR HANS, is een première voor Introdans (het gezelschap danste eerder al wel een duet uit het ballet). Van Manen creëerde deze verrukkelijke ‘verjaardagstaart’ in 1989 voor het dertigjarig jubileum van het Nederlands Dans Theater, maar in plaats van zoete, roze patisserie te serveren, bereidde hij een luchtig, zwart baksel, geparfumeerd met een laagje sarcasme en overgoten met champagne. In vijf ‘taartlagen’ schetst hij een uiterst treffend en vermakelijk beeld van ‘een chic feest, bezocht door chique mensen die al gauw niet meer zo chic blijken te zijn’.
 

 


zo 22 jan, 14.30 uur - Introdans - HOERA VOOR HANS (6+)

Introdans onderhoudt al jaren een innige relatie met Nederlands grootste choreograaf, Hans van Manen. Sinds 1995 heeft het gezelschap meer dan twintig van zijn werken op het repertoire genomen. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze balletten oorspronkelijk voor een volwassen publiek gemaakt, maar jonge kijkers blijken er evenzeer gefascineerd door te worden. Introdans vindt dat ook zíj dans van topkwaliteit verdienen en, zoals de maestro zelf altijd zegt: je moet hun smaak en intelligentie beslist niet onderschatten.
Met de familievoorstelling HOERA VOOR HANS, bestaande uit drie toppers uit Van Manens oeuvre, brengt Introdans hulde aan de meesterchoreograaf die in juli 2017 85 jaar wordt.

Squares
Squares is een ‘vroege’ Van Manen. Het uit 1969 daterende ballet geldt inmiddels als een van de klassiekers van de Nederlandse dans, maar het is tegelijkertijd een toonbeeld van hedendaagse abstractie. Een ‘gedanste installatie’ als het ware, waarvoor Van Manen samenwerkte met beeldend kunstenaar Bob Bonies, die een verhoogd, vierkant dansoppervlak ontwierp en, daarboven, een vierkant neonraam. Binnen de beperkingen – én mogelijkheden – van dit decor speelt Van Manen een verbluffend spel van ruimte, licht, kleur en sobere bewegingen, dat bij elke uitvoering weer veel ‘ooohs’ en ‘aaahs’ ontlokt.

In and Out
Ook voor In and Out heeft Van Manen zich laten inspireren door de beperking. Het decor van deze – volgens de danspers – ‘regelrechte voltreffer’ bestaat uit drie kasten, waarin en waaruit twaalf dansers voortdurend verdwijnen en verschijnen. Het ene moment proppen ze zich met z’n allen in één kast, het volgende verdelen ze zich hangend, kruipend en klimmend over de drie kasten, dan weer bestormen ze het hele toneel. Aanvankelijk is de sfeer speels, licht en sexy, maar wanneer zangeres Nina Hagen het overneemt van Laurie Anderson komen, heel geraffineerd, ook venijn en agressie om de hoek kijken.

Black Cake
Black Cake, de feestelijke uitsmijter van HOERA VOOR HANS, is een première voor Introdans (het gezelschap danste eerder al wel een duet uit het ballet). Van Manen creëerde deze verrukkelijke ‘verjaardagstaart’ in 1989 voor het dertigjarig jubileum van het Nederlands Dans Theater, maar in plaats van zoete, roze patisserie te serveren, bereidde hij een luchtig, zwart baksel, geparfumeerd met een laagje sarcasme en overgoten met champagne. In vijf ‘taartlagen’ schetst hij een uiterst treffend en vermakelijk beeld van ‘een chic feest, bezocht door chique mensen die al gauw niet meer zo chic blijken te zijn’.
 

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Nieuwjaarsvegen

Rood papier, verschoten vuurpijlen; de straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten. Die zijn slecht voor het milieu ťn zien er ongezellig uit. Voor het derde achtereenvolgende jaar zullen duizenden Supporters van Schoon het nieuwe jaar weer vegend inluiden.†Want iedereen gaat weer Nieuwjaarsvegen. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 ?s middags een bezem, veger en/of blik en ga de straat op. Als het goed is, vind je daar je buren, die je meteen even de beste wensen kunt wensen.

Vuurwerkafval

Op nieuwjaarsdag ligt er het nodige vuurwerkafval op onze stoepen. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar leiden ook tot ergernis in de buurt. Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden. Zo wordt er niet alleen voor een schone omgeving gezorgd maar ook voor een betere sfeer in de buurt.

Meld je straat aan

Nieuwjaarsvegen is goed voor het milieu en goed voor de buurt. Bovendien is het hartstikke gezellig. Zeker als de hele straat meedoet en er voor, tijdens en na het vegen iemand zorgt voor koffie of warme chocolademelk. Wie meedoet met Nieuwjaarsvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl. Daarmee laat je zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt.

Deel je goede daad met iedereen: #Nieuwjaarsvegen

Foto?s van de Nieuwjaarsveegactie kunnen weer gedeeld worden op social media met de hashtag: #Nieuwjaarsvegen. De leukste veegfoto?s winnen een echte Supporter van Schoon sjaal.Divers
Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.