Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Programma Willemeen Arnhem
November 2014 Lees verder..

Steampunk festival Arnhem
Op zaterdag 8 november 2014 wordt in Arnhem de derde editie van Emporium Vernesque gehouden. Een festival voor liefhebbers van Steampunk, een creatief sciencefiction genre dat zich laat inspireren... Lees verder..

John Clayton meets de Central Heat Big Band
Donderdag 6 november geeft de Central Heat Big Band, onder leiding van Hein Buying, een uniek optreden in de Concertzaal in Oosterbeek. Special guest deze avond is de Amerikaanse... Lees verder..

Voorlichtingsbijeenkomst over de uitvaart
Op donderdag 13 november is er bij het ontmoetingscentrum in Rijkerswoerd een voorlichtingsbijeenkomst die wordt verzorgd door Abreptus Uitvaartverzorging. Lees verder..


 DG - Arnhem  
Olcay Gulsen neemt de tijd in Arnhem
ARNHEM - Wie zaterdagmiddag een bezoekje aan de Arnhemse binnenstad heeft gecombineerd met de 'meet & greet' met Olcay Gulsen, zal daar zeker geen spijt van hebben gehad.

12 klachten over Arnhems Budget Advies Centrum

ARNHEM - 12 Arnhemmers die in de schuldsanering zitten, hebben dit jaar geklaagd over de wijze waarop het Budget Advies Centrum (BAC) hun belangen behartigt. De klachten betreffen de betaling van de vaste lasten, werkwijze van het BAC, eerdere trajecten en de relatie met de budgetcoach consulent.


Sanering gasfabriekterrein in Arnhem voltooid

ARNHEM - De grootste vervuiling van Gelderland is verleden tijd. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland hebben de sanering van het voormalige gasfabriekterrein in Arnhem afgerond.


Gedumpte auto's uit Arnhemse wijk verwijderd

ARNHEM - Wijkagenten van de Arnhemse wijk het Broek hebben de afgelopen maanden diverse auto's uit de wijk laten verwijderen. De wagens waren in de wijk gedumpt. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
2/11 Het spel van de wolf
Op 2 november 2004, word Theo van Gogh vermoord. Op het hoofdkantoor van de AIVD gaan de alarmbellen af, want ze hebben iets cruciaals over het hoofd gezien. Nu moeten ze die sporen wissen. Met Susan Visser.

A Walk Among the Tombstones
New York is in de greep van een reeks brute moorden. Een van de slachtoffers is de vrouw van een grote drugsdealer. Hij kan onmogelijk naar de politie gaan dus hij schakelt de hulp in van privť-detective Matt Scudder. Actiefilm met Liam Neeson.

Annabelle
Als John een mooie vintage pop koopt voor zijn zwangere vrouw, vind Mia het eerst maar niks. Op een nacht krijgen ze bezoek van een satanische sekte, die bijzondere plannen hebben met hun pop Annabelle. Vanaf dan, is alles anders. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Araf
Zehra en Olgun werken in een wegrestaurant in een stad langs de snelweg tussen Ankara en Istanbul. Ze werken lange diensten en verder is er niets te doen. Ze willen beide het liefst weg uit deze stad. Van de Turkse regisseur Yesim Ustaoglu.

Boyhood
We volgen de vijfjarige Texaanse jongen Mason, hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn. Gefilmd in twaalf jaar.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
zo 26 okt, 12.00 uur - - Klassiek Open Podium i.s.m. VKA

Het is natuurlijk prachtig dat Musis Sacrum er elke keer weer in slaagt om de internationale top op het gebied van klassieke muziek naar Arnhem te halen. Maar het is vaak minstens net zo leuk om talentvolle amateurmusici aan het werk te zien, onbevangen, de blik op de toekomst en vaak spelend met het grootste plezier. Om deze muzikanten de ruimte te geven, organiseren de Stichting Vrienden Kamermuziek Arnhem (VKA) en het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) elk vier maal per jaar een Klassiek Open Podium. Tijdens de concerten met GOOG hoort u uiteraard heerlijke opera- en operettemelodieën. De vier VKA-zondagen bestaan uit zeer goede amateurs en aanstormend jong talent. Ook ziet u tenminste twee prijswinnaars van het Prinses Christina Concours regio Oost.
Het levert in de regel heerlijke zondagmiddagen op en het is ook nog eens gratis. We raden u wel aan om tijdig te reserveren, want het Klassiek Open Podium is al lang geen goed bewaard geheim meer.


zo 26 okt, 13.30 uur - Oorkaan & Ulrike Quade Company - Krabat - Meester van de Zwarte Molen (7+)

In het duistere Koselmoeras werken Krabat en elf andere jongens bij de meester van de zwarte molen. Ze zijn in de ban van zijn toverkracht. Het is heerlijk om in de zomer als een raaf door de hemel te vliegen, maar lang duurt dit geluk niet. Als het herfst wordt, ontdekt Krabat een gruwelijk geheim. Het lijkt onmogelijk om te ontsnappen tot hij diep in de nacht een meisje hoort zingen. Zij leert hem een kracht kennen die sterker is dan duivelse magie.

'Krabat' is een spannende muziektheatervoorstelling over vriendschap en liefde voor iedereen vanaf 7 jaar, waarin musici, spelers en poppen de magische wereld van de zwarte molen tot leven brengen.


zo 26 okt, 15.00 uur - Kindercursus: Op avontuur in klassieke muziek - Tsjaikovski: Een heuse wereldreis in een enkele nacht (?De notenkraker?)

Wie houdt niet van enge verhalen? Iedereen toch? Maar als je ze ‘s nachts leest en ook nog rare geluiden in huis hoort, dan worden ze wel heel eng. Dit is zo’n verhaal. Met onheilspellende geluiden en een stoere notenkraker die alles oplost. Wie durft?

 


ma 27 okt, 20.15 uur - Irene Maessen (sopraan), Eleonora Pameijer (fluit) Reinild Mees (piano) Christiaan Kuyvenhoven (presentator) - De Parijse salon

programma
Saint-Saëns: Viens, une flûte invisible (sopraan/fluit)
Fauré: Fantaisie (fluit/piano)
Mandoline, En sourdine
Ravel: La flûte enchantée (sopraan/fluit)
Debussy: Syrinx (fluitsolo) en Mandoline (sopraan)
Satie: La Diva de l’Empire
Weill: Youkali
Poulenc: Hôtel (sopraan), Sonate pour flûte et piano (deel 2)
Les chemins de l’amour (sopraan/fluit/piano)
Caplet: Viens, une flûte invisible (sopraan/fluit/piano)
Hahn: Fêtes Galantes
Chaminade: Concertino (fluit/piano) Voisinage, Nice-la-belle,
Valse: chantée (sopraan/fluit/piano)

Zangeres Irene Maessen, fluitiste Eleonore Pameijer, pianiste Reinild Mees en verteller Christiaan Kuyvenhoven brengen met ‘de Salon’ een bijzondere en persoonlijke avond. De drie musici brengen muziek van Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Maurice Ravel, Kurt Weill, Francis Poulenc, Eric Satie en Cécile Chaminade. Christiaan Kuyvenhoven spreekt de stukken op amusante wijze aan elkaar. Hij vertelt anekdotes en spannende verhalen over het Parijs van eind negentiende eeuw. Bovendien doet hij ook mee als duopianist, maar hoe, dat is nog een verrassing.
De Princesse de Polignac, Misia Sert en andere vrouwelijke mecenassen organiseerden in die tijd bijeenkomsten met voordrachten en conversaties over kunst, literatuur en muziek in de zogenaamde ‘Salon’. Deze vonden plaats in voorname huizen, waar de gastvrouw/gastheer hun gasten ontvingen en voorstelden aan veelbelovende kunstenaars. Marcel Proust, Claude Debussy, Claude Monet, Sergei Diaghilev, Pablo Picasso en Coco Chanel waren daar dikwijls aanwezig. Ook dichter Marcel Proust speelde een prominente rol.
Vanavond stapt u de Parijse Salons binnen en u waant zich even in die tijd. Adem de muziek in en ruik het parfum van beeldschone Parisiennes. Consumeer de klanken van Poulenc, Fauré en Saint-Saëns en zie hoe uw biertje zich transformeert tot een pousse-café. Laat de muziek uw verlangen naar de eeuwigheid aanwakkeren én u terugvoeren naar een verloren tijd. In de salon is alles mogelijk en u kunt er iedereen ontmoeten. U komt toch ook?

 


wo 29 okt, 20.15 uur - Ensemble 1700 - Telemann: Doppelkonzerte

programma
Georg Philip Telemann: Doppelkonzerte
Suite in a, voor blokfluit, strijkers en basso continuo
Concerto in G voor 4 violen zonder basso continuo
Concerto in F voor blokfluit, fagot, 2 violen, altviool en basso continuo
Concerto in a voor blokfluit, viola da gamba, 2 violen, altviool en basso continuo
Duet in b voor twee fluiten zonder basso continuo
Concerto in e voor blokfluit, traverso, 2 violen, altviool en basso continuo

Georg Philipp Telemann (1681-1767) was een veelschrijver in de goede zin des woords en stond in hoog aanzien als componist. Hij studeerde rechten en vreemde talen in Leipzig en was een grote concurrent van zijn tijd- en landgenoot Bach. Hij was een veelgevraagd componist en zijn succes bij het publiek en de diverse kerken en hoven was enorm. Hij was een veelgevraagd componist. Telemann schreef gigantisch veel werken voor alle mogelijke instrumentencombinaties en talloze vocale werken. Zijn ‘Tafelmusik’ en ‘Der getreue Musikmeister’ waren maandelijkse uitgaven waarop men zich kon abonneren: men kreeg elke maand een muziekstuk toegestuurd om in huiselijke kring te kunnen spelen. Hij schreef ook nog eens veel goede amusementsmuziek voor zijn muziekstudenten, die zich daarbij vaak op de dijen sloegen van plezier.
In dit programma speelt Ensemble 1700 een aantal dubbelconcerten voor blokfluit, traverso, fagot, strijkers en basso continuo van de grote Duitse meester.
Het gerenommeerde Ensemble 1700 laat de muziek zo authentiek mogelijk klinken. Soliste is Dorothee Oberlinger, een fantastische blokfluitiste en de oprichtster van het ensemble. Zij zal het concert dragen en u meenemen naar een van de vele kerken en vorstenhuizen waar Telemann in dienst is geweest.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Ruilmarkt in de Nieuwe Hommel
Ruilmarkt 25 oktober, de Hommel, 10.30-14.00 uur
Ruilen is goed voor het milieu, je portemonnee, je contacten en voor je humeur. Iedereen kan meedoen: Op de ruilmarkt maakt het niet uit hoeveel geld je (niet) hebt.

 

Wat kun je ruilen?
Eigenlijk kun je bijna alles ruilen. Op de markt zijn zeven ruilgebieden:

1. Groen (zaden, stekken, planten, bollen, alles voor de tuin)
2. Leesmarkt (boeken)
3. Culinair (recepten, (hartige) taarten, dranken, jam, chutney, vlierbessensiroop, etc.)
4. Karweitje (
iets doen voor een ander zoals een half uur tuinieren, boodschappen doen, voorlezen, Nederlandse les)
5. Mode (kleding, schoenen, accessoires)
6. Uniek (optredens tijdens de markt door bijv musici, zangers, goochelaar, etc., eigengemaakt, handenarbeid)
7. Kunst & kitch (serviesgoed, beeldjes, alles voor in en om het huis, etc.)

 

Hoe werkt het?
Ieder ruilgebied heeft een ruilchef. Lever jouw ruilwaar in bij een van de ruilchefs. Samen bepaal je wat jouw ruilwaar waard is. Je ontvangt hiervoor waardebonnen waarmee je iets leuks uit kunt zoeken. De bonnen zijn geldig bij alle zeven ruilgebieden. Je kunt dus ook een boek voor een trui ruilen, of een theepot voor een voetmassage.
Wat er over blijft, geven we aan het einde van de dag aan goede doelen. Aan de kledingbank bijvoorbeeld, of aan een school die een tuin aan wil leggen, of aan iemand die die avond een feest geeft. Je kunt je op voorhand aanmelden als ‘goed doel’.

Natuurlijk hopen we je te zien op 25 oktober. Van harte welkom!

Er is tevens een Facebook evenement gemaakt.


Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.