Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Horrorscenario: steenrijke provincie als arme sloeber

ARNHEM - Meer dan 4.000.000.000 euro op de bank hebben en toch amper geld kunnen uitgeven. Het is een horrorscenario voor de provincie Gelderland, de rijkste overheid van het land.


Docent Arnhemse school beste leraar 2016

ARNHEM/HILVERSUM - Lerares Maaike van Herwaarden (33) is zaterdagochtend verkozen tot Beste leraar Nederlands 2016. Dat gebeurde in het radio 1-programma De Taalstaat van Frits Spits.


Mannen proberen scooter te stelen in Arnhem

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden voor een poging tot diefstal van een scooter. Het gaat om twee Arnhemmers van 25 en 30 jaar.


Brandweer redt eendenkuikens in Arnhem

ARNHEM - De brandweer heeft vanmorgen een aantal eendenkuikens gered die vastzaten achter een rooster. De hulptroepen werden ingeschakeld, nadat een sportclubje in de buurt gekwaak hoorde van een moedereend die naar haar kroost zocht. De dieren kwamen in de problemen in de buurt van Huis Zijpendaal in Arnhem. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Alice: Through the Looking Glass 3D
Alice betreed weer een bijzondere wereld, dit keer door door een spiegel te klimmen. Ze komt terecht in Underland en maakt een reis terug in de tijd. Naar het tweede boek van Lewis Carroll.

All Roads Lead to Rome
Maggie wil een betere band opbouwen met haar dochter Summer en daarom vertrekken ze naar ItaliŽ. Daar komt Maggie haar oude lover Luca tegen die nog steeds bij zijn moeder Carmen woont. Met Sarah Jessica Parker.

Angry Birds: De film (NL)
Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Naar de bekende game.

Angry Birds: De film 3D (NL)
Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Naar de bekende game.

Angry Birds: The Movie 3D
Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Naar de bekende game.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
za 28 mei, 20.15 uur - Huub Stapel e.a. - Intouchables

De film ‘Intouchables’ was in 2011 een enorme bioscoophit en met 50 miljoen bezoekers wereldwijd is het de best bezochte Franse film ooit.
De verlamde miljonair Philippe neemt Driss, een kleine crimineel uit de banlieues van Parijs, als persoonlijk verzorger aan. Het zet het leven van beide mannen op de kop. Huub Stapel lijkt de gedroomde acteur om Philippe te spelen. Dick van den Heuvel en Peter de Baan schrijven het script en De Baan regisseert dit ontroerende en waargebeurde verhaal.

 

'Intouchables is een aantrekkelijke feel good toneelavond met een niet kapot te krijgen verhaal.' - Scènes ???


zo 29 mei, 13.30 uur - BEER Muziektheater/ Renť Groothof - De ring (6+)

Meesterverteller René Groothof komt met een muzikale vertelling die je misschien bekend voorkomt. De boze heks van het Noorden heeft een machtige ring waarmee zij de wereld in duisternis wil hullen. Ze verliest de ring, waarna de dappere Fedor hem in handen krijgt. Met de hulp van tovenaar Vainamo moet hij de ring vernietigen.


zo 29 mei, 14.00 uur - Theater Familie - Andrť het astronautje (3+)

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is.

De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertaalden dit avontuurlijke ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling, met liedjes van Claudia de Breij.

André het astronautje is een voorstelling voor alle ruimtereizigers vanaf 3 jaar. Ready for take-off!

'...de peuters en kleuters worden getrakteerd op fraaie liedjes, op schitterende plaatjes van vliegende muizen door het heelal en de maan waarop de Nederlandse vlag prijkt.'
'De combi Kuipers-De Breij smaakt naar meer.' - Leeuwarder Courant ????
 


zo 29 mei, 14.15 uur - Het Gelders Orkest - Vioolconcert met Midori

Beethoven - Ouverture Coriolan
Korngold - Vioolconcert
Brahms - Symfonie nr. 3

Midori heeft ‘ja’ gezegd tegen de uitnodiging van chef-dirigent Antonello Manacorda. Een unieke kans om van een sensationeel talent te genieten! De uitzonderlijk muzikale violiste - die als veertienjarige Leonard Bernstein voor haar op zijn knieën zag zakken - is volgens The New York Times enorm veelzijdig : ‘De meeste violisten hebben een karakteristiek geluid – romig of helder, bezield of spits – waaraan je hen kunt herkennen. Midori niet. Zij heeft even veel verschillende geluiden tot haar beschikking als de schakeringen van een RAL-kleurenkaart.’ Midori speelt een opvallend stuk, namelijk het Vioolconcert van filmcomponist Korngold, door Mahler ‘de nieuwe Mozart’ en ‘een genie’ genoemd. Korngold, een Amerikaan van Oostenrijkse afkomst, voorzag zijn filmmuziek van dezelfde grandeur en bezieling als zijn orkestrale werken en opera’s. Hij droeg het romantische Vioolconcert op aan Alma Mahler. Het stuk wordt omlijst door werken van twee van zijn illustere voorgangers; Beethoven en Brahms. Beiden geschreven in de stad waar hijzelf als jongeman studeerde: Wenen!

 


zo 29 mei, 16.00 uur - Theater Familie - Andrť het astronautje (3+)

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is.

De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertaalden dit avontuurlijke ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling, met liedjes van Claudia de Breij.

André het astronautje is een voorstelling voor alle ruimtereizigers vanaf 3 jaar. Ready for take-off!

'...de peuters en kleuters worden getrakteerd op fraaie liedjes, op schitterende plaatjes van vliegende muizen door het heelal en de maan waarop de Nederlandse vlag prijkt.'
'De combi Kuipers-De Breij smaakt naar meer.' - Leeuwarder Courant ????
 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Nacht van de Mode

Op zaterdag 11 juni 2016 bruist het van de creativiteit in het Modekwartier: ontwerpers en ondernemers openen tot middernacht de deuren van hun winkels en ateliers voor iedereen die van mode en design houdt.

Alles draait dit jaar om Treasures?. wat drijft de ontwerper en de designer, welke materialen gebruiken ze, hoe hebben ze hun ideeŽn ontwikkeld en wat maken ze en hoe? Wat is hun Treasure? Neem een kijkje in de keuken van de ontwerper en dompel je onder in een warm bad van passie en vakmanschap.

Ondertussen is het op straat ook goed toeven: met onder meer een speciale opening, tableau vivants, high fashion film van de ontwerpers, lampionverlichting, theater, livemuziek en fijne horeca.

Welkom op de Nacht van de Mode, onderdeel van het Fashion Design Festival.

 

Fotografie Kiki Jansen | Ontwerp Graphic PlaygroundDivers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.