Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Jeugd domineert competitie Survivalrun
Arnhemmer Joey Bakker heeft zondag 19 oktober de tweede plaats behaald tijdens de Survivalrun van Neede. Mede-debutant Jesse de Heer won de wedstrijd en beiden voeren nu de ranglijst in de competitie... Lees verder..

Basketbal kennismakingdag voor kinderen bij Arnhem Eagles
Op donderdagmiddag 23 oktober kunnen kinderen kennis maken met de basketbalsport in Sporthal De Laar in Arnhem. Lees verder..

Natuurwerkdag Arnhem
Landelijke Natuurwerkdag, in Arnhem planten kinderen bloembollen in Park Sonsbeek. Lees verder..

Informatieavond Natuurwerkdag Arnhem
Informatieavond in voorbereiding op Natuurwerkdag Arnhem van een week later.  Lees verder..


 DG - Arnhem  
Burgers' Zoo doopt 'cameratijgertjes' Tess en Nonja

ARNHEM - De 2 tijgers in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo die begin september ter wereld kwamen in een ongekende internethype, hebben sinds dinsdagmiddag een naam. De dieren heten Tess en Nonja.


Buurtbewoner overmeestert inbreker in woning Arnhem

ARNHEM - Een 34-jarige Roemeen is maandag op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Hertshoornstraat in Arnhem. Dat meldt de politie.


Arnhem wil rekeningen sneller gaan betalen

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil rekeningen sneller gaan betalen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan D66-gemeenteraadslid Ibrahim Güven. Die maakte zich afgelopen zomer zorgen over de tijd die dienstverleners aan de gemeente op hun geld moeten wachten.


'Het Gelders Orkest krijgt geen monopolie'

ARNHEM - Als alleen Het Gelders Orkest (HGO) klassieke muziek zou mogen verzorgen in Musis Sacrum, zou het publiek in Arnhem en omstreken tekort worden gedaan. Liefhebbers van klassieke muziek stellen prijs op een ruimer aanbod. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
A Walk Among the Tombstones
New York is in de greep van een reeks brute moorden. Een van de slachtoffers is de vrouw van een grote drugsdealer. Hij kan onmogelijk naar de politie gaan dus hij schakelt de hulp in van privé-detective Matt Scudder. Actiefilm met Liam Neeson.

Annabelle
Als John een mooie vintage pop koopt voor zijn zwangere vrouw, vind Mia het eerst maar niks. Op een nacht krijgen ze bezoek van een satanische sekte, die bijzondere plannen hebben met hun pop Annabelle. Vanaf dan, is alles anders. Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bloedlink
Twee criminelen ontvoeren rijkeluisdochter Laura. Met het losgeld dat ze vragen willen ze een enorme slag te slaan. Hun plan lijkt waterdicht. Of is er meer aan de hand? Opener van Nederlands Film Festival 2014.

Brief Encounters
De mens in strijd met zijn omgeving, waarin normale relaties nauwelijks mogelijk blijken.

De Boxtrollen (NL)
De Boxtrollen zin kleine wezens die onder de grond leven en alles maken van gerecyclede materialen. Ze hebben een weesjongetje genaamd Eggs uit de stad geadopteerd. Als de Boxtrollen in hun bestaan worden bedreigd gaat Eggs naar de stad om hulp te vragen. Van de makers van Caroline.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
di 21 okt, 21.30 uur - Stichting Jazz in Arnhem: Dubbelconcert - Mahlerei

Simin Tander kwartet
De Duits-Afghaanse vocaliste Simin Tander is een van de meest opvallende persoonlijkheden in de jonge Europese jazzscene. Met haar bekoorlijke tedere en evenzo expressieve stem bouwt Simin Tander bruggen tussen westerse jazz en vocale vluchten naar het Midden-Oosten, tussen songwriting-experiment, chanson en intieme jazzballads. In haar concerten weet zij haar publiek te betoveren. De stem van Simin Tander is intens en zorgt voor een ondefinieerbare zeggingskracht, zoals alleen de allergrootste uitvoerders dat kunnen. Haar naam betekent „zilver glanzend“ en is een mooie belofte voor de toekomst. Een wonder van zangkunst en improvisatietalent.

VLEK
Van melodisch tot weerbarstig, van opzwepend tot verstild, van big band tot heavy metal, van Afrika tot Azië en van weemoedig melancholisch tot ongegeneerde vrolijkheid. Een gedreven gezelschap Brabantse improvisatoren met hun wortels stevig in de Brabantse zandgrond wordt het een muzikale belevenis die zijn weerga niet kent! En de titels? Die zijn nog steeds bizar: Vastenavond, Chicken Tikka, Vlekje en de geheimzinnige ster, Spock, Traumwalzer etc. Met de Smoking Gun Tour laat de groep horen hoe hecht het collectief is geworden. VLEK staat voor spelplezier en improviseren op het scherpst van de snede.

 


wo 22 okt, 20.15 uur - Frédérick Gravel & Étienne Lepage - Ainsi parlait

Met ‘Ainsi parlait’ hebben schrijver Étienne Lepage en choreograaf Frédérick Gravel een ondefinieerbaar, maar lekker brutaal en sexy popspektakel gemaakt. In een achtbaan van woorden en beweging voert het Canadese duo u mee naar zijn fantasierijke wereld, die voortraast tussen de filosofie van Nietzsche en de rock-’n-roll van Jimi Hendrix, tussen een bezielende preek en ontspannen poses. De voorstelling is een vuistslag in het gezicht van de gevestigde orde en een tongzoen voor vrijdenkers. ‘Ainsi parlait’ denkt mee, is provocatief en vooral een storm van energie, waar de Big Bang een puntje aan kan zuigen. Misschien een beetje ongewoon allemaal, maar wel lekker.
 


wo 22 okt, 20.30 uur - Pocket Opera - OperAstory

Elke opera vertelt een verhaal. Verhalen die vaak het hele spectrum aan menselijke emoties omarmen en de rillingen over de rug doen lopen, ontroeren en ons soms een traantje doen wegpinken. Pocket Opera pakt de pareltjes uit de operageschiedenis bij de kop en rijgt ze tot een ketting in het sprankelende ‘OperAstory’. Aria’s, duetten en volledige scènes uit verschillende opera’s worden met verve gebracht. De prachtige kostuums, het spetterende zangplezier en de liefde voor het vak doen de rest.
 


do 23 okt, 20.15 uur - Toneelgroep Maastricht - De broers Karamazov / naar Fjodr Dostojevski

Arie de Mol regisseert het meeslepende verhaal over de vier broers, van wie er één de moord op hun vader op zijn geweten heeft. Dostojevski’s roman ‘De broers Karamazov’ laat zich lezen als een detective, maar is ook een ideeënroman waarin de bekende tegenstrijdige thema’s van Dostojevski samenkomen, zoals individu en samenleving en schuld en onschuld. Erik-Ward Geerlings bewerkte het beroemde boek tot een toegankelijke en frisse toneeltekst.
Dostojevski’s roman wordt bevolkt door extreme, kleurrijke, vaak volkse types. De personages gedragen zich sentimenteel, hysterisch of hilarisch, en dreigen vaak hun verstand te verliezen. Zo weet Dostojevski zijn zware thema’s te verpakken in een luchtigere jas, met veel liefde voor de ploeterende mens.

 


vr 24 okt, 20.15 uur - Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) & Hans Eijsackers (piano) - Schumann, Stravinsky e.a.

Programma
Schumann: Fantasiestücke, opus 73
Stravinsky: Three pieces (1920)
Weinberg: Klarinetsonate, opus 28
Brahms: Klarinetsonate nr. 2 in Es, opus 120/2
Poulenc: Klarinetsonate (1962)

Artist in Residence Lars Wouters van den Oudenweijer opent zijn serie met een echt klarinetrecital. De doorgewinterde kamermuzikant Hans Eijsackers begeleidt hem op piano. Op het programma staan interessante werken. Naast Schumanns lyrische ‘Fantasiestücke, opus 73’ hoort u de ‘Three Pieces’ van Igor Stravinsky en de ‘Klarinetsonate, opus 28’ van Mieczyslav Weinberg (1919-1996), een Joods-Russische componist en tijdgenoot van Sjostakovitsj. Weinberg − ook wel bekend als Moses Vainberg − werd geboren in Polen, maar vertrok in 1939 naar Moskou, op uitnodiging van Sjostakovitsj. Weinberg stond vrijwel zijn hele leven in de schaduw van de grote Sjostakovitsj, maar de laatste jaren wordt zijn voorname plaats in de Russische muziekgeschiedenis steeds duidelijker en komt zijn werk meer en meer in de belangstelling te staan. Weinbergs muziek bezit namelijk dezelfde emotionele kracht die de strijkkwartetten en symfonieën van Sjostakovitsj zo populair hebben gemaakt. Na de pauze speelt Wouters van den Oudenweijer de meest schitterende muziek die voor klarinet is geschreven: de ‘Klarinetsonate nr. 2’ van Brahms en de ‘Klarinetsonate’ van Poulenc uit 1962. Al met al een heel zonnig programma, met hier en daar een bui.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Ruilmarkt in de Nieuwe Hommel
Ruilmarkt 25 oktober, de Hommel, 10.30-14.00 uur
Ruilen is goed voor het milieu, je portemonnee, je contacten en voor je humeur. Iedereen kan meedoen: Op de ruilmarkt maakt het niet uit hoeveel geld je (niet) hebt.

 

Wat kun je ruilen?
Eigenlijk kun je bijna alles ruilen. Op de markt zijn zeven ruilgebieden:

1. Groen (zaden, stekken, planten, bollen, alles voor de tuin)
2. Leesmarkt (boeken)
3. Culinair (recepten, (hartige) taarten, dranken, jam, chutney, vlierbessensiroop, etc.)
4. Karweitje (
iets doen voor een ander zoals een half uur tuinieren, boodschappen doen, voorlezen, Nederlandse les)
5. Mode (kleding, schoenen, accessoires)
6. Uniek (optredens tijdens de markt door bijv musici, zangers, goochelaar, etc., eigengemaakt, handenarbeid)
7. Kunst & kitch (serviesgoed, beeldjes, alles voor in en om het huis, etc.)

 

Hoe werkt het?
Ieder ruilgebied heeft een ruilchef. Lever jouw ruilwaar in bij een van de ruilchefs. Samen bepaal je wat jouw ruilwaar waard is. Je ontvangt hiervoor waardebonnen waarmee je iets leuks uit kunt zoeken. De bonnen zijn geldig bij alle zeven ruilgebieden. Je kunt dus ook een boek voor een trui ruilen, of een theepot voor een voetmassage.
Wat er over blijft, geven we aan het einde van de dag aan goede doelen. Aan de kledingbank bijvoorbeeld, of aan een school die een tuin aan wil leggen, of aan iemand die die avond een feest geeft. Je kunt je op voorhand aanmelden als ‘goed doel’.

Natuurlijk hopen we je te zien op 25 oktober. Van harte welkom!

Er is tevens een Facebook evenement gemaakt.


Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode Biënnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.