Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Noodopvang De Koepel in Arnhem gaat dicht

ARNHEM - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) stopt op korte termijn met het opvangen van vluchtelingen in De Koepel. Dat heeft het COA de gemeente Arnhem woensdag laten weten.


Kledingbank Arnhem snakt naar winterjassen voor mannen

ARNHEM - De Kledingbank Arnhem is naarstig op zoek naar winterjassen voor mannen en naar herenschoenen. Maandag gaat de kledingbank aan de Kleine Oord 167 weer open.


Kleurrijk pechgeval op centrumring van Arnhem

ARNHEM - Daar sta je dan met je knalgele Kever. Op de Arnhemse centrumring. De bestuurder van een gele Volkswagen was op weg naar verkoeling aan de Rijn, toen zijn klassieke Volkswagen de geest gaf.


Politie voor raadsel na vondst gewonde Arnhemmer

ARNHEM - De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd waardoor een 19-jarige Arnhemmer in de nacht van maandag op dinsdag in het ziekenhuis is beland. Mogelijk is de jongeman mishandeld. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 26 aug, 20.00 uur - @ Luxor Live - Otis Redding III & Band

Otis Redding III, een van de twee zonen van de legendarische Otis Redding II, komt opnieuw naar Luxor Live! In mei 2015 gaf hij een fantastisch concert in de grote zaal van Luxor Live. Dankzij zijn bijzondere band met Arnhem komt hij op vrijdag 26 augustus 2016 zeer graag terug!

Otis Redding II verongelukte op jonge leeftijd op 10 december 1967, maar hij liet een schat aan nu legendarische nummers na: Dreams To Remember, Dock Of The Bay, R.E.S.P.E.C.T., FaFaFaFaFa (Sad Song), Mr. Pitiful en nog vele anderen. Een erfenis die Otis Redding III uitdraagt. Begin jaren 80 liet Otis III al van zich horen in The Reddings, samen met broer Dexter en neef Mark. Een grote hit was Remote Control, zowel in Europa als in de USA.

Samen met The Grandmother B Legacy speelt Otis III in Luxor Live eigen werk, andere soul classics en een tribute aan zijn vader. The Grandmother B Legacy is een 9-man sterke begeleidingsband met een 3-koppige blazerssectie die bekend staat om hun swingende en spetterende shows.

Als extraatje verzorgt Stranger in Town het voorprogramma. Deze band speelt een swingende mix van moderne en traditionele blues waarbij invloeden uit zowel rock als soul te bespeuren zijn.

Door omstandigheden is deze show verplaatst naar 26 augustus 2016.

Reeds gekochte kaartjes blijven geldig op de nieuwe datum. Als u op deze datum onverhoopt verhinderd bent kunt u contact opnemen via info@luxorlive.nl


za 03 sep, 19.30 uur - Feestelijke seizoensopening! - VOORSPEL

Op zaterdag 3 september, vanaf 19.30 uur blikken we vooruit op het nieuwe seizoen bij Musis Arnhem en het Stadstheater met namen die wereldberoemd zijn in Arnhem én Arnhemse namen van wereldfaam. Uiteraard ook tofs uit het hele land!

In festivalsfeer met o.a. dans, toneel, zang, film en proeverijen: zowel van het programma als van onze menukaart. GRATIS ENTREE! Vanaf half augustus verleiden we met de eerste hints!

BE THERE AND TELL YOUR NEIGHBOUR!


do 15 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. Een bonte stoet bezoekers schuift voorbij. De toeschouwer komt ogen tekort. Dan ineens, het verhaal van een oude man. Verward en verwarrend. De betrouwbaarheid van het geheugen wankelt, de toeschouwer wankelt mee…

DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling in Stadstheater Arnhem, met teksten van Teun Smits, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, in de regie van Willibrord Keesen.


 


vr 16 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. Een bonte stoet bezoekers schuift voorbij. De toeschouwer komt ogen tekort. Dan ineens, het verhaal van een oude man. Verward en verwarrend. De betrouwbaarheid van het geheugen wankelt, de toeschouwer wankelt mee…

DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling in Stadstheater Arnhem, met teksten van Teun Smits, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, in de regie van Willibrord Keesen.


 


za 17 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (premiŤre)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. Een bonte stoet bezoekers schuift voorbij. De toeschouwer komt ogen tekort. Dan ineens, het verhaal van een oude man. Verward en verwarrend. De betrouwbaarheid van het geheugen wankelt, de toeschouwer wankelt mee…

DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling in Stadstheater Arnhem, met teksten van Teun Smits, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, in de regie van Willibrord Keesen.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Speeldorp 2016

Maandag 22 augustus: OPENINGSFEEST SPEELDORP 2016 !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldig openingsfeest.

Er zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals bumperballen,† springkussens, de mega speelrups, knutselen, koken en nog veel meer!! Een dag die je niet wil missen!

Dinsdag 23 augustus: ACTIEDAG

Vandaag willen we graag iets betekenen voor de wijk. We gaan mooie dingen maken, die we vervolgens gaan verkopen in een kraampje of tijdens de veiling, die in de middag plaats vind. We hopen daarmee een leuk bedrag bij elkaar te verzamelen voor de Kinderraad. Dit is een groepje kinderen dat zich bezig houdt met belangrijke dingen voor kinderen in de wijk. Na de zomervakantie zal er weer een Kinderraad van start gaan. Vandaag kun je je daarvoor al inschrijven

Woensdag 24 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas, stop daar je handdoek, je zonnebrandcrŤme en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 25 augustus: PIRATENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van rovers en piraten!

In de ochtend gaan we in de wijk op zoek naar de grootste piratenschat ooit! Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in op Actiedag bij NoŽlle of Joyce. Let op: er kunnen maximaal 120 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei piraten-activiteiten op de speeltuin. Ga je mee flessenpost vangen, je eigen piratenbootje maken of een echte schat opgraven?? Maar dan wel als een echte piraat, he? Aarghhhhh!!! J

Vrijdag 26 augustus: LEUKE LINDE DAG

Hiep hiep Hoera! Bouwspeelplaats de Leuke Linde bestaat 40 jaar! Daarom is het vandaag extra feest!! De hele dag kun je mee doen met allerlei spellen en activiteiten van vroeger. Je papa en mama kennen de activiteiten vast nog van toen zij als klein kind naar de speeltuin kwamen. Jij bent er ook bij toch!?!

Maandag 29 augustus: SPORTDAG

Wij gaan nog even door met de Olympische Spelen en maken er een heerlijke fanatieke sportdag van! Tijdens deze sportdag kun je meedoen met heel veel verschillende sporten zoals: atletiek, balsporten, fietsen, schermen, skaten, sumoworstelen?.noem maar op!! Ben jij sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten uit te proberen? Kom dan naar de sportdag!

Dinsdag 30 augustus: BOUWDAG ?gaat de lucht in!?

De afgelopen dagen kon er al gebouwd worden in de bouwhoek, met als thema ?in de lucht?. Vandaag gaan we de hťle dag bouwen; We maken alles klaar in de bouwhoek, je kunt figuurzagen, kleien, timmeren, kleuren, lijmen, en nog veel meer bouw- en klusactiviteiten!

Vind je het leuk om hier aan mee te doen? Kom dan snel naar de Bouwdag tijdens Speeldorp!! Trek wel stevige, dichte schoenen aan, als je in de bouwhoek gaat helpen om ??.een vliegtuig te bouwen!

Woensdag 31 augustus: KLEUTERMIDDAG EN DAGJE UIT !!!

Ook dit jaar gaan we weer een dagje uit. Maar.. Dit jaar is het anders dan andere jaren. Niet alle kinderen kunnen zo maar mee met het dagje uit. Speeldorp wil graag terug naar waar we oorspronkelijk voor bedoeld waren en dat gaan we vandaag doen; we nemen alleen kinderen mee die in Klarendal wonen ťn vooraf door ons al gevraagd zijn. Heb je dus geen inschrijfbrief gehad, dan kun je ook niet mee.

Speciaal voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben wij een speciaal kleuterprogramma op de Leuke Linde. Van 14.00 uur tot 15.30 uur kunnen de kleuters meedoen met een super leuk programma in de tent.

Alle kinderen die niet mee gaan met het dagje uit of mee kunnen doen met het kleuterprogramma kunnen natuurlijk gewoon lekker spelen in de Speeltuin.

Donderdag 1 september: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk verassingsprogramma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren vanaf de sportdag, dus maandag 29 augustus, bij Joyce of NoŽlle.

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Natuurlijk weer in de circustent. Dit jaar is de Talentenshow voor klein ťn groot. Je mag samen met je vader, je moeder, je opa of je oma, je buurvrouw, je hele grote broer of zus optreden. Kunnen jullie samen zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Geef je dan op voor de Talentenshow! Dus wel klein ťn groot samen!!!

Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden?

Vrijdag 2 september: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen.

 

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur ? 12.00 uur en van 13.30 uur ? 16.00 uur.

Van 12.00 uur ? 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 ? 442 48 11

 


Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.