Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
 
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl - Arnhem - Het laatste nieuws  
Yves Lampaert wint 29e editie Arnhem Veenendaal Classic
De Belg Yves Lampaert heeft vrijdag 22 augustus de 29e editie van de Arnhem Veenendaal Classic gewonnen. De renner van Topsport Vlaanderen ontsnapte enkele kilometers voor de finish uit een kopgroep... Lees verder..

Man met messen aangehouden in Arnhem
Een man uit Roermond is donderdagmiddag 21 augustus op het centraal station in Arnhem aangehouden wegens bedreiging. De man was met twee messen onderweg naar een deurwaarder in Arnhem. Lees verder..

Trio ingerekend na achtervolging
Drie Arnhemmers zijn in de vroege donderdagochtend door de politie ingerekend, nadat zij waren betrapt op een inbraakpoging. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf. Lees verder..

Extra subsidie Gelderland voor cultuurprojecten
Dit najaar wordt een nieuwe subsidietender opengesteld voor de thema?s Podiumkunsten, Beeldende kunst, mode en vormgeving en Festivals. Dat hebben de Gedeputeerde Staten van Gelderland onlangs... Lees verder..


 DG - Arnhem  
Nick & Simon signeren single in Media Markt Arnhem

ARNHEM - Nick en Simon komen op 28 augustus naar Arnhem. Het Volendamse zangduo signeert zijn single, getiteld Leve de Vrouw, bij de Media Markt in Arnhem. 


Arnhems keurmerk voor '50-plus'-bedrijven

ARNHEM - Het Arnhemse loopbaancentrum 50 Company gaat een keurmerk verlenen aan bedrijven en instellingen die niet discrimineren op leeftijd en hun deuren openen voor 50-plussers.


Afterparty Arnhems festival Krachtstroom in De Kroeg

ARNHEM - Café De Kroeg in de Nieuwstraat in Arnhem is zaterdagavond het toneel van de officiële afterparty van Krachtstroom.


Arnhems hof beslist over vrijlating Oosterbeekse schipper

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem moet beslissen of een 49-jarige Oosterbeker ?die met zijn speedboot een fatale aanvaring veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen weer de cel in moet of vrij blijft. De Utrechtse rechtbank liet de man vrijdagochtend met onmiddelijke ingang vrij; het Openbaar Ministerie (OM) vecht dat besluit aan bij het hof Arnhem-Leeuwarden. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Blended
Na een afschuwelijke blind date, spreken Jim en Lauren af dat ze elkaar nooit meer zullen zien. Helaas belandde ze door een ongelukje stranden op hetzelfde luxe Afrikaans resort. Met Adam Sandler.

Boyhood
We volgen de vijfjarige Texaanse jongen Mason, hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn. Gefilmd in twaalf jaar.

Casper & Emma (NL)
Casper en Emma ontmoeten elkaar op school en worden direct vrienden. Hun knuffelbeesten, een leeuwtje en een konijn, worden ook vrienden. Op een dag zien Caspen en Emma een hond die ze mee naar huis willen nemen. De knuffel van Emma wordt jaloers en verstopt zich.

Dawn of the Planet of the Apes 3D
De groep apen die in Rise of the Planet of the Apes door genetische experimenten snel evolueerde wordt steeds groter. De mensheid is bijna helemaal uitgestorven. De overlevenden komen echter in opstand tegen de apen. Een strijd over de dominantie van de aarde barst los.

De Poel
Twee gezinnen gaan wildkamperen bij een meertje. Het blijkt echter al snel dat er een geheimzinnige kracht zich ophoudt bij hun kampeerplek. Het duurt niet lang voordat er slachtoffers vallen. Nederhorror.


 Ugenda- de cultuuragenda van Nijmegen  
Incognitief organiseert pubquiz in café Van Ouds
Pubquiz Incognitief

Negen jonge Nijmegenaren die samen de redactie van het blog Incognitief vormen, organiseren op zondag 31 augustus om 20.00 uur de eerste Incognitief Pubquiz. Tijdens deze avond, die plaatsvindt in Café van Ouds, kunnen de deelnemers hun kennis op het gebied van film, literatuur, televisie, sport en muziek testen. 

In verschillende rondes krijgen de teams, die bestaan uit minimaal twee en maximaal zes personen, pittige vragen voorgelegd. Van de achternaam van Brian (die van de Backstreet Boys) tot het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker: het team dat het beste op de hoogte is van sport en cultuur gaat er vandoor met de hoofdprijs. Tijdens de avond draagt Gerjon Gijsbers een column voor en schenkt het vriendelijke barpersoneel van Van Ouds lekkere speciaalbiertjes.
De inschrijfkosten bedragen 1,50 euro per persoon. Inschrijven kan via www.incognitief.com/pubquiz. Inschrijven op de avond zelf is ook mogelijk.

Over Incognitief
Incognitief is een blog over film, literatuur, televisie, sport en muziek. Dagelijks verschijnt er een artikel, geschreven door een van de negen jonge (overwegend Nijmeegse) redactieleden. Van de Zwarte Cross tot het WK, van Celebrity Pole Dancing tot de nieuwste blockbusters en van literaire sensaties tot de Donald Duck: geen onderwerp blijft onbesproken. Meelezen kan op www.incognitief.com.


Kom schrijven of fotograferen voor Ugenda
Kom schrijven of fotograferen voor Ugenda

Ugenda is dé culturele online agenda voor Nijmegen, met bijna 450 deelnemende organisaties, 30 redacteuren ? waaronder 10 redacteuren die werkzaam zijn voor onze jongerenafdeling Young. We publiceren veelal dagelijks artikelen op onze site, onderhouden een complete evenementenkalender en daarnaast sturen we elke donderdag een nieuwsbrief de deur uit met alle noemenswaardige hoogtepunten op het gebied van kunst en cultuur.

Kom schrijven of fotograferen voor Ugenda
Heb je interesse in cultuur en kun je goed schrijven, fotograferen of filmen, kom dan onze redactie versterken.  Maak deel uit van ons enthousiaste redactieteam, kom naar de inspirerende, leerzame, maar vooral ook gezellige maandelijkse redactievergaderingen, bezoek voor Ugenda concerten, theatervoorstellingen, festivals, debatten of exposities, publiceer je artikelen op de grootste cultuursite van Nijmegen en doe ervaring op  in een redactie.

Interesse? Meld je als redacteur aan op: eindredactie@ugenda.nl

Specifiek zijn we momenteel op zoek naar:

Eindredacteur muziek

Wie zoeken wij?
Een gedreven - en gezellige - eindredacteur voor Ugenda?s muziekredactie

Wat doe je zoal?
Als  eindredacteur muziek ben je verantwoordelijk voor de artikelen die we plaatsen op de website.  Je controleert de artikelen op schrijfstijl, inhoud, correct Nederlands en de opmaak. Je  plaatst de artikelen, geschreven door onze redacteuren of door jezelf,  op de internetpagina. Een belangrijk onderdeel van je taken bestaat uit het begeleiden van de redacteuren. Er wordt verwacht dat je als eindredacteur in staat bent waardevolle feedback te geven en bevindingen terugkoppelt aan redacteuren.  Zelf ideeën aandragen voor de website zien we graag. Je werkzaamheden als eindredacteur beslaan ongeveer 3 uur per week, op vrijwillige basis, waarbij je tussendoor ook veel zal communiceren met je collega eindredacteuren.

De eindredacteur maakt onderdeel uit van een club jonge cultuurminnende mensen, een klein en hecht team onder de bezielende leiding van een hoofdredactrice. 

Wat willen we van jou?

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Een (on)gezonde passie voor kunst & cultuur ? in dit geval: vooral voor muziek
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Een flinke dosis enthousiasme en flexibiliteit
  • Accuratesse en kritisch vermogen
  • Dat je om kunt gaan met deadlines
  • Dat je goed kunt samenwerken en communiceren
  • Dat je met nieuwe initiatieven kunt komen
  • Dat je bekend bent met Nijmegen en weet wat er te doen is op cultureel gebied

Wat krijg je er allemaal voor terug?
Een belangrijke plaats binnen de redactie van de enige echte uitgaansagenda van Nijmegen. Bij ons heb je de vrijheid om lekker jezelf te blijven in je schrijfstijl en leer je redigeren en het aansturen van redacteuren.  Je bezoekt concerten en optredens, legt waardevolle contacten en  biedt Nijmegen door je werk een waardevolle  leidraad op het gebied van cultuur. Je moet er bovenal voldoening en plezier uit halen om jezelf te omringen met kunst en cultuur, en natuurlijk een groep gezellige en gedreven collega?s.

Enthousiast geworden? Mail dan snel je CV en motivatie naar eindredactie@ugenda.nl !


?Jong Talent? thema Gebroeders van Limburg Festival
Gebroeders van Limburg Festival

Op vrijdag 29 augustus vindt de tiende editie van het middeleeuwse Gebroeders van Limburg Festival plaats. Het grootste middeleeuwse festival van Nederland geldt als de toonaangevende verering van middeleeuws Nederland in het algemeen en de Gebroeders van Limburg in het specifiek. De nadruk is, met het thema ?Jong Talent,? gelegd op het in de kijker zetten van de, uit Nijmegen afkomstige, jonge meesters in de kunst.

Op zeer prominente locaties in het stadscentrum (het Valkhof, Hunnerpark, Kelfkensbos, etc.) vindt vanaf 29 augustus tot zondag 31 augustus een meerdaags middeleeuws festival plaats met een verscheidenheid aan activiteiten. Waan je volledig in de middeleeuwen met het zien van aloude ambachten, het eten van een middeleeuws banket, een middeleeuwse kerkdienst met een historische processie, een soiree en het hoogtepunt van het festival: De Blijde Incomste; een optocht door het stadscentrum, ter ere van Katharina van Kleef. Deze optocht herbergt honderden figuranten: van adel, tot geestelijken en van ridders tot bijbehorende dieren; allen getooid in authentieke, historische laat-middeleeuwse kostuum. De voorgaande jaren was deze optocht de grote publiekstrekker met duizenden toeschouwers langs de kant.    

Voor kinderen is er een aangepast aanbod met de scholendag op vrijdagochtend 29 augustus. Hierbij zijn workshops op maat gemaakt voor kinderen met boogschieten, muziek en theater gegeven.

Vrijdagavond om 19.00 uur start het festival met een groot middeleeuws ?Soiree? met lezingen, theater, dans en muziek. Zaterdag en zondag zijn er tussen 11.00 uur en 23.00 uur middeleeuwse groepen in het Valkhofpark en Hunnerpark. Voor Museum Het Valkhof wordt een middeleeuwse jaarmarkt georganiseerd, binnen zijn er voordrachten, chirurgijns, theater en veel muziek. Zaterdagavond is er een middeleeuws achtgangen banket op de vestigingsmuur achter het Valkhof (vlakbij het Belvédère Hotel), zondagmorgen een speciale kerkdienst in de Sint Stevenskerk en ?s middags De Blijde Incomste, inclusief de fameuze Gelderse Draak, door de gehele binnenstad.

Festivalthema 2014: Jong Talent!

Dit jaar staan de gebroeders zelf (en dus de naamgevers van het festival) in de spotlights. Daarom gaan we aandacht besteden aan het uitzonderlijke artistieke talent van de gebroeders, maar kijken ook naar talent in deze tijd. Of het nu gaat om middeleeuws of hedendaags schilderen, schaken, paardrijden, zwaardvechten of schermen, telkens wordt de vertaalslag gemaakt tussen jongeren van 600 jaar geleden en nu.

Organisatie

De organisatie van het Gebroeders van Limburg Festival is in handen van de gelijknamige stichting met honderden vrijwilligers, in samenwerking met donateurs en andere culturele instellingen. Voor bezoekers, maar ook voor winkelend publiek, is dit de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met cultuur, muziek, theater en kunst in een middeleeuwse setting. De stichting is opgericht in 2003, als opmaat naar het 2000-jarig feest van de stad Nijmegen in 2005. Een mooie gelegenheid voor aandacht voor de wereldberoemde schilderbroers uit Nijmegen. Sinds 2005 wordt het Gebroeders van Limburg Festival jaarlijks elk laatste weekend van augustus gehouden in het centrum van Nijmegen en elk jaar worden steeds meer onderdelen authentiek uitgewerkt door overtuigende re-enactors.

Het grootste middeleeuwse festival van Nederland blijft ieder jaar uitbreiden met hun spraakmakende, authentieke verering van middeleeuws Nederland. Dit jaar zal de nadruk liggen op de gebroeders zelf en het belooft wederom een doorslaand succes te worden.

De volledige programmering voor het Gebroeders van Limburg Festival is terug te vinden op:
Website: www.gebroedersvanlimburg.nl/


COEN: nieuw platform cultuur en ondernemerschap
COEN

Kunstenaars en creatieven kunnen voor ondersteuning van de zakelijke facetten van hun beroep vanaf nu bij COEN, platform voor cultuur een ondernemerschap Nijmegen, terecht. Vanaf september staan trainers en coaches klaar om het ondernemersinstinct van deze groep naar een hoger niveau te tillen. Op 29 augustus vindt de aftrap van COEN plaats bij de Smeltkroes (Honigcomplex) Nijmegen.

Na iets meer dan een jaar onderzoek en enkele pilottrajecten, zijn ze er meer dan klaar voor. Gedreven door een sterk veranderend cultureel klimaat sloegen in 2013 de HAN cultuurbalie, Smeerolie en Koen van Vliet Advies hun handen ineen voor de oprichting van het platform. Vanuit hun werkzaamheden merkten ze dat kunstenaars en ondernemers in de culturele sector steeds vaker tegen verschillende onderdelen van ondernemen aanliepen. Niet alleen de terugnemende financiering van projecten door zowel de overheid, bedrijven en fondsen maakte overleven in het huidige klimaat bijzonder lastig, ook werd de concurrentie van andere sectoren steeds groter.

Ondernemerscapaciteiten verbeteren
Ondanks de aanwezigheid van diverse financieringsvormen als projectfinanciering en crowdfunding, bleken ondernemers in de sector het behoorlijk moeilijk te hebben. Ondernemen gaat immers niet alleen over geld verdienen. Acquisitie, zakelijk inzicht en marketing is deels te leren. Koen van Vliet, mede-oprichter en projectleider van COEN: ?We zagen dat het in deze sector vaak ook gaat om het ontbreken van inzicht in eigen ondernemerskwaliteiten. In de trainingen en coachingstrajecten van COEN staat daarom het samen uitzoeken van de zwakke en sterke punten van de deelnemers op deze kwaliteiten centraal. Werken vanuit je eigen kracht en het benadrukken van je authenticiteit komen dan vanzelf naar boven. Verkopen ?vanuit je hart? gaat namelijk veel gemakkelijker en natuurlijker. Zo wordt bij het ?nieuwe werken? creativiteit en flexibiliteit steeds belangrijker, iets wat mensen werkzaam in deze sector juist heel erg goed kunnen. Bovenal willen we kunstenaars in laten zien dat ondernemen in deze tijd dé manier is om van je kunst je werk te kunnen (blijven) maken.?

Coaching, workshops, trainingen
Het eerste deel van de trainingen en workshops van COEN is al bekend en gaat in september van start. Het gaat hierbij om onder andere trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, projectfinanciering, opdrachten binnenhalen en marketing. Koen: ?De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers die hun sporen in het culturele veld al hebben verdiend. Zij weten dus waar de deelnemers in het werkveld tegenaan kunnen lopen.?

?COEN ontmoet? bijeenkomsten
Naast het kennisaanbod wil COEN ruimte bieden voor het opbouwen van een netwerk, het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden en opzetten van innovatieve projecten. Hiervoor organiseren ze een paar keer per jaar zogenaamde ?COEN ontmoet? bijeenkomsten. Tijdens deze informele bijeenkomsten staan inspirerende verhalen van collega-ondernemers, open portfolio besprekingen of een demonstratie van de laatste 3d-printer op het programma. Koen: ?We nodigen voor deze avonden ook andere organisaties uit om te laten zien wat ze doen en waar voor ondernemers kansen liggen. Denk aan Cultuur-Ondernemen (Amsterdam), de Radboud Universiteit of Stichting Doen. Locatie: wisselende culturele locaties in Nijmegen. De eerste bijeenkomst is meteen ook de aftrap van COEN en vindt op vrijdag 29 augustus plaats. Locatie: De Smeltkroes Honigcomplex. Iedereen is welkom, maar aanmelden -via: www.coen-cultuur.nl- is wel verplicht!?.

Meer informatie over COEN? www.coen-cultuur.nl en op facebook en twitter (Coencultuur).


KunstNomaden in Pomphuis in Lent
Frank ter Beek - KunstNomaden

Begin augustus zijn de KunstNomaden Frank Ter Beek, Jeanne Janssen en Joke Visser neergestreken in het Pomphuis in Lent. In de bijzondere ruimtes van het gebouw maken zij nieuw werk of krijgt bestaand werk een verrassende plek. 

De kunstenaars

Frank Ter Beek maakt ruimtelijk werk. Hierbij maakt hij gebruik van allerlei materialen, inclusief zijn eigen lichaam en video-projecties. Bij voorkeur maakt hij het werk ter plekke af, zodat er een verbinding ontstaat tussen de locatie en het beeldende werk.
Jeanne Janssen werkt met diverse materialen op papier. Soms voegt zij projectie toe. In het Pomphuis in Lent heeft zij werk gemaakt met de elementen die zij in de ruimten aantrof.
Joke Visser maakt mallen van natuurlijke vormen zodat zij de vormen meerdere keren kan reproduceren in keramiek. Met de keramische vormen maakt zij installaties op locatie.

KunstNomaden

KunstNomaden is een initiatief van leden van Smeerolie. Onder de naam KunstNomaden wordt de aanzet gegeven voor een langlopende serie van tijdelijke exposities op bijzondere plekken. De initiatiefgroep gaat op zoek naar bijzondere plekken waar tijdelijk geëxposeerd kan worden. Dit kan variëren van een telefooncel tot een leegstaande fabriekshal, van het dak van een flat tot de kelders van een vestingtoren. De omvang kan variëren van 1 uur tot een maand. Aanbieders van locaties en kunstenaars zijn enthousiast.

Het Pomphuis in Lent

Het Pomphuis is te vinden op de Vossenpelssestraat 16 in Lent. In het gebouw is ook Das Kabinett gevestigd; een winkel en werkplaats in één. Das Kabinett is een plek waar kunstenaars kunnen werken in een huiselijke sfeer en waar tegelijkertijd hun werk en de complete huiskamerinrichting te koop is.
Daarnaast biedt Das Kabinett ruimte aan sociale culturele evenementen zoals exposities, lezingen, workshops, filmavonden en kleinschalige concerten en theatervoorstellingen. Das Kabinett is een levendige en laagdrempelige culturele plek met een tijdelijk karakter en met ruimte voor experiment.

Wie nieuwsgierig is naar de resultaten van het werkproces van de 3 kunstenaars is op 30 en 31 augustus van harte welkom. Het Pomphuis is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Speeldorp Klarendal

Maandag 11 augustus: SPECTACULAIRE OPENINGSKERMIS !!!

Natuurlijk begint Speeldorp ook dit jaar weer met een geweldige Openingskermis. Er zijn er allerlei leuke en spectaculaire spellen en activiteiten, zoals de striker, de Bungee-trampoline, springkussens, en nog veel meer!!! Een dag om niet te missen!!!

Dinsdag 12 augustus: WENSDAG

Vandaag staat in het teken van Stichting make a wish. Dit goede doel laat wensen van ongeneeslijk zieke kinderen uitkomen.

?s Ochtends hebben we allerlei leuke knutsel activiteiten. ?s Middags hebben we een veiling waarbij we zoveel mogelijk geld ophalen voor Make a Wish.  Kom jij ook het goede doel steunen.

Woensdag 13 augustus: WATERDAG !!!

Geen Speeldorp zonder de bekende Waterdag. Wat moet je doen?

Pak een tas. Stop daar je handdoek, je zonnebrandcrème en droge kleding in.

Trek je zwemkleding aan. Neem goede zin mee. En bestel zoveel mogelijk zonneschijn, want het wordt weer een kletsnatte dag!!! Zal de brandweer ook weer komen???

Donderdag 14 augustus: SUPERHELDENDAG

Vandaag staan alle activiteiten in teken van Superhelden. In de ochtend gaan we op avontuur middels een speurtocht. Wil je mee doen? Lever dan het inschrijfbriefje in op Droomdag, bij Kitty of Joyce. Let op: er kunnen maximaal 150 kinderen mee!

In de middag zijn er allerlei super stoere superhelden activiteiten op de speeltuin. Ga je mee op avontuur?

Vrijdag 15 augustus: RACEDAG

In de ochtend kun je meedoen met allerlei toffe race-activiteiten. Én….je kunt je eigen race(loop)wagen bouwen! Hiermee kun je in de middag meedoen met een echte race in wijk!

In de middag gaan we dus echt racen, op het wijkplein (Kazerneplein) vóór het MFC Klarendal. Wil je meedoen? Maak dan in de ochtend je eigen race(loop)auto en schrijf je in!!!

Maandag 18 augustus: SPORTDAG

We starten deze 2de week van Speeldorp Klarendal natuurlijk weer met de Sportdag!!!! Er zijn allerlei leuke sporten en spellen, voor ieder wat wils. Ben jij sportief? Of heb je gewoon zin om wat leuks te doen? Kom dan ook deze 2de week weer naar Speeldorp Klarendal!

Dinsdag 19 augustus: BOUWDAG MIDDELEEUWEN

We gaan de hele dag bouwen in het thema MIddeleeuwen; je kunt samen met andere kinderen een kasteel bouwen, kijkdozen maken, stokpaarden maken, zwaard vechten en nog veel meer! Lijkt je dat wat? Kom dan snel naar Speeldorp en doe mee!

Woensdag 20 augustus: DAGJE UIT !!!

Dit jaar gaan we weer, zoals gewoonlijk met de kinderen van 7 t/m 12 jaar een dagje uit. Waar gaan we heen? Dat hoor je tijdens het Speeldorp.

Op de 1ste vrijdag starten we met de inschrijvingen. Je kunt je inschrijfstrookje dan tussen 11.00 uur en 12.00 uur inleveren bij Joyce.

De kaartjes zijn gratis. Als de bussen vol zijn, kan er niemand meer mee. Neem je legitimatie mee bij het inschrijven.

Voor de kleine kinderen is er een programma op De Leuke Linde, vanaf 14.00uur ben je welkom. Er zijn veel leuke activiteiten en ook clown Babello komt met Babello?s pret parade. Dat is toch clowntastisch?!

Donderdag 21 augustus: TALENTENDAG

In de ochtend is er een leuk programma buiten de speeltuin. Wil je mee? Schrijf je dan in! Je kan je inschrijfbriefje inleveren op Maandag 18 augustus, Sportdag

In de middag is het weer tijd voor de grote Speeldorp-Talentenshow!!! Ook dit jaar weer in de circustent. Kun je zingen, dansen, playbacken, goochelen, rappen of iets anders? Geef je dan op voor de Talentenshow!

Zou de leiding dit jaar ook weer willen optreden?

Vrijdag 22 augustus: CIRCUS !!!

Dit mag je echt niet missen! Circus Harlekino is er weer bij om deze laatste dag van Speeldorp Klarendal spectaculair af te sluiten. Kaartjes kosten 1 euro. Het circus is alleen toegankelijk voor kinderen. Ouders wees gerust, de leiding zal goed op de kinderen passen.

 

Speeldorp Klarendal is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Je kunt het Speeldorp vinden op Bouwspeelplaats De Leuke Linde aan de Agnietenstraat.

Alle activiteiten (behalve het circus) zijn gratis.

Speeldorp Klarendal is geopend van 10.00 uur ? 12.00 uur en van 13.30 uur ? 16.00 uur.

Van 12.00 uur ? 13.30 uur is de speeltuin gesloten voor bezoekers.

Vragen? Bel met tel: 026 ? 442 48 11Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode Biënnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.