Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek


 DG - Arnhem  
Hennep grote afwezige op open dag Groenhorst Velp

ARNHEM - 20 legale hennepplanten moesten de vakrichting Plantenteelt van de school Groenhorst Velp tijdens de open dagen op vrijdag en zaterdag in de schijnwerper zetten. Maar er was geen plant te zien. "Helaas is er tijdens het kweken iets fout gegaan. De planten die wij wilden tonen, hebben te weinig water gehad en het was te koud in de kas.


Goedkoper parkeren in garage Media Markt Arnhem

ARNHEM - Holleman Beheer, exploitant van de parkeergarage onder de Media Markt in Arnhem, heeft met onmiddellijke ingang de tarieven voor avond- en nachtparkeren verlaagd. Volgens Berry Holleman is dat nodig om het hoofd te bieden aan de concurrentie van de 3 gemeentelijke garages in de binnenstad.


'Registratie van geweld tegen homo's onvoldoende'

ARNHEM - De registratie van geweld tegen homo's is slecht geregeld. Dat zeggen de fracties van CDA en D66 in de gemeenteraad van Arnhem. Ze willen dat de politie meer werk maakt van de registratie bij aangiftes van mishandeling die te maken hebbent met 'seksuele gerichtheid'.


Burgemeester Amsterdam niet naar Vitesse-Ajax

ARNHEM/ AMSTERDAM - Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, zit zondagmiddag om 14.30 uur niet op de eretribune in GelreDome om de wedstrijd Vitesse-Ajax te bekijken. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Antboy
Als de twaalfjarige Pelle word gebeten door een mier, krijgt hij bovennatuurlijke krachten. Met zijn vriend en superheldenexpert Wilhelm gaat hij experimenteren met zijn nieuwe krachten, maar hij is niet de enige die dit heeft.

Ask Sana Benzer

Birdman
Riggan Thomson beleefde in de jaren negentig veel succes als acteur in de Birdman-films. Nu probeert hij op Broadway zijn carriere nieuw leven in te blazen. Vileine komedie met hoofdrol van Michael Keaton.

Blackhat
Een hacker is veroordeeld tot een gevangenisstraf. Hij wordt vrijgelaten op voorwaarde dat hij een cybercrime netwerk helpt oprollen. Van Michael Mann met een hoofdrol voor Chris Hemsworth.

De pinguins van Madagascar (NL)
De pinguÔns Skipper, Kowalski, Rico en Junior uit Madagascar keren terug, en zullen een spionageteam vormen om de kwaadaardige Dr. Octavius Brine tegen te houden. Ze zijn niet alleen in hun inspanningen; de chique undercovergroep 'The North Wind' zal hen bijstaan in de poging om de wereld te redden.


 Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem | Voorstellingen  
za 31 jan, 20.15 uur - Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman - Moesson / Eric Schneider

Regisseur Ger Thijs heeft drie van Nederlands beste acteurs tot zijn beschikking voor een indrukwekkende voorstelling over ons Indische verleden. ‘Moesson’ gaat over de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar vroegere geliefde Mees Stork. Ieder jaar komen ze bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te ‘vieren’. De verwoestende bommen maakten een einde aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en markeerden tegelijkertijd het einde van de mooiste tijd van hun leven, het koloniale tijdperk. De drank vloeit rijkelijk en naarmate de avond vordert, neemt de openhartigheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over de dood van Ferdy’s broer op tafel, iets dat de banden tussen de drie in een heel ander daglicht zet.

 


za 31 jan, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Beethovens Vierde en Zevende

programma
Beethoven: Symfonie nr. 4, in Bes, opus 60
Beethoven: Symfonie nr. 7, opus 92 in A gr.t.

Tussen de chef-dirigenten van Het Gelders Orkest in de Jubileumserie treffen we bij dit concert een jong dirigeertalent. Gustavo Gimeno is sinds 2002 als solo-slagwerker verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 2012 tot 2014 is hij bovendien voor een aantal concerten assistent van chef-dirigent Mariss Janssons. In die hoedanigheid nam hij in februari 2014 met groot succes een aantal concerten over van de grote maestro. Bij Het Gelders Orkest buigt Gimeno zich naast de ‘Vierde’ ook over de ‘Zevende’ van Beethoven met zijn betoverende allegretto.

 


za 31 jan, 20.30 uur - Jan Rot (solo) - Kampvuur

Afgelopen seizoen kreeg Jan Rot zijn publiek op de banken met een theaterconcert vol vertaalde nummer 1-hits. Dit seizoen laat de zanger zijn meesterblik vallen op de grote schat aan kampvuurliedjes. Wie heeft ze niet meegezongen, op een zwoele zomeravond of rillend onder een deken: ‘House of the rising sun’, ‘Donna Donna’ en ‘Blowin’ in the wind’? Of ‘The boxer’ van Simon & Garfunkel: lailailai! Lange Jan heeft de mooiste kampvuurliedjes knetterend en knapperend vertaald en brengt ze vanavond met de bijbehorende verhalen. Oké, het vuur op het podium is nep, maar de liedjes zijn puur en recht uit het hart. En reken maar dat u kan meezingen.

 


za 31 jan, 21.30 uur - Swingnight - dance-classics, 80's, 90's en top 100

Iedereen kan zich uitleven op vertrouwde rock-hits, soul, disco, funk, dance-classics en natuurlijk de huidige top 100 muziek, kortom de Swingnight is voor een breed publiek. Doordat er voor iedereen volop dansruimte is, kun je lekker swingen, dansen, volledig uit je dak gaan of een leuk avondje uit hebben...

Entree: € 6,-
Kaartverkoop: Deurverkoop (op de avond zelf)

 


zo 01 feb, 12.00 uur - - Klassiek Open Podium i.s.m. GOOG

Het is natuurlijk prachtig dat Musis Sacrum er elke keer weer in slaagt om de internationale top op het gebied van klassieke muziek naar Arnhem te halen. Maar het is vaak minstens net zo leuk om talentvolle amateurmusici aan het werk te zien, onbevangen, de blik op de toekomst en vaak spelend met het grootste plezier. Om deze muzikanten de ruimte te geven, organiseren de Stichting Vrienden Kamermuziek Arnhem (VKA) en het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) elk vier maal per jaar een Klassiek Open Podium. Tijdens de concerten met GOOG hoort u uiteraard heerlijke opera- en operettemelodieën. De vier VKA-zondagen bestaan uit zeer goede amateurs en aanstormend jong talent. Ook ziet u tenminste twee prijswinnaars van het Prinses Christina Concours regio Oost.
Het levert in de regel heerlijke zondagmiddagen op en het is ook nog eens gratis. We raden u wel aan om tijdig te reserveren, want het Klassiek Open Podium is al lang geen goed bewaard geheim meer.

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Uitbreiding park Klarenbeek van tafel

De voormalige gemeentewerf aan de Bosweg 5 blijft langer staan dan gepland. Het college had voorgesteld om een deel van de locatie te bebouwen en de rest van het terrein, 70%, toe te voegen aan park Klarenbeek. Buurtbewoners zagen uitbreiding van het park in combinatie met beperkte nieuwbouw op het terrein niet zitten. Dat bleek tijdens een informatie-avond. Op basis van de reacties op deze avond, heeft het college geconcludeerd dat voor woningbouw op deze plek, een betere onderbouwing nodig is.

Wethouder Elfrink: “Buurtbewoners vroegen zich af waarom de woningbouw per sť op die plek zou moeten. Een terechte vraag, die voor het college aanleiding is om te onderzoeken welke locaties allemaal in aanmerking zouden kunnen komen voor nieuwbouw in het dure marktsegment. Uitstel †betekent wel, dat de uitbreiding van Park Klarenbeek die samenging met de beperkte woningbouw, nu ook niet gerealiseerd wordt.”

Behoefte

Uit het woonbeleid blijkt dat in Arnhem een behoefte bestaat aan geschikte locaties voor woningbouw in het dure marktsegment. Er zijn tot op heden geen specifieke plekken benoemd waar in deze behoefte kan worden voorzien. Onderzoek zal moeten uitwijzen en beargumenteren welke locaties in aanmerking komen. De locatie Bosweg 5 wordt in deze studie meegenomen. De studie zal na afronding voor besluitvorming aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Oorspronkelijk voorstel

Nadat in 2011 de gemeentewerf naar de Snelliusweg was verplaatst, had de gemeente de locatie Bosweg 5 niet meer voor eigen gebruik nodig. Door het pand te slopen en te vervangen door enkele woningen, zou circa 70 tot 80% van het werfterrein aan park Klarenbeek kunnen worden toegevoegd. Tegelijk zou kunnen worden voorzien in een behoefte aan geschikte plekken voor woningbouw in het dure marktsegment. Dit was het oorspronkelijke voorstel dat op 24 juni tijdens de informatie-avond werd gepresenteerd. Er was op dat moment onvoldoende draagvlak voor.Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.