Aanbiedingen!




Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact




Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.





Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl.



 DG - Arnhem  
Justitie eist celstraf tegen Arnhemse voor drogeren en beroven date

ARNHEM - De officier van justitie heeft vrijdagmiddag een half jaar cel geŽist tegen een 33-jarige vrouw uit Arnhem. De drugsverslaafde vrouw wordt verdacht van het drogeren en beroven van een man uit Arnhem tijdens een date in september 2014. De vrouw ontkende tegenover de politie alle betrokkenheid. Ze was niet aanwezig in de rechtbank van Arnhem.


Kashia opnieuw rechtsback bij Vitesse

Guram Kashia staat zaterdagavond zeer waarschijnlijk opnieuw rechtsback in de basisopstelling van Vitesse, dat in GelreDome aantreedt tegen Heerenveen (aanvang 20.45 uur). De trainer gaf zijn opstelling vrijdag nog niet prijs, maar het lijkt erop dat de coach weinig wijzigt ten opzichte van de vorige partij, uit tegen AZ (1-0).


Aanrijdingen op Burgemeester Matsersingel in Arnhem

ARNHEM - Een snorfietser is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Burgemeester Matsersingel in Arnhem. Het ongeval gebeurde in de buurt van winkelcentrum Kronenburg. De snorfietser is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Arnhemmer vindt gestolen aanhanger terug op Marktplaats

ARNHEM - De politie heeft donderdag een 24-jarige man uit Arnhem in zijn woonplaats aangehouden vanwege heling. Op Marktplaats bood de man een gestolen aanhanger te koop aan. De eigenaar zag zijn aanhangwagen op de site en tipte vervolgens de politie. 

 



 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
De Amerikaanse ambassade in Benghazi wordt aangevallen. Een groep van zes voormalige elite-eenheden moeten een plan verzinnen om het personeel van de ambassade te beschermen. Regie van Michael Bay.

Alvin en de Chipmunks: Roadtrip (NL)
Na een reeks misverstanden denken de Chipmunks dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk gaat vragen en hen achter laat in New York. Ze gaan op reis om het aanzoek te dwarsbomen. Derde film uit de reeks.

Becoming Zlatan
Documentaire over de Zweedse topvoetballer Zlatan Ibrahimovic. We zien in de beelden hoe aan de vooravond van zijn doorbraak staat waarin hij openhartig verteld over zijn leven. Met medewerking van onder andere Leo Beenhakker en Louis van Gaal.

Beyond Sleep
Een jonge wetenschapper reist af naar Noorwegen om onderzoek te doen naar meteorieten. Zo hoopt hij het werk van zijn vader te kunnen voortzetten. Naar de roman van W.F. Hermans.

Brasserie Valentijn
Valentijn runt een succesvolle brasserie. Valentijnsdag is altijd de belangrijkste dag van het jaar voor de zaak dus mag er niets fout gaan. Maar dan staat de ex van Valentijn op de stoep. Door Sanne Vogel.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
za 13 feb, 20.15 uur - Introdans - ABSOLUUT AMERIKA

Karole Armitage: GoGo Ballerina (Nederlandse première)
Lucinda Childs: Dance (gedeeltelijk)
Jennifer Muller: Nieuwe creatie (wereldpremière)
Robert Battle: Three (Nederlandse première)

Introdans geeft de vloer aan Amerikaanse choreografen, componisten en ontwerpers. Karole Armitage maakte wereldnaam als ‘de punkballerina’. ‘GoGo Ballerina’ is een cabareteske gogo-act op muziek van Jimi Hendrix, in een decor van Jeff Koons. Jennifer Muller en Lucinda Childs zijn boegbeelden van de Amerikaanse moderne dans. De eerste maakt een nieuwe creatie, met Andy Warhol als inspiratiebron. Van Childs wordt een deel uit haar hypnotiserende meesterwerk ‘Dance’ opgevoerd, op muziek van Philip Glass. ‘Three’ van Robert Battle ten slotte is een hilarisch en atletisch powerstuk.


za 13 feb, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Brand New Day

Het Gelders Orkest presenteert in samenwerking met Orkest de ereprijs het orkest van de 21e eeuw (RKST21).

Zaterdag 13 februari staat Musis geheel in het teken van de nieuwe muziek. Overdag componeren leerlingen van de Nieuwe Arnhemse Muziekschool (NAM) in een workshop ‘componeren in één weekend’ een aantal stukken die meteen die avond zullen worden gespeeld. Tijdens het bijzondere concert 'Brand New Day' zal naast muziek van Martijn Padding en Ted Hearne ook de wereldpremière klinken van een nieuw werk van Holy Harisson geschreven in opdracht van RKST21.

Ook is er tijdens het concert een korte showcase van het Compositieproject op middelbare scholen. Dit schooljaar stelt Het Gelders Orkest twee scholen in de gelegenheid om niet alleen voor musici van de ereprijs te componeren, maar ook voor strijkkwintet van Het Gelders Orkest. Hierbij wordt een heel nieuw register toegevoegd aan dit al jaren lange succesvolle project van de ereprijs!

Klik hier voor de flyer.

 


za 13 feb, 20.30 uur - Adriaan van Dis en Olga Zuiderhoek - Ik kom terug / Adriaan van Dis

Al tijdens het schrijven van zijn roman ‘Ik kom terug’ stond Adriaan van Dis een toneelstuk voor ogen. Hij hoorde zijn moeder praten en zag haar aan tafel zitten, nu eens jong, dan weer oud. Ze liet hem over haar schouder meekijken in vergeten familiealbums. Hij wist ook al snel wie zijn moeder moest spelen: Olga Zuiderhoek. ‘Ik kom terug’ is een tragikomedie over de verstikkende band tussen moeder en zoon en over het belang van verhalen, die het verleden draaglijk maken.

 


zo 14 feb, 12.00 uur - i.s.m VKA - Klassiek Open Podium

Het is natuurlijk prachtig dat Musis er elke keer weer in slaagt om de internationale top op het gebied van klassieke muziek naar Arnhem te halen. Maar het is vaak minstens net zo leuk om talentvolle amateurmusici aan het werk te zien, onbevangen, de blik op de toekomst en vaak spelend met het grootste plezier. Om deze muzikanten de ruimte te geven, organiseren de Stichting Vrienden Kamermuziek Arnhem (VKA) en het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) elk vier maal per jaar een Klassiek Open Podium. Tijdens de concerten met GOOG hoort u uiteraard heerlijke opera- en operettemelodieën. De vier VKA-zondagen bestaan uit zeer goede amateurs en aanstormend jong talent. Ook ziet u tenminste twee prijswinnaars van het Prinses Christina Concours regio Oost.
Het levert in de regel heerlijke zondagmiddagen op en het is ook nog eens gratis. We raden u wel aan om tijdig te reserveren, want het Klassiek Open Podium is al lang geen goed bewaard geheim meer.


zo 14 feb, 13.30 uur - De dansers - Pokon (4+)

Anarchistisch dansconcert voor kleuters

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze wat meubels, een keukentrap of twee, een gitaar en wat planten, en laten we even doen alsof je wél mag rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, ritmisch buitelende en muzikaal struikelende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten we soms even klem - in een tafel, een trap of toch steeds weer die regeltjes - Pokon is onstuitbaar.

Met Pokon brengen De Dansers een ode aan spelen. Alle dieren spelen om te groeien - mensen dus ook. Een voorstelling vol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap, voor kinderen en volwassenen die niet stil kunnen zitten.

'Wat voorzichtig begint, wordt al snel een wild spel, maar even serieus als de kinderen.' - Dans Magazine

'Met hun energie en muzikaliteit weten ze de aandacht van de jonge toeschouwers moeiteloos vast te houden.' - De Theaterkrant

 

De Dansers is een hechte groep jonge dansers en muzikanten uit Utrecht. Ze pionieren met ‘dansconcerten’: bijzondere en natuurlijke samenkomsten van energieke hedendaagse dans met meeslepende live muziek. De Dansers geloven in voorstellingen die publiek aanspreken en aansteken in het fysieke, het basale, het on-anekdotisch menselijke. Voorstellingen die het in zich hebben om weggestopte verlangens naar aanraking en ongeremdheid opnieuw aan te boren.



Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google




 Klarendal.nl  
Metamorfose voor omgeving Velperpoort

Al jarenlang typeren treinreizigers station Velperpoort en de omgeving als een onaantrekkelijk en onveilig gebied. ProRail heeft de intentie het station grondig aan te pakken. Dat was voor de gemeente aanleiding om plannen te maken om de rommelige omgeving te verbeteren. Vandaag is een schetsontwerp hiervoor gepresenteerd.

Prettiger

De openbare ruimte rond Velperpoort wordt zodanig aangepast dat het station beter toegankelijk, prettiger en veiliger wordt. Overbodige obstakels gaan weg. Loop- en fietsroutes worden logischer en herkenbaar aangelegd. De beide bushalten worden verbeterd, waardoor een riante en veilige opstelruimte voor passagiers ontstaat. Reizigers richting centrum hoeven niet meer over te steken om bij de halte te komen. De mogelijkheden voor het stallen van fietsen bij het station worden fors uitgebreid (van 76 naar 480 plekken), inclusief het realiseren van plekken voor OV-fietsen. Met het vernieuwen en verbeteren van de verlichting ontstaat ook in de avond en nacht een veilige overzichtelijke situatie rond het station.

Terrassen

Het driehoekige plein tussen de van Muijlwijkstraat en de Steenstraat wordt volgens het “shared space” principe als een centrale, multifunctionele verblijfsruimte ingericht, met meer mogelijkheden voor gezellige terrassen en het organiseren van kleinschalige evenementen. Ook aan de Klarendalzijde van het station worden mogelijkheden voor toekomstige terrassen geboden.

Belangrijk
“Het is een groot en belangrijk project”, aldus Alex Mink, wethouder Mobiliteit. “Velperpoort vormt een belangrijke schakel tussen de wijken Klarendal, Molenbeke en Spijkerkwartier en bovendien is het station een van de drukste OV-knooppunten in de stad. Wij pakken nu de omgeving van het station aan. De financiŽle dekking is vrijwel rond. Ik heb er goede hoop op dat ProRail ook dekking zal vinden voor de plannen die gemaakt zijn voor het station zelf.”

Positieve reacties

De gemeente heeft de uitgangspunten en eerste zogeheten ontwerpverkenningen de afgelopen periode met verschillende wijk- en ondernemersorganisaties in de directe omgeving besproken. Mink: “Men is blij dat we aan de slag gaan rond het station. Ook reageert men over het algemeen positief op de verbetervoorstellen. Waar mogelijk hebben wij praktische voorstellen voor verbetering van het ontwerpvoorstel al meegenomen. Belanghebbenen krijgen natuurlijk nog de kans om mee te praten over de uitwerking.”

Download hier het volledige persbericht PDF met ontwerp van het gebied.



Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen




Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.