Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Gewonde bij brand door pannetje op het vuur

ARNHEM - Een bewoner van de Spencerstraat in Arnhem-Zuid is vanmiddag gewond geraakt door het inademen van rook nadat een pannetje op het vuur had vlam gevat. De brandweer heeft ook nog een andere persoon uit het huis gehaald.


Motorrijder na dollemansrit aangehouden in Arnhem

ARNHEM - Een 18-jarige motorrijder uit Arnhem is gisteravond rond 20.15 uur aangehouden, nadat hij op de vlucht was geslagen voor de politie. Toen een agent de man aan het einde van zijn vluchtpoging wilde aanhouden, werd hij enkele meters meegesleurd door de motor. Toen de verdachte viel, kon hij alsnog worden aangehouden.


Arnhemse TV-kokkin opent salad-bar

ARNHEM -  Estrťe Strooker, de Arnhemse TV-kokkin, opent op 1 augustus haar 'salad-bar' Slaatje-Bla aan de Klarendalseweg in Arnhem. Strooker (25) is op televisie te zien bij 24Kitchen en in levenden lijve haast dagelijks in haar eigen restaurant 't Amusement.


Hotelbed in Arnhem voorkomt psychische terugval

ARNHEM - Psychisch kwetsbare mensen - die dreigen vast te lopen - kunnen enkele dagen op adem komen in een gewoon hotel in Arnhem. Op die manier worden volgens de Regionale Instelling Beschermd Wonen Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV) tijdelijke en kostbare opnamen in een GGZ-instelling voorkomen. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 26 aug, 20.00 uur - @ Luxor Live - Otis Redding III & Band

Otis Redding III, een van de twee zonen van de legendarische Otis Redding II, komt opnieuw naar Luxor Live! In mei 2015 gaf hij een fantastisch concert in de grote zaal van Luxor Live. Dankzij zijn bijzondere band met Arnhem komt hij op vrijdag 26 augustus 2016 zeer graag terug!

Otis Redding II verongelukte op jonge leeftijd op 10 december 1967, maar hij liet een schat aan nu legendarische nummers na: Dreams To Remember, Dock Of The Bay, R.E.S.P.E.C.T., FaFaFaFaFa (Sad Song), Mr. Pitiful en nog vele anderen. Een erfenis die Otis Redding III uitdraagt. Begin jaren 80 liet Otis III al van zich horen in The Reddings, samen met broer Dexter en neef Mark. Een grote hit was Remote Control, zowel in Europa als in de USA.

Samen met The Grandmother B Legacy speelt Otis III in Luxor Live eigen werk, andere soul classics en een tribute aan zijn vader. The Grandmother B Legacy is een 9-man sterke begeleidingsband met een 3-koppige blazerssectie die bekend staat om hun swingende en spetterende shows.

Als extraatje verzorgt Stranger in Town het voorprogramma. Deze band speelt een swingende mix van moderne en traditionele blues waarbij invloeden uit zowel rock als soul te bespeuren zijn.

Door omstandigheden is deze show verplaatst naar 26 augustus 2016.

Reeds gekochte kaartjes blijven geldig op de nieuwe datum. Als u op deze datum onverhoopt verhinderd bent kunt u contact opnemen via info@luxorlive.nl


do 15 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, tekst Teun Smits, regie Willibrord Keesen.


 


vr 16 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (try-out)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, tekst Teun Smits, regie Willibrord Keesen.


 


za 17 sep, 20.15 uur - Keesen&Co, ArtEZ Toneelschool - De andere kant van de brug (premiŤre)

72 jaar geleden was Arnhem de hel op aarde. Ieder jaar wordt dat herdacht. De stad loopt vol met herinneringen en stille pijn, maar ook met spektakel, geflirt, honger en dorst. DE ANDERE KANT VAN DE BRUG is een spectaculaire én intieme voorstelling, gespeeld door studenten van ArtEZ Toneelschool en Dic van Duin, tekst Teun Smits, regie Willibrord Keesen.


zo 18 sep, 11.30 uur - BonteHond - AaiPet (2,5+)

Een driedimensionale show met aaibare apparaten
In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Precies zoals het hoort. ?Maar de truc komt in opstand. De iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wat voor of achter is en wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Kijk eens om je heen. Waarschijnlijk zit iedereen naar een schermpje te turen, en dat vinden we allang niet gek meer. Maar als je alsmaar door een computer wordt beziggehouden, hoe zelfstandig groei je dan op? Hoe blijf je slim als je zelf niet meer hoeft na te denken? Maakt de iPad de wereld kleiner of juist groter?

AaiPet is een hilarische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek, magie en beweging. I.s.m. Festival 2 Turven Hoog.

Winnaar van een Zilveren Krekel 2015 voor Meest Indrukwekkende Jeugdproductie.

De pers schreef over deze voorstelling:
'Komische peutervoorstelling “die je gezien moet hebben.' - Theaterkrant ?????
'De beweeglijke acteurs Michiel Blankwaardt en Dionisio Matias goochelen virtuoos met wat echt is en illusie, zonder de doelgroep uit het oog te verliezen. Daarbij is hun mimiek verbluffend, en met hun aan slapstick grenzende dansjes en achtervolgingen pakken ze zowel kinderen als ouder moeiteloos is.' - het Parool ????
 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
De afbouw van opbouwwerk

Rijnstad is de maatschappelijke organisatie op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening in Arnhem en omgeving. In opdracht van de gemeente Arnhem werkt het opbouwwerk van Rijnstad de wijken. Enkele jaren geleden was er al het ťťn en ander veranderd: vroeger hadden alle ?aandachtswijken? een eigen opbouwwerker, nu kregen alle wijken met meerdere opbouwwerkers te maken waarbij de stad in acht gebieden werd verdeeld. De opdrachten vanuit de gemeente (de wijkregisseur) werden wat gedetailleerder; het team opbouwwerkers onderzocht wat de kwetsbaarheden en behoeftes van de individuele wijken zijn. Het wijkgesprek is hiervoor een belangrijk instrument voor de totstandkoming van het een wijkactieplan voor iedere wijk. Hiermee kwam er ook een rechtstreeksere samenwerking met de wijkregisseurs.

Nu echter is een jaar geleden in de laatste perspectiefnota van de gemeente het programma ?van wijken weten? gelanceerd: ambtenaren gaan in de wijken werken en niet meer op het stadhuis, een bezuinigingsmaatregel waarbij er van onderop opgepakt wordt wat goedkoper en efficiŽnter moet zijn dan van bovenaf uitstrooien. ?Niet zenden, maar op gaan halen? , aldus een gemeentesecretaris. Momenteel draaien er pilots en in 2017 moet deze reorganisatie doorgevoerd zijn: de ?wijkteams leefomgeving? functioneren dan naast de ?sociale wijkteams? door de hele stad, de wijkregisseurs zullen niet meer bestaan.

Arnhem ging prat op zijn ?wijkgericht werken?: na de successen in de Vogelaarwijken Malburgen en Klarendal (opbouwwerk werkte nauw samen met de voormalige wijkplatforms wat tot goede resultaten leidde) strooide de gemeente die aanpak over de hele stad heen. Iedere wijk een bewonersoverleg, een wijkactieplan en opbouwwerkers. Maar kort geleden kondigde de gemeente aan te stoppen met wijkgericht werken. Het zou achterhaald zijn. Met de inzet op zelfstandigheid en burgerparticipatie zijn er naar hun mening ook geen opbouwwerkers en participatiewerkers meer nodig. Het wijkteam leefomgeving kan deze rol overnemen, wordt aangegeven, tenzij een wijk vindt dat daar budget voor apart gezet moet worden.

LuciŽnne van den Brand meldt haar medewerkers: ?We snappen in theorie dat (op termijn) de klassieke rol van het opbouwwerk verandert en mogelijk steeds minder nodig is. Het opbouwwerk heeft van oorsprong o.a. een belangrijke rol in het overbruggen van afstand tussen burgers en overheid. Wanneer de gemeente ?in de wijken zit?, is de afstand wellicht zo klein dat deze brugfunctie niet meer nodig is. Voor het participatiewerk en een ander gedeelte van het opbouwwerk snappen we dit niet. Of en hoe deze taken gericht op bijvoorbeeld ondersteuning van wijkactiviteiten en (wijk)vrijwilligers en taken gericht op laagdrempelige ontmoeting en ontplooiing worden voortgezet, weten en snappen we niet.?

Rob Klingen vertelt aan betrokken bewoners: ?Voor wat mijzelf betreft, vind ik het jammer dat ik het werk niet tot mijn pensionering kan voorzetten. Het is mij nu ook nog onduidelijk wanneer ik gedwongen moet vertrekken. Het lijkt er nu op dat dit niet al in 2017 gaat gebeuren. Wie de vier collega?s zijn die hun baan al wel in 2017 kwijt raken is ook nog geen duidelijkheid over. In september is daar meer duidelijkheid over. Dit had ik niet verwacht. Wel een korting op het opbouwwerk omdat het wijkteam leefomgeving bepaalde taken kan gaan overnemen. Het opheffen van participatiewerk verbaast mij ook zeer. De gemeente wil dat mensen actief meedoen in de samenleving. Veel collega?s in het participatiewerk maken dit voor mensen mogelijk en die worden nu aan de kant geschoven.?

Per 1 januari 2017 zullen al vier formatieplaatsen moeten worden ingeleverd. Dit wordt de komende jaren verder afgebouwd tot nul. Tijdens de laatste politieke maandag voor het zomerreces, stelde de PvdA samen met Groen Links vragen aan de wethouder (Anja Haga, CU) ťn diende een motie in ?Neem de tijd voor implementatie Van Wijken Weten?. Zij vragen zich bijvoorbeeld af waar de opgebouwde expertise dan blijft en hoe de medezeggenschap van de burgers vorm gaat krijgen. Niemand weet namelijk precies hoe die nieuwe wijkteams gaan functioneren.

Rob Klingen hoort het aan, verwacht met de wethouders van D66 en Christen Unie niet dat de motie wordt aangenomen en zucht; ?Dat is politiek??Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.