Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl.
 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
wo 22 feb, 20.15 uur - Ruth Jacott - RUTH

Wegens vertraging in het bouwproces van de nieuwe Musiszaal is dit concert verplaatst naar seizoen 17|18.

 

Ruth Jacott is terug, en hoe! De theaterdiva kan niet wachten om u, samen met haar live-band, te trakteren op haar nieuwe theatershow. Met mooie, ontroerende en opzwepende liedjes, swingende moves en openhartige verhalen, krijgt u een gevarieerde muzikale avond én een kijkje in zowel haar professionele- als haar privéleven. Een energieke mix van Ruth’s Nederlandstalige hits, ontroerende ballads, uptempo nummers én liedjes die ze altijd al eens had willen zingen. Soms precies zoals u ze kent, soms in een verrassend arrangement en misschien soms ook wel met een wat serieuzere ondertoon. Ruth is stoer en sterk, supervrouwelijk en glamoureus. Ze bruist meer dan ooit, van de energie. Een bijzondere voorstelling met onverwachte wendingen, want daar houdt Ruth van. 


wo 22 feb, 20.15 uur - Jon van Eerd - Harrie let op de kleintjes

Harrie Vermeulen is terug! Harrie klaagt speen en been als hij moet babysitten. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er weer een enorme puinhoop van. En wat als de baby’s zijn verdwenen? De inmiddels zo vertrouwde hilarische avonden met Jon van Eerd worden dit jaar overtroffen. Hij is de onbetwiste koning van de humor. Gierend grappig, dwaas en hartveroverend. Als je denkt ‘het kan niet gekker’ vliegt Harrie om de hoek, pakt je bij je lach-lurven en slingert je langs een kermis van onbetaalbaar kolderieke, dolkomische situaties. Reken op zuurstoftekort want het wordt een avond onvergetelijk lachen! 

De pers schreef over deze voorstelling:
'Jon van Eerd heeft voor Harrie past op de kleintjes een zeer vernuftig, wendbaar script afgeleverd vol verdwenen baby’s, een knullige politie-inspecteur, verkleedpartijen en misverstanden.' - Telegraaf ????
'In Harrie past op de kleintjes geeft Jon van Eerd alle mogelijke motieven uit het blijspelgenre moeiteloos een plaats.' - Theaterkrant ????
'Harrie let op de kleintjes is het komische hoogtepunt in het bestaan van Harrie Vermeulen.' - Algemeen Dagblad ????

 

 


wo 22 feb, 20.30 uur - BonteHond - Know me (12+)

Stel je voor, je bent een jongen van 15 jaar met vuurrood haar en een voorliefde voor Maria Callas. Je hebt een moeder die alleen aan zichzelf denkt en een bully die er alles aan doet om je klein te krijgen. En dan woon je ook nog eens in Almere. Zie dan nog maar eens trouw aan jezelf te blijven.
Maar als alles uitzichtloos lijkt krijgt hij hulp from outer space in de vorm van Klaus Nomi.

Know Me is een beeldende muziektheatervoorstelling over anders zijn en de kracht van kwetsbaarheid, over karaktermoord en veerkracht. Want om echt jezelf te zijn, hoe raar of afwijkend ook, daarvoor moet je wel heel veel moed hebben.


do 23 feb, 20.15 uur - Marc-Marie Huijbregts - GETEKEND

Marc-Marie is terug. Eerder dan hij zelf had gedacht. Hij kon niet langer wachten. Heeft dingen te vertellen. Over zijn omgeving, zijn familie, zijn werk en over zijn leven. Het leven dat ons allemaal tekent. Ook Marc-Marie. Hij is getekend.

De pers over zijn vorige voorstelling FLORISSANT:
'Marc-Marie Huijbregts flikt het hem weer: een prachtige, kwetsbare voorstelling maken die, bijna zonder dat je het door hebt knaagt aan je ziel.' - Trouw ????
'Niemand durft zich op het podium zó kwetsbaar op te stellen als Marc-Marie Huijbregts.... Gezond kan die enorme overgave niet zijn, betoverend is het wel.' - Parool ????
'Vrolijk, uitbundig, afdwalend en met een opgewekt gezicht soms een paar harde noten kraken.' - de Volkskrant ???


vr 24 feb, 20.15 uur - Gandini Juggling - 4x4 Ephemeral Architectures

Kijkend naar de voorstelling van de Britse groep Gandini Juggling ga je je bijna afvragen waarom niemand de mogelijkheden van de combinatie van ballet en jongleerkunst (juggling) nooit eerder heeft ingezien. Het samenspel van het vederlichte, fysieke schoonschrift van balletdansers en de luchtige vormen met kegels, ringen en ballen oogt zó natuurlijk, vanzelfsprekend bijna. Maar dan wel op een betoverende, sprookjesachtige manier.

Hogeschooldans en jongleerkunst? het zijn twee disciplines waarin timing en exacte plaatsing in de ruimte van essentieel belang om een ervaring van schoonheid te creëren en de perfectie zo dicht mogelijk te benaderen. Sean Gandini, in 1992 mede­oprichter van Gandini Juggling, zag het visuele potentieel van de combinatie direct en creëerde experimentele acts op het snijvlak van de twee kunstvormen. Jongleren is een vorm van dansen, vindt hij, met een rijkdom aan choreografische mogelijkheden die nog maar nauwelijks zijn ontdekt.

In de groepsdelen is duidelijk te zien wat hij bedoelt: Gandini Juggling creëert architectonische composities in de ruimte, die even snel in het niets oplossen als ze ontstaan. Zo kan een stortvloed van ringen bijvoorbeeld een voortdurend bewegende erehaag vormen voor ballerina's in klassieke balletposes. Nu eens nemen dansers het ruimtelijke traject over van de objecten, dan weer krijgen de lijnen van elegant uitgestrekte ledematen een vervolg in een welgemikte worp balletjes. En soms worden ballerina's gemanipuleerd alsof zij zelf levensgrote kegels zijn. In 4 x 4 Ephemeral Architectures werkte Gandini samen met Ludovic Ondiviela, danser/choreograaf bij het Londense Royal Ballet. Met ijzingwekkende precisie creëerden zij vluchtige, ongrijpbare bouwwerken van grote schoonheid die pers en publiek in verrukking brachten: “Een prachtige mix van talenten, doordrenkt met elegantie en humor”, aldus The Times.

De pers schreef over deze voorstelling:
‘A SHOW OF ELEGANT, WISTFUL BEAUTY’ - The Guardian ????
‘A PHENOMENAL DISPLAY’ - Everything Theatre ????
‘A SPLENDID BLEND OF TALENTS IMBUED WITH BOTH ELEGANCE AND WIT’ - The Times ????
‘A CLEVER, COOL AND WONDROUS SHOW THAT GIVES DELIGHT’ - The Stage ????
 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Goed afval scheiden wordt beloond

De invoering van een nieuwe betalingssysteem is een logisch vervolg op de komst van het omgekeerd inzamelen in Arnhem. Het past in de plannen op het gebied van duurzaamheid en het streven naar een circulaire economie. Al bij de introductie van het omgekeerd inzamelen werd aangekondigd dat huishoudens meer invloed zouden krijgen op de kosten voor hun afval. Anders gezegd: wie goed het afval scheidt moet daarvoor worden beloond. Voor het invoeren van een diftar-syteem is het een voorwaarde dat het omgekeerd inzamelen in de hele stad is uitgerold. Rond de zomer van 2017 is dat het geval.

Vast en variabel deel

In het nieuwe systeem betaalt ieder huishouden, onafhankelijk van de samenstelling, een vast deel en een variabel deel. Het het variabele deel is afhankelijk van het aantal keer dat een vuilniszak in een ondergrondse container wordt gestopt. Door afval goed te scheiden en de hoeveelheid restafval te beperken is er de mogelijkheid voor huishoudens om de afvalkosten te beperken. De verwachting is dat een gemiddeld huishouden minder gaat betalen dan nu. Bovendien wil het college de komende vier jaar het vaste deel verder omlaag brengen, tenzij uit een evaluatie blijkt dat het nadeel van afvaldumping onbeheersbaar wordt.

Stimuleren, motiveren, belonen en handhaven

Belangrijke succesfactor bij het invoeren van diftar is het stimuleren en motiveren van inwoners om hun afval goed te scheiden. Communicatie is daarbij cruciaal. Daarom wil het college ook alternatieve beloningsystemen mogelijk maken. Daarmee kunnen bewoners geld of extra ‘gratis’ stortingen van afvalzakken verdienen als ze meewerken aan opruimacties, zwerfafvalverwijdering of andere acties die de leefomgeving ten goede komen. In de komende maanden worden pilots uitgevoerd om deze stimuleringsacties te ontwikkelen.


Kortingen voor minima

Huishoudens die van een minumiminkomen moeten rondkomen krijgen in het voorstel van het college zowel korting op het vaste als op het variabele deel. Zo kunnen zij de de eerste twaalf vuilniszakken met restafval gratis storten.

Hoe verder

Het voorstel om een diftar-systeem in te voeren met een vast en variabel deel ligt nu voor bij de gemeenteraad. Als de raad akkoord gaat met dit voorstel volgt voor de zomer een nader uitgewerkt voorstel. De definitieve vaststelling van de tarieven zal dan in november bij het vaststellen van de begroting plaatsvinden.
Meer informatie is te vinden op www.arnhem.nl/diftar

Foto: Gelders Archief 2003Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.