Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

België:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
Officiële site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in Kroatië een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In Kroatië, België en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Onkruidföhn vliegt in brand in Arnhems park

ARNHEM - Een onkruidföhn, die gebruikt wordt om onkruid weg te schroeien, is donderdagochtend rond 12.30 uur compleet uitgebrand in het park Nieuw-Monnikenhuizen in Arnhem. De brandweer kreeg snel veel meldingen binnen van het voortuig dat in brand stond.


3 arrestaties na melding beschieting Nijmegenaar op A50

ARNHEM/ TIEL - Na een melding van een schietpartij op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 3 mannen aangehouden, waarvan 1 uit Tiel. Een 25-jairge man uit Nijmegen belde rond 2.45 uur de politie en zei dat er op zijn auto was geschoten op de snelweg.


File op N325 richting GelreDome door brandende auto

ARNHEM - Op de Pleijweg (N325) richting GelreDome is donderdagmorgen de linkerrijstrook afgesloten omdat er een brandende auto langs de weg stond. Hoe de auto heeft vlamgevat en of er gewonden zijn gevallen is nog niet bekend. Hulpdiensten zijn ter plaatse. Het vuur is gedoofd en de auto wordt van de weg gehaald.


Tegelijk werk aan 2 Arnhemse bruggen

ARNHEM - Zowel de John Frostbrug als de Nelson Mandelabrug in Arnhem wordt deze zomer opgeknapt, deels tegelijkertijd. Daarvoor moeten de belangrijke verbindingen gedeeltelijk worden afgesloten. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Apenstreken
De jonge Wim woont in een weeshuis en wordt iedere dag gedwongen bezems te maken. Wanneer hij ontsnapt gaat hij op reis om ervoor te zorgen dat hij en de andere wezen naar school mogen. Van regisseur Johan Nijenhuis.

Apenstreken 3D
De jonge Wim woont in een weeshuis en wordt iedere dag gedwongen bezems te maken. Wanneer hij ontsnapt gaat hij op reis om ervoor te zorgen dat hij en de andere wezen naar school mogen. Van regisseur Johan Nijenhuis.

Code M
Aangestoken door haar opa gaat Isabel op zoek naar het zwaard van musketier D'Artagnan. Maar Isabel en haar vrienden zijn niet de enige die het waardevolle artefact zoeken. Van de maker van Oorlogsgeheimen en Achtste Groepers Huilen Niet.

Filmcafé
In dit speciale programma kan je aangeven welke film je in een bepaald thema wilt zien. Er is een lijst van vijf en jij kan zelf kiezen!

Im Labyrinth des Schweigens
In het Frankfurt van 1958 vindt het tweede Auschwitz-proces plaats. Hierin strijdt de jonge officier van justitie Johan Radmann om veroordeling van de nazimisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het waargebeurde proces.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
za 04 jul, 20.00 uur - - Bo Saris

Beïnvloed door helden als Bill Withers, Prince, D'Angelo en Marvin Gaye, weet Bo Saris met zijn zwoele Motown soul stem zijn publiek volledig in te pakken. Recht uit het hart en met een funky randje. In 2004 brak de zanger in Nederland door na het winnen van Idols. Hij scoorde meerdere hits onder de naam Boris, maar gooide in 2011 het roer om, ging verder als Bo Saris en startte zijn internationale carrière.

Inmiddels woont hij alweer een tijdje in Londen waar hij o.a. samenwerkte met topproducer Andre "Dre" Harris (Usher, Robin Thicke, Michael Jackson). Zijn nieuwe tracks 'She's On Fire' en 'The Addict' vallen zowel in Nederland als in Engeland goed in de smaak.

 


za 12 sep, 19.15 uur - - Theatergids

Benieuwd naar het theater, maar u heeft niemand om mee te gaan. U wilt wel gaan, maar weet niet of een bepaald type genre iets voor u is. Of u legt de keuze bij ons en verzekert uzelf van een zestal onvergetelijke avonden waarop iedere keer een totaal andere kunstvorm centraal staat. Wat uw keuze ook is, onze Theatergids neemt u graag mee op reis. Met deze serie kiest u voor een proeverij van al wat het theater te bieden heeft. Uit de diverse genres selecteerden we een voorstelling waarmee u gegarandeerd goed zit. Van opera tot show, van dans tot toneel, alles komt aan bod. Iedere voorstelling wordt vooraf ingeleid door Manager Programmering & Marketing, Evelien ter Ellen. Ze geeft u tips, weetjes en handreikingen zodat u goed voorbereid in het pluche zit. Neem een duik in het diepe en ga mee met de Theatergids!

VOOR U GESELECTEERD:
Nederlandse Reisopera - Madama Butterfly (opera):
zaterdag 12 september, 20.15 uur

Nachtgasten (improvisatietheater):
maandag 12 oktober, 20.30 uur

Karin Bloemen en Wëreldbänd - Cirque Stiletto 3 (show):
dinsdag 5 januari, 20.15 uur

Mariska van Kolck e.a - Nonsens (musical):
woensdag 3 februari, 20.15 uur

Introdans - ABSOLUUT AMERIKA (dans):
vrijdag 8 april, 20.15 uur

Huub Stapel e.a. - Intouchables (toneel):
zaterdag 28 mei, 20.15 uur


za 12 sep, 20.15 uur - Nederlandse Reisopera - Madama Butterfly / Giacomo Puccini

Als Giacomo Puccini in Pisa Verdi’s ‘Aida’ hoort, besluit hij ook musicus te worden. Zijn moeder regelt via een hofdame die zij kent, een toelage van honderd lire per maand van de koningin. Puccini die tot dan toe uitsluitend pianolessen van een pastoor heeft gekregen, gaat aan het conservatorium in Milaan studeren. Madama Butterfly - gebaseerd op een waargebeurd verhaal - is zijn vijfde opera. In het stuk trouwt het zestienjarige Japanse meisje Cio-Cio San, bijgenaamd Butterfly, met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton. Ze schenkt hem een kind. Wanneer hij weer naar zee gaat, blijft Cio-Cio San achter, hopend op zijn terugkeer. Na een aantal jaren verschijnt hij inderdaad opnieuw, maar met zijn Amerikaanse vrouw. Ze blijken te zijn gekomen om het kind op te halen. Om niet te hoeven leven in schande, doodt Butterfly zichzelf. De Nederlandse Reisopera brengt Madama Butterfly in samenwerking met Het Gelders Orkest, HET Symfonieorkest en Consensus Vocalis. Het gelukzalige duet Bimba dagli occhi pieni di malia aan het eind van het eerste bedrijf, maakt de opera tot een van de beste in het Italiaanse operarepertoire.

Madama Butterfly wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventitels.


zo 13 sep, 11.00 uur - - Stadstheater TOUR

Altijd al eens willen weten hoe de kleedkamers eruit zien? Of hoe de coulissen voelen? Neem de grand tour door het Stadstheater. Kijk achter de schermen, sta op het toneel en herzie eventueel uw ambitie. Vraag wat u altijd al wilde weten. De tour loopt van het balkon tot in de diepste krochten van het gebouw en aan het einde weet u precies hoe we er in slagen van iedere dag een feest te maken!

 


zo 13 sep, 13.00 uur - - Dapper denken (7+) - Kindercursus Theater & Filosofie

zondag 13,20 en 27 september
zondag 4, 11 en 18 oktober
Van 13.00 tot 14.15 uur

Dapper Denken is een theatercursus van zes lessen, waarin kinderen spelenderwijs leren filosoferen. Aan de hand van de verschillende thema’s gaan de kinderen de vloer op om met toneel, muziek en beweging aan de slag te gaan. Kinderen worden gestimuleerd om kritisch en helder na te denken en dagelijkse begrippen onder de loep te nemen. Door gebruik van het toneel wordt de kinderen een podium geboden waar zij hun gedachtes uit kunnen spelen. De laatste middag is een open les en mogen ouders en grootouders komen kijken. Door theatermaker en docente Elfi Boink.

“Ontroerend om tijdens de open les je eigen kind te horen vertellen ‘wie zij is’. Een aanrader voor elk kind.” (Anne)

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Ramadan en Iftar

“De beste mens is hij die het meest nuttige is voor de mensen.? De laatste Boodschapper van Allah

Zoals u al wellicht weet, beleven vele moslims deze dagen de maand Ramadan. Het is niet alleen de maand van vasten en bezinning maar ook de maand voor saamhorigheid. Vanuit deze gedachte nodigen wij u uit voor een iftar maaltijd op 8 juli 2015.

Wilt u aan ons via ayasofyaarnhem@gmail.com doorgeven met hoeveel personen u komt

Inloop 21.00 uur, afsluiting 23.00 uur.

Wij verheugen ons op uw komst.

 

Met vriendelijke groet,

Islamitische Unie – Bahaeddin Budak

 

Sonsbeeksingel   110 — 6822 BJ Arnhem

Tel: 026 ?443 36 94 ? Fax: 026 ? 351 13 19Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode Biënnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.