Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Cook&Book verruilt winkel in Arnhem voor webshop

ARNHEM - Koekboekwinkel Cook & Book vertrekt uit de Arnhemse binnenstad. De zaak gaat nu door als webshop


Arnhemse (38) gearresteerd voor mishandeling bejaarde man (83)

ARNHEM - Een 38-jarige vrouw uit Arnhem is maandag aangehouden voor de mishandeling van een 83-jarige man in mei dit jaar. De Arnhemse heeft schuld bekend en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.


Cheetah in Burgers' Zoo bevalt van zesling

ARNHEM - Een cheetahvrouwtje in Burgers' Zoo in Arnhem is bevallen van een zesling. De zes luipaard-kittens blaken van gezondheid en groeien goed, maakte het Arnhemse dierenpark deze donderdag bekend.


Nijmeegs festival Oddstream volgend jaar ook in Arnhem

ARNHEM - Het kunstfestival Oddstream steekt de Waal over. Volgend jaar en in 2018 komt het festival van de gelijknamige Nijmeegse kunstorganisatie naar Arnhem. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 30 sep, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Jussen speelt Beethoven

Let op!
Dit concert is verplaatst naar: De Eusebiuskerk in Arnhem

 

Twee virtuozen op één avond: Lucas Jussen en Ludwig van Beethoven. De laatste gaf op 2 april 1800 in Wenen met een onorthodox beginakkoord voor het eerst zijn symfonisch visitekaartje af. ‘Ongepast voor een grootschalig concert in een ruim operatheater’, schreven de recensenten de volgende dag. Pianotalent Lucas Jussen tapt uit een heel ander vaatje. Hij trad al eerder op met Het Gelders Orkest en wordt nationaal en internationaal geroemd om zijn zachte en kwetsbare manier van spelen. Na zijn studie bij Maria João Pires, Jan Wijn en Ton Hartsuiker bekwaamt hij zich verder bij de legendarische Menahem Pressler in Amerika. Hij wint in 2011 de Concertgebouw Young Talent Award en twee jaar later de Publieksprijs van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern. Samen met zijn jongere broer Arthur heeft hij een exclusief platencontract bij het roemruchte label Deutsche Grammophon. Hun eerste cd – met werken van Beethoven – is bekroond met platina. Vaste gastdirigent Christian Vásquez is dus in uitstekend gezelschap en opent het seizoen sprankelend met Beethovens Symfonie nr. 1 en 2, afgewisseld met zijn Eerste pianoconcert.


vr 30 sep, 20.15 uur - Introdans - TUTTI (premiŤre)

EXTRA: Het ballet 'In Memoriam' wordt live begeleid door de Corsicaanse zanggroep A Filetta en het ballet 'Cantate' wordt live begeleid worden door Assurd feat. Enza Pagliara.

Let op: er is een dresscode: feestelijk!

Introdans bestaat in seizoen 2016/17 45 jaar en viert dat op grootse wijze met TUTTI, een programma waarin beide Introdans-ensembles maar liefst drie premières van internationaal gevierde choreografen dansen. De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui, de Italiaanse Mauro Bigonzetti en de Griekse Dimitris Papaioannou drukken ieder een heel eigen stempel op de hedendaagse danskunst. In TUTTI plaatsen zij serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijk aardse dans.

In Memoriam
Met veel trots presenteert Introdans als eerste Nederlandse gezelschap het wonderschone In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui (in een integrale versie, want eerder danste Introdans al een fragment uit de choreografie). De wereldwijd bejubelde Cherkaoui onderzoekt in dit meditatieve werk – dat een eerbetoon aan zijn voorouders is – de band tussen werkelijkheid en geheugen. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers magnetische en polariserende krachten als zachtheid en agressie, aantrekking en afstoting, met een bedwelmend effect tot gevolg. In Memoriam wordt live begeleid door de Corsicaanse zanggroep A Filetta.

Cantata
Totaal anders van stijl is Cantata, een rauw, gepassioneerd ‘powerstuk’ waarin choreograaf Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven laten komen. Misschien wel tijdens de laatste uren van een bruiloftsfeest; men heeft er lief, maar soms botsen de meningen ook, verbaal én fysiek. Bigonzetti toont in dit werk – dat steevast op staande ovaties kan rekenen – zijn bijzondere talent voor het werken met grotere dansersensembles, waarbij hij volkse en hedendaagse dansstijlen op een volstrekt natuurlijke wijze mixt. Ook de ‘aardse’ vrouwen van de Italiaanse muziekfolkgroep Assurd, die Cantata live zullen begeleiden, weet hij prachtig te integreren in zijn choreografie.

Nowhere
Van de Griekse regisseur, choreograaf en beeldend kunstenaar Dimitris Papaioannou was, ondanks zijn enorme internationale staat van dienst, nog niet eerder een werk op de Nederlandse danspodia te zien. Papaioannou was onder meer verantwoordelijk voor de openingsceremonies van de Olympische Spelen in Athene in 2004 en van de eerste Europese Spelen in 2015 in Baku, Azerbeidzjan. Wat zijn werk zo bijzonder maakt is dat hij met minimale middelen pure magie weet te creëren. Zo ook een indrukwekkende, korte scène uit zijn productie Nowhere. Een lange rij dansers omsluit en ontkleedt een koppel, waarbij de armen van het ensemble een prachtige, continu golvende zee vormen.
 


za 01 okt, 20.15 uur - Introdans - TUTTI

EXTRA: Het ballet 'In Memoriam' wordt live begeleid door de Corsicaanse zanggroep A Filetta en het ballet 'Cantate' wordt live begeleid worden door Assurd feat. Enza Pagliara.
Let op: er is een dresscode: feestelijk!


Introdans bestaat in seizoen 2016/17 45 jaar en viert dat op grootse wijze met TUTTI, een programma waarin beide Introdans-ensembles maar liefst drie premières van internationaal gevierde choreografen dansen. De Vlaams-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui, de Italiaanse Mauro Bigonzetti en de Griekse Dimitris Papaioannou drukken ieder een heel eigen stempel op de hedendaagse danskunst. In TUTTI plaatsen zij serene schoonheid en verstilling naast hartstochtelijk aardse dans.

In Memoriam
Met veel trots presenteert Introdans als eerste Nederlandse gezelschap het wonderschone In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui (in een integrale versie, want eerder danste Introdans al een fragment uit de choreografie). De wereldwijd bejubelde Cherkaoui onderzoekt in dit meditatieve werk – dat een eerbetoon aan zijn voorouders is – de band tussen werkelijkheid en geheugen. In een denkbeeldige onderwereld verkennen de dansers magnetische en polariserende krachten als zachtheid en agressie, aantrekking en afstoting, met een bedwelmend effect tot gevolg. In Memoriam wordt live begeleid door de Corsicaanse zanggroep A Filetta.

Cantata
Totaal anders van stijl is Cantata, een rauw, gepassioneerd ‘powerstuk’ waarin choreograaf Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp tot leven laten komen. Misschien wel tijdens de laatste uren van een bruiloftsfeest; men heeft er lief, maar soms botsen de meningen ook, verbaal én fysiek. Bigonzetti toont in dit werk – dat steevast op staande ovaties kan rekenen – zijn bijzondere talent voor het werken met grotere dansersensembles, waarbij hij volkse en hedendaagse dansstijlen op een volstrekt natuurlijke wijze mixt. Ook de ‘aardse’ vrouwen van de Italiaanse muziekfolkgroep Assurd, die Cantata live zullen begeleiden, weet hij prachtig te integreren in zijn choreografie.

Nowhere
Van de Griekse regisseur, choreograaf en beeldend kunstenaar Dimitris Papaioannou was, ondanks zijn enorme internationale staat van dienst, nog niet eerder een werk op de Nederlandse danspodia te zien. Papaioannou was onder meer verantwoordelijk voor de openingsceremonies van de Olympische Spelen in Athene in 2004 en van de eerste Europese Spelen in 2015 in Baku, Azerbeidzjan. Wat zijn werk zo bijzonder maakt is dat hij met minimale middelen pure magie weet te creëren. Zo ook een indrukwekkende, korte scène uit zijn productie Nowhere. Een lange rij dansers omsluit en ontkleedt een koppel, waarbij de armen van het ensemble een prachtige, continu golvende zee vormen.


zo 02 okt, 12.00 uur - m.m.v. winnaar Davina van Wely Vioolconcours - Combattimento

Wegens vertraging in het bouwproces van de nieuwe Musiszaal is dit concert verplaatst naar seizoen 17|18.

 

Op een heerlijke zondagochtend maakt u kennis met Nederlandse barokcomponisten, waarvan Graaf Unico van Wassenaer de bekendste is. Al was het alleen al omdat zijn Concerti Armonici werden toegeschreven aan Pergolesi. Stravinsky maakte op deze melodieën zijn 'Pucinella suite'. Maar ere wie ere toekomt, het was Wassenaer die deze prachtige noten schreef. Ook Willem de Fesch is een van Nederlands bekendste componisten. Christiaan Ernst de Graaf is echter minder bekend, schatten wij zo in. Hij was een Haags componist ten tijde van Mozart en leefde van 1723 tot 1804. Zijn werken geven u een duidelijk inzicht hoe in die tijd de gemiddelde componist schreef en hoe Mozart en Haydn daar ver boven uit torenden. Ten slotte een verrassing voor u, want de winnares van het Davina van Wely vioolconcours 2016 zal voor u een vioolconcert van Vivaldi gaan spelen!

 


zo 02 okt, 13.30 uur - plan d- / Andreas Denk - Buurman in de Bieb (6+)

De twee buurmannen zitten samen in de bibliotheek. De een is driftig aan het gamen op de computer, de ander kijkt naar
natuurfilmpjes op zijn Ipad. Omringd door torenhoge kasten vol met boeken, verliezen de twee vrienden zich in hun digitale wereld. Maar dan vallen de computers plotseling uit. Wat nu? De mannen gaan op zoek naar stroom. Ineens zien zij kastenvol boeken om hen heen. Ze worden nieuwsgierig, wat staat er allemaal in die boeken? Raar maar waar hoe zit dat alles in elkaar en hoe komen ze toch bij de bovenste plank? Tijd voor een spannende ontdekkingstocht door de bieb! De buurmannen klimmen in de boekenkasten, laten zich naar beneden glijden en houden een omvallende boekenkast tegen - net op tijd! Ze slaan de verschillende boeken open en verdwalen in fantastische verhalen van vlinderoverlast en exploderende experimenten rondom een zakpopcornmachine. Ze lezen, ze kijken, ze luisteren en dansen tussen de boeken door. Binnen een mum van tijd is de bibliotheek veranderd in een vrolijke chaos. Buurman in de Bieb is het vervolg op de succesvolle voorstelling Buurman op vakantie en Buurman in de Winter. In deze muzikale dansvoorstelling brengen de buurmannen een ode aan het boek, aan de verhalen en de verbeeldingskracht. Natuurlijk gaat er als vanouds veel mis in de wereld van de buurmannen, maar de vrienden weten dat ook nu weer op geheel eigen wijze prachtig op te lossen. Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Wijkregisseur Wendy vertrekt

Wendy nam vandaag afscheid met een bescheiden receptie waar alle actieve bewoners voor waren uitgenodigd waar zij de afgelopen vier jaren mee heeft gewerkt. Dat gebeurde in het MFC Klarendal met een hapje en een drankje. Maar ook met een toespraak waarin er wat werd verteld over haar precieze en accurate werkwijze, met zowel de bewoners als de wethouders waar ze mee te maken heeft in haar werk.

Wendy gaat binnenkort gestationeerd zijn in het Wijkteam Leefomgeving van Presikhaaf. Maar eigenlijk vond ze dat ze nog niet klaar was in (o.a.) Klarendal. Een toespraak deed ze liever niet, ze kan er al zo slecht tegen: afscheid nemen…

Cadeautjes? Veel babycadeautjes, zoals ook een rompertje met het Klarendal logo er op. Wendy is namelijk zwanger!

Wij wensen Wendy veel geluk, met zowel werk als het nieuwe leven wat komt!

_____________________________________________________________

Meer weten over de aan te komen veranderingen binnen ‘wijkgericht werken’? Lees een achtergrond artikel (tevens voorpagina van de afgelopen wijkkrant) op Arnhem Direct.Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.