Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Mies Bouwman geeft startsein voor nieuwbouw Het Dorp

ARNHEM - Oud-televisiepresentatrice Mies Bouwman geeft maandag het startsein voor de nieuwbouw van Het Dorp in Arnhem. Dat is nog een woonwijk voor lichamelijk gehandicapten in Arnhem. Het Dorp is bijna 55 jaar geleden tot stand gekomen via een marathonuitzending Open Het Dorp op televisie die werd geleid door Mies Bouwman.


Topdrukte op Hemelvaartsdag in en rond Arnhem

ARNHEM - Arnhem wordt 2 dagen voor de komst van het Italiaanse wielerspektakel de Giro al overspoeld door toeristen. Op Hemelvaartsdag stonden er 3 files op en rond de op- en afritten van de snelweg A12.


Vergeving als wapen thema van Dodenherdenking Velp

VELP - Over verzoening tussen voormalige vijanden, als enige manier om te voorkomen dat de ene oorlog de ander op volgt, sprak oud-president van de Hoge Raad der Nederlanden Geert Corstens tijdens de Dodenherdenking in Velp. Hij hield zijn gehoor in de voormalige Parkstraatkerk in Velp het levensverhaal voor van Jean Paul Samputu, een muzikant uit Rwanda.


Bijna 1 op de 5 Rozendalers maakte de bevrijding mee

ROZENDAAL - ?Het Gelderse Rozendaal staat derde in de lijst van Nederlandse gemeenten met het hoogste percentage mensen die de bevrijding in 1945 hebben meegemaakt. Na Laren (20,9 procent) en Bergen in Noord-Holland (18,7 procent) volgt Rozendaal met 18,2 procent. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
10 Cloverfield Lane
Een jonge vrouw wordt na een auto-ongeluk wakker in een kelder. Een man claimt haar gered te hebben van een aanval die de buitenwereld onleefbaar heeft gemaakt. Vervolg op Cloverfield.

45 Years
Vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate en Geoff te horen dat het lichaam van Geoff's eerste grote liefde is gevonden nadat zij was vermist in de Alpen in de jaren '60. Van de regisseur van Weekend.

A Bigger Splash
Een beroemde zangeres neemt pauze op een eiland met haar vriend terwijl ze herstelt van een operatie aan haar stembanden. Dan komt haar oude producer en oude geliefde aan op het eiland met zijn dochter. Met Tilda Swinton, Dakota Johnson, Ralph Fiennes en Matthias Schoenaerts.

A Perfect Day
Een groep hulpverleners zijn in een verlaten Bosnisch dorp om daar de watervoorziening te herstellen. Iedere hulpverlener heeft zo zijn eigen reden om daar te zijn. Met Benicio del Toro, Olga Kurylenko en Tim Robbins.

Alvin en de Chipmunks: Roadtrip (NL)
Na een reeks misverstanden denken de Chipmunks dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk gaat vragen en hen achter laat in New York. Ze gaan op reis om het aanzoek te dwarsbomen. Derde film uit de reeks.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 06 mei, 19.15 uur - Nederlands Dans Theater 1 - Inleiding Seperate Ways

Een uur voorafgaande de voorstelling of het concert zal er in de aangegeven zaal een inleidend gesprek gehouden worden waar u aan deel kunt nemen.


vr 06 mei, 20.15 uur - The African Mamas & Leoni Jansen - Graceland: de muziek en het verhaal

Zuid-Afrikaanse topzangeressen brengen de hits en het fascinerende verhaal van Paul Simons’ legendarische album ’Graceland’.

The African Mamas zijn terug in de Nederlandse theaters! De Zuid-Afrikaanse topzangeressen brengen in ‘Graceland’ het fascinerende verhaal van Paul Simons’ legendarische album, dat bijna dertig jaar geleden verscheen. Voor het eerst werd westerse popmuziek gecombineerd met energieke Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën.

Het begon allemaal toen Simon een cassettebandje met accordeonliedjes uit Soweto hoorde, straatmuziek, waar de levendigheid vanaf spatte. Die frisheid vertaalde hij naar ‘Graceland’, met hits als ‘Homeless’, ‘You Can Call Me Al’ en ‘Under African Skies’. Ondanks de controverse die er ontstond – Simon negeerde de internationale culturele boycot van Zuid-Afrika – werden de betrokken Zuid-Afrikaanse artiesten in één klap beroemd en stonden in 1987 duizenden mensen, blank en zwart, samen te dansen tijdens het beroemde Graceland-concert in Zimbabwe. The African Mamas gaan met Leoni Jansen en een swingende band terug naar dat gevoel.
www.wereldtheater.com
 


vr 06 mei, 20.15 uur - Nederlands Dans Theater 1 - Separate Ways

‘Separate Ways’ belooft een spannend programma te worden, met twee wereldpremières. De Brits-Israëlische choreograaf, drummer en componist Hofesh Shechter is een van Engelands meest geprezen dansmakers, die intens fysieke werken aflevert. NDT-huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot zijn verantwoordelijk voor “de meeste hoogtepunten in de recente geschiedenis van NDT”, schreef De Telegraaf. Van het duo ziet u de eerste nieuwe creatie sinds hun jubileumvoorstelling ‘25 Years León & Lightfoot’ in 2014.

De pers over de voorstelling:
'Alle dansers zijn goed voor goud.'' - NRC Handelsblad
'Flitsend, virtuoos en met een ruim reservoir aan melancholie.' - Theaterkrant 
'Waar 'Shut Eye' als een perfecte huid van het gezelschap is, gepolijst, glanzend, gevoelig en zacht, is Clowns de bloederige, duistere binnenkant van het lichaam. Als een wild bonkend hart, vol moordlustige, maar hypnotiserende verlangens' - Dance Talk
'Verbindende schakel: de extreem veelzijdige en muzikale dansers van Nederlands Dans Theater die beide stukken even vanzelfsprekend dansen. Alleen daarom al is het programma 'Separate Ways' geslaagd.' - de Volkskrant 
 


za 07 mei, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Liza Ferschtman speelt Mendelssohn

Mendelssohn - Ouverture Die Hebriden
Mendelssohn - Vioolconcert
Sjostakovitsj - Symfonie nr.5

‘Niets minder dan een openbaring’, kopt de New York Times in 2013 na Liza Ferschtmans debuut in Amerika. De krant roemt haar ‘doordringende intensiteit, puurheid en de grote schoonheid van haar spel’. The Guardian toept er in 2014 overheen en is ondersteboven van haar ‘geweldige lyrische kwaliteit’ en haar ‘virtuoze cadenza’. De Nederlandse violiste - dochter van een uit Rusland geëmigreerde cellist en pianiste - bouwt aan een formidabele internationale carrière. Net als dirigent Christian Vásquez is ze dit seizoen opnieuw een zeer gewaardeerde gast van Het Gelders Orkest. Samen brengen zij een sprankelende uitvoering van het meesterlijke Vioolconcert van Felix Mendelssohn. Na de pauze ontfermt hij zich over Sjostakovitsj’ Vijfde symfonie waarin de componist ogenschijnlijk een eerbetoon brengt aan de idealen van de Sovjet-maatschappij. Sjostakovitsj revancheert zich hiermee op grootse wijze nadat de Stalinisten zijn laatste opera een chaos noemen en hemzelf een landverrader. De Vijfde krijgt als ondertitel ‘Het antwoord van een Sovjetkunstenaar op terechte kritiek’ mee. Niets is echter minder waar. Russische retoriek, Zuid-Amerikaans geïnterpreteerd.

 


za 07 mei, 20.15 uur - Legendary Albums Live - Stevie Wonders ?Songs in the Key of Life?

Een topband en drie meeslepende solisten spelen Stevie’s meesterwerk integraal

Het meesterwerk Songs In The Key of Life uit 1976 is een van de mijlpalen uit de popgeschiedenis en onderdeel van ons collectieve muziekgeheugen. Stevie Wonder verkeerde in absolute topvorm en leverde zijn meest succesvolle album ooit af, met onvergetelijke wereldhits als Sir Duke, I Wish, As, Isn't She Lovely en Pastime Paradise.

Legendary Albums Live presenteert dit conceptalbum integraal tijdens een theatraal concert, geregisseerd door Jos Thie. Een topband en de drie formidabele solisten Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust zullen er voor zorgen dat u niet lang in uw stoel kunt blijven zitten.

Bereikbaarheid Musis en Stadstheater Giro Gelderland
Op 7 en 8 mei kleurt Arnhem roze! Musis en Stadstheater Arnhem zitten middenin de stad, hieronder informatie over onze bereikbaarheid:
Lopend en met de fiets zijn wij continu bereikbaar.
Op zondag 8 mei is tussen 14:15 en 18:15 uur de binnenstad van Arnhem met de auto niet bereikbaar.
De Velperbuitensingel is vanaf zaterdag 7 mei 19:00 uur gesloten tot uiterlijk maandagochtend 9 mei 5:30 uur. Bezoekers kunnen via de Velperbinnensingel de stad in en uit.

Voor meer informatie omtrent Giro Gelderland zie www.girogelderland.nlMelden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Giro roze? Ook door Klarendal!

Afgelopen periode werden er de meest mogelijke side-events bedacht in de steden. Arnhem verwacht veel bezoek en kleurt roze. Ook de modeondernemers uit Klarendal laten zich zien.

De Giro Fashion Ride is een geweldig mode-event tijdens de Giro Gelderland tussen 11.00u en 17.00u. Op zaterdag 7 mei start de Fashion Ride voor de renners uit bij de officiŽle start van de Giro. Vervolgens zijn er modeshows op vijf locaties in het centrum (7 straatjes) en het Modekwartier (meer hier dan daar!!). De modellen worden met hun gevolg in een bonte roze stoet van catwalk naar catwalk gefietst.

Dit moet je meemaken!Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.