Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Vitesse viert feestje met fans op Oost-promenade

ARNHEM - Mocht Vitesse zich zondag plaatsen voor Europees voetbal, dan gaan de spelers van de Arnhemse club dat succes samen met de supporters vieren op de Oost-promenade van stadion GelreDome.


Directeur Gelders Orkest vertrekt

ARNHEM - Directeur George Wiegel (58) van Het Gelders Orkest vertrekt. Hij is vandaag benoemd tot algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


Bauhaus wil per se bouwmarkt in Arnhem

ARNHEM - De Duitse winkelketen Bauhaus wil per se in Arnhem op bedrijvenpark IJsseloord 2 een grote bouwmarkt bouwen. Dat laat het bedrijf in een reactie weten. Desnoods wordt de bouw bij de rechter afgedwongen.


Parkeerverbod Malburgen tegen overlast GelreDome
ARNHEM - Om de overlast door bezoekers van GelreDome tegen te gaan, wordt in het zuidelijke deel van de Arnhemse wijk Malburgen-West een parkeerverbod afgekondigd buiten de vakken. Met name rond wedstrijden van Vitesse heerst al jaren chaos in de wijk.


 Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Avengers: Age of Ultron 3D
Tony Stark wil zijn collega's ietwat ontzien en ontwikkelt een AI-programma om het kwaad te bestrijden. Deze gaat echter iets te ver in zijn opruimwoede en ziet al snel de hele mensheid als grote bedreiging. Joss Whedon keert terug als regisseur.

Bears (NL)
Natuurdocumentaire over een berenfamilie. In de film is te zien hoe de jonge welpen belangrijke levenslessen leren. Een heel jaar lang zien we hoe de beren overleven in hun habitat in Alaska.

Bloed, Zweet & Tranen
In deze biopic volgen we het leven van Andre Hazes: een van de grootste zangers die Nederland ooit heeft gekend. In drie fases van zijn leven zien we hoe Hazes uitgroeit van klein jongetje tot de zanger die hij was. Van de maker van De Marathon.

Cinderella (NL)
Ella (Assepoester), wordt dagelijks gepest door haar kattige stiefzussen en wrede stiefmoeder. Desondanks blijft ze positief. Als er een groot bal wordt gehouden door de prins, ziet Ella een grote droom uitkomen. Met Lily James.

Citizenfour
Documentaire over Edward Snowden, de NSA-medewerker die aan licht bracht dat de Amerikaanse overheid alle moderne communicatiemiddelen kan afluisteren.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
vr 29 mei, 20.15 uur - Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet) & Amsterdam Sinfonietta - Mozart, J. Taverner, Grieg

programma
Mozart: Klarinetconcert in A, KV 622
J. Tavener: The Repentant Thief (voor klarinet en orkest)
Grieg: Strijkkwartet nr. 1

Amsterdam Sinfonietta speelt samen met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer het hemelse ‘Klarinetconcert, KV 622’ van Mozart. Het is een van zijn laatste composities. Mozart schreef het werk voor zijn vriend Anton Stadler, die een voortreffelijk klarinettist moet zijn geweest, zo fraai en virtuoos als Mozart voor hem schreef. Van alle concerten voor blaasinstrumenten die Mozart componeerde, is dit stellig het rijkste en meest afgewerkte. Vooral de orkestpartij is belangrijker dan bij zijn andere blaasconcerten. Mozart voltooide dit concert in oktober 1791, een paar maanden voor zijn dood. De sfeer van dit concert verschilt hemelsbreed met de gemoedstoestand, waarin Mozart op dat moment verkeerde. Maar hij wist dat te scheiden en componeerde juist op die momenten zijn geniaalste muziek. Men denke maar aan zijn ‘Requiem’ uit diezelfde tijd. Lars speelt ook ‘The Repentant Thief’ voor klarinet en strijkers van John Tavener (1944-2013) een gaaf klinkend stukje muziek uit 1900. Tavener liet zich vooral inspireren door de oude muziek (zijn naamgenoot John Tavener (1490-1545) bijvoorbeeld) en de liturgische muziek van de Orthodoxe kerk. Na de pauze hoort u het ‘Eerste Strijkkwartet’ van Edvard Grieg, een energiek werk vol volksmuziek en hartstocht.

 


vr 29 mei, 20.15 uur - Ellen ten Damme - Thuis bij Ellen

Zin in een vrolijke happening in de intiemst mogelijke setting? Kom dan ‘Thuis bij Ellen’. Ze gaat helemaal los voor u, zoals alleen Ten Damme dat kan, vooral als ze thuis is. We zien de veelzijdige diva op haar woonboot Villa Kakelbont, met haar ekster ‘Arie de nepkanarie’. Ze hangt aan de deurpost, oefenend voor de nieuwe Ziggo Dome-show, terwijl ze grappen maakt, waargebeurde verhalen vertelt of verdrietig in een hoekje zit, mijmerend over alles wat mislukt is. Als een muzikale en zingende Pippi Langkous neemt ze u mee langs hoogtepunten en afgronden uit haar leven en onthult ze haar slaapkamergeheimen. 


za 30 mei, 20.00 uur - - Otis Redding III & The All Star Super Soul Section

Op 10 december 1967 kwam soulzanger Otis Redding bij een vliegtuigongeluk om het leven. Slechts 26 jaar oud, maar met diverse grote hits op zijn naam, zoals These Arms Of Mine, Mr. Pitiful, I Can't Turn You Loose, (I've Got) Dreams To Remember, Satisfaction en Respect. Zijn grootste hit scoorde hij postuum met (Sittin'On) The Dock Of The Bay, die drie dagen voor zijn dood was opgenomen.

Otis I was dominee, Otis II de legende, Otis III de zoon.

In de late jaren 70 lieten broer Dexter en Otis III, samen met hun neef al van zich horen als The Reddings waarmee ze grote hits hadden met Remote Control en The Awakening.

 

Otis Redding III treedt al geruime tijd regelmatig op onder eigen naam waarbij hij zowel een aantal eigen nummers zoals Leaving Me alsmede een gepast eerbetoon aan zijn vader brengt. Op tour wordt hij vergezeld door de Engelse superband The All Star Super Soul Section. Deze 8 mans band, compleet met blazerssectie, bestaat uit gevierde Engelse topmuzikanten, die veelvuldig gevraagd worden om topartiesten te begeleiden. Zij openen het concert ook.

Op speciaal verzoek wordt 30 en 31 mei de oversteek naar Nederland gemaakt voor twee optredens. Otis III heeft een speciale band met Arnhem en wilde zelf graag hier opnieuw naar toe. Eind jaren 90 stond hij samen met soullegende, Eddie Floyd in Luxor. Hij hoorde dat er in Arnhem een Otis Reddingplein is en was zowel verrast als vereerd.
 

 


za 30 mei, 20.15 uur - Het Gelders Orkest - Jussen speelt Mozart

programma
Mozart: Ouverture Die Entführung aus dem Serail
Mozart: Pianoconcert nr. 24 in c, KV 491
Bruckner: Symfonie nr. 4 in Es ‘Romantische’

1+1=2. Lucas en Arthur Jussen zijn al jarenlang een twee-eenheid. De jonge broers zijn onbeschrijflijk goed op elkaar ingespeeld en hun uitzonderlijke talent zorgde ervoor dat pianogrootheid Maria João Pires ze uitnodigde om lessen bij haar te volgen. De laatste tijd slaan ze hun vleugels ook steeds meer solo uit. Arthur – in 2015 nog maar negentien jaar oud – speelt onder leiding Yoav Talmi, de ervaren meester en voormalig chef-dirigent van Het Gelders Orkest, het imposante ‘Pianoconcert nr.?24’ van Mozart. Het programma opent met de ouverture uit ‘Die Entführung aus dem Serail’. Na de pauze zet Talmi zijn tanden in de ‘Romantische’, de populaire vierde symfonie van Anton Bruckner.

 


za 30 mei, 21.30 uur - Swingnight - dance-classics, 80's, 90's en top 100

Iedereen kan zich uitleven op vertrouwde rock-hits, soul, disco, funk, dance-classics en natuurlijk de huidige top 100 muziek. Kortom de Swingnight is voor een breed publiek. Doordat er voor iedereen volop dansruimte is, kun je lekker swingen, dansen, volledig uit je dak gaan of een leuk avondje uit hebben...

Entree: € 6,-
Kaartverkoop: Deurverkoop (op de avond zelf)

 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Gezond eten voor je kind

Brede school Klarendal/St. Marten organiseert voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar, een ouderavond op Kweekland.
Kweekland is de ontmoetingsplek voor stadslandbouw in Arnhem. Educatie, reÔntegratie en verbinding in de wijk zijn de drie doelen van Kweekland.
Voor meer informatie stadstuinkweekland.nl

Datum: woensdag 3 juni 2015
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: Kweekland (naast basisschool De Wijzer)
Dalweg 70a Arnhem

programma
19.30 uur Rondleiding bij Kweekland voor geÔnteresseerden.
20.00 – 20.15 uur Start programma met korte inleiding Kweekland door Steven Koster.
20.15 – 21.30 uur Thema ?Voeding voor kinderen? door Paulien Kruiper, diŽtist.

Met onder andere:
- De suikerkwis: hoeveel suiker zit er eigenlijk in dranken?
- Tips voor hoe om te gaan met lastige eters.
- Etiketten lezen: trap niet meer in de verkooppraatjes van de fabrikant!

21.30 uur Sluiting

Deze gratis avond gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen. Aanmelden kunt u uiterlijk 27 mei per mail via Marij Snel

(Indien de avond niet doorgaat, wordt u hierover uiterlijk maandag 1 juni geÔnformeerd.)Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.