Aanbiedingen!
Aalsmeer - Abcoude - Alkmaar - Almelo - Almere - Alphen aan den Rijn - Amersfoort - Amsterdam - Amstelveen - Apeldoorn - Arnhem - Assen - Baarn - Barendrecht - Barneveld - Bergen op Zoom - Breda - Beverwijk - Boxmeer - Bussum - Capelle aan den IJssel - Coevorden - Culemborg - Delft - Delfzijl - Den Bosch - Den Haag - Den Helder - Deventer - Diemen - Doesburg - Doetinchem - Dordrecht - Drachten - Dronten - Echt-Susteren - Edam-Volendam - Ede - Eindhoven - Emmen - Enschede - Gelderland - Gorinchem - Gouda - Groesbeek - Groningen- Haarlem - Harderwijk - Heemskerk - Heerenveen - Heerhugowaard - Heerlen - Helmond - Hengelo (0v)- Hilversum- Hoofddorp - Hoogeveen - Hoorn - Houten - IJmuiden - Kampen - Kerkrade - Leerdam - Leeuwarden - Leiden - Lelystad - Leusden - Maastricht - Meppel- Naarden- Nijkerk - Nijmegen - Oosterhout - Oss - Overbetuwe - Purmerend - Raalte - Rheden - Ridderkerk - Roerdalen - Roermond - Rotterdam - Scheveningen - Schiedam - Sittard - Sliedrecht - Sneek - Soest - Spijkenisse - St. Hubert - Tiel - Tilburg - Uden / Veghel - Utrecht - Valkenburg - Veenendaal - Velp - Venlo - Venray - Vlaardingen - Vlissingen - Volendam - Wageningen - Wijchen - Winschoten - Winterswijk - Woerden - Zaandam - Zaltbommel - Zeist - Zoetermeer - Zutphen - Zwolle

BelgiŽ:  
Antwerpen - Brussel -

Contact
Arnhem
Gemeente Arnhem
OfficiŽle site met contact- gegevens, openingstijden, het gemeenteloket en informatie over bestuur en organisatie.

Plattegrond Arnhem

Handige stadskaart van Arnhem.

Legpuzzel Stadsvilla Sonsbeek

 Nieuws.nl  
?Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top?

Medewerkers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben deze week aan het bestuur verscheidene opties voorgelegd om het opkoopprogramma van de centrale bank uit te breiden naar staatsleningen. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van een niet met naam genoemde bron die bij de vergadering aanwezig was.

De gepresenteerde plannen richten zich naar verluidt op het opkopen van staatsobligaties van kredietwaardige landen, tot een bedrag van vijfhonderd miljard euro. Over het opkopen van staatspapier van landen met een zogenoemde junkstatus, zoals Griekenland, zou niet zijn gesproken.

De bijeenkomst was bedoeld om de verschillende opties op een rij te zetten om de extreem lage inflatie in de eurozone op te vijzelen. De bestuurders was gevraagd hun mening voor zich te houden. Er is dan ook nog geen besluit genomen. De eerstvolgende beleidsvergadering van de ECB is op 22 januari.

Het bericht ‘Opkopen staatspapier voorgelegd aan ECB-top’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Grote partij zware wapens onderschept

In opdracht van de Brabantse politie is woensdag in KroatiŽ een grote partij zware vuurwapens onderschept. Een busje met zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, vuistvuurwapens, handgranaten en munitie was op weg naar Nederland en werd tegengehouden. De Nederlandse bestuurder werd aangehouden, maakte de politie vrijdag bekend.

In KroatiŽ, BelgiŽ en Nederland werden tegelijk nog dertien verdachten aangehouden, onder wie de 42-jarige hoofdverdachte uit Den Bosch.

Op plekken in Den Bosch en Hedel vond de politie nog meer wapens: vuurwapens en handgranaten plus munitie.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bericht Grote partij zware wapens onderschept verscheen eerst op Nieuws.nl.


Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) ontkent dat hij weigert een wet uit te voeren om topinkomens bij corporaties aan banden te leggen. Maar hij wil die wet wel zorgvuldig invoeren. Blok wil voorkomen dat hij opnieuw door de rechter wordt teruggefloten. Dat gebeurde bij een eerdere poging de topinkomens in de sector aan te pakken.

De Senaat nam eind vorig jaar een wet aan die topinkomens bij de (semi)overheid moet beperken. Blok en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) zeggen die wet pas volgend jaar te kunnen uitvoeren. Blok wees er vrijdag voor aanvang van de ministerraad op dat hij gebruikmaakt van een overgangstermijn in de wet. Dat is volgens hem nodig om de wet goed in praktijk te brengen. Blok onderstreepte dat hij het nodig vindt de topinkomens aan te pakken.

Het beperken van de topinkomens is vooral een wens van regeringspartij PvdA. Die is niet blij met de opstelling van de VVD’ers Blok en Schippers.

Het bericht Blok wil nieuwe nederlaag bij rechter voorkomen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband

Robert Maaskant heeft Dirk Marcellis vrijdag aangewezen als nieuwe aanvoerder. De verdediger, die onlangs overkwam van AZ, volgt Jelle ten Rouwelaar op. De doelman moest zijn aanvoerdersband inleveren omdat Maaskant liever een veldspeler als captain heeft. Ten Rouwelaar blijft wel reserveaanvoerder. Dat geldt ook voor middenvelder Erik Falkenburg.

Marcellis reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben vereerd met het vertrouwen van Maaskant. We gaan er alles aan doen om een goede tweede seizoenshelft te draaien.”

Het bericht Maaskant geeft Marcellis aanvoerdersband verscheen eerst op Nieuws.nl. DG - Arnhem  
Arnhemmer in hoofd gestoken bij kinderspeelparadijs

GORINCHEM/ARNHEM - Een 48-jarige man uit Arnhem is zondag meermalen met een mes gestoken op de parkeerplaats van bowlingcentrum Pirateneiland aan de Kleine Schelluinsekade in Gorinchem. Hij kreeg daarbij ook steken in zijn hoofd en is ernstig gewond geraakt.


Bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt ongeval

ARNHEM - Doordat de bestuurder van een witte Volkswagen Polo zondagavond geen voorrang verleende, reed de bestuurder van een andere auto op de kruising Watermuntstraat/Pijlkruidstraat in Arnhem een flinke deuk in zijn auto. Daarbij raakten geen van beide bestuurders gewond maar wel allebei de voertuigen flink beschadigd.


's Middags of tijdens de spits naar voorstelling Oostpool

ARNHEM - Theaterhuis Oostpool gaat experimenteren met voorstellingen op ongebruikelijke tijdstippen, zoals om 14:00 uur 's middags of precies tijdens de avondspits. Volgens Oostpool kunnen mensen die onregelmatige diensten werken of juist in de avond of tijdens het weekend niet vaak naar het theater. Reden voor de proef.


Arnhem onderzoekt 'wonen op Arnhems buiten'

ARNHEM - Het stadsbestuur van Arnhem wil wonen mogelijk maken op bedrijfsterrein De Hes-Oost in de wijk Rosande-Klingelbeek en op het terrein van het Elektrum aan de Klingelbeekseweg. Dat maakt wethouder Geert Ritsema van Ruimtelijke ordening bekend. De terreinen kampen met groeiende leegstand. Films in Arnhem : Biosagenda.nl  
Central Intelligence
Een CIA-agent gaat naar de reŁnie van zijn school. Daar haalt hij Calvin op, die vroeger zeer populair was. Onder luid protest van Calvin gaan ze op een gevaarlijke CIA-missie. Met Kevin Hart en Dwayne Johnson.

Een man die Ove heet
Ove is wat je noemt een oude nukkige man. Elke dag controlereert hij of zijn buren zich wel aan de regels houden. Als zijn nieuwe overburen zijn brievenbus omver rijden ontstaat er onverwachts een vriendschap.

Elle
Elle gaat over een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, die leiding geeft aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Van regisseur Paul Verhoeven.

Finding Dory 3D
In dit nieuwe avontuur gaat Dory met haar vrienden Nemo en Marlin weer op avontuur. Dit keer is ze op zoek naar haarzelf. Waar komt ze vandaan? Wie waren haar ouders? Vervolg op Finding Nemo.

Freeheld
Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moet Stacie strijden voor het recht op het pensioen van Laurel. Met Ellen Page.


 Musis & Stadstheater Arnhem | Voorstellingen  
wo 26 okt, 20.15 uur - Theatergroep Suburbia (Anneke Blok, Susan Visser e.a.) - Winterbloemen

Vier vriendinnen zijn op weg naar een luxe wellness oord in de Ardennen. Ze gaan een feestelijk punt zetten achter een emotionele periode van een van hen. Hun auto’s knallen echter op elkaar in een sneeuwstorm en raken total loss.
Wonder boven wonder zijn ze zelf ongedeerd. Nu is het wachten op verlossing. Als die ooit komt, tenminste. Het wordt een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft.
Wat, als dit hier… wij hier… alles hier… niet meer waar is. Zou het niet kunnen: dat de klap zo hard was. Zo plotseling. Dat we nog niet in de gaten hebben dat we er niet meer zijn.
Een indringende voorstelling over vriendschap, levensdrift en eindigheid. Gespeeld door een ijzersterke cast: Susan Visser, Anneke Blok, Lotje van Lunteren en Astrid van Eck.

Winterbloemen is het nieuwe Nederlands toneelstuk van schrijver Peer Wittenbols, geregisseerd door Rob Ligthert. Samen hebben zij een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten recent succes met ‘Liefdeslied’ en ‘Honingjagers’.

De pers schreef over de voorstelling:
'De mooie tekst, de vlotte regie en het sterke spel doen wat theater zo mooi kan doen. We hebben medelijden met de sores van deze vrouwen, maar kunnen er ook om lachen. Dat is troostrijk. Daarmee is Winterbloemen een puike toneelavond voor vrouwen èn mannen.' - Scènes ????
'Peer Wittenbols weet in zijn stukken steevast een rake en herkenbare wereld van verdriet en tegenslag op te roepen; tegelijk houdt hij sentiment en geschmier buiten de deur.' - Volkskrant ???
'De actrices weten wel raad met het rijke materiaal van Wittenbols en dat levert een reeks heerlijke scènes op.' - Telegraaf ???½

Lenneke kijkt

Hoe kijkt een bezoeker naar een voorstelling? Wij vroegen het ons af en vonden Lenneke. Lenneke kijkt naar voorstellingen, niet als recensent, maar als mens. Lees mee!


do 27 okt, 20.00 uur - Well Made Productions - Inleiding A Raisin in the Sun / Lorraine Hansberry

Als onderdeel van de voorstelling A Raisin in the Sun kunt u gratis een inleiding bijwonen verzorgd door Mitchell Esajas van New Urban Collective. De inleiding gaat over de auteur van het stuk: Lorraine Hansberry (1930-1965). Hansberry is in Nederland vrij onbekend, terwijl haar werk en filosofie inzicht geeft in de complexere vraagstukken als burgerschapsvorming en diversiteit. Thema’s die anno 2016 actueler zijn dan ooit.


do 27 okt, 20.30 uur - Well Made Productions - A Raisin in the Sun / Lorraine Hansberry

De familie Younger wacht met spanning de uitbetaling van de levensverzekering van de overleden vader. Elk familielid heeft een eigen idee over hoe het geld het beste besteed kan worden: moeder Lena wil een huis kopen in een goede, witte buurt, zoon Walter Lee heeft zijn zinnen gezet op een investering in een drankzaak en progressieve dochter Beneatha bekostigt liever haar medicijnenstudie. De familieleden komen lijnrecht tegenover elkaar en hun dromen te staan.
‘A Raisin in the Sun’ vertelt een verhaal over familiebanden die buigen, maar niet barsten onder druk van onderlinge strubbelingen en sociale systemen. De opvoering in 1959 betekende een kleine revolutie in Amerika: het was de eerste voorstelling op Broadway met een zwarte cast, regisseur en auteur. Niemand had verwacht dat het werk van Lorraine Hansberry ook nog eens uitgeroepen zou worden tot het beste toneelstuk van dat jaar. Dit is het eerste deel van het drieluik ‘Raisin Cycle’ van Well Made Productions over de zwarte identiteit in het Westen door de jaren heen.De pers schreef over de voorstelling:

'De familie Younger zijn mensen, met eigen dromen en gebreken. Mensen waarin iedereen zich kan herkennen. A Raisin in the Sun bedient een groots, cultureel divers publiek. En dat gebeurt niet vaak genoeg in het Nederlands theater.' - Theaterkrant ????

'In Nederland wordt er, meer dan een halve eeuw na Hansberry, nog maar weinig repertoire geschreven vanuit een zwart perspectief voor zwarte acteurs. (…) Het jonge Well Made Productions doet een prijzenswaardige en meer dan geslaagde poging daar verandering in te brengen door ‘A Raisin in the Sun’ voor het eerst op de Nederlandse planken te brengen. (…) ‘A raisin in the sun’ verdient, kortom, een groot en een zo divers mogelijk publiek.' - Trouw ????


vr 28 okt, 19.00 uur - Het Gelders Orkest - Halloween in concert

Let op!
Dit concert is verplaatst naar: De Eusebiuskerk in Arnhem

 

Trick or treat? Pompoenen in de aanslag, want het wordt griezelen op All Hallows Eve oftewel Halloween! Dit spookachtige familiefeest is afgeleid van het Keltische Hallow-e'en, in de christelijke cultuur bekend als Allerheiligenavond. Meestertovenaar Daniel Raiskin - onlangs nog uitgeroepen tot ‘een van de laatste grote talenten die de oude Sovjet-Unie heeft voortgebracht’ en Het Gelders Orkest presenteren een programma vol sinistere klanken... Camille Saint-Saëns opent huiveringwekkend door de doden om klokslag twaalf uur met een duivelse viool te wekken voor een Danse Macabre op het kerkhof. Live in de concertzaal nog griezeliger dan in het Spookslot in Kaatsheuvel. Zijn Russische tijdgenoot Modest Moessorgski koketteert eveneens met het rijk der duisternis; in zijn Nacht op de kale berg staat een heksensabbat centraal. En Liadovs Kikimora, de Slavische heks die al na zeven jaar volwassen is maar dan slechts een hoofd heeft zo groot als een vingerhoed, heeft ook al kwade bedoelingen. Geef u over aan een avond sidderen in uw stoel onder leiding van een griezelig goede grootmeester.


vr 28 okt, 20.15 uur - The 7 Fingers & Theater Republique Kopenhagen - Bosch Dreams

Met elk een eigen connectie met de schilderijen van Bosch nemen een kunstleraar, een student, een meisje, een kunstverzamelaar, Salvador Dali en Jim Morrison ons mee op een surrealistische tijdreis tussen 1516 en 2016. Het publiek wordt meegenomen in een fabelachtig fantastische wereld, waar de lichamen en de bewegingen van de acrobaten Bosch’ surrealistische beelden tot leven brengen op het podium.

The 7 Fingers herdenkt Bosch’s dood maar viert zijn leven en kunstenaarschap. In de voorstelling ‘Bosch Dreams’ worden het gemaskerd theater, de komieken en straatparades van 500 jaar geleden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, acrobatische virtuositeit, theatrale intimiteit en videobeelden. De schilderijen en geschiedenis van Bosch worden tot leven gebracht in een wervelende show die ook vraagtekens zet bij de hedendaagse interpretatie van zijn kunst.

Bosch Dreams maakt een magische wereld voor het hele gezin in een acrobatische en magische viering van één van Europa's meest significante schilders aller tijden.

De pers schreef over de voorstelling:
'De Deens-Canadese circusvoorstelling mixt de psychedelische invloed van het oeuvre van Bosch tot een bedwelmend schouwspel met video-animaties, (lucht)acrobatiek, theaterscènes en optochten.' - de Volkskrant ????  
'De cross-over van acteren, acrobatiek en video geeft de voorstelling een geraffineerde mix met als resultaat een prachtig plaatjesboek.' - Scènes ????
'The artists move beautifully in the breathtaking visuals. Beauty and inspiration all over!' - Frederiksborgs Amtsavis ?????
'Dreaming sights and sensual movements that everyone in all ages should - and must go see.' - Teater1 ?????
'Video animations have never been used that powerful on stage!' - Out & about ?????
 Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Google
 Klarendal.nl  
Ga je mee op reis?

De datums van deze bezoeken zijn:

  • 3 november:† Martinuskerk (Steenstraat 7)
  • 10 november:† Joodse synagoge (Pastoorstraat 17a)
  • 17 november:† TŁrkiyem Moskee (Eemslaan 6)

De tijd is telkens tussen 19:30-21:30 uur.

Meer informatie en opgave bij:

Songul Gurses (Rijnstad), s.gurses@rijnstad.nl 06-46440591, Rick Jansen (Villa Klarendal), jansen.rick@gmail.com, 06-17040029

Gelijktijdig met deze bezoeken start het project Abraham-Ibrahiem, waar de groepen 7/8 van de basisscholen KunstRijk en Ibn-I-Sina aan mee gaan doen. In dit project gaan de kinderen op een open manier ervaren dat er overeenkomsten en verschillen zijn tussen het Jodendom, de Islam en het Christendom. Net als de volwassenen zullen de kinderen samen met de leerkracht een† moskee, een synagoge en een kerk bezoeken.

Het project is een gezamenlijke activiteit van de basisscholen KunstRijk en Ibn-I-Sina, Villa Klarendal en de Turkse vrouwengroep van Rijnstad, ondersteund door Lava Jeugdwerk.Divers
Koopzondagen Arnhem

Gemeente Arnhem

Winkels Arnhem

Fotos van Arnhem

Burgers Zoo

Openluchtmuseum

Historisch Museum Arnhem

Museum voor Moderne Kunst

Arnhems oorlogsmuseum 40-45

Airborne Museum

Wijnmuseum

Gelredome

Schouwburg Arnhem
Musis Sacrum

Filmhuis Arnhem

Huisartsendienst Arnhem

Vitesse

Voetbalvereniging Elsweide

Voetbalvereniging VDZ

Arnhemse Boys

ESCA Voetbal

Voedselbank Arnhem

Rechtswinkel Arnhem


Rijnhal
Goudvishal
Carnaval in Arnhem

Installatiebedrijven en loodgieters Arnhem

Abo witgoed service verkoop, reparatie en onderdelen
Auto onderdelen
Evenementen
Arnhem Mode BiŽnnale
Zomer Avond(t)uren
Ome Joop's Tour
Internationale Muziekzomer Gelderland
Sonsbeek Theateravenue
Rio Aan De Rijn
World Statues

Inwoners

Op 1 mei 2014 bedroeg het aantal inwoners van de gemeente Arnhem 150.803 (bron: CBS).

Divers
Klarendal.nl
Klarendal is een van Arnhems meest unieke wijken, niet alleen vanwege haar rijke, vaak roerige geschiedenis, maar zeker ook vanwege haar fantastische ligging, enerzijds vlak aan de rand van Arnhems oudste en mooiste stadspark Klarenbeek, anderzijds dicht bij de Arnhemse binnenstad.