Overzicht & nieuws
  Alcoholtest
  Allergie
  ADHD
  Algemeen
  Alzheimer, Ziekte van
  Artrose
  Astma
  Autisme
  Bloedziekten
  BMI
  Diabetes
  Dyslexie
  Eetstoornissen
  Fitness
  Gebit
  Gewicht & voeding
  Griep
  Haaruitval
  Hart- en vaatziekten
  Heupafwijkingen
  HIV / Aids
  Hoofdpijn
  Hoogsensitief
  Homeopathie
  Huidziekten
  Kanker
  Keel- neus- en oor
  Longontsteking
  ME-CVS
  Menopauze
  Multiple sclerose
  Nierziekten
  Zorgverzekering
  Oogaandoeningen
  Opvoeding
  Ouder worden
  Plastische chirurgie
  Psycho-sociaal
  Reuma
  Rugklachten
  Seksualiteit
  Trombose
  Whiplash
  Ziekte van Lyme
  Zwangerschap
  Divers

  Contact


 
Gezond & Wel
Medisch Forum

Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact en informatie van ervaringsdeskundigen & medisch professionals.

Opgezette lymfeklieren: meestal onschuldig
De opgezette lymfeklieren zijn meestal onschuldig. Veel mensen schrikken er van maar negen van de tien keer is er niets aan de hand. Je lichaam laat hierdoor namelijk goed zien dat het zijn werk goed doet. Je kunt een wondje hebben of een infectie, je lymfestelsel pakt de schadelijke binnendringers meteen aan. Bij twijfel of als de lymfeklieren een hele tijd opgezet blijven, kun je altijd de huisarts raadplegen. Maar meestal is er niets aan de hand en doet je lichaam zijn werk goed en word je weer beter.

Duizenden medicijnen
Deze website bevat onafhankelijke informatie over 6.320 medicijnen in Nederland en BelgiŽ. De medicijnen zijn gekoppeld aan 1.629 ziekten of klachten.
De teksten zijn overzichtelijk geordend en zijn te begrijpen voor iedereen. De site bevat momenteel 80.761 pagina's met informatie en is daarmee de grootste medicijnen- website in Nederland.

Donorvoorlichting
Deze website is bestemd voor iedereen die meer wil weten over orgaan- en weefseldonatie en registratie in Nederland. Ook biedt deze site informatie voor professioneel geÔnteresseerden en andere organisaties die werkzaam zijn in het veld van orgaan- en weefseldonatie.

Drinkt u teveel?
Deze test is bedoeld voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren. De test bestaat uit twee gedeelten die in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Het eerste deel telt zes vragen. Na het invullen ziet u uw persoonlijke uitslag op uw scherm.

Gezond & Wel
 • Ziekenhuis-woordenboek
  Dit woordenboek helpt u bij het zoeken naar de betekenis van allerlei moeilijke woorden die gebruikt worden in ziekenhuizen.

 • Behandelingen
  Vind hier eenvoudig de behandeling waar je informatie over wilt.

  Gehandicapten.com
  Aangepaste vakantie-accommodatie voor rolstoel-gehandicapten en mindervaliden in Hongarije. De recreatie woning is aangepast met hulpmiddelen voor een handicap. Informatie over verhuur vakantiehuis.

  Meldpunt Medicijnen

  Op deze website kunnen gebruikers van medicijnen al hun positieve en negatieve ervaringen met medicijnen melden. Er kan gemeld worden over de werking en bijwerkingen, maar ook over zaken als de bijsluiter en het gebruiksgemak. De meldingen leveren zinvolle informatie op voor patiŽnten, zorgverleners, fabrikanten en overheden.
 • Gesponsorde links

   Gezondheid  
  Volledig verlamde patiŽnt brengt zijn levensverhaal
  Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul TrossŤl (1971) en zijn zwangere ...... Lees verder: Volledig verlamde patiŽnt brengt zijn levensverhaal

  Het Wereldrecord ?grootste EHBO-les? met Irene Moors
  Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors is geslaagd voor haar herhalingsles EHBO. ?Het is fijn om te voelen dat ik nog weet ...... Lees verder: Het Wereldrecord ?grootste EHBO-les? met Irene Moors

  Tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe
  Je tanden stralend wit poetsen en tegelijkertijd iets goeds voor een ander doen, dat klinkt bijna te mooi om waar ...... Lees verder: Tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe

  De belevingscabine maakt dromen waar
  Terug naar de straat waar je geboren bent, een tocht tussen olifanten maken of een concert van je favoriete band ...... Lees verder: De belevingscabine maakt dromen waar


   Gezonde tips van gezondheid.be  
  5 Verrassend gezonde voedingsmiddelen
  Een gezond voedingspatroon hoeft niet per se saai te zijn. Ook producten die met guilty pleasure worden geassocieerd, kunnen goed voor je zijn.

  Vier tips om je relatie sterk te houden
  Onze levenskwaliteit wordt bepaald door alle kleine dingen die we elke dag doen. Dat geldt ook voor de kwaliteit van een relatie.

  Gezondheidsraad: waarom is meer bewegen gezond?
  Er is veel gezondheidswinst te behalen als we meer zouden gaan bewegen: het vermindert het risico op verschillende chronische ziekten en verbetert spierkracht en fitheid. Daarom adviseert de Nederlandse Gezondheidsraad om mensen te stimuleren om structureel meer te bewegen en minder stil te zitten.

  Wereld Alzheimer dag : Negen manieren om uw risico op dementie te verminderen
  Volgens een studie van een internationale expertengroep, zou het risico op dementie met mogelijk 35 procent kunnen verminderd of alleszins uitgesteld worden door bepaalde leefstijlveranderingen en andere preventieve maatregelen.


  Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden