Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


 
Musea internationaal

1000-den kunstwerken online


Louvre
Het Louvre in Parijs is momenteel bezig om al zijn 35.000 kunstwerken en 135.000 tekeningen en schetsen online te zetten. Daarmee wordt 't Louvre het grootste online museum ter wereld. Het zal nog een hele tijd duren voordat de klus is geklaard maar ook nu al is een virtueel bezoekje zeer de moeite waard.

Museum voor Hedendaagse Kunst, San Diego

Vaticaan-museum

Op de site van het virtuele Vaticaan-museum kunt u een virtueel bezoekje brengen aan enkele artistieke hoekjes van het Vaticaan, die op de lijst voorkomen van het Unesco-patrimonium. Zo kunt u een overzicht bewonderen van een fresco in de kamers van Raphale, en video-opnames (in 3D) van de Sixtijnse Kapel, met de beroemde schilderingen van Michelangelo.

g The National Gallery (Londen)

De National Gallery is een museum voor schilderkunst, gelegen aan de noordkant van Trafalgar Square in Londen.
Het museum biedt een zeer volledig overzicht van de West-Europese schilderkunst uit de periode tussen 1250 en 1900. De toegang tot het museum is gratis; voor speciale tentoonstellingen wordt wel een toegangsprijs geheven.

Google

Musea internationaal
Le Musée
Belgisch virtueel museum met werken uit de 19e en 20e eeuw: Magritte, Permeke, Delvaux, Wouters, Ensor en vele anderen.

Hermitage Petersburg

De Hermitage in Sint-Petersburg is één van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld.

MoMA New-York
Het Museum of Modern Art (MoMA) is gevestigd in Manhattan in New York en is een van de meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld. De collectie bestaat uit schilderkunst van de 20e eeuw en beeldhouwkunst van de 20e eeuw, films en foto's en een uitgebreide collectie boeken.


Melden gebroken link      Disclaimer