Contact
 
Wetenschap
Gratis downloaden!
WXtrack
WXtrack is een gratis programma waarmee je de "exacte" positie van satellieten kunt bepalen. Het internationaal ruimtestation ISS is ook een satelliet en die kun je met dit programma volgen.

Wetenschap bij de Wereldomroep
wereldomroep (2K)
U vindt hier de wekelijkse radiorubriek en handzame artikelen over onderwerpen uit de wereld van wetenschap en techniek.

Kennislink
Kennislink biedt een unieke database met meer dan 5000 artikelen, dossiers, links en multimedia.

Ons Zonnestelsel
Maak een reis door het heelal en lees over het ontstaan van ons zonnestelsel.

De Negen Planeten
Hier vindt u een overzicht van de geschiedenis, de mythologie en de huidige wetenschappelijke kennis van alle object (planeten, manen, kleinere objecten ) van ons zonnestelsel.Sterrenkunde.com
Doel van deze site: Astronomie meer bekendheid te geven door informatie te verstrekken over planeten, zon, maan, en sterren.
Urania: inspiratie voor de sterrenkunde
Urania is een van de vijf volkssterrenwachten in Vlaanderen. Urania probeert je te inspireren tot sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart.
Een bijzonder mooie en informatieve website!

Wat een Wetenschap!
Op deze site vind je alles over de belangrijkste wetenschappers uit de geschiedenis. BiografieŽn, ontdekkingen en theorieŽn. VariŽrend van filosofie tot natuurkunde, van het tastbare tot het abstracte. Aan de hand van illustraties en animaties wordt de wetenschap weer tot leven gebracht. Bezoek, bekijk, test je kennis en wissel je ideeŽn uit met anderen.

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Zoek op deze website:
Gesponsorde links

Wetenschap
BioZoek
"De grootste nederlandstalige informatiebron voor de biologie op het net"

Noorderlicht (VPRO)

De Geschiedenis van verschillende landen

Zo werkt...
Hier leest u interessante artikelen in de volgende rubrieken: de mens, economie, in en om huis, internet, natuur, rechten en transport.

Wistudat.net
Op deze site zijn vele leuke en interessante (wetenschappelijke) feiten te vinden op het gebied van biologie, astronomie, geschiedenis, geografie, etymologie, natuurkunde, sport en andere onderwerpen.


 Noorderlog  
20 mei: Eerst religie, toen landbouw?
De oudste tempel ter wereld roept vragen op over de oorsprong van de menselijke beschaving.

19 mei: Het nut van roddelen
Je kunt er van houden of niet, maar het lijkt erop dat roddelen wel degelijk een doel dient: je leert ervan wie je maar beter goed in de gaten kunt houden. Onbewust.

16 mei: Verlichtingseconomen
Hoe schat je de economische groei van een land waar weinig gegevens over bestaan? Een blik in het duister werkt verhelderend.


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?