Contact 


Bioscoop
Nederlandse Filmtips Filmladder
Geeft een filmadvies d.m.v. een overzicht van films gerangschikt naar beoordeling door recensenten.

De Bioscoopagenda
Bioscoopje pikken? Hier vindt u keurig per stad gerangschikt welke films er in welke bioscoop draaien. En als u dan een leuke film hebt uitgezocht dan kunt u HIER reserveren.

Bioscoop reserveren

Films in Amsterdam
Films in Arnhem
Films in Groningen
Films in Nijmegen


 HipHopAgenda.nl - Nieuwste evenementen  
Melkweg x Ancienne Belgique: een wisselend Vlaams succes

Zondagavond 29 mei, 19 uur, niet de standaardtijd voor een concert, maar wel de avond dat jonge Belgische talenten Woodie Smalls en Coely hun opwachting maken in de Melkweg als onderdeel van een uitwisseling tussen de Ancienne Belgique (AB) in Brussel en de Melkweg. Een aantal dagen eerder traden onder andere Rico, Sticks en Typhoon al op in Brussel. Hiphopagenda bekeek een deel van de live feed en zag dat de zaal vol stond en het publiek veel kreeg van en gaf aan de Nederlanders. Zie de link voor de playlist van het event: https://www.melkweg.nl/nl/nieuws/melkweg-x-ancienne-belgique-een-22tracks-playlist-vol-zinderende-belgische-beat-scene-talenten/

Woodie Smalls & Coely

Op de Belgische avond in de Melkweg lag het accent niet alleen op hiphopartiesten, ook andere Belgische artiesten (Admiral Freebee, STUFF en Glints) kregen speeltijd.
HHA bezocht de optredens van Woodie Smalls en Coely.
Bij aankomst blijkt er een rij te staan voor de Melkweg die tot om de hoek bij de Stadsschouwburg loopt. HHA kan zich niet voorstellen dat dit voor deze optredens is, en dat blijkt te kloppen. Er speelt een metalband in de Max en fans zijn met bussen zelfs uit Duitsland gekomen.
HHA loopt via de andere rij moeiteloos naar binnen. Sterker nog, het is eigenlijk helemaal niet zo druk daar. De optredens zijn in de Oude Zaal en in de daarboven gelegen theaterzaal.

?How to kill the vibe?

In de theaterzaal is het tijd voor Woodie Smalls, de uit Sint-Niklaas afkomstige rapper. Het is nog vroeg en het publiek is nog onderweg lijkt het. Het tijdschema is echter onverbiddelijk en Woodie zal zijn ding moeten gaan doen voor een halfvolle zaal.Daar heeft hij het vanaf de eerste seconde niet makkelijk mee. En het publiek is daar gedurende de hele show deelgenoot van.
HHA keek uit naar About the Dutch en vooral naar Night Slugs, maar hoe pakkend die nummers ook zijn, Woodie helpt ze eigenhandig om zeep door z’n houding op het podium. Meermaals spreekt hij het publiek aan: dat er te weinig mensen zijn, dat ze de teksten toch niet kennen, dat ze niet dansen, en zelfs dat we te oud zijn. Een jonge fan doet vooraan hard z’n best, en ook Coely is hem komen supporten.
Tussen de nummers door keert hij zich naar zijn DJ en communiceren ze hoofdschuddend met elkaar.
Blijft staan dat Woodie Smalls een talentvolle rapper is, wiens ontwikkeling HHA met belangstelling zal blijven volgen. Ook bij zijn show tijdens het komende WOO HAH! Festival in Tilburg op zaterdag 2 juli. HHA duimt voor een betere show, voor Woodie Smalls zelf, maar voornamelijk voor het publiek.

Woodie Smalls - foto: Sander de Clerq
Woodie Smalls – foto: Sander de Clerq
Coely - foto: www.flus.be
Coely – foto: www.flus.be

Na Woodie Smalls is het Coely’s beurt, maar dan in de Oude Zaal. Ook die is niet vol, maar voller dan de zaal boven bij Woodie Smalls was.
Coely heeft de bril die ze droeg tijdens zijn optreden afgedaan, en ze komt als een bommetje het podium op om het publiek te verblijden met haar aanwezigheid. Een brok multitalentvolle energie, vol van liefde voor haar muziek, haar DJ Ephonk en collega-rapper Dvtch Norris. En…niet in de laatste plaats..vol van liefde voor haar publiek. En wat ze daarvoor terugkrijgt is een zaal vol publiek dat meedoet met haar ritmes, de refreinen meezingt en lekker meebeweegt op de beat. Behalve op die ene waar drie breaks in zitten, waar zelfs HHA het ritmetechnisch een beetje moeilijk mee heeft.
Halverwege haar optreden is ook Woodie Smalls weer tevoorschijn gekomen en vanaf een afstandje slaat hij de show gade, en hopelijk ook de positieve reacties van het publiek die Coely veroorzaakt met haar stage presence.

HHA was al fan van Coely sinds ze optrad in de kleine zaal van Paradiso en dat blijft zo.† One to watch..and to keep on watching.

Het bericht Melkweg x Ancienne Belgique: een wisselend Vlaams succes verscheen eerst op HipHopAgenda.nl.


D.O. Gibson is On his grind

Afgelopen maand was Canadese rapper D.O. Gibson in het land. Zijn meest intrigerende wapenfeit is waarschijnlijk zijn Guinness Book of Records vermelding: de langste freestyle rap ever, van maar liefst 8 uur en drie kwartier. Dat record heeft de laatste dertien jaar niemand weten te verbeteren. Maar in Amsterdam was hij om andere redenen.

Grant Master Flash

Ten eerste kwam hij in de Duivel (waar anders) zijn nieuwe EP presenteren: ?On this grind?. Het album hoort bij zijn gelijknamige podcast, vooral bedoeld voor jonge rappers en artiesten. D.O. heeft zijn sporen inmiddels verdiend en wil zijn kennis graag overdragen aan ?de jeugd?: hoe positioneer je je als artiest? Welke keuzes maak je en hoe kun je je projecten funden? De man is inmiddels zo berucht vanwege zijn bedrevenheid in het binnenhalen van Canadese fondsen voor zijn projecten en muzikantentrips naar Europa dat hij ook wel ?Grant Master Flash? genoemd wordt.

?On this Grind?

Zijn ruime ervaring, 1000 shows in meer dan tien landen, deelt hij niet alleen in de podcast, maar hoor je ook terug op de EP. De plaat telt 7 nummers en biedt een gevarieerd aanbod van lekkere hiphop. Vooral zijn raps zijn sterk, op de zang valt nog wel iets af te dingen. De eerste track ?Can?t stop, won?t stop? zet meteen de toon met goede bassen en samples.

?Gone Global pt. 2? (interessant genoeg nummer drie op het album, waar ?Gone Global pt. 1? het zevende en laatste nummer van de EP is) heeft een lekkere beat ťn bevat bovendien een shoutout naar Amsterdam. Hoogtepunt van de EP is ?Don?t stop believing?, met een topsample van het gelijknamige nummer van Journey. Een nummer dat je graag een tijdje op repeat zet. Op ?Permanent One? wordt D.O. vergezeld door Canadese zangeres D?Eve Archer, die een fijn zanglijntje bijdraagt. Al met al een steady en prettige EP, die smaakt naar meer. D.O. staat later deze maand op het Fresh Island Festival in KroatiŽ en komt, gezien zijn skills met geldpotjes, vast ook gauw weer eens naar onze hoofdstad.

?Good for the summer?

Naast de lancering van zijn EP maakte hij van de gelegenheid gebruik om een clip te filmen op de idyllische stranden van Nederland. Het aanstekelijke nummer en de bijbehorende clip ?Good for the summer? van de Nederlandse Lloyd de Meza, feat. iLLvibe & D.O. Gibson komen binnenkort uit. Een goede soundtrack voor de zomer, die we vast wel vaker gaan horen.

 

Oordeel: 3,5 uit 5 sterren

 

Het bericht D.O. Gibson is On his grind verscheen eerst op HipHopAgenda.nl.


Gesponsorde links

Uitgaan
4feest
De leukste feestideeŽn en feestlocaties voor een feest, party of evenement.

Leukedingendoen.nl
Horecacard- houders hebben veel voordeel in de horeca


Presale: de meest uitgebreide danceparty agenda van Nederland. Presale.nl
De meeste uitgebreide danceparty agenda van Nederland.

De Nederlandse Muzieksite
Nieuws, festivals, bandpagina's, muzikantenbank etc.

DJGuide
Zeer uitgebreide dj database, evenementen agenda en actualiteiten op dancegebied.Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?