Contact
 

Geschiedenis
Correspondentie Willem van Oranje op internet
Dertienduizend brieven van en aan de Prins van Oranje zijn via internet beschikbaar voor de wetenschap. Onderzoekers van het instituut brachten de correspondentie samen uit bijna tweehonderd archieven en bibliotheken binnen en buiten Nederland.De Verdieping van Nederland
1000 jaar Nederland aan de hand van topstukken uit de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief.Geschiedenis.nl
Deze site is bedoeld voor historici, leraren en ge´nteresseerde leken, kortom iedereen die hart heeft voor geschiedenis.

Het Geheugen van Nederland
Het Geheugen bevat beelden en teksten uit de vaak verborgen collecties van Nederlandse culturele instellingen.

Gesponsorde links

Geschiedenis
Geschiedenis voor Kinderen
Hoi Jongens en Meisjes, welkom op de grootste geschiedenissite voor kinderen. Deze site heeft al meer dan 830.000 bezoekers gehad!

De Geschiedenis van Vandaag
Anno maakt de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor een groot publiek. Zo willen wij helpen het historisch besef in Nederland te vergroten. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. Anno vertelt over onze identiteit. Over Nederlandse waarden, over democratie, onze samenleving, onze cultuur.

Geschiedenis
De geschiedenis van internet (1)
Hoewel het grote publiek internet pas enkele jaren gebruikt gaat de geschiedenis van dit medium terug tot eind jaren vijftig.

De geschiedenis van internet (2)
Chronologische opsomming van de ontwikkelingen in de intenetgeschiedenis.

Biografisch Woordenboek van Nederland
Het Biografisch Woordenboek van Nederland (BWN) is een wetenschappelijk naslagwerk. Hierin zijn korte levensbeschrijvingen opgenomen van personen die in de tweede helft van de negentiende eeuw en in de twintigste eeuw in Nederland of in de Nederlandse overzeese gebiedsdelen een rol van enige betekenis hebben gespeeld.

Vereniging Levende Geschiedenis Nederland
De VLGN is een multi-period re-enactment vereniging welke zich richt op de jaren 1568 tot 1912. De VLGN neemt deel aan vele evenementen, zowel in binnen als buitenland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris.Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden of hoger op de lijst?