Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Nog even nagenieten van de Ardèche
Voor al die mensen die een heerlijke vakantie in de Ardèche achter de rug hebben: geniet nog even na, met dank aan iemand die zijn spaargeld in een nieuwe drone stak. En tja, dan moet je zo'n ding uitproberen. Het resultaat smaakt naar meer.

Voor je agenda: in 2020 ga je naar Lille!
Of je het ast in je agenda zet: 2020 is het jaar om naar Lille te gaan. Dan pas? Nu ja, de oude stad tegen de Belgische grens is eigenlijk altijd leuk om naar toe te gaan. Als je daar nu zin in hebt: vooral doen! Maar dan ga je in 2020 gewoon weer. Dagblad Le Monde schrijft dat de stad in dat jaar wereldhoofdstad van het design is. Vager dan dat kan een uitdrukking eigenlijk niet zijn. Design is in het Nederlands gewoon ontwerp, of vormgeving, en dan klinkt het al een stuk minder spannend. Maar aan de andere kant: de kunst om iets nuttigs, of iets nutteloos, een vorm te geven waardoor je het mooi gaat vinden, dat is nou net de kunst die het leven jus geeft. En wat dat betreft weten ze van wanten in Rijsel, zoals de Vlamingen Lille plegen te noemen. Zelfs van een ordinaire rommelmarkt weten ze hier een festival te maken dat zijn weerga niet kent. Ga maar eens kijken op de beroemde braderie, in het eerste weekeinde van september. Maar bovenal heeft Lille natuurlijk al naam gemaakt als Europese culturele hoofdstad. Dat was dan weliswaar al in 2004, maar een beetje stilletjes gaan ze daar nog altijd mee door. Dat belooft wat voor 2020. Het programma mag dan nog lang niet bekend zijn, reken er maar op dat Lille heel dat jaar the place to go is. Dat jaar begint trouwens al op 6 december 2019, de verjaardag van Sint Nicolaas. Geen idee waarom, want Sinterklaas wordt eigenlijk alleen in noordoost-Frankrijk gevierd, maar wat maakt het uit? Een feest is een feest is een feest.

Parkeren zoals de Fransen het doen: duur grapje
Pffft. Denk je in Frankrijk eens lekker geïntegreerd te doen. Je flikkert je auto gewoon neer waar het je uitkomt. En mocht daar toevallig een parkeermeter staan, dan gooi je daar natuurlijk geen geld in. Volgens het Franse tv-journaal gooit hooguit een kwart van de Fransen geld in de parkeermeter. Dat kon je riskeren: een prent kostte tot voor kort slechts zeventien euro. Voordat je daar nu een voorbeeld aan neemt: de Franse autoriteiten vinden dat sinds kort toch ook wel van de zotte. Dus hebben ze de parkeerboetes flink verhoogd. De tarieven verschillen per gemeente. In Parijs betaal je 50 euro, in Lyon zelfs 60 euro, net zo veel als in Den Haag. Overigens loont het de moeite om op de parkeermeters te bekijken of je echt moet betalen. In veel gemeenten hoef je tussen de middag niet te betalen.


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden