Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse RiviŤra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privť villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
In Laval (Loire-streek) vind je de origineelste kerstverlichtng
Kerst komt, en dus zijn in deze tijd alle dorpen en steden behangen met kerstverlichting. Je moet toch iets om de donkere dagen rond kerst op te leuken, niet waar? De plek om daarvan te genieten, is het buitengewoon aardige, oude Laval in de Loire, weet de regionale krant Ouest-France. Iets verderop in het ook leuke Le Mans zit namelijk het bedrijf Leblanc Illuminations, marktleider als het gaat om het maken van kerstverlichting voor winkelstraten. Waar de kerstversiering in Le Mans bescheiden is, mag ze ze in het naburige Laval geld kosten. Elke euro die je hierin investeert, krijg je twaalf keer terug, stellen ze hier. Dus heeft Leblanc Laval uitgekozen om zijn lichtjes hier uit te proberen. Vallen ze hier in de smaak, dan kun je ze de komende jaren overal ter wereld tegenkomen. De nieuwtjes van dit jaar kun je nog tot en met 8 januari bewonderen. GPS-coŲdinaten Laval: N 48.072778, O -0.77

Goed nieuws voor wintersporters in de Franse Alpen
Goed nieuws voor wintersporters, die de wintersport in de Hautes-Alpes willen beleven, met name in de prachtige omgeving van het oude BrianÁon met zijn twee forten: de regionale omroep France 3 Hautes-Alpes meldt dat de Tunnel du Chambon na dik tweeŽnhalf jaar eindelijk weer geopend is. De Tunnel du Chambon is onderdeel van de D1091 (ex-N91) van Grenoble naar BrianÁon. Probleempje, voor de sluiting dreigde de berg boven de tunnel in te storten, met rampzalige gevolgen voor de tunnel. De tunnel werd gesloten en dat was niet zo'n gek idee: een deel van de berg stortte in het meer er naast. Er moest een gedeeltelijk nieuwe tunnel geboord worden, en zo iets doe je niet in een paar dagen. Dat was een drama voor het gebied er achter, dat slechts met flinke omwegen bereikbaar was. Maar sinds gisteren is de ellende voorbij. Je mag de tunnel weer door. Dat de snelheid beperkt is tot 70 per uur, een kniesoor die daar op let. Maar zelfs nu de tunnel klaar is, wil het maar niet goed gaan. Eigenlijk had de tunnel maandag al opengesteld moeten worden. Vanwege lawinegevaar gebeurde dat echter alleen 's morgens vroeg en aan het begin van de avond. Vandaag zou er een feestje gegeven worden om de tunnel officieel te openen. Zeg nou zelf, zo'n moment is een feestje waard. Maar het weer is te slecht: de officiŽle opening is afgelast. GPS-coŲrdinaten Tunnel de Chambon: N 45.045878, O 6.148870

PicardiŽ: de kerk verbiedt kerstliedjes
Laat ik het voor de afwisseling eens hebben over iets waarvoor je niet naar Frankrijk hoeft te gaan: het kerstconcert komend weekeinde in Boves, onder de rook van Amiens in PicardiŽ. Daar geeft de plaatselijke harmonie al weer en paar jaar kerstconcerten met twee koren. Alleen bemoeit meneer pastoor zich deze keer met het programma. Geloof het of niet, hij heeft een paar liedjes verboden. Vrede op aarde mag wel, maar die vrede is inmiddels volgens de regionale krant Le Courrier Picard ver te zoeken. De toorn van meneer pastoor is onder meer gericht op Petit Papa NoŽl. Dat dat een mierzoet liedje is zal de pastoor worst wezen, maar het gaat over de kerstman. En die kerstman, die met kadootjes uit de hemel afdaalt, die leidt maar af van het echte kerstverhaal. Met een beetje goede wil zou je de kerstman kunnen vergelijken met de drie wijzen uit het oosten, die met geschenken op het kindeke Jezus afkwamen, maar die wil ontbreekt kennelijk. De voorzitter van de harmonie is over de rooie. Hij begrijpt er niets van: andere liedjes die evenmin religieus getint zijn, mogen wel. Van de burgemeester hoeft hij in ieder geval geen steun te verwachten. Vanwege de strenge scheiding tussen kerk en staat in Frankrijk brandt hij er zijn vingers liever niet aan. Die scheiding is zo sterk, dat er andersom ook problemen zijn. Kerststalletjes in gemeentehuizen zijn in principe verboden, tot woede van veel gemeentebesturen. En onlangs beval de rechter een stad in Bretagne het kruis te verwijderen van een beeld van de paus. Met de paus zelf had de rechter merkwaardig genoeg geen probleem.


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden