Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Petanque-bars: jeu-de-boules als indoor-sport
Jeu-de-boules op zijn Frans, dat ken je van je vakantie. Petanque is vermoedelijk Frankrijks volkssport nummer één, nog voor de jacht en het voetbal. In de zomer lijkt het op elk dorpsplein dagelijks gespeeld te worden door jong en oud, bij voorkeur onder het genot van een goed glas pastis. Jammer alleen dat het zelfs in Frankrijk niet altijd weer is voor buitenactiviteiten. Als rechtgeaard Fransman, of als goed-geïntegreerde toerist, baal je dan als een stekker. Dus is er sinds een paar jaar een nieuwe trend: indoor-petanque. In Parijs, Marseille, Tolouse en Lille kenden ze het fenomeen al. De regionale omroep France 3 Loire-dal meldt dat nu ook Orléans een heuse Bar à petanque rijk is. De eigenaar van Le Cherry's aan de Rue de Bourgogne heeft er zijn kelder voor verbouwd. De indoor-banen zijn doorgaans wat kleiner dan de officiële buitenbanen, om over de dorpspleinen die in hun geheel als petanquebaan dienen maar te zwijgen. Maar daar staat tegenover dat je gewoon jouw ideale baan kunt kiezen. Moet je het in de open lucht doen met de ondergrond die er toevallig is, in Orléans kun je kiezen of je op zand, grind of gravel wilt boulen. Eén ding weet je in ieder geval zeker in zo'n boules-bar: aan pastis is nooit een gebrek. GPS-coördinaten Petanque-bar Le Cherry's, Orléans: 47.9003091, O 1.913112

Parijs: particuliere parkeercontroleurs belazeren de kluit
Het is maar een weet, voor het geval dat je wel eens met de auto naar Parijs gaat. Mocht je tegen een parkeerbekeuring aanlopen, of die de laatste paar jaar gekregen hebben, controleer de gegevens dan even. Parijs heeft de parkeercontrole uitbesteed aan particuliere premiejagers. Hoefde je vroeger alleen maar bang te zijn voor de afsleepdienst, die je auto met slapend kind weghaalden tegenwoordig blijken de parkeercontroleurs van het bedrijf Streeteo gewoon criminelen te zijn. Ze zetten de GPS-gegevens van hun scanners uit en voeren willekeurige kentekens in, schrift dagblad Le Parisien. Er loopt inmiddels een strafrechtrechterlijk onderzoek. In afwachting daarvan wil noch de gemeente, noch Streeteo reageren.

Bellende machinist vergeet te stoppen bij station
De mega-stakingen bij de spoorwegen in Frankrijk beginnen pas na pasen (elke week twee dagen lang, aldus de Volkskrant), maar ook zonder stakingen kun je op het Franse spoor voor onaangename verrassingen komen te staan. Neem nu die tien mensen die dinsdagavond vanuit Parijs dolgraag in Sélestat in het Vogezen-massief uit de TGV hadden willen stappen. Tot hun stomme verbazing reed de trein hun station gewoon voorbij, hoewel de stop toch echt in de dienstregeling stond. Pas bij het eindpunt Colmar, zo'n 25 kilometer verderop konden ze uitstappen. De verklaring die ze kregen was simpel, meldt dagblad l'Alsace: de machinist was druk aan het bellen en had daardoor gewoon niet in de gaten dat hij moest stoppen. De reizigers mochten gratis terug naar Sélestat: met een boemeltje in plaats van een TGV. De Franse spoorwegen hebben vaker te maken met dit soort problemen. Een jaar geleden vertrok een eerste trein in Normandië zonder passagiers: de stationschef had zich verslapen, zodat de deuren van het station gesloten bleven.


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden