Beginpagina
  Dagje uit
  Online boeken
  Lastminutes
  Vakantie in Frankrijk
  Vakantie in Griekenland
  Vakantie in Spanje
  Vakantie op de Antillen
  Wandelen
  Nordic Walking
  Fietsen
  Hotels Nederland
  Hotels buitenland
  Duiken
  Kamperen
  Vakantiehuizen
  Vakantiebungalows
  Naturisme
  Kindervakanties
  Dierentuinen
  Attractieparken
  Speeltuinen
  Attractieparken 2
  Vakantiecursussen
  Landeninformatie
  Routeplanners
  Valuta omrekenen
  Wintersport
  Reisverslagen
  Zeilen
  Webcams
  Divers

  Contact

Adverteren bij Daisycon
Vakantie in Frankrijk
Kaart Frankrijk


Grotere kaart weergeven

Informatie over Frankrijk
Toeristische- en andere informatie over Frankrijk.

Vacanceselect: Vakantieparken in Frankrijk
Wordt het weer tijd voor een actief weekend in de Ardennen? Of bent u juist toe aan drie luie weken aan het strand van de Franse Rivièra? Of kiest u voor de luxe en het comfort van een Toscaanse privé villa met zwembad? Bij VacanceSelect.nl vinden zee dat iedereen op z'n eigen manier van z'n vakantie moet kunnen genieten. En dat genieten wordt nu exta aantrekkelijk in het last-minuteseizoen.

Alles over vakantie in Frankrijk
Rendezvous en France is een Nederlandstalige reisgids voor Frankrijk met praktische informatie voor het reizen in Frankrijk tijdens een weekend of een vakantieperiode.

 Het Hurktoilet, Frankrijk Weblog  
Het Hurktoilet, de leukste Frankrijk-gids, neemt een sabbatical
Zo, dat was het voorlopig. Achttien jaar lang was hurktoilet.nl de leukste Frankrijk-gids. Een boordevolle gids met een knipoog, voor mensen die Frankrijk mooi, maar moeilijk vinden. Een gids met al weer veertien jaar een dagelijkse blog, soms zelfs meer dan dagelijks. Ik stop er even mee, ik neem een sabbatical. De aanleiding is technisch. Toen ik begon was een website maken nog simpel. Je keek hoe een andere site iets maakte en die code kopieerde je. Dat kon iedereen. Zo werkt het niet meer. Je moet cookie-waarschuwingen geven, je site moet beveiligd zijn. Je pagina's moeten niet alleen op grote schermen, maar ook op mobieltjes en tablets goed weergegeven worden. Niet meedoen wordt afgestraft door Google. Daar viel allemaal nog mee te leven, al werd het steeds lastiger. Nu heeft mijn provider aangekondigd aangekondigd over te stappen op een nieuwe techniek. Voor de techneuten: PHP 5.45 wordt PHP 7. Ik ben te veel leek om te bevatten wat dat behelst, maar ik zie aankomen dat een groot deel van de site over een week niet meer zal werken. En aangezien mijn site op een uniek (maar inderdaad verouderd) script draait, is overstappen op een ander platform lastig en kostbaar. Ik zeg dit met pijn in het hart, want Hurktoilet.nl is een manier van leven geworden: een geesteskind dat een paar honderdduizend unieke bezoekers per jaar trekt. Aan de andere kant is het ook wel een sleur geworden: elke dag minimaal één blogje. Misschien moet ik behalve mijn site ook mezelf eens opnieuw uitvinden... Ik haal de inhoud niet weg, dus profiteer er van zo lang het nog kan... En mocht het straks echt niet meer werken, kijk dan vrolijk verder op Frankrijk.nl, Camping-Frankrijk.nl en het Frans verkeersbureau. Tot ooit!

Kijk ANWB: protest tegen hoge benzineprijzen
Dat zie je onze ANWB nu nooit doen: gewoon fatsoenlijk protesteren tegen de absurd hoge prijzen van benzine en diesel. Ze kan een voorbeeld nemen aan de Franse vereniging 40 miljoen automobilisten. Die baalt er van dat de prijs van diesel inmiddels al is opgelopen tot 1,48 euro en voor euro95 zelfs bijna een dubbeltje meer. Ze ziet aankomen dat beiden over een paar jaar 'gewoon' twee euro moeten kosten. En het grootste deel daarvan verdwijnt gewoon, net als bij ons, in de bodeloze put die staatskas heet. Zelfs over de energiebelasting wordt nog btw geheven, dat is dus dubbelop. Dus is ze de actie Coût de pompe (Kosten van de pomp) begonnen. Je hoeft niet te demonstreren: of je alleen even een keurig protestbriefje wilt sturen naar meneer de president. Mocht je Frans niet goed genoeg zien, dan kun je een voorbeeldbrief downloaden. Makkelijker kan niet. En het goede nieuws: een brief aan de president van Frankrijk, daar hoeft geen postzegel op. Je protest is nog gratis ook!

De kust van Bretagne, nu ook voor fietsers en automobilisten
Een beetje wandelaar weet het: de geweldigste manier om van de kust van Bretagne te genieten is het 2.000 kilometer lange Sentier des Douaniers. We zijn alleen niet allemaal wandelaars. Sommigen fietsen, anderen pakken de auto, al was het alleen maar omdat niet iedereen de tijd heeft om 2.000 kilometer te wandelen. Voor een deel heeft de toeristische dienst van Brest dat probleem nu opgelost. Ze heeft in het uiterste westen van Bretagne de Routes des Phares (Vuurtorenroute)opgezet. Met een app vol virtual reality en een interactieve kaart op de website word je langs de vuurtorens geleid. Saai, al die vuurtorens? Die dingen doen toch allemaal hetzelfde. Dat klopt, maar als je maar iets verder kijkt dan zie je de verschillen. Neem nu die van het Île Vierge met zijn 365 treden, de hoogste natuurstenen vuurtoren ter wereld. Of die van Stiff, de alleroudste van het stelletje, die een extra toren voor de trappen heeft. Vinden je kinderen het nog niet spannend genoeg? De vuurtoren van Croix bereik door er naar toe te kanoën. En in die van Kerbel kun je een overnachting boeken... Tip: bezoek vooral een paar vuurtorens tegen zonsondergang, als de zon en de torens naar elkaar lonken. Dan kun je met recht zeggen dat je het licht gezien hebt:-) Kleinigheidje, voor de kniesoren gaan mekkeren: een echte route lijkt het niet te zijn. Er staan geen routebordjes en ook op de interactieve kaart wordt geen route aangegeven. Maar ach, we hebben tegenwoordig toch allemaal een tomtommetje of Google maps? En anders is de befaamde gele Michelin-atlas.


Gesponsorde links


Abfrance.com
Verhuur van luxe en karakteristieke woningen in Frankrijk. Toeristische informatie over streken en plaatsen. Een systeem met uigebreide informatie en foto's over de woningen.

Frankrijk voor beginners
Frankrijk voor beginners bevat informatie over de Franse cultuur, het land en de geschiedenis, met aandacht voor belangrijke toeristische bestemmingen.
Zoek op deze website:

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden