Contact

 

 RTL RSS feeds  
D66 wil meer rechters van niet-westerse afkomst
Het wordt hoog tijd voor meer rechters van niet-westerse afkomst. Dat vindt Tweede Kamerlid Maarten Groothuizen van regeringspartij D66.

Onzekerheid voor asielkinderen duurt voort: 'Weer die spanning, vreselijk'
"We moeten weer in spanning afwachten wat er wordt besloten. Vreselijk." Dat zeggen asielkinderen Howick (13) en Lili (12) na afloop van het beroep bij de Raad van State. Na tien jaar is er nog altijd geen duidelijkheid over het lot van de asielkinderen die precies een jaar gescheiden zijn van hun moeder.

Mogen asielkinderen Howick en Lili blijven? 'Gek van onzekerheid'
Groeit de kans voor asielkinderen Howick en Lili dat ze in Nederland mogen blijven, of moeten ze terug naar ArmeniŽ? Vandaag is een belangrijke zitting in de zaak die al bijna tien jaar voortsleept. "We worden gek van de onzekerheid en willen niet naar een Armeens weeshuis", zegt Howick.

Geert Wilders geschokt over overlijden PVV-raadslid: Willie was geweldig warme collega
PVV-leider Geert Wilders heeft geschokt gereageerd op het overlijden van het Haagse PVV-fractielid Willie Dille. "Woorden schieten tekort."

Haags PVV-gemeenteraadslid Willie Dille plotseling overleden
Het Haagse PVV-raadslid Willie Dille (53) is overleden. Dat meldt fractievoorzitter van de PVV in de Haagse gemeenteraad Karen Gerbrands. PVV-leider Geert Wilders laat weten dat Dille 'een geweldige warme collega was die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder'. "We zullen haar enorm missen." Parlement & Politiek  
Roald van der Linde beŽdigd als Tweede Kamerlid
DEN HAAG (PDC) - Roald van der Linde is vandaag beŽindigd als lid van de Tweede Kamer. Hij neemt plaats in de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Dit jaar geen Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag
DEN HAAG (PDC) - Op voorstel van Tweede Kamervoorzitter Arib gaan de Algemene Politieke Beschouwingen dit jaar niet door. Dat omdat er nog geen kabinet is om mee te debatteren. Na afloop van de kabinetsformatie zal wel gedebatteerd worden over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet.

Tweestrijd om voorzitterschap PvdA
DEN HAAG (PDC) - Twee kandidaten hebben zich gemeld voor de strijd om het voorzitterschap van de PvdA. De wethouder van Zwolle, Nelleke Vedelaar, neemt het op tegen het duo Astrid Oosenbrug en Gerard Oosterwijk, medewerker van de PvdA in het Europees Parlement. Maandag was de uiterste inschrijvingsdatum; er waren geen andere kandidaten.


 D66  
D66: "Beslissende stem tegen ACTA"
EuroparlementariŽr Marietje Schaake (D66) is verheugd met de afwijzing van het controversiŽle ACTA-verdrag in de commissie voor Internationale Handel van het Europees Parlement. Schaake heeft als enige Nederlandse zitting in deze commissie, die hoofdverantwoordelijk voor ACTA is. "Met deze stemming heeft de internationale handelscommissie vandaag een duidelijk advies aan het hele Parlement gegeven om ACTA over twee weken in de plenaire stemming voorgoed af te wijzen." zegt Schaake.

?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?
Vandaag presenteert D66-kamerlid Boris van der Ham zijn boek ?De Vrije Moraal ? Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer?. Het boek is een vurig pleidooi voor het verdedigen, maar ook onderhouden van onze vrijheden.

Duur en berekening van partneralimentatie worden eerlijker
Het huidige systeem van partneralimentatie is onoverzichtelijk en complex. D66, VVD en PvdA presenteren daarom vandaag een gezamenlijk plan om partneralimentatie eerlijker, simpeler en korter te maken. D66-Kamerlid Magda Berndsen legt uit dat de basis van partneralimentatie moet zijn compensatie voor het verlies aan verdiencapaciteit gedurende het huwelijk. ?Als je tijdens je huwelijk niet in je levensonderhoud hebt kunnen voorzien, omdat je de zorg voor de kinderen had, heb je recht op partneralimentatie. Maar scheiden betekent niet een levenslange garantie op inkomen van een partner,? aldus de politica.  

Google VVD.nl - Blog  
Kamerlid Anne-Wil Lucas neemt afscheid van Tweede Kamer
Kamerlid Anne-Wil Lucas verlaat Tweede Kamer per 7 september.

Mark Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD
---

We laten ons niet chanteren
We laten ons niet chanteren. Afspraak is afspraak. Turkije heeft zich daar aan te houden. We willen geen nieuwe stromen asielzoekers naar Nederland.

Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?
Mitchell (23) viert de Gay Pride: ?Heel belangrijk dat dit kan en mag?


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden