Aanbiedingen!  Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
Bridge of Spies (2015)

Bridge of Spies

Het is elke keer toch weer spannend. Lukt het grootmeester Steven Spielberg met 'Bridge of Spies' andermaal om de brug tussen enerzijds stijl en verhaal en anderzijds vermaak en engagement te slaan? De vaak gehoorde kritiek dat Spielberg enkel escapistisch amusement zou maken, is nergens op gebaseerd. De cineast maakt geen onderscheid tussen de meer technische kant van het filmen en de inhoudelijke. De manier waarop een scène wordt gefilmd is dus even veelzeggend als wat er in gebeurt. Zowel stijl en het verhaal zijn convergerende onderdelen van het overkoepelende narratief. Doordat beide zo belangrijk zijn, ontstijgt de film het niveau van eendimensionaal, passief vermaak.

Y?aura t?il de la neige à Noël? (1996)

Y'aura t'il de la neige à Noël

?Wat je met die kinderen doet, weet ik niet, maar ze hebben het continu over je.? Wanneer de leraar van de jongste van de zeven kinderen van een moeder haar tegenkomt in een supermarkt, kan hij niet nalaten haar dit compliment te geven. Daarna vraagt hij of ze toch ook zaterdag op de tombola komt, want ?ze mag er toch wel even tussenuit??. In een paar opmerkingen kenschetst de beste man het leven van deze hardwerkende boerin. De naamloos blijvende vrouw beult zichzelf af op een tochtige, slecht onderhouden boerderij ergens in het zuiden van Frankrijk. De zorg voor haar kinderen deelt ze met de oudste van het stel, de vader heeft - zo leren we in de loop van de film - elders nog een gezin, dat wél erkend

Les cowboys (2015)

Les cowboys

Oktober 1994. Europa leeft in vrede met de rest van de wereld. Het is een tijd van onbekommerde vreugde en ontspanning. Voor Alain (François Damiens) en zijn gezin is dat niet anders. Als liefhebbers van de Amerikaanse country & western zijn ze vaste bezoekers van de bijbehorende


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. X + Y

TOP 2. While We're Young

TOP 3. Mission: Impossible - Rogue Nation

TOP 4. Paradise Trips

TOP 5. The Man from U.N.C.L.E.

FLOP 1. Self/less


 Recent verschenen interviews  
Comanches in Antwerpen
Interview: Thomas Bidegain over Les cowboys Les cowboys van Thomas Bidegain is een moderne western. Over een vader die zijn dochter zoekt, net als John Wayne en zijn nichtje in The Searchers (1956).

Interview: Alice Winocour over Maryland
Hoogspanning In de thriller Maryland speelt Matthias Schoenaerts een gekwelde ex-commando. Op de set liep de spanning hoog op. Regisseur Alice Winocour: 'Matthias waarschuwde me dat het erg duister kon gaan worden. Er hing iets gewelddadigs om hem heen.'


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in première
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears. 

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen. 


 filmnieuws.nu -  
Jan Kooijman en Halina Reijn in film De zevende hemel (nu.nl)
Onder anderen Jan Kooijman, Henriëtte Tol en Halina Reijn zijn volgend jaar te zien in de ensemblefilm De zevende hemel. Noortje Herlaar, Tjitske Reidinga, Huub Stapel, Thomas Acda en Huub van der Lubbe zijn ook te zien in De zevende hemel. Ook Ruben van der Meer, Guy Clemens, Daniel Cornelissen, Roel Dirven en Roosmarijn Luyten hebben rollen weten te bemachtigen in de film die "een ode brengt" aan Nederlandstalige muziek. De film wordt geregisseerd door Job Gosschalk, een van de makers van Alles is liefde. De opnames voor De zevende hemel...

Hoofdrol in Italiaanse film voor actrice Lisa Bor (parool)
De Amsterdamse actrice Lisa Bor speelt een rol in de Italiaanse film Loro Chi?. De 22-jarige speelt de vrouwelijke hoofdrol naast de Italiaanse acteurs Marco Giallini, Edoardo Leo en Catrinel Marlon. Bor maakte haar officiële filmdebuut afgelopen week in Rome, waar de thrillerachtige komedie in première ging. De film is te zien in bioscopen door heel Italië.

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
Youth
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (16 stemmen)
I/F/ZWI/GB 2015. Drama van Paolo Sorrentino. Met oa Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano en Jane Fonda. Youth, Sorrentino's eerste film na Oscarwinnaar La grande bellezza, speelt zich af in een luxe Zwitsers kuuroord. We volgen een handvol vreemde badgasten, maar de meeste aandacht gaat uit naar twee oude vrienden die al jaren voorbij de houdbaarheidsdatum leven. De cynische componist Fred Ballinger (Caine) heeft daar vrede mee, de Amerikaanse filmregisseur Mick Boyle (Keitel) blijft hopen op een comeback. Heerlijk barokke ode aan de jeugd (ook de jeugd die is levend gebleven in oude mensen), vol prachtige beelden, intelligente bespiegelingen en prikkelende aforismen.

Son of Saul
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (8 stemmen)
H 2015. Drama van László Nemes. Met oa Géza Röhrig, Levente Molnár en Urs Rechn. Indrukwekkende debuutfilm van Hongaar Nemes over de Joodse Saul, gevangene in vernietigingskamp Auschwitz. Als lid van een Sonderkommando moet Saul andere gevangenen de gaskamers in drijven en daarna hun lijken naar de ovens brengen. Nemes drukt ons met onze neus op Sauls werkelijkheid; de camera wijkt geen moment van zijn zijde. Toch krijgen we weinig meer informatie dan wat vluchtige, onscherpe beelden in de achtergrond en flarden geluid. Dat is zowel de grote kracht als de zwakte van Son of Saul, want waar de een zijn eigen, onuitwisbare voorstelling zal maken van de hel, biedt het ook de mogelijkheid je ervoor af te sluiten.

The End of the Tour
cinema.nl 5.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (3 stemmen)
USA 2015. Drama van James Ponsoldt. Met oa Jesse Eisenberg, Jason Segel, Anna Chlumsky en Joan Cusack. In 1996 trok Rolling Stone-journalist David Lipsky (Eisenberg) vijf dagen op met schrijver David Foster Wallace (Segel), gedurende de publiciteitstournee van diens meesterwerk Infinite Jest. Ponsoldts verfilming van die ontmoeting, waar Lipsky pas na de zelfmoord van Wallace in 2008 over zou publiceren, is weinig meer dan twee mannen die praten over literatuur, roem, de Amerikaanse droom en Die Hard. En toch ontroert de film tot op het bot: door de prachtige vertolkingen, de waarachtigheid van de dialogen en de bitterzoete blik op de vergankelijkheid.

Ice and the Sky
cinema.nl 4.0 sterren
F 2015. Documentaire van Luc Jacquet. Documentaire van Luc Jacquet (March of the Penguins), over de vele poolexpedities van Claude Lorius, de inmiddels 83-jarige wetenschapper die als eerste het verband tussen de mens en klimaatverandering aantoonde. Jacquet vermijdt saaie statistieken en pratende hoofden en brengt het verhaal van Lorius als een spannende avonturenfilm. Een rijkdom aan archiefbeelden wordt aangevuld met materiaal uit het heden met spectaculaire beelden van de grillige Arctische landschappen. Een effectief (want niet belerend) gebrachte en visueel hypnotiserende waarschuwing van iemand die zijn leven waagde voor de wetenschap.

Le tout nouveau testament
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (15 stemmen)
B/F/L 2015. Komedie van Jaco Van Dormael. Met oa Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Pili Groyne, François Damiens en Yolande Moreau. In deze heerlijk inventieve komedie van Jaco Van Dormael (Toto le héros, Mr. Nobody) is God geen barmhartig opperwezen maar een chagrijnige despoot die met zijn gezin in een ranzig driekamerappartement in Brussel woont. Vanachter z'n computer stort hij grijnzend hel en verdoemenis uit over de mensheid. Uit protest hackt dochterlief de computer, stuurt alle mensen op aarde hun sterfdatum en gaat op zoek naar zes nieuwe apostelen om een nieuw testament te schrijven. Kandidaten die zelfs Christus over het hoofd zou hebben gezien ? een aspirant-huurmoordenaar, een seksverslaafde. En Catherine Deneuve die in bed duikt met een gorilla.

The Paradise Suite
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (1 stemmen)
NL/ZWE/BUL 2015. Drama van Joost van Ginkel. Met oa Anjela Nedyalkova, Isaka Sawadogo, Boris Isakovic, Raymond Thiry en Sigrid ten Napel. Mensenhandel, vluchtelingenleed, oorlogsmisdaden, gedwongen prostitutie, kinderverwaarlozing - dat klinkt als wel erg veel drama voor één film, en is het ook. Er had best een verhaallijn of twee van deze mozaïekvertelling mogen sneuvelen. Niettemin komt The Paradise Suite, waarin diverse buitenlanders in Amsterdam worden gevolgd, aan als een mokerslag. Regisseur/scenarist Joost van Ginkel (170 Hz) brengt allerhande wantoestanden nietsverhullend in beeld, maar laat ook ruimte over voor hoop. De internationale cast is top. Nederlandse inzending voor de Oscars van 2016.


 K.U.T-Site  

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden