Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. X + Y

TOP 2. While We're Young

TOP 3. Mission: Impossible - Rogue Nation

TOP 4. Paradise Trips

TOP 5. The Man from U.N.C.L.E.

FLOP 1. Self/less


 Recent verschenen interviews  
Nieuwe serie: Icarus
Zes (gedramatiseerde) portretten van prominente Nederlanders In de nieuwe serie Icarus zien we zes (gedramatiseerde) portretten van prominente Nederlanders die voor het oog van de natie zijn gevallen. Een gesprek met producent Pieter Kuijpers en creative producers Robert Alberdingk Thijm en Felix van Gisbergen.

Matt Ross en Viggo Mortensen over Captain Fantastic
Familiedrama zonder superheld In het geestige familiedrama Captain Fantastic van Matt Ross speelt Viggo Mortensen een anti-autoritaire vader die samen met zijn zes kinderen in de bossen leeft. 'Of de film een tegengif is voor Captain America? Niet bewust, in ieder geval!' filmnieuws.nu -  
Tv-regisseur Pieter Verhoeff overleden (nos)
Regisseur Pieter Verhoeff is gisteravond op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Verhoeff maakte films en documentaires en was ook betrokken bij tv-programma's als Kenmerk en Jiskefet. Verhoeff is van Friese komaf en dat was terug te zien in zijn werk. Hij maakte onder meer de driedelige serie De Vuurtoren (1994) over het leven van een jongen in een Fries vissersdorp. Ook verfilmde hij met de film Nynke het leven van Sjoukje Bokma de Boer, die onder het pseudoniem Nienke van Hichtum kinderboeken schreef en...

Acht toekenningen Vrijplaats beginnende scenaristen ∑ Filmfonds (filmfonds)
In het kader van talentontwikkeling voor nieuwe makers heeft het Nederlands Filmfonds acht bijdragen van ? 10.000 toegekend binnen Vrijplaats voor beginnende scenaristen. Met de Vrijplaats stimuleert het Fonds de ontwikkeling van nieuw schrijftalent en hun filmplannen. Naast een bijdrage voor ontwikkeling worden de schrijvers aan een coach gekoppeld, die hen gedurende het proces zullen begeleiden, zowel met betrekking tot hun gemotiveerde leerdoelen als met de ontwikkeling van hun filmplan. Dit jaar zijn er 39 inzendingen voorgelegd aan de...

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
Captain Fantastic
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (6 stemmen)
USA 2016. Drama van Matt Ross. Met oa Viggo Mortensen, Frank Langella, Kathryn Hahn, Missi Pyle en Steve Zahn. De anti-autoritaire, maar zelf heel dwingende Ben (Mortensen) leeft met zijn zes kinderen ver teruggetrokken in de bossen van Noord-Amerika. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw, die eerst maanden in een ziekenhuis verbleef, is overleden, trekt hij met zijn kinderen de boze bewoonde wereld in. Om zijn vrouw te beschermen tegen de burgerlijke begrafenis die haar ouders voor ogen hebben. Wat volgt is een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross (bekend als acteur in de series Big Love en Silicon Valley) rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij.

Kubo and the Two Strings
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.5 sterren (1 stemmen)
USA 2016. Animatie van Travis Knight. Ontroerend en intelligent stop-motion sprookje over de jonge verhalenverteller Kubo, die in een gefantaseerd Japan ontdekt dat de familielegendes die hij van zijn moeder meekreeg ? zijn vader was een moedige krijger, zijn opa de kwaadaardige maankoning ? allemaal waar blijken te zijn. Het is het begin van zijn eigen spannende avontuur, waarin hij samen met een pratende aap en een kever-samoerai op zoek gaat naar een magisch pantser. Technisch perfecte, ronduit betoverend ode aan de kracht van verhalen. Wel iets te eng voor de jongste kijkers. Geproduceerd door animatiestudio Laika (Coraline, The Boxtrolls).

My Skinny Sister
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 5.0 sterren (1 stemmen)
ZWE/D 2015. Drama van Sanna Lenken. Met oa Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Henrik Norlťn, Annika Hallin en Maxim Mehmet. De ouders van de twaalfjarige, tikje mollige Stella adoreren haar oudere zus Katja, een mooie, getalenteerde kunstschaatster. Maar Stella gaat vooral naar Katja's trainingen kijken, omdat de schaatscoach zo'n knappe vent is. Dat Katja zo slank is, komt niet alleen omdat ze zoveel sport, ontdekt Stella op een dag: als Katja wat eet, spuugt ze dat later snel weer uit. Dat moet geheim blijven, vindt Katja. Sterke jeugdfilm over anorexia wordt niet prekerig dankzij de warme regie en de uitstekende hoofdrolspeelster. Regisseur/scenarist Lenken had ook zelf in haar jeugd een eetstoornis.

De noodkreet in de fles
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (2 stemmen)
DK/D/ZWE/N 2016. Thriller van Hans Petter Moland. Met oa Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, PŚl Sverre Hagen en Jakob Ulrik Lohmann. Deel drie in serie verfilmingen van de politiethrillers van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen over de cynische inspecteur Carl MÝrck en zijn van oorsprong Syrische collega Assad. Beiden werken voor Afdeling Q, die zich uitsluitend richt op oude, onopgeloste zaken. In De noodkreet in de fles (Engelse titel: Conspiracy of Faith) onderzoeken MÝrck en Assad een religieuze gek die telkens twee broers en/of zussen ontvoert, er vervolgens een ombrengt en de ander laat leven. De noodkreet in de fles is spannend, goed verteld, en mede dankzij de topacteurs in de hoofdrollen, vaak erg grappig.

Les premiers les derniers
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (2 stemmen)
B/F 2016. Komedie van Bouli Lanners. Met oa Albert Dupontel, Bouli Lanners, Suzanne Clťment, Michael Lonsdale en Max von Sydow. Een nieuw hoogtepunt in het bescheiden oeuvre van veelgevraagd bijrolacteur en autodidact Bouli Lanners, dat met elke film aan zeggingskracht wint. Les premiers les derniers is zijn meest persoonlijke film, waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt, naast zijn eigen hondje Gibus. Een mystieke western c.q. absurde film noir, over twee onafscheidelijke premiejagers die langs een verlaten Franse hovertreinbaan op zoek zijn naar de gestolen satelliettelefoon van een onderwereldfiguur. En een film over het einde der tijden, met een verrassend optimistische boodschap.

Chronic
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (1 stemmen)
MEX/F 2015. Drama van Michel Franco. Met oa Tim Roth, Sarah Sutherland, Elizabeth Tulloch, Robin Bartlett en Michael Cristofer. In dit ingehouden en observerende drama volgen we David (Roth), verzorger van zwaar zieke en terminale patiŽnten. Er zit iets onbestemds in zijn gedrag, al is hij goed in zijn werk en luistert hij altijd naar zijn patiŽnten. Beetje bij beetje krijgen we van regisseur Franco (After Lucia) meer inzicht in Davids verleden en motieven. Tim Roth (bekend van zijn films met Tarantino) overtuigt als de raadselachtige David, en is volledig geloofwaardig als verzorger. Bijvoorbeeld wanneer hij een graatmagere aidspatiŽnte onder de douche zet, of de vieze onderbroek van een kankerpatiŽnte verschoont.


 K.U.T-Site  

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden