Aanbiedingen!  Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
Im Keller (2014)

Im Keller

Lees of hoor je ?Oostenrijk? en ?kelder? in één zin, dan is de kans groot dat het over de beruchte misbruikzaak van Josef Fritzl gaat, een Oostenrijker die 24 jaar lang zijn dochter in zijn kelder opsloot en seksueel misbruikte. Controversieel filmmaker Ulrich Seidl doet met

Les souvenirs (2014)

Les souvenirs

Geen hausse, wel opmerkelijk. In de jaren 10 van de 21e eeuw kost het films uit Frankrijk geen enkele moeite om een plaats in de Nederlandse bioscoop te vinden. Een paar succesvolle releases (?Elle s?appelait Sarah?, ?Les intouchables?) zullen daar debet aan zijn maar

Dark Places (2015)

Dark Places

Nadat David Fincher met ?Gone Girl? liet zien dat de romans van Gillian Flynn het goed doen op het witte doek, was opvolging min of meer onvermijdelijk. En sneller dan verwacht is het daar al: de verfilming van ?Dark Places?, Flynns


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. Amy

TOP 2. Victoria

TOP 3. Inside Out

TOP 4. Southpaw

TOP 5. Mission: Impossible - Rogue Nation

FLOP 1. Charlie Mortdecai


 Recent verschenen interviews  
Lamborghini met achterbank
Interview: Sam de Jong over zijn regiedebuut Prins Sam de Jong opende met zijn volwassen speelfilmdebuut Prins de jeugdfilmcompetitie in Berlijn. Een roerende karakterfilm, verpakt in een spetterende mashup van stijlen, genres en thema?s, over wat er in het leven toe doet.

Vechten voor je film
Gülsah Dogan over Naziha's lente Tegen de druk in maakte Gülsah Dogan de documentaire Naziha?s lente over een alleenstaande moeder van tien kinderen in Amsterdam-Slotervaart.


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in première
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears. 

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen. 


 filmnieuws.nu -  
Oproep makers voor Bring Your Own Beamer (bringyourownbeamer)
Op vrijdagavond 25 september 2015 wordt Tivoli Vredenburg na zonsondergang één groot canvas tijdens de vijfde editie van het Bring Your Own Beamer event. Ruim 80 kunstenaars en beeldmakers projecteren hun werk tegelijkertijd op één avond, georganiseerd door Medialab SETUP en Het Nederlands Film Festival. Op muren en plafonds, door ramen en over roltrappen; beeldmakers nemen hun eigen beamer mee en laten geen leeg stuk van de ruimte onbedekt.

Televisieserie Trailer Park Boys brengt bezoek aan Amsterdam (nu.nl)
De Canadese mockumentary-serie Trailer Park Boys filmt het tiende seizoen in Amsterdam. Dat maakte de Amsterdamse filmcommissie dinsdag bekend. Het is nog niet bekend hoeveel afleveringen de producenten van de serie, die sinds het achtste seizoen door Netflix wordt uitgezonden, in Amsterdam zullen gaan opnemen.

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
While We're Young
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (1 stemmen)
USA 2014. Komedie van Noah Baumbach. Met oa Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried en Maria Dizzia. Gelukkig getrouwde veertigers Josh en Cornelia (Stiller en Watts) denken alles goed voor elkaar te hebben, tot ze bevriend raken met de twintig jaar jongere Jamie en Darby (Driver en Seyfried), naast wie ze opeens wel erg gezapig afsteken. Met vilein genoegen ? en de nodige inspiratie van Woody Allen ? fileert regisseur/scenarist Baumbach (Greenberg, Frances Ha) zowel de hipstercultuur als de angst van veertigers om volwassen te worden. Scherpe dialogen, rake humor en herkenbare personages maken While We?re Young een heerlijke, intelligente komedie.

La loi du marché
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (1 stemmen)
F 2015. Drama van Stéphane Brizé. Met oa Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Matthieu Schaller, Yves Ory en Xavier Mathieu. Hoe ver gaat de 51-jarige Thierry (Lindon, bekroond in Cannes) om met zijn vrouw en gehandicapte zoon te overleven in een recessie? Op die vijfhonderd euro per maand die hij als werkloze krijgt, gaat dat niet lukken. Dus draait hij noodgedwongen mee in de mallemolen van arbeidsbureaus, bijscholingscursussen en budgethulpverlening, waar hij met een strak gezicht de dagelijkse vernederingen slikt. Het is verre van een sexy onderwerp, maar Brizé laat overtuigend zien dat er misschien best tegen windmolens te vechten valt.

De kleine prins
cinema.nl 4.0 sterren
F/I 2015. Animatie van Mark Osborne. Met oa Rachel McAdams, Paul Rudd, James Franco, Mackenzie Foy en Marion Cotillard. Verfilming van het wereldberoemde boekje De kleine prins is geslaagd juist omdat het geen letterlijke verfilming is, maar een vernuftige raamvertelling. Waarin een oude piloot in een fantasieloze, grijze wereld op zoek is naar iemand aan wie hij het verhaal van de kleine prins kan vertellen. Die vindt hij als een klein meisje en haar moeder naast hem komen wonen. Moderne computeranimatie wordt afgewisseld met ouderwetse stop-motion, wat wonderwel werkt. Als er al iets is aan te merken, is dat het wat al te avontuurlijke einde, waarin de poëzie van het begin te makkelijk wordt opgegeven voor een spannend slot.

Inside Out
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (3 stemmen)
USA 2015. Animatie van Pete Docter en Ronaldo Del Carmen. Met oa Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader en Lewis Black. Laat het maar aan Pixar over om een animatiefilm voor het hele gezin te maken over zoiets complex als de menselijke psyche. Inside Out draait om het gevoelsleven van de elfjarige Riley, die na een verhuizing emotioneel in de knoop raakt. Parallel aan haar leven volgen we de gebeurtenissen in de controlekamer van haar hoofd, waar de figuurtjes Vreugde, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer de dienst uitmaken. Razend creatieve film zal voor de kleintjes wat abstract zijn, maar zit tjokvol slimme ideeën, sterke grappen en warm sentiment.

Ant-Man
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 2.0 sterren (1 stemmen)
USA 2015. Actiefilm van Peyton Reed. Met oa Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Bobby Cannavale en Judy Greer.

Mission: Impossible - Rogue Nation
cinema.nl 3.0 sterren
bezoekers 2.0 sterren (1 stemmen)
USA 2015. Actiefilm van Christopher McQuarrie. Met oa Tom Cruise, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner en Alec Baldwin. De degelijkste aflevering in de spionage-actie-serie, waarin Hunt (Cruise) het dit keer opneemt tegen Het Syndicaat, een ondergrondse organisatie die de wereld wil destabiliseren. Belangrijkste tegenspeelster is Syndicaat-lid Ilsa (Rebecca Ferguson) die Hunt helpt, of hem er juist inluist. Ondanks haar ambigue status levert dat in relatie tot Hunt wat weinig vuurwerk of beklemming op. Dik in orde zijn de actiesequenties, waarin Cruise onder andere ? weer zelf gedaan! ? aan de romp van een opstijgend vrachtvliegtuig flappert.


 K.U.T-Site  

Victoria
Aangezien er op een bobijn van 35mm film maar rond de twaalf minuten aan één stuk door kan opgenomen worden, moesten cineasten voor de ...

Terminator Genisys
Terminator Genisys is inmiddels al de vijfde film in de Terminator-reeks, maar na het matige succes van Terminator 3 en ...

Love
Irréversible en Enter the Void stuurden de bioscoopbezoeker enigszins murw geslagen naar buiten. Niet bepaald een ervaring die we wekelijks willen beleven, maar dat Gaspar Noë ons zes jaar h...

Every Thing Will Be Fine
Wim Wenders heeft het niet voor afgelijnde narratieven. Zijn films ontstaan uit emoties en handelingen van personages zonder dat er sprake is van een echte plotafwikkeling. In Every Thing Will Be Fine volgen we ...

Inside Out
Wat er gaande is in het hoofd van een prepuber, kunnen leerkrachten en scoutsleiders ons ongetwijfeld makkelijk schetsen, maar de nieuwe Pixaranimatieprent Inside Out gunt ons alleszins ook een treffende kijk op de gevoelswereld van een mei...


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden