Aanbiedingen!  Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
The Drop (2014)

The Drop

Wederom moeten we afscheid nemen van een groot acteur. ?The Drop? markeert de allerlaatste speelfilm van de in juni 2013 overleden James Gandolfini. Een passend afscheid is het wel voor ?Tony Soprano? in dit misdaaddrama van regisseur Michaël Roskam.

Wakolda (2013)

Wakolda

Josef Mengele, de kampdokter van vernietigingskamp Auschwitz, vluchtte na de Tweede Wereldoorlog naar Zuid-Amerika. De engel des doods, zo genoemd vanwege zijn gruwelijke en vaak dodelijke experimenten met kampbewoners, wist tot aan zijn eigen

Flight 7500 (2014)

Flight 7500

De meeste mensen denken er liever niet over na, maar in een vliegtuig ben je aan de goden overgeleverd. Op 12 kilometer hoogte kun je als passagier weinig uitrichten. Je moet dus maar hopen dat je piloot een goeie dag heeft en dat je na een paar uur weer


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. Mommy

TOP 2. Violet

TOP 3. Welp

TOP 4. Fury

TOP 5. Leviathan

FLOP 1. The November Man


 Recent verschenen interviews  
Alcohol is de waarheid
Interview: Andrey Zvyagintsev over Leviathan Na The Return (2003), The Banishment (2007) en Elena (2011) is Leviathan de vierde speelfilm van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev. Een magistrale, sombere film. ?Ik ben zelf iets optimistischer, geloof ik.?

Zij die terugkwamen
Interview: Fabrice Gobert over Les revenants De Franse horrorserie Les revenants, vanaf maandag bij de VPRO, is een groot internationaal succes. Scenarioschrijver en regisseur van de serie Fabrice Gobert: ?Bij het lezen van het verhaal borrelden bij mij de ideeën op. Ik zag meteen voor me hoe ik dit tot leven moest brengen.?


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in premičre
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears. 

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen. 


Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
Under the Skin
cinema.nl 5.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (16 stemmen)
USA/GB/ZWI 2013. Drama van Jonathan Glazer. Met oa Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Jeremy McWilliams en Dougie McConnell. Als jonge vrouw vermomde alien (een bijna onherkenbare, maar perfect gecaste Johansson) rijdt in wit bestelbusje door Glasgow en verleidt eenzame mannen, die ?ze? meelokt en vervolgens vermoordt. Zeer losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Michel Faber, waaruit regisseur Glazer (Sexy Beast, Birth) zo?n beetje alle plot sloopte. Bovendien koos hij een andere invalshoek. Glazer wil onderzoeken wat een mens tot mens maakt, door naar ons te kijken door de ogen van een alien. Under the Skin is niet alleen de meest buitenaardse sciencefictionfilm ooit gemaakt, ook een van de beste.

20,000 Days on Earth
cinema.nl 4.0 sterren
GB 2014. Documentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard. Met oa Nick Cave, Warren Ellis, Kylie Minogue en Blixa Bargeld. De zogenaamd 20.000ste dag uit het leven van songwriter, muzikant, schrijver en scenarist Nick Cave is een karakter-gedreven dagdroom die de kijker met Cave's bril langs de rivier van zijn leven laat wandelen. Of beter gezegd: laat meesluipen in zijn zwarte Jaguar. Gesprekspartners verschijnen en verdwijnen als stemmen in zijn hoofd. Een intiem portret, met een sterke, op Cave toegesneden vorm die hem, met een duistere melange van directheid en mystificatie, optimaal laat fonkelen als innemende meesterverteller.

Leviathan
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.5 sterren (4 stemmen)
RUS 2014. Drama van Andrey Zvyagintsev. Met oa Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov en Aleksey Serebryakov. Magistrale film van festival darling Zvyagintsev (The Return, Elena) over de bijna voortdurend dronken arbeider Kolya, die weigert zijn ouderlijk huis te verkopen aan de corrupte burgemeester. Verzet lijkt zinloos, want ook politie, justitie en zelfs de kerk kiezen de kant van de burgervader. Leviathan is een sombere, pessimistische film, die heel goed te lezen is als satire op het huidige Rusland, waar boeven en opportunisten de dienst uitmaken en de bevolking zich steeds meer van de machthebbers afwendt.

Wild Tales
cinema.nl 4.0 sterren
ARG/SP 2014. Komedie van Damián Szifrón. Met oa Rita Cortese, Ricardo Darín, Darío Grandinetti en Leonardo Sbaraglia. Terwijl de Argentijnse regisseur Damián Szifrón in de loop der jaren ploeterde om diverse filmprojecten van de grond te krijgen, verwerkte hij zijn frustraties in een reeks scenario's voor korte films over getergde mensen die door het lint gaan. Zes van die korte films worden nu gepresenteerd onder de titel Relatos salvajes, oftewel Wild Tales. Inhoudelijk dus alleen verbonden door thematiek, en behoorlijk verschillend in toon en lengte. Het eindresultaat is soms absurdistisch, soms subtiel, soms keihard, maar constant erg vermakelijk en vakkundig verteld.

Fury
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (2 stemmen)
USA/GB/CHN 2014. Oorlogsfilm van David Ayer. Met oa Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peńa en Jim Parrack. Regisseur David Ayer scoorde in 2012 met End of Watch, waarin hij van dichtbij de kameraadschap tussen twee LAPD-agenten in en buiten hun politieauto volgde. Met Fury herhaalt hij hetzelfde trucje, maar dan met vijf militairen in een Amerikaanse tank anno 1945. En ook nu overtuigt hij, door de geloofwaardigheid van zijn personages (onder anderen Pitt als meedogenloze sergeant), briljante dialogen en zenuwslopende actie. Jammer alleen dat naar het einde toe het realisme wederom plaatsmaakt voor een gemythologiseerd slagveld.

The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
cinema.nl 4.0 sterren
USA 2013. Romantisch drama van Ned Benson. Met oa James McAvoy, Jessica Chastain, Ciarán Hinds, Bill Hader en Archie Panjabi. Volwassen drama waarin we zien hoe het New Yorkse stel Conor (McAvoy) en Eleanor (Chastain) de draad probeert op te pakken na een tragische gebeurtenis. In The Disappearance of Eleanor Rigby: Her volgen we haar. In Him volgen we hem. Hoewel in beide films hun afbrokkelende relatie centraal staat, schuilt veel van de kracht van Him in de relatie tussen Conor en zijn dwarse vader (Hinds), en veel van de humor in de scčnes met Conors vriend Stuart (Bill Hader). Ook uitgebracht in een inferieure, in elkaar geschoven versie: The Disappearance of Eleanor Rigby: Them.


 K.U.T-Site  

The November Man
De bijna 70-jarige Roger Donaldson heeft in zijn carrière zijn vakmanschap nooit echt bewezen. Films als Species, Dante's Peak, The Recruit of The Bank Job zijn niet...

Locke
Je stapt ’s avonds in je BMW en na een rit van anderhalf uur heb je een ander leven. Het intense psychologische drama Locke toont ons hoe iemand, vanuit de overtuiging het juiste te doen, zijn eigen bestaa...

Mommy
De jonge Canadees Xavier Dolan is goed op dreef. We hebben zijn vorige film Tom à la Ferme nog maar net verteerd of hij komt alweer aankloppen met zijn intussen vijfde speelfil...

The Loft
Dat de Amerikanen in de conceptthriller Loft reden tot een remake zagen, hoeft niet te verbazen. Zowel scenarist Bart De Pauw als regisseur Erik Van Looy dwepen met de Amerikaa...

Film Fest Gent 2014
Dat er een heleboel films op het programma staan van dit 41e Gentse filmfeest, zijn we gewend en is ook maar normaal. Dat de reeks producties die van 14 tot 25 oktober op de cinefiele massa losgelaten worden, van zo'...


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden