Aanbiedingen!  Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
Subconscious (2015)

Subconscious

Crowdfunding heeft de filmwereld veranderd. Wie bot vangt bij reguliere financiers kan met genoeg steun van de massa alsnog aan de slag. Kijk naar ?Veronica Mars?. De keerzijde van de medaille is dat er ook films gemaakt worden die terecht zijn afgewezen en beter een

Mia madre (2015)

Mia madre

Nanni Moretti kent u wellicht van het in 2001 met de Gouden Palm bekroonde ?La stanza del figlio?, waarin een gezin het verlies van een zoon moet verwerken. Met ?Mia madre?, dat dit jaar in Cannes in première ging, behandelt Moretti ?semi-autobiografisch? het verlies van

The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015)

The Second Best Exotic Marigold Hotel

Zestigplussers die graag een filmpje meepakken werden in 2012 op hun wenken bediend met de heerlijke romantische komedie ?The Best Exotic Marigold Hotel?, waarin een groep Britse senioren zijn heil zocht in een krakkemikkig hotel in Jaipur, India. Het is een hotel dat gerund werd door de chaotische maar goedbedoelende piepjonge manager Sonny (Dev Patel). Maar ook voor iedereen die jonger is dan zestig had de film van regisseur John Madden heel wat te bieden. Neem alleen al de indrukwekkende cast ? met onder anderen Dame Judi Dench, Dame Maggie Smith en Bill Nighy in glansrollen ? en de exotische couleur locale die voor een bruisende sfeer zorgde.


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. X + Y

TOP 2. While We're Young

TOP 3. Mission: Impossible - Rogue Nation

TOP 4. Paradise Trips

TOP 5. The Man from U.N.C.L.E.

FLOP 1. Self/less


 Recent verschenen interviews  
Onwaarschijnlijk rolmodel
Amy Schumer en Judd Apatow over Trainwreck De populaire comédienne Amy Schumer speelt de hoofdrol in de komedie Trainwreck, die ze ook zelf schreef. In regisseur Judd Apatow (Knocked Up, The Forty Year Old Virgin) vond ze de ideale creatieve partner. Een interview met het duo.

Lamborghini met achterbank
Interview: Sam de Jong over zijn regiedebuut Prins Sam de Jong opende met zijn volwassen speelfilmdebuut Prins de jeugdfilmcompetitie in Berlijn. Een roerende karakterfilm, verpakt in een spetterende mashup van stijlen, genres en thema?s, over wat er in het leven toe doet.


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in première
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears. 

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen. 


 filmnieuws.nu -  
Filmprijs voor Cate Blanchett (nu.nl)
Cate Blanchett krijgt een Britse filmprijs. De Australische actrice krijgt de BFI Fellowship uitgereikt tijdens de awardshow op het London Film Festival. Blanchett (46) krijgt de prijs voor haar bijdrage aan de filmindustrie. Het British Film Institute omschrijft Blanchett als een "onbevreesde en subtiele" actrice. Ze krijgt haar prijs op 17 oktober uitgereikt. Tijdens het London Film Festival gaan er twee films van Blanchett in première: Carol en Truth.

Europese classificaties voor bioscoopfilms vergeleken (kijkwijzer)
De Kijkwijzer is internationaal vergeleken. Op de site van Kijkwijzer vindt je de classificaties van bioscoopfilms in verschillende Europese landen. Voor deze landen geldt dat de classificaties worden bepaald door commissies, verbonden aan een keuringsintituut. Klik op de vlag om naar de website van het betreffende keuringsinstituut te gaan.

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
Hiroshima, mon amour
cinema.nl 5.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (41 stemmen)
J/F 1959. Drama van Alain Resnais. Met oa Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Bernard Fresson, Stella Dassas en Pierre Barbaud. Een Franse actrice - voor filmopnamen in Hiroshima - wordt verliefd op een Japanse architect wat herinneringen aan haar eerste liefde (voor een Duitse soldaat, tijdens de oorlog) oproept. Deze eerste - door Marguerite Duras geschreven - speelfilm van Resnais maakt in het bewustzijn het heden en het oorlogsverleden één in elkaar overlopend geheel zonder conventioneel gebruikte flash-backs. Deze mijlpaal in de filmvernieuwing verliest niets van zijn oorspronkelijke werking.

Amy
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (3 stemmen)
GB/USA 2015. Documentaire van Asif Kapadia. ?They tried to make me go to rehab, but I said, ?No, no, no!?? In de context van haar leven, zoals gepresenteerd in de documentaire Amy, worden de songteksten van soulzangeres Amy Winehouse (1983-2011) nog schrijnender dan ze vaak al waren zonder veel achtergrondkennis. Regisseur Asif Kapadia (Senna) schetst Winehouse? opkomst en ondergang aan de hand van archiefbeelden, homevideo?s en interviews met intimi, met een even meeslepend als ontluisterend resultaat. Discutabel is wel het vele gebruik van gewraakte tabloidbeelden ? verandert de lading daarvan automatisch als de context verandert?

The Diary of a Teenage Girl
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.5 sterren (2 stemmen)
USA 2015. Drama van Marielle Heller en Phoebe Gloeckner. Met oa Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig, Christopher Meloni en Margarita Levieva. De vijftienjarige Minnie groeit op in het vrije San Francisco van de jaren zeventig. Als ze een relatie krijgt met de vriend van haar moeder wordt ze een slaaf van haar eigen hormonen en begint te worstelen met haar identiteit. Debuterend regisseur Marielle Heller voorziet een schrijnend en pijnlijk eerlijk portret van ontluikende seksualiteit van een frivole visuele flair. Haar film is grappig, onvoorspelbaar, ontroerend en nauwelijks veroordelend over de roekeloze acties van de vroegrijpe Minnie. Verfrissend!

Theeb
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.5 sterren (2 stemmen)
VAE/JOR/GB 2014. Avonturenfilm van Naji Abu Nowar. Met oa Jacir Eid Al-Hwietat, Hussein Salameh Al-Sweilhiyeen, Hassan Mutlag Al-Maraiyeh en Jack Fox. Een aan de western verwant coming of age-verhaal over vriend- en vijandschap, dat zich had kunnen afspelen in de schaduw van Lawrence of Arabia. De jonge bedoeïn Theeb volgt stiekem zijn volwassen broer als die twee ongenode gasten langs een gevaarlijke pelgrimsroute gidst. Tot ze worden overvallen. Zo megalomaan episch als Lawrence of Arabia was, zo simpel en doeltreffend is speelfilmdebuut Theeb, dankzij een goedgekozen amateurcast, cinematografische gratie en aandacht voor detail.

Dope
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (1 stemmen)
USA 2015. Komedie van Rick Famuyiwa. Met oa Shameik Moore, Tony Revolori, Kiersey Clemons, Zoë Kravitz en Rakim Mayers. Drie nerderige tieners met een voorliefde voor jaren-negentig-hiphop raken via een uit de hand gelopen verjaardagsfeest opgezadeld met een rugzak vol drugs. Klassiek filmidee, maar Dope is veel meer dan de zoveelste Amerikaanse opgroeikomedie waarin seks, drugs en onbereikbare droommeisjes een grote rol spelen. Met dank aan een door gewelddadige bendes gedomineerde achterbuurt als decor (waar regisseur Famuyiwa zelf opgroeide), een briljant eclectische soundtrack (samengesteld door Pharrell Williams) en een arsenaal aan volstrekt unieke personages. De jonge hoofdrolspelers zijn stuk voor stuk fantastisch.

While We're Young
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 3.0 sterren (6 stemmen)
USA 2014. Komedie van Noah Baumbach. Met oa Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried en Maria Dizzia. Gelukkig getrouwde veertigers Josh en Cornelia (Stiller en Watts) denken alles goed voor elkaar te hebben, tot ze bevriend raken met de twintig jaar jongere Jamie en Darby (Driver en Seyfried), naast wie ze opeens wel erg gezapig afsteken. Met vilein genoegen ? en de nodige inspiratie van Woody Allen ? fileert regisseur/scenarist Baumbach (Greenberg, Frances Ha) zowel de hipstercultuur als de angst van veertigers om volwassen te worden. Scherpe dialogen, rake humor en herkenbare personages maken While We?re Young een heerlijke, intelligente komedie.


 K.U.T-Site  

Love
Irréversible en Enter the Void stuurden de bioscoopbezoeker enigszins murw geslagen naar buiten. Niet bepaald een ervaring die we wekelijks willen beleven, maar dat Gaspar Noë ons zes jaar h...

Every Thing Will Be Fine
Wim Wenders heeft het niet voor afgelijnde narratieven. Zijn films ontstaan uit emoties en handelingen van personages zonder dat er sprake is van een echte plotafwikkeling. In Every Thing Will Be Fine volgen we ...

Self/less
Na Matthew McConaughey, lijkt ook Ryan Reynolds zijn carrière een nieuwe wending te willen geven. Hoewel hij zijn talent kan tentoonstellen in films als The Voices en The Captive, lijken z...

While We're Young
Terwijl de meeste van de indiecineasten die halfweg de jaren '90 doorbraken, intussen hun ding doen voor een veel groter publiek, blijft Noah Baumbach opmerkelijk onder de radar. Met zijn nauwkeurige gevatte kijk op ...

De Ensors, van geen belang
Met enige poeha werd begin augustus bekend gemaakt dat de Vlaamse psychologische thriller ...


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden