Aanbiedingen!  Uit De Kunst
  Architectuur
  Kunstenaars online
  Musea Nederland
  Musea internationaal
  Galeries
  Literatuur Nederlands
  Literatuur buitenland
  Literatuur divers
  Film
  Filmrecensies
  Fotografie
  Mode
  Musical
  Muziek
  Popmuziek
  Hiphop
  Cabaret
  Dans / ballet
  Toneel / theater
  Recensies


  Contact
 


Google
Deze site Web
Filmrecensies
Cinemagazine

Filmsite, voor filmrecensies, previews, specials, bioscoop- en filmhuisagenda.

De Filmkrant
Internetversie van het filmblad met besprekingen van vrijwel alle in Nederland uitgebrachte films, video's en dvd's.

Kut Filmrecensies
Belgisch online filmtijdschrift met recensies van alle recente films van de cinema, met nieuwtjes en te verwachten films, filmaanraders op tv. Uniek aan de site is dat iedere film gespoild wordt dwz het einde wordt verklapt.

 Cinemagazine  
Ketamine (2014)

Ketamine

Heel soms lees of hoor je er wel over, van die begrafenissen die niemand bijwoont. De overledene was zo eenzaam, dat er op de uitvaart meer vertegenwoordigers van officiële instanties, iemand van de gemeente bijvoorbeeld, en natuurlijk de dragers van de kist,

That Burning Feeling (2013)

That Burning Feeling

Makelaar Adam Murphy is liefhebber van vrouwelijk schoon. Zo deelt hij in één maand het bed met dertien vrouwen en een meermin. Die prestatie verliest wat aan glans wanneer Adam kort daarna zijn kruis voelt branden. Diagnose: gonorroe. Dus moet Adam

Redirected (2014)

Redirected

In ?Redirected? besluiten drie vrienden een illegaal casino te overvallen. Ze vertellen de vierde vriend, Michael, die hun vluchtauto bestuurt, dit niet. Ze ontvoeren hem, doen alsof het een grap was en gaan alleen even vijf minuten weg, ze zullen zo terug zijn.


 K.U.T-Site - TOPs en FLOPs  
TOP 1. Mr. Turner

TOP 2. Interstellar

TOP 3. Waste Land

TOP 4. Pride

TOP 5. Nightcrawler

FLOP 1. The November Man


 Recent verschenen interviews  
Zombies slachten
Interview: Bardo Ellens over YouTubefilm Guys Night MovieZone, het jongerenproject van EYE, heeft in samenwerking met de 22-jarige YouTuber Bardo Ellens (bekend van zijn kanaal Banjomovies) de eerste YouTube-film gemaakt: Guys Night.

Visueel feest valt dramatisch tegen
Nieuwe Netflix-serie Marco Polo Marco Polo is een van de duurste series ooit gemaakt. Alles eraan is groots, en dankzij opnames in Venetië, Maleisië en Kazachstan is de serie visueel een feest. Wordt dit het nieuwe grote succes van Netflix? Cinema.nl sprak in Londen met de makers, John Fusco en Dan Minahan.


 nu.nl - Film  
Deze films gaan deze week in premičre
NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de bioscoop te zien zullen zijn.

Patrick Stewart heeft de hoofdrol in The Green Room
Acteur Patrick Stewart is gestrikt voor de hoofdrol in de film The Green Room.

Keanu Reeves baalt van gebrek aan grote rollen
Keanu Reeves vindt het jammer dat hij de laatste jaren minder wordt gevraagd voor grote films.

Meryl Streep stort zich op operazangeres
Meryl Streep gaat operazangeres Florence Foster Jenkins, beroemd om haar hoogmoed, spelen in een biopic van Stephen Frears. 

Amerikaanse versie The Bridge keert niet terug
De Amerikaanse televisieserie The Bridge keert niet terug voor een derde seizoen. 


 filmnieuws.nu -  
Succesvolle start Filmstimuleringsmaatregel (filmfonds)
Sinds de start in juni dit jaar ontvingen 51 filmprojecten voor in totaal 13,6 miljoen euro een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Ruim 67 miljoen euro aan productie-uitgaven wordt via de ondersteunde filmproducties in Nederland besteed. De nieuwe stimuleringsmaatregel is daarmee succesvol van start gegaan.

Kabelaars gaan weer betalen aan scenarioschrijvers (netwerkscenario)
Kabelexploitanten UPC, Ziggo en Delta zijn in oktober 2012 gestopt met het betalen van kabelvergoedingen aan scenarioschrijvers. Lira heeft hierover een procedure gevoerd en de rechtbank Amsterdam heeft de kabelaars in augustus van dit jaar op straffe van een dwangsom bevolen om weer te gaan betalen. De kabelaars hebben inmiddels hoger beroep ingesteld en willen in verband hiermee geen definitieve vergoedingsafspraken met Lira maken. Omdat de kabelaars wel vinden dat ze de makers moeten betalen voor het gebruik van hun werk, hebben Lira en de...

Divers

 Aanbevolen films, nu in de bioscoop - Cinema.nl  
What We Do in the Shadows
cinema.nl 4.0 sterren
NZ 2014. Komedie van Jemaine Clement en Taika Waititi. Met oa Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Stuart Rutherford en Ben Fransham. Vampier zijn klinkt spannend, maar heeft ook z'n nadelen. Je haar moeten doen zonder spiegelbeeld bijvoorbeeld, of nooit onuitgenodigd een kroeg kunnen bezoeken. En als je dan ook nog in een suffe Nieuw-Zeelandse suburb woont, met een stel ondode huisgenoten die zich nooit eens aan het schoonmaakrooster houden? Clement (helft van het duo Flight of the Conchords) en Waititi (Eagle vs Shark) steken in deze mockumentary heerlijk de draak met clichés uit vampierfilms en -series. Droogkomisch, inventief en af en toe nog verrassend bloederig.

Mr. Turner
cinema.nl 4.0 sterren
bezoekers 4.0 sterren (1 stemmen)
GB 2014. Biografie van Mike Leigh. Met oa Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey en Lesley Manville. Aangrijpende biopic over de Britse schilder William Turner (1775-1851), die - blijkens deze film - even briljant als contactgestoord was. Acteur Timothy Spall speelt de rol van zijn leven als de getormenteerde schilder, die zich in gezelschap soms zo ongemakkelijk voelt dat hij alleen nog maar kan grommen. Zoals bij alle films van Leigh werd er maandenlang gerepeteerd voordat met de opnamen begonnen werd. Het resultaat is dat alle personages levensecht zijn en Mr. Turner nooit voelt als een stoffig kostuumdrama.

White God
cinema.nl 4.0 sterren
H/D/ZWE 2014. Drama van Kornél Mundruczó. Met oa Zsófia Psotta, Sándor Zsótér en Lili Horváth. Nadat de vader van de dertienjarige eenzaat Lili haar bastaardhond Hagen op straat heeft gezet, sluit het beest zich aan bij een groep radicale zwerfhonden. Samen bereiden de beesten een opstand tegen alle baasjes voor; hun wraak zal genadeloos zijn. Lili is de enige die deze oorlog kan stoppen, in een bombastische, apocalyptische en meeslepende fabel; een curieuze combinatie van een (inktzwarte) familiefilm, politieke allegorie en pure horror. In Cannes bekroond met de Un Certain Regard-prijs en de Palm Dog, voor de beste acteerprestatie van een hond.

Coming Home
cinema.nl 4.0 sterren
CHN 2014. Drama van Zhang Yimou. Met oa Gong Li, Chen Daoming en Zhang Huiwen. Klassiek melodrama dat zich gedeeltelijk afspeelt ten tijde van de Chinese Culturele Revolutie (1966-1976), de periode waarin regisseur Zhang (Raise the Red Lantern) zelf drie jaar als boer en zeven jaar als fabrieksarbeider werkte. De plot is even simpel als ontroerend: een professor keert terug na jarenlange gevangenschap in een 'heropvoedingskamp', maar zijn aan amnesie lijdende vrouw herkent hem niet meer. Wanhopig gaat hij op zoek naar manieren om haar geheugen terug te laten keren. Een prachtig monument voor de liefde.

Het Nieuwe Rijksmuseum - De film
cinema.nl 5.0 sterren
NL 2014. Documentaire van Oeke Hoogendijk. Terwijl Richard Linklater over een periode van twaalf jaar Boyhood filmde, legde Oeke Hoogendijk zich tussen 2003 en 2013 toe op de immense metamorfose van het Rijksmuseum. Het resultaat is een monumentaal verslag dat past bij de grandeur van Nederlands beroemdste museum: het is groots, heeft een lange geschiedenis, verbergt schoonheid, verdriet en rijkdom, oogt zakelijk en nauwkeurig. En net als het gebouw zal het de tijd weerstaan. (NB: In 2008 verscheen een eerdere versie van Het nieuwe Rijksmuseum, gericht op de eerste vijf jaar van de verbouwing, en later ook nog een vierdelige televisievariant.)

Mommy
cinema.nl 5.0 sterren
bezoekers 4.5 sterren (4 stemmen)
CAN 2014. Drama van Xavier Dolan. Met oa Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon en Suzanne Clément. In vijf films creëerde de nog maar 25-jarige Dolan een volstrekt eigenzinnige niche van hyperpersoonlijk melodrama, gemodelleerd naar een even persoonlijk gevoel voor schoonheid. In Mommy vallen vorm en inhoud voor het eerst helemaal samen. Hoofdpersoon Steve (schitterend gespeeld door Antoine-Olivier Pilon) is een jongen met orkaankracht tien, die alles en iedereen optilt maar ook weer mee naar beneden sleurt. Net als Steve drijft deze weergaloze film op een kolkende onderstroom van tegenstrijdige en verwarrende emoties.


 K.U.T-Site  

Miss Julie
Is er nog plaats voor dit soort films? In dit geval een adaptatie van een Zweeds theaterstuk uit 1888 met slechts drie personages? Liv Ullman bewijst dat er krachtige cinema uit te halen valt, maar geheel toegankelijk ka...

The Judge
Robert Downey Jr. kan meer dan enkel een flegmatische superheld vertolken. Dat wisten we al, maar fijn dat The Judge hem de kans geeft dat nogmaals te tonen. Zet daar een ijzersterke Robert Duvall tegenover en j...

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
De finale van de succesvolle Hunger Games-trilogie wordt met het oog op de kassa en in navolging van Harry Potter en Twilight, in twee delen gesplitst. Jammer voor wie uitkijkt naar de afloop en daarvoo...

Mr. Turner
Mike Leigh is simpelweg niet in staat een slechte film te maken, al bereikt hij natuurlijk niet elke keer het hoogste niveau. Met Mr. Turner pakt de man op zijn 70e uit met een groots, piekfijn traktaat van een ...

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Kort na de release van de eerste Hobbitfilm, kondigde Peter Jackson aan om het daaropvolgende sluitstuk dan toch in twee delen uit te brengen. De makers...


Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden