Computer en veiligheid
IkSurfVeilig.nl
In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen kinderen online. Zij internetten thuis, op school, bij vriendjes, in de openbare bibliotheek of in het buurthuis. Uit onderzoek is gebleken, dat meer dan 50% van de kinderen spam of pornografische afbeeldingen ontvangt. Kinderen worden geconfronteerd met grof taalgebruik. Of ze worden op een agressieve manier benaderd via e-mail en chatrooms. Kinderen kunnen deze problemen veelal niet zelf oplossen.
Het Diploma Veilig Internet leert kinderen omgaan met de risico’s op internet. Het Diploma verschaft kinderen kennis en handreikingen om zo goed mogelijk met de risico’s om te gaan.Beveilig uw PC
Deze website wordt bijna dagelijks bijgewerkt. U vindt hier een stappenplan met goede gratis software tegen virussen, spyware, trojaanse paarden, rootkits, computerinbraak, spam en meer. Bovendien vindt u veel informatie en tips om uw computer te beveiligen tegen deze malware.

VirusAlert
VirusAlert.nl richt zich op het informeren over virussen, security en algemene beveiligingszaken.

Computervirussen en malware
Een computervirus is een programma dat is ontworpen om zich van de ene computer naar een andere te distribueren. Virussen exploiteren vaak zwakheden in de beveiliging van besturingssystemen of misplaatst vertrouwen van gebruikers.

Tips om uw PC te beveiligen
Op deze website vindt u veel informatie en tips over virussen, spyware (spionagesoftware), trojans, inbraak, spam en meer. Bovendien vindt u een stappenplan met goede gratis software en tips om uw computer te beveiligen tegen deze bedreigingen.

Per SMS op de hoogte van ernstige ICT-incidenten
De Waarschuwingsdienst, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, informeert met name particulieren en kleinere bedrijven in Nederland over ICT-gerelateerde veiligheids-incidenten via waarschuwingsdienst.nl. Bij zeer ernstige incidenten kunnen computergebruikers ook direct en gratis op de hoogte gehouden worden via e-mail en SMS.

Melden gebroken link      Disclaimer      Link aanmelden
Gesponsorde links


Computer en veiligheid
Veilig internetten met de drie biggetjes
Welkom bij CyberNetiquette Comix, een leuke, interactieve manier voor het gezin om leerzame tips op te doen voor een veilig gebruik van het Internet. Ga op avontuur met de klassieke Disney-figuren en leer spelenderwijs oplettendheid te ontwikkelen wanneer u op het Internet bent. Wij raden ouders en kinderen aan om deze interactieve fabels samen te beleven en te bespreken.

Antivirus-cursus voor kinderen

New Kids on the Web
Wat maken jongeren mee op internet? Voor New Kids on the Web vertellen acht tieners over hun digitale leven. Daarnaast geven deskundigen advies over internetopvoeding. Hoe voer je een goed gesprek met je kind over internetliefde, digitaal pesten, gamen of het gebruik van een smartphone?DigiBEWUST is een informatieve site van de overheid, Ministerie van Economische Zaken, die u als consument of kleinzakelijke gebruiker informeert over het veilig gebruik van internet. Ook biedt SurfopSafe de mogelijkheid om vragen te stellen aan een team van deskundigen.